22 oktober 2011

Den frisören var en överraskning

SNOPEN Jag har väl aldrig blivit så snopen förut. Tror jag. När jag kom till farfar, vet du vem som stod och klippte honom? Jo, min Agnes!

Igår var det mest som en helt vanlig dag. Egon och jag hade fått frukost och vi hade varit ute och gått.
– Ska du följa med till stan, frågade husse mig. Egon får stanna hemma.
Ja, vad tror han? Klart jag ska.
– Jag ska åka och handla lite till farfar och sedan ska vi upp till honom med varorna.


Men sen när jag kom upp till farfar vet du vad jag fick se? Jo, Agnes som höll på att klippa farfar.
Då förstod jag genast att min Agnes hade längtat så mycket efter Sverker, så hon hade åkt ända till Tranås från Toulouse. Och detta bara för att få vara med mig.
På kvällen ville Agnes ha pizza, svensk pizza, och det fick hon förstås. Det är bra med pizza, för det brukar bli lite kanter till mig också. Sen var vi ute och gick igår. Det var vi idag också.
Tänk att ha en Agnes som åker 250 mil bara för att träffa mig!
När Agnes ändå var här ett par dagar, så passade hon på att fira sin mormor som fyller 80 år. Grattis Ketty, föresten!

Hej så länge
Sverker

Leg. Agnesälskare


FIKA Efter att Agnes hade friserat farfar, så blev det fika. Jag satt jämte Agnes, förstås. Eftersom Agnes är förbjuden att mata mig vid bordet, så tänker jag inte tala om att mazarinen var god.

UTE Så här kan det te sig när vi ska ut och gå med Agnes. Tycker du att jag ser mallig ut bara för att Agnes åkte hem till mig, så har du nog rätt. Tänk att hon tycker om Sverker så mycket.

FÄLLER Husse brukar klaga på mig att jag fäller och hårar ner. Ska jag vara riktigt ärlig, så har jag aldrig fällt lika mycket som husse gjorde i morse. Nu vill jag verkligen inte höra några klagomål från honom i det ämnet i fortsättningen.

HÖST Jag tog med Agnes ut på en promenad, för att visa henne hur fin höst jag hade gjort. Hon var väldigt imponerad av alla fina färger. Agnes har oturen att bo på ett ställe där det fortfarande är minst 25 grader varmt varje dag, fastän det egentligen ska vara höst. Det kan inte vara särskilt roligt.

Dagens ord på vägen

En överraskning är den största gåva livet kan ge oss.


Sverker
(2000– )

21 oktober 2011

Måns var nummer 100.000

VINNAREN Det här är besökare nummer 100.000 på min blogg. Han heter Måns och bor i Nässjö. Kan du gissa vad han är intresserad av (frånsett mig förstås)? Titta på bilden en gång till. Jo, han har tåg som sitt stora intresse. Jag återkommer med mer bilder, jag ska bara träffa Måns i Nässjö först. Han måste ju få sitt pris!

Dagens ord på vägen

Gör som jag. Se framåt i ditt liv. Tolv sekunder efter att frukosten har serverats, så tänker jag så här:
Jag måste vara stark och tapper. Nu är det bara tolv timmar kvar till middagen.


Sverker
(2000– )

20 oktober 2011

En höstpromenad med Egon

HÖSTPROMENAD Så här kan det se ut när de två vännerna Sverker och Egon går ut på en liten promenad om hösten. Först går jag och visar vägen, sen kommer Egon släntrande efter. Om Egon går först kommer vi vilse. Egon är glad när han är hos mig, för då behöver inte han ha koppel.

För det mesta är det tråkigt om det är någon som åker bort. Det finns dock ett undantag, det är när min resursmatte och min resurshusse ger sig ut på resa.

Vad är det då som är så bra med att de försvinner till fjärran länder såsom Kanarieöarna, Azorerna eller Göteborg, kanske du undrar? Jo, då förstår du kommer Egon till mig. Han är ju min bästa kompis. Det var precis just vad som hände idag. Att Egon kom alltså.
– Ska vi gå ut och gå i skogen Egon, frågade jag min kompis.
– Ja, sade Egon.
– Jag kan visa dig hösten. Vill du det Egon?
– Ja.
– Ska vi gå nu, eller vill du vänta?
– Ja, sade Egon och såg lite korkad ut.
– Bestäm dig, sade jag.
– Ja, sade Egon frågande.
– Nu eller sen, frågade jag Egon, inte utan viss eftertryck i tonfallet.
– Ja, sade Egon och såg sådär korkad ut igen.
Då kom jag på att det faktiskt var jag, som var lite korkad. Hur otroligt låter inte det?
Egon är ju nästan stendöv.
– Vi går ut nu, oavsett vad du tycker.
– Ja, sade Egon.

Hej så länge
Sverker

Leg. promenadledare


TRAPPUTSIKT Bara husse öppnar dörren så ser man det här. Inte bara Agnes hus, utan alla höstträd. ”Titta på färgerna nu Egon”, uppmanar jag min brunvita kamrat med de hängande öronen. ”Visst är det fint? ”

STILIGT Till och med ett trasigt löv kan vara ganska njutbart att titta på när det är höst. Egon verkar tyvärr inte bry sig om naturens under, utan han bara traskar på.

OINTRESSANT ”Jag undrar vem som har markerat här? Spännande!” Egon nosade ihärdigt på stenen. Jag nosade efter snabbt. Det var som jag trodde. Det var jag.

INTRESSANT ”Här ska du nosa noga, Egon. Det är Max, min nya granne som har markerat.” Egon lydde min uppmaning och nosade ihärdigt. Sedan markerade han över Max markering. När Egon var färdig, så gjorde jag en slutmarkering. Det är ju faktiskt min skog!

Dagens ord på vägen

Så fort man vänder ryggen till, så dansar dammråttorna på golvet.


Sverker
(2000– )

19 oktober 2011

Man måste slå sin granne

FY Så här kan det ju inte bara se ut hos mig, särskilt som det fanns betydligt färre nedfallna löv hos min granne.

Du kanske inte vet varför man har trädgårdar. Tror du den till för att sitta och njuta i? Eller kanske du tror att du ska fröjdas över de fina blommorna och gröna gräsmattorna? Fel, fel och fel igen. Trädgårdar har man bara för att kunna slå grannen.

Husse har väl alltid, på grund av lättja och talanglöshet, placerat sig sist i följande grenar i områdestävlingen avdelning trädgård:

1. Finaste trädgården.
2. Lidit mest av arbetet i trädgården.
3. Mest nedlagda pengar i trädgården.
4. Flest beundrande grannar av trädgården.
5. Bäst klippta gräsmattan.
6. Minst löv på hösten i gräsmattan.

Den här säsongen gjorde han dock ett rejält skutt i gren 4, beroende på att det är en robot som kilar runt alldeles av sig själv på gräsmattan. Men den klipper inte överallt …
Vår närmaste granne, som kammar hem förstapriset varje år i samtliga klasser, har inte haft det lätt att hålla jämna steg med roboten den här säsongen.
I år så peppade jag dock husse att försöka sig på att slå vår trädgårdsduktiga granne i gren 6. När grannen hade klippt gräsmattan för sista gången härom dagen, så den var full av sönderklippta löv, skickade jag ut husse med hans riktiga gräsklippare med uppsamlare. Det blev nästan lövfritt!
Dessvärre trillar det fortfarande ner löv på gräsmattan, men huvudsaken är att vi har slagit grannen. Jag nästan skäms att bo jämte en granne som inte sköter sin gräsmatta bättre.
Hej så länge
Sverker

Leg. lövborttagare


GRÄNSEN Med förakt tittar jag in på grannens ovårdade trädgård. Dessbättre har han lagt upp en liten lövvall, så att du klart och tytligt kan se var gränsen går. Hans gräsmatta är den misskötta till höger.

NYFALLNA Från nästan lövtomt till nästan lövtätt har det gått på ett dygn. Dagens och gårdagens regn och hårda vindar har slitit av löven från dess grenar. Hade det bara blåst kraftig nordlig vind, så hade alla hamnat hos grannen. Men det var västan som vanligt.

Det enda man kan göra med goda råd är att lämna dom vidare. Själv har man aldrig nytta av dom.


Oscar Wilde
(1854–1900)
Sverker
(2000– )

18 oktober 2011

En liten jubeltillbakablick

Idag, när jag firar 100.000 klick, är det läge att göra en liten tillbakablick.
Min blogg började den 1 januari och fyller alltså jämt 9 månader och 18 dagar idag!
Redan den 9 april hade 10.000 klickat på min sida. Vinnare den gången var min Agnes. Husse hoppades innerligt att inte hon skulle vinna den här gången också. Det blev lite dyrt med prisöverlämnandet. Agnes bor nämligen i Toulouse.
Men 100.000-vinnare blev Måns i Nässjö, som ju ligger på bekvämt avstånd från Tranås. Jag återkommer med reportage från prisceremonin.
Jag ber att få framföra ett tack till alla besökare, ni får mig att fortsätta.
Nu ska du få se de bilder som har varit populärast (=mest nerladdade) så här långt + lite till.


Hej så länge
Sverker

Leg. populär jubilar


NÄR JAG FICK AGNES Tänk att det här är mer än 11 år sedan. Det var den dagen jag fick min Agnes. Jag var 10 veckor gammal och Agnes var också 10, men år. Jag tycker vi är söta bägge två på bilden. Nu är jag mer manlig än söt. Agnes är fortfarande söt.

SJÖMOLN Ibland kan man se himlen i vattnet. Den här bilden finns i den blogg där jag bevisar att jag är bäst. Jag har sett mycket under mina 11 år. Jag har varit i 11 olika länder och som den geografiska topphändelsen måste jag nog placera mina besök i Boxholm. Jag har även varit i Väderstad.

JUHOLT Jag hade många goda råd att ge Håkan Juholt, när han träffade mig. Dessvärre tog vi aldrig upp detta med hyresbidraget, som ju har varit så aktuellt. I så fall hade det problemet varit ur världen för länge sedan. Många har undrat om Håkan har kontaktat mig nu när det stormat kring honom. Jag kan, och vill, varken dementera eller bekräfta den frågan. Jag vet vad tyst diplomati är.

RASISTISK Dagens Nyheter hade en rasistisk artikel om de smartaste och dummaste hundarna. Den givna förstaplatsen Västgötaspets hade helt uteslutits. Västgötaspetsar fanns inte ens på listan. Det visade sig att hela undersökningen var snodd av en kanadensisk s.k. ”forskare”. Det är fult att vara rasistisk.

MINA LÄSARE HELA TIDEN Här kan du se var mina topp 10 läsare kommer ifrån. I USA, Frankrike, Norge och Kanada har jag släkt och vänner. Men det skulle vara spännande att veta vilka de andra är.

MINA LÄSARE SENASTE VECKAN Finland, Indonesien, Norge, Danmark, Storbritannien, Ryssland och Nederländerna? Vilka är ni? Och hur har ni hittat mig? Skriv gärna och berätta.

Måns blev nummer 100.000


Nu kan jag säga grattis till

Måns

som blev besökare nummer 100.000 på min blogg.
Måns bor i Nässjö, så det är inte så långt bort.
Kanske jag kan överlämna priset själv?

Sverker


Samtidigt vill jag passa på att tacka alla mina andra läsare. Kul att ni tittar in på min blogg då och då.

17 oktober 2011

Världens största händelse är nära nu

Ryktet går runt jorden: Sverker jubilerar med 100.000 klick!
Det är klart att detta uppmärksammas på de flesta platser. Jag visar bara ett axplock, slumpmässigt utvalda.

Jag vill också upphäva ett skall för min stora tävling. Besökare nummer 100.000 får ett fin hemligt pris. Skicka bara namn och adress till sverkerhund@gmail.com om du har turen att vinna.


Hej så länge
Sverker

Leg. världskändis


NEW YORK Om du befinner dig på Times Square i New York, så kan du ju alltid slänga en blick på den stora skylten ovanför den lilla polisstationen. På den polisstationen har husse och Agnes frågat efter vägen till Hotel Clinton. Det var ett riktigt sunkigt hotell, så bo inte där. Husse och Agnes bodde hos Eric, men Chuck och Joan bodde på hotellet.

HEDERSPLATS På Louvren i Paris har Mona-Lisa fått en hederplats jämte poträttet av mig. Naturligtvis samlas det massor med folk där, för att kunna få en skymt av mig.

TOKYO Även på så avlägsna platser som Tokyo uppmärksammas mitt 100.000-jubileum. Hur ska det inte bli när jag kommer upp i en miljon? Jag vill bara klargöra att Tokyo är inte en avlägsen plats för de som bor där, men för mig är det så.

Dagen stora tillkännagivande

Stor 100.000-tävling


Nu har jag snart haft 100.000 klick på min sida. Det måste firas.
Tävlingen är jättelätt. Titta bara på räkneverket i högermarginalen.
Så den som blir nummer 100.000 skickar bara in namn och adress till min e-postadress, så kommer det ett än så länge hemligt pris (=jag vet inte vad det blir).
Min förra tävling, som var 10.000-tävling vanns av min Agnes, så husse var tvungen att åka till Toulouse och överlämna priset.Sverker

16 oktober 2011

Kryssa rätt bland melodierna

KUNSKAPSKONCENTRATION Om det nu är så, att du vill lösa melodikrysset, så behövs det breda kunskaper. Här ser du själva hjärnan bakom lösningen av lördagens melodiska korsordsproblem. På bilden ser du också Emma och Henrik. Det är ryggen på resurshusse som brygger kaffe.

Vad gör ni egentligen på landet (=allt utom Stockholm) en lördagsmorgon? Jo, det ska jag tala om för dig. Man kan äta frukost och SAMTIDIGT lösa Melodikrysset. För att klara det behövs det stor simultankapacitet. Det behövs alltså en västgötaspets som heter Sverker.

Vill man lösa hela melodikrysset är det bra att ha tillgång till en samlad och bred kunskap (=Sverker). Jag dock ska ovilligt erkänna att jag inte har sett filmen Hajen, så jag kände inte igen den filmmelodin. Men då var det andra i sällskapet som kunde det. Så är det när man är många.
Vi bidrog alla. Jag med kunskaperna, Emma med skrivandet och de övriga var väl mer där som sällskap. Frukost åt de också. Jag fick inget, för jag hade ätit hemma. Som om det skulle vara någon ursäkt. Jag hade lätt kunnat trycka i mig lite till.
Husse bidrog bara med ett ynka svar, när alla andra gick bet. Men han fuskade.

Hej så länge
Sverker

Leg. melodikrysslösare


SMÄRTSAMT Det här är både smärtsamt och onödigt. Min resurshusse tyckte att jag skulle ha nyklippta klor, bara för att kunna lösa melodikrysset. Vid varje kloklipp tjuter jag till, för det gör fruktansvärt ont. Fast det känns inte.

FUSK Husse passade på att skryta med sina teknikleksaker. Ingen visste vem som spelade, men då höll han upp sin lilla iPhone framför högtalaren. Vips kunde han se att bandet hette Dr Feelgood. Detta är naturligtvis fusk på hög teknisk nivå. Sen kan man tycka att det var konstigt att doktor Emma inte kunde svaret.

IFYLLARE Det var Emma som skrev i korsordets rätta svar som jag gav henne. Jag undrar verkligen om hon är läkare. Det gick ju att läsa vad hon hade skrivit.

ALLA RÄTT En sista kontroll. Jo, allt är ifyllt och allt är rätt. Jag har dessutom skickat in det. Nu väntar jag bara på att jag ska vinna. Jag hoppas på något som går att äta.

Dagens ord på vägen

Jag sa aldrig att det var ditt fel…
Jag sa att jag ska skylla på dig.


Sverker
(2000– )