22 september 2011

Ska valutareserven rädda oss från fattigstugan

NÄSTAN TOM Vid en noggrann inventering (=titta vad som finns) av husses plånbok, visade det sig att läget var prekärt (=kärvt, lite marigt sådär). En femtiolapp och tio dollar är ju inte så lysande resultat. Men vi hade en dold tillgång. Efter mitt kraftfulla initiativ (=komma på), så beslöt vi oss för att ta till valutareserven.

Det är budgettider både i smått och stort. Hemma hos oss är det smått. Och småttigare blir det. Inga skattesänkningar för pensionärer, sänkt pension och fortfarande inget hundbidrag. Vi kommer att sluta på fattigstugan.

Med viss tillförsikt såg vi fram mot den nya budgeten, husse och jag. Det hade ju utlovats, lite halvt sådär, en viss skattesänkning för pensionärer. Men så blev det ju inte. Däremot blev det ju en halvering av restaurangmomsen, vilket blir till stor hjälp – kanske – för dem som har råd att gå på sådana inrättningar. Till exempel regerings- och riksdagsledamöter.
– @?&%#”? också, sade husse.
– Det går inte att lita på karlar med hästsvans och guldring i örat, tillade han surt.
Man kan ju förstå att det finns annat som är viktigare för regeringen. Politikerpensioner från 50 års ålder till exempel. Har man varit van vid att leva gott, så måste man ju kunna fortsätta med det även om man inte arbetar. För att inte tala om politikernas egna löner.
Nu har vi i alla fall beslutat att tömma hela valutareserven här hemma. Den räcker till nudlar i flera veckor till husse.
Hoppas bara att han pengar till att köpa hundmat till mig.

Hej så länge
Sverker


Leg. finansexpert


KASSASKÅPSDÖRR Innanför denna kassaskåpsdörr på tvättmaskinen har vi vår valutareserv. Jag visade husse var han skulle leta. Utan mig skulle han svälta ihjäl.

GULD När jag fick upp dörren till kassaskåpet, så bländades jag av det skarpa ljuset från den för alla tjuvar tidigare dolda förmögenheten. Den låg väl gömd i grovfiltret i tvättmaskinen. Ett ställe som är säkrare än Riksbankens hemligaste valv.

VALUTARESERVEN Det var inga småsummor som gömde sig i grovfiltret. Massor med pengar. Dessutom ska man inte förakta hårnålarna, som kan komma väl till pass vid något tillfälle. Om du vill så kan du försöka räkna alla pengarna. Sen kan du räkna ut hur många dagar husse klarar sig på valutareserven, om tre påsar med nudlar kostar 9.90.

4 kommentarer:

 1. Vilket perfekt ställe att ha valutareserv på. Dessutom är det ju tvättade pengar förstår jag.Får föreslå denna geniala idé för min matte också./Lotus

  SvaraRadera
 2. Det är för tråkigt detta med politikerlöner och svikna löften. Hoppas att ni reder er ändå! :)

  SvaraRadera
 3. Ja, svikna löften är ju vardagsmat med denna regering vid makten. Tydligen är ju det vad svenska folket vill ha eftersom de fick sitta kvar. Men kampen fortsätter. Alltid. Regeringsskifte vid nästa val!
  (jag vill ju inte att du Sverker ska gå hungrig)

  SvaraRadera
 4. Nästa val röstar vi på dig Sverker. /Zallek

  SvaraRadera