4 januari 2014

Jag vill se trängselavgift på min väg

AVGIFT Det här är precis vad som skulle behövas på min väg:Trängselavgift. Jag blev inspirerad av nyheten att de ska höja både i Stockholm och i Göteborg.

Du kan inte ana hur trång min väg är. Där skulle det verkligen behövas trängselavgift. I Stockholm och Göteborg har de redan trängselavgift (som skatten kallas). Den ska höjas rekorderligt. Höjningen i Stockholm ska gå till att finansiera tunnelbana och i Göteborg till någon bro. Hos mig på min väg kunde avgiften gå till att ta bort groparna.

Jag har ingen tunnelbana. Jag har ingen kollektivtrafik alls. Någon bro har jag inte heller. Och behöver ingen heller. Men jag har en dåligt skött grusväg. Mycket dåligt skött. Dessutom är den smal och saknar belysning.
Hur ska man då kunna ha råd att göra den lite bredare, asfaltera den och sätta upp några lyktstolpar? Jo, genom att låta fluktarna (=de som åker och tittar på våra hus) betala för sig. Vi inför helt enkelt trängselavgift.
Du ska veta att det är mycket trafik på min väg. Idag mötte vi till exempel fyra bilar. Då blir det så trångt så jag måste stå utanför vägen och vänta på att bilen ska passera.
Nej, låt de nyfikna Tranåsborna betala för sin nyfikenhet, så jag kan få en bättre väg.

Hej så länge
Sverker

Leg. avgiftsivrare

TELEVISION Går du in på SVT:s sida, så kan du se vad regeringen har i bakfickan för Stockholmarna och Göteborgarna. Det är rätt åt dem, eftersom de är så malliga. Men de skulle också kunna få betala om de ska åka på min väg.

TRÄNGSEL Du ser själv hur trångt det är på min väg. Jag måste stå vid sidan av och vänta när det kommer en fluktare. Här behövs trängselavgift.

GROPIG Ser du groparna i vägen? Så här på dagen förstör de bara bilarna, men det har hänt flera gånger att husse har snubblat i dem. Det är på kvällarna när det är kolmörkt. Han hade sönder ett par jeans i går, när han drog omkull i gruset som en full elefant.

TRÅNGT Ingen direkt bred väg det här. Dessutom är den hårt trafikerad som du ser. Här kommer det till exempel en stilig västgötaspets och går. Men vad skulle hända om det kom ett par bilar också? Blir det plats kvar till den stiliga hunden? Svaret är ett rungande nej.

Dagens ord på livets väg





Man ska inte bara tänka på det världsliga. Det finns annat här i världen än pengar, till exempel korv och tuggben.


Sverker
(2000–)

3 januari 2014

Del II av 2013 års största händelser i världen

Jag fortsätter med att presentera de största och viktigaste händelserna som inträffade i världen förra året. Förra året var det 2013. I år har det blivit 2014.
Den här gången har turen kommit till andra halvåret, som kommer direkt efter första halvåret.
Titta på bilderna minns och njut.


Hej så länge
Sverker

Leg. årskrönikör

JULI Världens största byggprojekt förra året, var då vi byggde ett trädäck åt min Per. Lucy, den franska kattan, trodde förstås att vi byggde det åt henne. Det världshistoriska ögonblicket då sista av de 1717 skruvarna skruvades i av min Per, är fångat på denna bild. Jag kan nu äntligen koppla av som projektledare. Som du ser hjälper min Agnes till också. Husse gjorde inte så mycket. Han är så lat. Trots detta så svettades han som en syndare i kyrkan bara han tog tag i en skruvdragare.

AUGUSTI Min husse drar åter till USA och lämnar kvar mig. Den här gången skickade jag med min Agnes, som kan hålla ordning på hans pass. Men tro inte det gick någon nöd på mig. Jag var hos min resursfamilj. Det var tur för dem att jag var där när min resurshusse skulle rensa sina stuprör. Han hyrde en skylift och jag tog på mitt ansvar att kontrollera att allt var som det skulle, innan min resurshusse fick stiga till väders. Dessutom var han så snäll, så han åkte till mig och tog ner flagglinan. Nu kan vi hissa flaggan på min födelsedag!

SEPTEMBER Helt odramatiskt skulle jag, min Agnes och min husse gå ut och plocka svamp. Inget särskilt med det. Men så hände det en fruktansvärd olycka som gav eko världen över. Jag gick ner mig i ett träsk och fastnade. Hade inte min Agnes upptäckt mig, hade jag väl suttit där än i denna dag. Det är tur för mig att Agnes finns och att hon är så stark. Min Agnes hittade massor med svamp.

OKTOBER Årets högvinst i världen var när diskmaskinen gick sönder hos min resursfamilj och det inte fanns reservdelar. Äntligen fick jag fördiska där också. Det brukar jag inte få, vilket är väldigt synd. Det är nämligen så att min resursmatte lagar världens godaste mat. Hoppas diskmaskinen går sönder igen.

NOVEMBER När husse och jag var ute och gick i skogen, så skadade jag mig svårt i min vänstra tass. Det var inte så att jag pep och gnällde. Jag är väl man, så jag gick på tre ben och led i tysthet. Dessvärre var veterinären inte hemma och när veterinärspraktiken öppnades igen, så var jag frisk. Nu hoppas jag att husse satsar på korv, när han har sparat in veterinärarvodet.

DECEMBER Husse tyckte att det skulle vara stiligt med lite snö, så jag fixade snö. Mycket snö. Trädgården såg så välskött ut. Denna min bedrift avspeglade sig i hela pressen. Sedan började min husse klaga på att det var för mycket snö. Då smälte jag all snö. Då var inte det bra heller, eftersom husse ville ha en vit jul. När ska han bli nöjd?

Dagens ord på livets väg





Minnet är det enda paradis vi inte kan fördrivas ifrån.


Sverker
(2000–)

2 januari 2014

Del I av 2013 års största händelser i världen

Precis så här runt nyår, ska man ha årskrönikor. Naturligtvis följer jag med trendenoch kan stolt presentera det största som har hänt i världen föregående år.
Jag börjar med det första halvåret, för att suga på karamellen lite. Karameller är goda och jag brukar sluka dem omgående, men idag ska vi suga.


Hej så länge
Sverker

Leg. årskrönikör

JANUARI Jag avslutade 2012 med en chansning. Jag släppte iväg husse alldeles ensam till Seattle. Det var bara själva resan, som han skulle klara själv. Väl framme skulle Evan och Emily ta hand om honom. Och David och Stephanie förstås. För säkerhets skull skickade jag iväg min Agnes också.
Trots alla försiktighetsåtgärder från min sida lyckades husse slarva bort sitt pass, så han fick inte åka hem. Som tur var fick han hjälp med att skaffa sig ett nytt tillfälligt pass. Det blev mycket dyrt med extrapass och ny flygbiljett, så jag bannade honom.
– Det är inte så lätt att hålla ordning på allt, genmälde min husse.
Men titta på bilden. Vem vet var han har sitt pass? Jo, Sverker!

FEBRUARI En väldigt viktig världshändelse är när det blir is på min sjö. Jag tycker nämligen om att springa på fruset vatten om det är lite hård snö på. I februari fick jag till det perfekta motionsfältet. I år har jag inte beslutat om jag ska ha is eller inte. En stor nackdel med is, är att det inte finns några trän eller stolpar på den. Jag jobbar med att lösa det problemet.

MARS Jag företog en lång, lång resa ända till min Agnes i Uppsala. Väl där, kunde jag konstatera att Uppsalas kommunalråd inte bodde vid Österplan. Det var nämligen halare än min väg hemma. Blöt is är ingen hit att gå på, särskilt inte för en husse. Denna världsnyhet presenterades på min blogg. Dessutom strör de ut något svart grus inne i stan blandat med salt. Det fastnade på min mage i form av svarta istappar, så jag fick duscha när jag kom hem. Duscha är inte roligt. Jag tror inte kommunalrådet i Uppsala har någon hund.

APRIL Nu var det vår hemma hos mig. Det får jag till genom att önska mig varmare väder. Till vårens fördelar hör att jag kan dricka vatten, nästan överallt. Husse gnällde i vanlig ordning, då han blev blöt om sina skor och fötter. Jag blev blöt om tassarna, men jag gnällde inte. Bilden är tagen vid en vätskekontroll på min promenadväg.

MAJ Husse vägrade i det längsta att fylla grytorna i trädgården med stiliga blommor. Men jag klagade. Hur ska jag kunna presentera min trädgård i världen, om det inte finns blommor? Den här grytan valde jag ut blommorna till. Det är min gryta. Visst blev den fin?

JUNI Detta är en bild från den viktigaste dagen i hela världen; min födelsedag den 9 juni. Det är en årligen återkommande världshändelse, vilken dock inte minskar betydelsen. Förra året blev jag också tonåring, vilket ytterligare ökade på betydelsen av min födelsedag. Nu förväntas det av mig att jag ska smita iväg till tikar då och då. Det förväntas också av min husse att han ska komma och hämta hem mig. Både jag och husse uppfyllde de högt ställda förväntningarna.
Den fina tårtan, gjord av leverpastej och 13 korvar, är kreerad av min resursmatte. Det märks att hon är proffs.
Vad jag inte förstår, är att den 9 juni inte är en världshelgdag.

Dagens ord på livets väg




Det förflutna är det du kommer ihåg, tror att du kommer ihåg, övertygar dig själv om att du kommer ihåg eller det du låtsas att du kommer ihåg.


Sverker
(2000–)

1 januari 2014

Gott Nytt År 2014 till alla mina läsare

GEMENSAMT Lucy (den franska kattan) och jag har tillsammans bestämt att tillönska alla våra beundrare

Ett Gott Nytt År

Jag kan meddela att både Lucy och jag Sverker är rörande överrens om detta konstigt nog. Hon brukar annars vara lite tjurig sådär.
Vi hörs i morgon

Hej så länge
Sverker

Leg. 2014-hund

Min husse önskar också väldigt mycket

GOTT NYTT ÅR

31 december 2013

Ett urval av årets sämsta bilder

Det här har inte varit en lätt uppgift. I år har husse lyckats ta 11.062 bilder, varav de flesta är helt totalt kassa. En del av dem kan ju sorteras bort, eftersom de inte rör min utmärkta högkvalitativa blogg. Men jag kan berätta att det är många, många kvar.
Det finns säkert många bilder som är sämre, men jag presenterar ett urval av de bildkandidater som jag hittade. Bilder som lätt hade platsat i denna årskrönika.


ETT GOTT NYTT ÅR

Hej så länge
Sverker

Leg. fotomodell

JANUARI Snö och mitt på dagen. Det är riktigt ljust. Kan man inte då begära att en vanlig normal husse ska kunna ta en skarp bild av sin trevliga västgötaspets som poserar så stiligt? Jo, det kan man. Låt januaribilden representera årets tillkortakommande från min husse.

FEBRUARI Min Agnes var hemma och tog en paus från studierna av djur i diken i Uppsala och min husse ville ha en bild när hon och jag tog en promenad. Hade det inte varit trevligare om hela jag hade varit med? Hade inte min feta husse kunnat böja sig?

MARS Här hade husse tänkt att jag skulle stå och titta beundrande på påskriset. Men varför skulle jag det, undrade jag och hoppade ner från fåtöljen. Så tjusigt är ju inte riset.

APRIL Min husse fuskade och lade dit en godisbit bland fjolårslöven. Sen skulle du tro att jag stod och beundrade snödropparna. Men jag tog godisbiten snabbare än husse hann trycka av kameran. Men han fick ju med min tass.

MAJ Tanken här var att jag skulle stå och språka med Tranås kulturspringpojke Claes under Tranåsmässan. Men jag tyckte tjejen i bakgrunden var sötare, så jag tittade på henne istället. Hade motljusskyddet varit rakt, hade du sluppit de mörka hörnen.

JUNI På själva nationaldagen den 6 juni fick jag ett blågult band runt halsen. Sedan försökte husse få mig att posera framför den där busken som man inte kan stava till. Men bandet kliade, så jag kliade mig istället.

JULI Min Per försökte laga sin gräsklippare. Efter att ha gett honom ett gott råd (=lämna in den istället), så gick jag. Min husse var som vanligt sen med kameran. Bilden blev ju ganska kass måste jag säga.

AUGUSTI Nu var husse i USA. Han skickade hem denna bild för att skryta med hur stora spindlar de har där. Under tre år på fotoskola så lärde han sig tydligen inte att man inte ska dra in en blixt rakt in en fönsterruta.

SEPTEMBER Min lillreursmatte Emma hade fått en bebis, Jakob. Naturligtvis valde jag ut några lämpliga presenter åt honom, bland annat denna utmärkta verktygslåda. Självklart ville jag visa dig vad man ska köpa till nyfödda pojkbebisar, men varför skulle jag vara med? Jag hade ju bara dragit din uppmärksamhet från presenten.

OKTOBER Här ska det rensas ogräs. Husse ville störa mig i mitt arbete. Jag skulle stå upp och titta på ogrässamlingen i skottkärran. Jag slet dock på vidare och bara svansen syns. Man kan tro att skottkärran har svans.

NOVEMBER Kylan börjar smyga sig på och vedhämtningssäsongen har börjat. Detta ville husse manifestera med en bild på mig släpandes på ett vedträ. Synd bara att inte hela jag är med och att vedträdet döljs av onödig vegetation.

DECEMBER Nu kom det rekordmycket snö, som sedan smälte rekordfort. Jag var alldeles snöig på huvudet. Det tyckte husse såg väldigt käckt ut, så han beslöt sig för att ta en bild. Jag beslöt att det skulle vara stiligare utan snö på huvudet. Då blev det som det blev.

Dagens ord på livets väg





Att försöka, det är bara början på ett stort misslyckande.


Sverker
(2000–)

30 december 2013

Dagens skarpa blick in i framtiden





Framtiden är något alla når med en hastighet av 60 minuter i timmen, vad man än gör och vem man än är.


Sverker
(2000–)


PS Idag ska jag åka och hämta en viss person (=min Agnes) och hälsa på en viss ful katt (=Lucy) och en snäll person (=min Per) DS (=jag Sverker)

29 december 2013

Dagens skarpa blick mot framtiden





Det bästa med framtiden är att det aldrig kommer två dagar på en gång.


Sverker
(2000–)


PS Jag har julledigt idag också. DS (DS=Sverker)