2 mars 2013

Känd Tranåsatlet erkänner bloddopning

FUSKARE Den kände Tranåsatleten som efter en pressande intervju av mig erkänner att kanske han har bloddopat sig. Dock vill han inte framträda med namn och bild. Det är ju inte utan att många har undrat över ”atletens” stiliga kropp. Kan man bli så fulländad naturligt?

Ska det aldrig ta slut. Återigen kan jag avslöja en fuskare. Den här gången är det inte en skidåkare, utan en atlet med extra stilig kropp.
– Jag var helt omedveten om att det skulle vara otillåtet, säger atleten till mig när jag samtalar med honom framför spegeln.


Denna dopning har pågått i flera år till och från, enligt vad jag har kunnat förstå från en källa som vill vara anonym (=husse).
– ”Atleten” har så fort chansen dykt upp, begärligt vräkt i sig av bloddopningen. Detta har pågått sedan han var valp, säger den anonyma källan.
– Jag är oskyldig, replikerar ”atleten” till mig i spegeln.
– Det var min tränare som gav det till mig. Jag trodde det var tillåtet kosttillskott.
Ryktet säger också att ”atleten” har introducerat bloddopningen till en fransk katta. Hur är det med det?
– Med tanke på hennes förflutna som gatflicka i Toulouse, var nog inget ätbart främmande för henne, replikerar ”atleten” med ett stött tonfall.
– Jag hade hellre tagit det hon åt.
Vem är den skyldige här? Ja det är svårt att säga. Beskyllningarna studsar fram och tillbaka som bollen under en pingismatch.
– Kommer du att sluta att bloddopa dig nu? Denna allvarliga samvetsfråga slungar jag ut till ”atleten” som jag ser i spegeln.
– Inte om tillfälle gives, svarar han lite klurigt och slickar sig på nosen..

Hej så länge
Sverker

Leg. avslöjare


BEVIS Vad fanns i kylskåpet? Jo, bloddopning av billigaste kvalité: EPO-stinn blodpudding. Är detta ett bevis, eller är det någon annan som dopar sig?

BEVISET Här fick jag det på bild. ”Atleten” står och vräker i sig bloddoping (inringat). Nu har hans stiliga kropp fått en förklaring: FUSK!!!

MEDLÖPARE Inte nog med att ”atleten” själv nyttjar bloddoping, han sägs ha lockat med den franska katta som sågs i hans släptåg i höstas.

Dagens ord på livets vägDet spelar ingen roll om man vinner eller förlorar - tills man förlorar.


Sverker
(2000–)

1 mars 2013

Dags för nya tag i Seattle igen

DUKTIGT ”Jo, jag ser att det är ett pass. Det var väl duktigt av dig husse att skaffa ett pass alldeles själv. Nu har du ett nytt pass att slarva bort i Seattle.”

Husse är omåttligt stolt. I går hämtade han sitt nya pass på polisstationen i Tranås. De har nämligen öppet några timmar varje torsdag.
– Titta Sverker! Jag har ett nytt pass, skröt min husse för mig.
Han har inte haft något pass att tappa bort under flera veckor nu. Inte sedan den 10 januari så så där.


Bra, tänkte jag. Då har du något att slarva bort nästa gång det bär iväg mot Seattle.
– Nu kan jag ut och åka igen, skröt han vidare.
Javisst, gör du det. Men tänk på att det blir dyrt. Att tappa pass är inget billigt nöje. Och försäkringar gäller inte. Det enda de gäller för är premieinbetalningarna, det vet du ju nu.
Husse har gått och viftat med sitt nya pass hela dagen, så stolt är han.
Jag undrar om han vet var han har det nu? Jag vet var jag har mitt.

Hej så länge
Sverker

Leg. passare

FULT I mitt pass behövs bara en bild på mig, men så är jag stilig också. Husses pass dräller av bilder på honom både i svartvitt och färg. Alla är lika fula.
TÖNTIGT Både Lucys och mitt pass är mycket stiligare än husses. Jag undrar om han släpps in någonstans med ett så fult pass. Fast egentligen spelar det ingen roll. Han tappar ju det ändå.

PÅPASSLIGT I dagens post kom det också ett brev från polisen. Där kunde man läsa att husse hade schabblat bort sitt pass i Seattle för länge sedan och att polisen inte brydde sig för Seattle ligger för långt bort. Allt ligger för långt bort för polisen.

Dagens ord på livets vägGlada ögon ger din fiende bekymmer.


Sverker
(2000–)

28 februari 2013

Skyddsmuren uppäten av blått monster

SÄKER Här kunde både husse och jag gå säkert. Murarna på ömse sidan av vägen skyddade oss från skogens hemska djur.

Den skyddsmur som har hållit de vilda djuren utanför min skog är nu borta. Det kom ett monster och bara tuggade i sig alltting. Hur ska det gå nu?

I flera år har vi kunnat promenera omkring fullkomligt säkra hemma hos mig. För flera år sedan lät storbonden bygga upp en skyddsvall av ris, som effektivt stoppade diverse odjur. I somras förstärktes gränsen med en andra mur. Nu kunde vi känna oss väldigt säkra. Men vad händer då?
Jo, här om dagen kom ett blått monster och började äta av riset som så effektivt hade gjort mitt område till en säker idyll. Han gav sig inte förrän allt var uppätit.
Nu bor jag här fullkomligt oskyddad. Det är bara att hoppas att inte djuren upptäcker att muren är borta.

Hej så länge
Sverker

Leg. fortifikationsexpert

MONSTER Jo, den kan se snäll ut på håll, men du skulle se när den åt murar. Titta i den stora blå lådan, så kan du se vad som hände med min mur.

OSÄKER Ja, så här ser det ut nu. Fritt fram för all att attackera husse. Det är tur för honom att han har mig med sig på hans promenader, annars skulle han lätt bli ett offer för rovdjurens käftar.

Dessa djur har inte synts när muren fanns


VARG Under de åren som muren har skyddat oss har jag inte ens sett spåren av vargar. Det är skönt, för jag har hört att de inte är snälla mot hundar.

BJÖRN De björnar som lufsar omkring här har stannat när de kom till muren, kliat sig i huvudet och vänt tillbaka därifrån de kom. Nu får vi se vad som händer när inget stoppar dem.

KROKODIL Alla krokodiler som tagit sig upp ur Svartån mötte ett svårforcerat hinder när de kom till min mur. Det blev till att få krypa tillbaka ner i det smutsiga åvattnet och leva på de fiskar som simmar omkring där. Har de tur kan de fånga en liten val, men här hade de inget att hämta, eftersom de inte kunde ta sig hit.

Dagens ord på livets vägMånga ting går förlorade bara för att ingen frågar efter dem.


Sverker
(2000–)

27 februari 2013

Jag har hittat spår av häst OCH get

HÄSTSPÅR Det var inte utan att min känsliga nos slog larm direkt. Detta är spår av häst. Ingen tvekan om saken. Det behövs inga laboratorier för att fastställa detta faktum

Det har varit ett himla liv om att det finns spår av häst än här och än där. Jag kan nu avslöja att jag även har funnit spår av get! Det kunde jag konstatera redan 2007, när jag var på turné i Frankrike. Men det har det talats tyst om.

Spår av, ganska mycket av. Ja, det är häst det gäller. Idag har jag hittat inte bara spår, eller delar av, utan bara häst! Jag hittade det på andra sidan vägen vid Tranås Ridskola. Där gick hästköttet och spankulerade fridsamt i den värmande vårsolen, till synes ovetande om den debatt de orsakat. Visserligen försökte de maskera sig under ovanligt fula kläder, men mig lurar de inte!
Jag kan dessutom avslöja att jag redan för sex år sedan inte bara fann spår av get, utan en hel flock med stinkande getter som gick och betade i Frankrike.
Jag vet inte om vad getterna hette, men nog för att jag tyckte att de kallade varandra för Findus och Dafgård. En del av getterna hette ICA och IKEA.

Hej så länge
Sverker

Leg. spårhund

HÄST Precis som jag visste! Spåren ledde raka vägen till hästen Lasagne. Han gjorde inget för att gömma sig, utan snarare hälsade artigt på mig.

GETTER Nog för att getterna ser lite snopna ut över att ha blivit avslöjade av mig. Jag undrar varför de höll till på en plats dit knappas någon kom. Säkert var det något skumt som pågick.

Dagens ord på livets väg


Ordning är när man genast vet var man absolut inte behöver söka.


Sverker
(2000–)


26 februari 2013

Nu har kriget brutit ut här

VÄRMESUGARE Efter att solen så förtjänstfullt värmt upp både min tomt och min päls igår, dök denna värmesugare upp. Den sög åt sig all värme som fanns. Faktiskt så mycket så den började glöda.

Kom du ihåg när jag skrev att om att vårsolen nog har kommit? Det var ju igår, som jag gjorde det.
Men jag hann knappast glädja mig förrän månen förklarade krig och sög avundsjukt åt sig all den sköna värmen som solen hade gjort. Månen var så omättlig så den började glöda.


När det blev kväll igår, så sjönk temperaturen snabbt. Från +2C till -12C. Hur kunde det komma sig, undrade jag? Så såg jag svaret. Det var den vanligtvis vita månen, som hade sugit åt sig all värme. Så mycket så att den präktigt fulla månen hade börjat glöda.
Idag vaknade jag till en kall morgon. All värme var ju stulen av fyllot, men så såg jag solen som kämpade sig igenom morgondimmorna för att kunna värma mig.
Jag skyndade mig ut för att kontrollera om solen hade någon temperatur kvar efter gårdagens urladdning, och det hade den. Nu är det faktiskt varmare än igår. Jag har +3C just nu, så där fick den dumma månen.
Och solen värmer min päls ännu mer!

Hej så länge
Sverker

Leg. månhatare

KÄMPE I morse fick solen ta i allt vad den kunde. Det var dimmor som skulle bort och luft som skulle värmas. Men kriget mot månen hoppas jag och tror jag solen vinner.

TEST Jag passade på att testa solen när jag var ute. Jo, sidan jag hade mot solen, var klart varmare än skuggsidan. Heja solen!

Dagens ord på livets vägNäst efter klokskap är mod en mycket väsentlig egenskap för lycka.


Sverker
(2000–)

25 februari 2013

Ska vi hoppas att detta är vårsolen

VÅRSOL ”Märker du hur solen värmer, Sverker”. Det var husse som frågade mig när vi var ute och gick alldeles nyss. Jo, det stämde nog, men jag tyckte den var mer bländande.

Om solen skiner är det ganska skönt att gå ut och promenera. Jag märker att det snart är vår. Det är inte utan att solens varma strålar värmer upp min päls.

Snart är det dags för små vita blommor att komma upp. Då är det också dags för mig att göra mig av med min varma vinterpäls. Husse blir alltid så glad då. Han älskar att dammsuga, nämligen.
Bara snön smälter undan på mitt ryktbord, som står utomhus, så kan jag nog se fram emot att bli kammad också. Bara jag slipper att bli duschad.
I vilket fall som helst, så var det riktigt skönt att ta en promenad i solen idag. Till och med husse, som är en kruka på alla sätt och vis, uppskattade promenaden.

Hej så länge
Sverker

Leg. vårsolspromenerare

VÄRMELAMPA Så här ser vårsolen ut om man tittar mellan mina björkar. Har du några björkar, så du också kan titta på vårsolen? Prova det i så fall. Det är ganska skönt, för den värmer upp pälsen på dig.

SLÖSERI De små lamporna till utomhusbelysningen går på klocka. Det märks nu att det blir ljusare och ljusare, för de lyser när det är dagsljus. Det skulle de inte göra om inte husse var så slö så att han inte orkar ställa om klockströmbrytaren.

Dagens ord på livets väg

Förr i världen var det ett välutvecklat samvete som fick människor att gå in i politiken. I dag är det tvärtom. Nu får samvetet de engagerade att lämna politiken.


Sverker
(2000–)

24 februari 2013

Jag och Lucy kan hjälpa Agnes studera hemma


STUDIEOBJEKT Jag förstår inte varför Agnes ska behöva åka till Uppsala för att studera djur i diken. Du ser själv. Här hemma har jag diken och jag är ett djur. Jag kan alltså studeras när jag går i dessa diken. Eller hur?

Det är onödigt och dyrt att Agnes ska studera djur i diken i Uppsala. Jag var själv i Uppsala för bara någon vecka sedan, och jag såg inte precis något dike. Dessutom har hon ingenstans att bo. I mitt hus har hon ett eget rum.

Är det högfärd som har drivit Agnes att lämna Tranås till förmån för Uppsala? Visserligen har kyrkan i Uppsala två torn, men hon skulle precis lika gärna kunna studera här hemma.
Om hon nu ska ägna sin framtid åt det minst sagt suspekta ämnet djur i diken, så går det lika bra att göra det i Tranås. Jag har diken precis utanför min dörr (nästan). Och jag är ett djur, som när som helst kan kliva ner i diket. Det finns för övrigt flera diken att välja emellan. Då kan hon mycket lätt studera djur i diken, med specialinriktning Sverker. På sommaren kryllar det dessutom av insekter i dikena och fjärilar flyger omkring som landar då och då på någon blomma som pryder dikena.
Jag är dessutom nästan säker på att Lucy skulle flytta hem också och trava runt i dikena och på så sätt hjälpa Agnes med studierna.

Hej så länge
Sverker

Leg. dikeshund

FRAMTID Visst ser det trevligt ut med alla församlade vid frukostbordet. Det skulle kunna bli en framtida verklighet, om Agnes bara kunde nöja sig med ett torn på kyrkan.

Dagens ord på livets väg


Medan man stiger uppåt i samhället lönar det sig att vara vänlig mot dem som man passerar. Man träffar dem igen på vägen ned.


Sverker
(2000–)