24 september 2011

En helt vanlig lördag i stan

TUR Vi, husse och jag, kom till farfar precis som farfars mat kom. Det är ”mina snälla flickor”, som kommer med den. De snälla flickorna kommer på morgonen och kvällen också. Jag hoppas att jag skulle få fördiska direkt.

Med jämna mellanrum är det lördag. Idag till exempel är det lördag. Det har det varit hela dagen. Ibland på lördagarna åker husse och jag ända in till Tranås. Det gjorde vi idag.

Det första vi gjorde var att hälsa på farfar.
– Är det lilla Sverker som kommer till farfar, sade farfar glatt när jag gick in och hälsade på honom.
– Oj, vad roligt, tillade han uppmuntrande.
Det förstår jag ju precis. Vad mer kan man önska sig som en farfar än att det kommer en Sverker?
Sen kom maten till farfar. Jag hoppades att inte farfar ville ha något, men det ville han. Men han lämnade mycket till mig.
Ibland när det är lördagar är det mer lördag. Det händer saker på stan. Idag var en sådan lördag.
– Det är bara för att köpmännen vill tömma allas plånböcker, precis när de har fått lön, sade husse. Jag tror att det är utav deras godhet.
På torget var det katteater, brandbilar och polisbilar. I en polisbil satt det en polishund.
Hade det varit lite go i honom, hade han sett till att stoppa kattföreställningen och ordnat en hundshow istället.

Hej så länge
Sverker

Leg. helgfirare


LYDIG Idag var farfar ganska lydig. Jag sade åt honom att äta slarvigt. Jag erbjöd mig att ta hand om resterna, och det blev ju ganska mycket som du ser. Han är så förstående.

DUKTIGT Här ser du en som kan sitt jobb. Den tallriken kunde ta raka vägen in i skåpet igen. Husse satte den av någon anledning i diskmaskinen. Tror han att jag slarvar?

HJÄRNGYMNASTIK Under tiden som farfar åt, plockade husse i farfars piller i små fack. Farfar ska ha tre olika tabletter varje dag. En gul, en blå och en vit. Detta är en uppgift där husse får töja sitt intellekt till det yttersta. Han är ju inte lika smart som jag.

KLUMPIGT Sen tog husse och jag en promenad på Storgatan. På torget var det ett gång barn som underhöll med sång och lite teater. De var väl duktiga, men de hade ett ytterst klumpigt tema för dagen: katter. Hade ingen klok varelse kunnat hjälpa dem, så att det hade handlat om hundar istället?

PINSAMT När husse fick se den här bilen, skulle han absolut ta en bild på mig och polisbilen. Oj vad jag skämdes. Som om jag skulle vara en polishund. Det förstår väl var och en som känner mig, att jag är alldeles för överkvalificerad för ett sådant jobb.

2 kommentarer:

  1. Please tell your dad I think you do a VERY good job on washing dishes and he could be a very good environmentalist if he would just put the plates you wash back in the cabinet. Would save a lot of water!

    SvaraRadera
  2. Exactly. Just my point. His farfar did that.

    SvaraRadera