15 september 2012

Min Agnes fjantar sig bara för Lucy

STYGGELSE Idag vid frukosten tog sig Lucy friheter igen och gick upp på bordet. Det är förbjudet att gå på borden här hemma! Tror du hon blev bestraffad av min Agnes? Nej tvärtom! Hon fick smaka på lite ost istället. Soffan är också förbjudet, men betydligt mindre otillåtet än bordet, trots det fick jag ingen ost.

Det som hände igår 17.07 på Tranås före detta station, var att min Agnes var med ett av de få tåg som stannar där. Att det var en överraskning må jag säga. Jag var inte med, men jag tog emot henne när hon kom hem med skutt och svansviftningar.

Trots att Lucy ska föreställa Agnes katt, så brydde sig den svårflirtade katten inte om sin matte så särskilt mycket. Men hon sov inte hos mig, vilket kändes lite tomt.
Idag på morgonen gick husse och jag upp och bakade scones till oss. Agnes hade uttryckt ett önskemål om att hon skulle kunna tänka sig att ha det till frukost. Jag kunde också tänka mig att ta en tugga eller två av de färska sconesen. Eller varför inte tre?
Lucy, som saknar all form av fostran, hoppade upp på frukostbordet direkt vi började äta och mutades genast med ost av min Agnes. Detta fick mig att hoppa upp i soffan, så jag bättre skulle kunna ta min tilldelning.
Men jag fick inget. Inget alls.
Fast nu har jag inte tid att skriva mer, för jag och min Agnes ska ut på en långpromenad. Det är inte så dumt heller.

Hej så länge
Sverker

Leg. förfördelad hund

SCONES Som du klart och tydligt kan se, så finns det scones så det hade räckt både till mig, min Agnes och husse. Typiskt nog var det bara min Agnes och husse som fick smaka, fastän jag hade övervakat hela bakprocessen.

BEDJANDE Fastän jag tar till min bästa hungriga spanielblick, så ägnar sig min Agnes bara åt dagens tidning. Lucy däremot tittar avundsjukt och beundrande på min bästa tiggarblick. Trots mina talanger, så resulterade det inte ens med att jag fick en smula.

Dagens ord på livets väg
Tänk att någon är så vis
att hon kommer som en suprise
kommer till sin Sverker hem
straxt efter klockan slagit femSverker
(2000–)

14 september 2012

Somliga tar sig strängt förbjudna friheter

FÖRBJUDET Det finns de här hemma som tar sig hurdana friheter som helst. Naturligtvis vill jag inte skvallra att somliga icke namngivna individer (=Lucy) bryter mot de heligaste av alla regler, men jag vill gärna informera om sakförhållandena.

Att fördiska tallrikar är inte bara min skyldighet, utan det är också min rätttighet. Nu finns det de i det här hushållet som struntar i alla regler. En av de viktigaste reglerna är att man inte får gå upp på matbordet. Är man väl där, vilket man som sagt inte är tillåten att vara, så får man absolut inte ta den mat som eventuellt finns där. Speciellt från tallrikar som ska fördiskas av Sverker.
Det börjar bli olidligt här hemma.


Hej så länge
Sverker

Leg. informerare

PS. Idag klockan 17.07 ska det komma en överraskning. DS.

Dagens ord på livets väg

Idag frågar man sig ganska mycket, men måste det regna och blåsa också?Sverker
(2000–)

13 september 2012

Vad gör egentligen katter?

LYXMAT Katter vräker i sig lyxmat. Säkert på min bekostnad. Jag tycker mig märka att jag får mindre och mindre portioner, i takt med att Lucy får större och dyrare.

Vad gör katter hela dagarna? Vad har man dem till? Är de nyttiga? Det är frågeställningar som inte är lätta att svara på. Rättare sagt omöjliga.

För att få reda på ovanstående frågor har jag låtit genomföra en vetenskaplig undersökning (= sagt till husse att fotografera kattans aktiviteter).
Ja, när du ser resultatet av den djuplodade grundforskningen, förstår du att frågorna fortfarande hänger i luften.
Jag vet inte vad man har katter till. Vi klarade oss bra utan!

Hej så länge
Sverker

Leg. kattforskare

SOVER Sova är en mycket vanlig aktivitet, eller ska jag kanske hellre säga antiaktivitet, hos katter. Lucy har två sängar i olika plan. Det här är den översta.

SOVER Som du ser, så ligger Lucy och sover igen. Nu har hon dock flyttat ner ett hack. Varför ska hon ha alternativa sängar, när inte jag har det? Dessutom brukar hon tillbringa nätterna i min säng.

GLO Ibland ägnar sig katter åt att slött ligga och glo ut. Inte för jag vet vad hon ser, men hon slipper resa sig.

NYFIKEN Lucy försöker gärna tjuvläsa min blogg. Jag förstår henne så väl, men hon kunde skaffa sig en egen dator och en egen blogg tycker jag.

INSTÄLLSAM Jag tycker inte om att Lucy sitter och fraterniserar (=larvar sig) med min husse. Han är faktiskt min. Hon får väl skaffa sig en egen husse. Dessutom får inte jag sitta i husses knä.

FALSK Visserligen får väl Lucy gärna sitta och sola för mig. Men att bokstavligt talat segla under falsk flagg är fult gjort. Hon är fransyska, så hon ska sitta under en fransk flagga och sola.

Dagens ord på livets väg
Med full mage tänker jag kanske trögt – men lojalt.Sverker
(2000–)

12 september 2012

Orättvist när den förlorade katten kom hem

GNUGGIG Jag förstår inte att det ska vara nödvändigt att gå och stryka sig mot mig. Särskilt när jag koncentrerar mig på min frukost som håller på att göras i ordning.

Så kom hon så småningom hemsläntrande. Alldeles sjöblöt var hon. Tänk att jag alltid ska behöva vara orolig för Lucy, så fort hon smiter ut. Fördelen var ju att jag fick en extra kvällsmat, men Lucy fick mycket mer.

I natt har hon legat jämte mig i min säng. Det är så genant, så det får du inte se på bild. Vem vill sova med en blöt katt upptryckt emot sig? Dessutom har jag husse i min säng.
Sen när det var dags för frukost, så fick Lucy endast extragod mat. Mycket. Jag fick mitt vanliga torrfoder, fast med ett par extraklickar god mat. Jag tycker det är väldigt orättvist.
Nu har jag kattan hängande efter mig vart jag än går, men jag får väl stå ut med det.
Fast om det ska vara riktigt rättvist, så tycker jag att Lucy kunnat hålla till godo med sin mus. Då hade jag kunnat få hela hennes frukostranson. På så sätt hade det blivit mer rättvist.

Hej så länge
Sverker

Leg. motvillig kattkompis

ORÄTTVIST Du kan se själv hur orättvist frukosten fördelas. Den vänstra skålen med vatten, torrfoder och ett par ynka köttbitar ska bli min. Det stiliga fatet med massor med gott kött är avsedd för den fula franska rymlingen.

SMASKENS Jag äter snabbt och effektivt. Lucy sitter och tar en tugga då och en tugga då. Hon måste lära sig att äta lite snabbare.

FÄRDIG Då var jag färdig. Men titta på kattan. Hon har massor kvar. Det är beviset på att hon fick för mycket och jag fick för lite. Jag tror hon äter så sakta för att göra mig avundsjuk

SNOBBIG Lucy sitter fortfarande och äter där på sitt snobbiga långsamma franska sätt. Men jag vet att hon är en före detta gatukatt i Toulouse. Fast jag måste medge att hon har gjort en sjusärdeles klassresa. Hon umgås ju numera med en västgötaspets!

DÖDSMASKIN Jag förstår att Lucy var mager som en skrika i Toulouse. Ska det behöva ta över tjugo timmar att fånga en skogsmus? Dessutom ska man väl äta upp den om man är katt?

Dagens ord på livets väg

Man saknar inte en ful katt förrän sängen är tom.


Sverker
(2000–)

11 september 2012

Sommarens sista utefrukost?

UPPDUKAT Så här såg husses frukost ut. Visst håller du med om att det är alldeles för mycket för honom? Jag tycker att hälften hade varit mer lagom Den andra halvan hade jag gärnat offrat mig över.

Om det är sommar kan man sitta ute och äta, till exempel frukost. Idag var det sommar. Antagligen för sista gången. I morgon ska det inte vara sommar, sägs det.

Fastän klockan bara var 09.12, så var det redan 21 grader varmt. Det blev nästan för varmt ute i solen. Husse hade gjort i ordning en präktig frukust till sig själv. Den bestod av en tidning (som han inte åt upp), en tallrik filmjölk med hemmagjord mysli, en smörgås med både leverpastej och ost som pålägg och en stor kopp kaffe. Hur mycket av detta skulle tillfalla mig, hans trogna västgötaspets? Inte ska han äta så mycket, han som ska banta. Jag höll troget vakt vid bordet. Halva smörgåsen skulle sitta fint.
Men vad tror du jag fick? Knappt något alls är det rätta svaret. Jag fick bara fördiska filmjölkstallriken. Orättvist.

Hej så länge
Sverker

Leg. svältkonstnär

PS. Jag skulle inte ha skrivit igår att Lucy var feg. I går kväll smet hon ut och hon har inte kommit tillbaka än. DS.

TROGEN Jag tigger inte, jag är mera trogen. Det är därför jag sitter här och tittar på när husse vräker i sig. Om han vill ha hjälp med att äta upp maten, så hade jag gärna hjälpt honom.

”BELÖNINGEN” Efter att ha suttit och tittat troget med hungriga ögon på husse länge, länge, så var detta allt jag fick. Några ynka rester av filmjölken. Jag tror nog att ost och leverpastejsmörgåsen hade varit nyttigare för mig.

Dagens ord på livets väg

Det finns katter som till och med saknar modet att vara fega, så de inte törs gå ut.


Sverker
(2000–)

10 september 2012

Idag tillät jag Lucy gå ut


KOM Jag var faktiskt tvungen att ropa på Lucy, för att hon skulle förstå att det var dags att gå ut för henne också.

Som du vet, har Lucy (den fula franska katten) inte fått gå ut. Men idag skulle det bli en första lovlig utomhustur. Hon har ju rymt ett par gånger innan, men nu tyckte jag att hon också kunde få gå ut i det fria.

Naturligtvis har jag många skäl till att jag vill att Lucy ska gå ut. Närmare bestämt tre skäl:
1. Hon försöker hitta hem till Frankrike.
2. Hon blir lite rädd för mig, så jag kan jaga upp henne i det höga körsbärsträdet.
3. Hon lär sig bajsa utomhus.

Nu gick det ju inte alls som jag tänkte mig. Hon försökte inte hitta hem till Frankrike. Hon var inte det minsta rädd för mig, snarare tvärtom. Hon bajsade inte.
Hon var bara ute och vände och sedan gick hon in igen.
Vad det inte det jag visste, att den fula kattan är feg!

Hej så länge
Sverker

Leg. kattvallare

FÖRSIKTIGT Sällan har man sett en katta som går så försiktigt. Att det ska vara så svårt att ta det avgörande klivet ut i friska luften.

HOPPA Jag hoppades förstås att kattan skulle hoppa ner från trappan och sätta iväg. Då hade jag sprungit efter och sett till att hon hade ”räddad” sig upp i körsbärsträdet. Sedan hade hon kunnat sitta där och tittat på utsikten ett par dagar. Eller tills Agnes kom hem för att plocka ner henne.

TREVLIG Vad gör kattan istället för att låta sig jagas? Jo, hon går och stryker sig mot mig, för att låtsas att hon är trevlig.

FEG Efter en minut och elva sekunder gick hon och satte sig i dörröppningen igen. Är inte detta höjden av feghet? Och hon påstår att hon har varit vildkatt i en storstad som Toulouse. Fast vad kunde man vänta av en ful fransk katt?

9 september 2012

Det är jag som är kungen hemma hos mig

ÖVERST Som du klart och tydligt ser, så är det jag som är överst i hierarkin här hemma. Sen kommer Jager, farfars gamla gunghäst. Sist nederst på golvet hittar du Lucy. Husse får inte ens vara med på bilden.

Efter mitt förra inlägg framfördes det en kommentar från E-beth att jag skulle passa mig så inte Lucy, Agnes fula franska katt, skulle ta över här hemma. Jag måste säga att hon inte har en chans – det är jag som är kung!

Bara ta och titta på dagens bilder. Framgår det inte där vem som är störst och vackrast? Precis. Du kom säkert till samma resultat som jag. Det är Sverker, den stilige västgötaspetsen.
Visserligen fördiskade Lucy igår, men då ska du veta att jag inte var hemma. När jag är hemma står hon bara och tittar avundsjukt när jag fullgör min plikt.
Dessutom är jag ute då och då. Lucy är bara ute när hon rymmer.
Nej, hon kommer att hållas på mattan. Träffar jag på henne ute, så kommer hon nog återfinnas i det höga körsbärsträdet.

Hej så länge
Sverker

Leg. hemmakung

TRON Skogens kung som sitter på sin tron. Det är jag det! Att tronen är en stubbe är bara symboliskt. Det är jag som har skrämt iväg älgar. (Tror du mig inte, så kan du se det här!) Det skulle jag gärna se Lucy försöka.

BEHÖRIG Jag är alltid behörig. Ser du någon katt? Nej, jag tänkte väl det. Hon är inte ens behörig att gå ut.

FÖRGRUNDEN Om du inte ser klart och tydligt på denna bild hur det står till här hemma, så vet jag inte. I förgrunden står det en västgötaspets (jag) som med hörselns hjälp håller ordning på kattan. I bakgrunden ser du Lucy, som trycker sig upp mot väggen. Det är inte utan hon visar respekt för mig. Det är så det ska vara.