20 juli 2013

Blodiga bilder visar världens orättvisa

DYRT Visst ser det gott ut. Du kan jämföra med mitt tråkiga torrfoder. Du tror förstås att detta är festmat till kungen.

Jag har idag kommit över några hemska och blodiga bilder som visar orättvisan här i världen. Du trodde förstås inte att detta kunde vara sant, men jag har bildbevis stulna från Pers kamera.

Hej så länge
Sverker

Leg. avslöjare

STYCKNING Här har den dyra köttbiten styckats. Ska kungen få kalops? Eller sjömansgryta? Han är ju amiral.

PORSLIN Köttbitarna har placerats på en dyr och fin porslinstallrik. Tjusigt ska det tydligen vara.

ORÄTTVIST Nu kommer vi till det riktigt otäcka. Sitter inte den franska kattan och vräker i sig dyrt kött. Inte nog med det! Hon är omgiven av torrfoder, vattenskål och en liten skål med godis. Det är ju så man kan gråta.

BITTERT Varför ska Lucy sitta och äta sådan här mat? Vad har hon gjort för att förtjäna det? Jag tycker att hennes mat skulle vara lämpligare till en västgötaspets som heter Sverker. Men jag är inte bitter.

Dagens ord på livets väg
Jag undrar om Fantomen har mask när han metar?


Sverker
(2000–)

19 juli 2013

Idag hände det lite i alla fall

BIL Att åka bil är väldigt roligt men inte. Jag är lite nervös sådär och flåsar gärna. Husse brukar uppmana mig att sova, men vem ska hålla ordning på hur vi kör då?

Fort går det inte, men ganska långsamt. Idag hände det så mycket att virke införskaffades, men inte just mer.

Gräsklipparen gick sönder, just precis när den skulle användas. Man måste klippa här och var innan bygget kan börja. Vilket bygge? Ja, se det är en hemlighet. Du får se. Det verkar bli en lång följetong.
Ett annat bygge som fortskrider desto bättre är datorn min Per bygger. Den är minsann vattenkyld och har dubbla grafikkort. Det är nog bra att ha.
Jag har fått lite kyckling, men inte allt. Lucy ska tydligen ha också. Henne har jag hälsat på flera gånger och husse en gång.
Det var Lucy som kom till mig. Det var husse som kom till Lucy.
Jag fick godis också.

Hej så länge
Sverker

Leg. byggprojektör

HALLÅ Nu är jag framme hos Per. Det var jag igår också. Det är Pers dörr och jag väntar på att den ska öppnas. Skäller man lite, så går dörren upp.

DATOR Pers dator har olika färger inuti. Vattnet är rött. Sladdarna är gröna och svarta, men ska bli röda och svarta. Sen finns det en dator som styr fläktarna och en dator med pekskärm som styr datorn. Så kan man ha det.

KYCKLING När min Per rensade kycklingen, så hände det då och då att det trillade ner en kycklingbit. De var alla mycket goda. Fast jag förstår inte varför min Per sparade kyckling till den franska kattan Lucy.

TRASIG Precis när min Per skulle starta gräsklipparen, behagade den att gå sönder. Det är en Stiga och gjord i Tranås, men den gick sönder ändå.

Dagens ord på livets väg
Om man har dåligt närminne, får man vänta tills det gått en stund.


Sverker
(2000–)

18 juli 2013

Just denna dag blev allt tokigt

KATT En sådan här varelse fanns på samma ställe som jag fanns idag. Jag säger inte var. Jag säger inte hos vem.

Vi skulle åka tidigt. Vi åkte sent. När vi kommit till Boxholm kom min husse på att det hade kunnat vara bra att ha med sin plånbok. Så vi åkte hem.

En halvtimme senare ungefär kom vi till Boxholm. Sedan skulle husse köpa ost. Jag fick smaka en liten bit.
När efter många om och men kom dit vi skulle, hälsade jag på en varelse som påminde om en katt som bodde hos mig. Hon var glad att träffa mig. Sedan kom husse och varelsen gömde sig.
Sedan var varelsen och jag ensamma hemma ett bra tag. Min husse och min P, oj där halkade jag nästan, åkte iväg.
Sedan kom de tillbaka efter elva timmar och vi gick alla ut i trädgården. De var upptagna med arbete, så jag passade på att smita iväg. Lagom när min husse skulle ta bilen och leta efter mig, så kom jag.
Var är alla bilder, undrar du säkert. Jo, de ligger i minneskortet i den kvarglömda kameran hos min P och den bortskämda varelsen L.
Jag återkommer i morgon. Då ska vi ut och åka igen.

Hej så länge
Sverker

Leg. resenär

TVÄTTBJÖRN Nej, men titta! Är det inte en tvättbjörn? Nej, det är det inte, det är en varelse som bor hos Per.

Dagens ord på livets väg
Inte kan man föra någon bakom ljuset. Ljuset går ju med 300 000 km i sekunden.


Sverker
(2000–)

17 juli 2013

Idag bara slöar jag i värmen

SKUGGA Solen skiner och det är varmt. Då är det bäst att uppsöka skuggiga platser. Det är precis vad jag har gjort här. Husse kan hålla på med sina stolleprov att vattna än här och än där.

Nej, det blev ingen resa idag. I morgon blir det resa. Jag ska åka till ett hemligt ställe. Jag ska ta med mig husse också.
Bara för att vi inte kunde åka idag, fick vi stanna hemma och slöa istället.


Naturligtvis fullgjorde jag min plikt och väcka husse när tidningen kom. Tidningsbilen anlände 05.45. Jag fick bära in tidningen, husse var för slö att bära själv.
Efter att ha tittat på tv ett tag, tyckte jag att det var tid för frukost. Jag fick hundmat, husse fick filmjölk och müsli. Jag fördiskade husses tallrik.
Sedan tvättade husse min bil, jag låg i skuggan och betraktade honom.
Min husse övergick till att vattna blommor, jag låg i skuggan och betraktade honom.
Husse lade vattenslangen i dammen, jag provdrack vattnet. Det var gott.
I morgon bär det i alla fall av hemifrån minsann.

Hej så länge
Sverker

Leg. vilare

PROVADE Jodå, vattnet smakade alldeles utmärkt. Inte som vattnet inne, som inte smakar alls. Utevatten från dammen är bäst.

VATTNADE Min husse påstår att blommorna i grytan behöver vatten. Jag tycker att de behöver kokas. Varför har man annars blommor i grytor?

OVATTNADE De gula blommorna fick inget vatten alls. Knappast. Bara lite spillvatten. Den gröna busken i krukan fick vatten. Husse äter av den blomman. Han påstår att det är en krydda. Det är mer jag som är en krydda i tillvaron för min omgivning.

OVATTNADE Eftersom de blommar ändå, så tycker inte husse att man ska slösa sjövatten på de här blommorna. Egentligen är han bara snål.

Dagens ord på livets väg
De dårskaper jag ångrar mest i mitt liv är de jag inte begick när jag hade tillfälle.


Sverker
(2000–)

16 juli 2013

Lite bra saker som kan hända i Uppsala

VÄNTA Att vänta på bussar är inte så kasst som man kan tro. Antingen blir man klappad, eller också går det bra att detaljstudera närområdet.

Äntligen var det dags att åka hem till mig. Det var igår. Men jag hann med lite roliga saker i Uppsala, innan jag ställde nosen mot Tranås.

Nu har jag varit hemma hos Anders och Tora igen. Jag skulle hämta min fina matskål jag glömde i mars. Dessutom fick jag lite fisk och potatismos. Jag hade orkat mycket mer.
Igår var jag hos pappas gamla lekkamrat Måns. Han bor utanför Uppsala. Dit åker man bil. Till Anders och Tora åker man buss.
Hos Måns fick jag också några matbitar, som lindrade den värsta hungern.
Sedan körde vi hem Agnes och sedan åkte vi hem.
Där fick jag mat.

Hej så länge
Sverker

Leg. Uppsalabesökare

NJUTBART Det är inte många lägenheter som har en sådan njutbar utsikt som Agnes. Sen får man åka hiss fem vångar också.

BARNVAKT Jag fick träffa Isabell en gång till. Det var bra! Det var henne jag satt barnvakt åt i fredags. I söndags var det jag som var hemma hos henne. Hon hade redan vuxna där som vaktade henne.

KATT Den här katten var lite ilsk mot mig. Det var ju bara bral, för då slapp jag umgås med kattskrället. Katten fanns hemma hos Måns, som bor en bit utanför Uppsala, i Tensta..

SYMPATISKT Måns visade sig vara en väldigt sympatisk person. Jag fick korv, en bit pannbiff och en hel potatis.

DEMONSTRATION Måns ville gärna demonstrera sin trädgård, och det fick han gärna. Det är Agnes och jag som travar runt efter vår värd för dagen.

FUL Trädgården hos Måns hade förfulats med ett stort antal katter. En del var levande, andra var av andra saker. Tänk vad fint det hade varit med en porslinsvästgötaspets istället!

Dagens ord på livets väg
Det finns människor som tänker att de tänker. Men det är allt de tänker.


Sverker
(2000 –)

15 juli 2013

Uppsala världens nästan bästa stad

BUSS Säkert tänkte du: Inte är väl Sverker så modig, så han törs åka buss i Uppsala. Ha, säger jag. Titta på bilden så får du se själv. Agnes törs också åka buss.

På grund av glömd kamera i kombination med hemresa, kan jag inte berätta varför Uppsala är världens bästa stad. Nästan.
Om du kan hålla dig, så får du se i morgon. Nu ska jag åka hem till världens absolut bästa stad, som heter Hätte. Tranås är en förstad till Hätte, liksom Uppsala om du undrar.Hej så länge
Sverker

Leg. Uppsalabesökare

Dagens ord på livets stig

Folk som bara lever för sitt nöjes skull är vanligtvis ogifta.


Sverker
(2000–)

14 juli 2013

Uppsala – Sveriges tråkigaste stad

VÄCKNING Vänlig som jag är, så hjälpte jag min Agnes att vakna. Tror du hon blev tackasam? Inte alls! Snarare tvärtom. Otack är väckarens lön.

Jag förstår inte min Agnes som har bosatt sig i Sveriges tråkigaste stad. Vad då tråkig, undrar du säkert. Ja, jag kan ju till exempel berätta om gårdagen

Jag började med att påkalla husses uppmärksamhet att det var dags att gå ut med mig. Dessutom var jag våldsamt hungrig. Vi var tvungna att åka hiss, för att vi skulle komma ut, vilket väckte min poetiska ådra:
För bajs och kiss
Jag måste åka hiss.

Efter att jag ätit ur min sedan länge saknade matskål, tyckte jag att det var dags att väcka min Agnes. Det verkade precis som om hon inte uppskattade det.
Sedan åt husse och min Agnes frukost. Snålt med fördisk. Vi gick ut allihopa på en kort promenad. Hiss igen. När vi kom tillbaka till min Agnes lilla rum, tappade min husse hundmat på golvet. När jag hade ätit upp varje bit var jag ensam i lägenheten. Länge. Väldigt länge. Väldigt ensam.
Äntligen kom de hem. Hiss igen. Till tvättstugan, där jag hjälpte min Agnes sortera rätt. Promenad igen, lite längre denna gång.
Så ficka jag då mat. Sedan satte sig min husse och min Agnes och glodde på en dator. Hur kul är det.
Hiss. Kort promenad och så var det sovdags. Jag bäddade åt min Agnes och mig. Hon kom och obäddade sängen och knuffade undan mig. Jag sov på golvet.
Så roligt hade jag det igår.

Hej så länge
Sverker

Leg. uttråkad

KLAPPA Jag tänkte att min Agnes skulle klappa mig och hoppade upp till henne. Inte då, hon pratade i sin telefon istället.

PROMENAD I Uppsala måste jag alltid vara kopplad när jag är ute och går. Hur kul är det på en skala?

TVÄTTHJÄLP Min Agnes har lite svårt för sig, så jag hjälpte henne att sortera tvätten. Husse gjorde inget.

SMITARE Vart var det min Agnes och min husse smet iväg? Jo de cyklade till centrum och åt glass. Där träffade de Isabel som jag satt barnvakt åt. Hon hade med sig en vän från Kalifornien, där Isabel har bott i ett år. De åt också glass. Hemma hade jag bara vatten.

HEMHJÄLP Min Agnes bor i en korridor som är över 1 kilmeter lång och som har över tusen likadana dörrar utan namn. Det var tur för Agnes att jag var med, så jag kunde visa henne rätt dörr efter vår promenad.

Dagens ord på livets stig
Grytlappar är bra att ha om man ska fånga grävlingar.


Sverker
(2000–)