2 juni 2012

Lufsen kom i områdesanpassad bil och hälsade på

LUFSEN Det är inte lätt att se hur Lufsen ser ut, eftersom han är lika lurvig i ansiktet som husse är ibland. Men så är det; en del är lurviga (=husse och Lufsen) och en del är väldigt stiliga (=Sverker).

Jag och husse hann knappast komma hem från Stockholm, förrän det dök upp gäster hos oss. Det var Lufsen, som hade med sig sin matte och husse.
Lufsens matte har hand om fiket på Kungshögaskolan, där husse arbetade före han blev totalt lat.


Bettan, som Lufsens matte heter, har det viktigaste arbetet på hela skolan. Hon har nämligen hand om fiket och där finns det många saker som är synnerligen lämpliga som mat åt västgötaspetsar. Jag vet, för jag har varit där många gånger. Jag jobbade faktiskt på skolan då och då, när det behövdes någon duktig västgötaspets som kunde valla skolbarn.
Tyvärr kunde de inte stanna så länge, men nästa gång de kommer ska de få fika minsann.

Hej så länge
Sverker

Leg. besöksmottagare


TJABBIG Lufsen var lite tjabbig mot mig, så jag vänder baksidan till för att visa att jag inte är rädd.

GRUPPBILD Här är en bild på mig. Med på bilden är också Lufsen och hans matte och husse. Om det är en grupp på samma bild, så blir den bilden en gruppbild.

OMRÅDESANPASSAD Husse är ju inte särskilt områdesanpassad, så han blir extra glad om det kommer en områdesanpassad bil och besöker honom. Han hoppades att det skulle åka förbi väldigt många som skulle tro att det är hans bil. Men det gjorde det inte.

1 juni 2012

Mitt besök i storstaden

SVERKERSTIGEN Just den här vägen heter Sverkerstigen. Det är vad Janina säger och hon måste ju veta. Hon bor ju i Bagarmossen. Dessutom ser du ju att det är just Sverker som går på stigen.

Det är roligt att ge sig ut för att se världen. Ett ställe i världen är Bagarmossen. Dit kan man bege sig ibland för att se. Om man bor hemma hos Janina, som man gör, så blir det mycket fördisk och dessutom mycket god fördisk.

Vad jag också passar på att göra när jag är i tätbebyggda områden är att försöka lokalisera andra hundar. Jag fick utan vidare pejl på tre olika löptikar. Dock hämmade husse mig, så jag fick inte följa spåren. Så kan det vara i Bagarmossen.
Jag har faktiskt också varit alldeles ensam hemma hos Janina. Det var igår när husse och Janina skulle trava iväg på fotografiska museet. Hoppas husse kan få lite inspiration, så det kan bli lite bättre bilder på mig i fortsättningen. Det är jag värd.
Jag kan tillägga att jag har träffat en röd katt och att det regnar som bara den. Det är sådant som händer i Bagarmossen.

Hej så länge
Sverker

Leg. odlare


LÖPTIKAR Det finns de hundar som inte vill något hellre än att träffa mig. De kallas för löptikar och lägger ut spår så jag ska kunna komma och hälsa på. Tyvärr hämmar husse mig och begränsar min rörelsefrihet med hjälp av skarpa kommandon.

SPÄNNANDE Om du inte har något att göra hemma hos Janina, kan du alltid spana i fönstret. Utanför är det alltid något som händer. Folk kommer och går och ibland har de till och med hundar med sig. Hemma kan jag också spana, men det händer sällan något. Så är det på landet.

TRÅKIGT Vad som är tragiskt i Bagarmossen är den utbredda fattigdomen. Titta bara på den här bilden. Fastän de har gjort sitt bästa att skyla över skavankerna med blommor på den gamla rishögen, så lyser förfallet igenom.

ASFALTSSTIG I stora städer som till exempel Bagarmossen finns inga riktiga stigar. Det här är vad som bjuds. Det finns inget som kan räknas som skog heller, men det finns betydligt fler hus och bilar än hemma hos mig.

Dagens ord på livets stig

Det är juni i dag. Jag efterlyser en lag som tvingar termometern att vara överens med almanackan.


Sverker
(2000–)

31 maj 2012

Mycket grannare än så här blir det inte

Om du inte kommer och hälsar på mig just nu, så tycker jag att jag kan visa dig hur fint det är hos mig. Det varar nämligen inte så många dagar, men visst är det tjusigt?

Nu tänker du förstås att min husse måste vara en riktig baddare för att kunna få det så stiligt i trädgården. Men se där har du fel. Han har inte planterat en enda blomma, buske eller träd av allt du ser.
Rhododendronen planterade husses mormor för så där en 50 år sedan. Övriga buskar och träd var farfar och farmor som planterade när de bodde här. Husse har planterat några tulpaner. Han bidrar inte till försköningen här precis. Tvärtom, skulle jag vilja säga.
Jag däremot förskönar varthelst jag drar omkring. Det är därför jag inte är med på någon bild, för då hade du bara tittat på mig. Det var ju blommorna du skulle se idag.

Hej så länge
Sverker

Leg. odlareOLIKA Längst bort står det en syren. Den luktar gott. Sen står husses mormors rhododendron som är jättestor. Du skymtar också blodlönnen, som är Agnes älsklingsträd. Under den står en buske med vita blommor.


FODERAUTOMAT Blommorna på rhododendronbusken fungerar likadant som en foderautomat, fast för humlor istället för fåglar. Fördelen är att de är helautomatiska och behöver inte fyllas på.

BLÅ Blommor kan ha olika färger. Den här blomman är till exempel blå. Att den står i husses trädgård kan du se på att det står ett gammalt visset skaft från förra året. Så var det säkert aldrig när farfar och farmor bodde här. Farmor träffade aldrig jag, men det gjorde Agnes.


BLOMRAKETER Kom du ihåg de fina blommorna som husse fick av moster och morbror. Bara för att jag ledde planteringen, har de blivit så här fina nu.REGNBUSKE Säsongens gula inslag i min trädgård heter gullregn. Tänk om det hade varit guldregn istället. Då hade vi varit rika och jag hade kunnat äta mycket godare mat än billighetstorrfoder.

Dagens ord på livets stig

Många blommor är bra, för de skymmer min trädgård.


Sverker
(2000–)

30 maj 2012

Hurra för min Agnes som klarat skolan

AGNES Detta är min Agnes i Frankrike. Det syns inte på bilden att det är i Frankrike, men det kan man förstå eftersom inte jag är med på bilden.

Idag vill jag skryta lite över min Agnes. Hon är äntligen klar med sina studier i Frankrike efter tre år. Hon har under tiden blivit duktig i filosofi, konsthistoria och franska. Franska läste hon den svåraste kursen, minsann och fick jättebra betyg. Dessutom har hon arbetat som barflicka och barnflicka.

Men vet du vilket som är det bästa? Om hon är färdig med Frankrike, så kommer hon snart hem till sin älskade västgötaspets. Det är jag, Sverker, som är den älskade västgötaspetsen. Tyvärr kommer hon ju släpa hem den fula kattan Lucy också.
Att studera utomlands är svårt och man får leva väldigt påvert, som du kan se på bilderna. Det kommer nog bli bättre för henne när hon kommer hem. Här finns ju både blodpudding och pölsa.

Hej så länge
Sverker

Leg. Agneslängtare


UNDERNÄRD Det kan inte vara lätt att studera om man inte får ordentligt med mad. Det min Agnes har på sin tallrik är ju knappt en halv portion för en västgötaspets. Det är inte lustigt att hon ser lite undernärd ut.

AVBROTT Tänk vad duktigt av min Agnes att klara sig så galant, fastän hennes pappa (=min husse) kommer och stör henne med tårta varje gång hon fyller år.

POLITIK Både Julia och Agnes deltar flitigt i det politiska livet i Toulouse. Ett exempel på politiskt liv, är att stå på torget vid Capitol och klappa de små händerna. Det är sådant som tar tid från studierna. Det skulle vara bättre om de klappade mig.

FLORIST När min Agnes är hemma på somrarna plockar vi alltid blommor när vi är ute och går. Ofta åkte vi till farfar med en bukett. Då blev han så glad. Det går tydligen att plocka blommor i Frankrike också, men det finns inte längre någon farfar att ge dem till. Dessutom bodde han inte i Frankrike.

Dagens ord på livets stig

Det är synd att jag inte kan ägna mig åt en enda last, bara för att jag har så många.


Sverker
(2000–)

29 maj 2012

Ett lustigt inslag hemma hos mig

KONSTIG Ibland kan det förekomma sådana här konstiga hundar hemma hos mig. Anledningen är att just den här hunden bor tillsammans med husses syster. Hundstackaren heter Massimo, bara för att husses syster tycker att allt som har med gamla Rom att göra är fint. Husse tycker att Mefisto hade varit mer ett passande namn.

Idag fick jag besök av Massimo. Han är inte lite irriterande. Han är nämligen inte uppfostrad av sin matte. Å andra sidan har inte han heller uppfostrat sin matte. Trots detta så tog jag med honom på en promenad i min skog. Så snäll är jag.

När Massimo är ute och går, så måste man ha honom i koppel. Ser han en hare, så springer han efter. Ser han ett rådjur, så springer han efter. Ser han en älg, så springer han efter. Ser han en katt, så springer han efter. Han springer alltid efter.
Ser jag en hare, eller ett rådjur, eller en älg, eller en katt, så springer jag inte efter. Därför behöver jag aldrig ha koppel.
Fast har jag koppel, så drar jag inte till skillnad från en viss tax som jag känner.
Dessutom lekte han med min hundleksak, du vet den där som ser ut som en korv och piper. Är det rätt av en tax att göra så mot en västgötaspets?

Hej så länge
Sverker

Leg. icke taxbeundrare


KOPPELLÖS Här kan du se själv hur den stiliga västgötaspetsen (=Sverker) går fint utan koppel. Den kopplade taxen däremot går inte alls lika stiligt.

FÄNGSLAD Titta noga på den här bilden. Taxen drar och stretar fastän han är kopplad. Betydligt mer avspänd är den vackra och stiliga västgötaspetsen. Så är det alltid.

SNÄLL Trots allt, så var jag jättesnäll mot Massimo. Han fick bestiga min utsiktssten i skogen. En av oss har en fast, intelligent och ödmjuk blick (=jag), den andra (=Massimo) kan inte koncentrera sig alls. Husses syster ser ut som hon gör och det går väl inte att ändra på.

Dagens ord på livets stig

Nu när sommaren är slut, känns det skönt för oss alla som har en naturlig päls.


Sverker
(2000–)

28 maj 2012

Ibland fattar jag inget

JÄTTEGROP Vart har det lilla gula huset tagit vägen, undrar du säkert. Ja, inte finns det här. Här finns bara en jättestor grop. Det kanske ska bli en simbasäng?

Om man köper ett hus för flera miljoner, för att sedan köra bort huset. Då har man bara grunden och tomten kvar. Vad kör man igång med att göra då, tror du? Jo, gräva bort tomten. Det enda som finns kvar.

Det är precis vad som har hänt här hemma. Det lilla gula huset som låg där innan, försvann på en lastbil i höstas. Sedan för ett par veckor sedan kom det en grävskopa och en dumper och lite mer. Nu är nästan hela tomten borta.
Om man nu vill bygga en jättestor jordkällare, så hade det väl varit bättre att försöka hitta en billigare tomt. Tycker jag som inte förstår något.

Hej så länge
Sverker

Leg. oförstående


BORTA Huset är borta. Större delen av tomten är borta. Varför först köpa allt för flera mijoner, för att sedan ta bort nästan allt? Konstigt.

INSTALLATION Det enda som finns kvar är ett vackert konstverk i naturbetong med tjusigt böjda rostiga armeringsjärn. Ska det bli ett konstmuseum?

MASKINER Det har gått åt massor av flitiga maskiner för att gräva bort tomten, men snart är hela tomten borta och Sommen har fått en ny vik. Det blir väl fint. Eller ska det bli ett varv?

Dagens ord på livets stig
Fattigdom är väl ingen skam, men den är obekväm.


Sverker
(2000–)

27 maj 2012

Italien svek Loreen – bojkotta Italien

MUSIK? Så här ser musik ut i Italien. Det låter änne värre. Till och med en svensk dansbandssaxophonist skulle framstå som ett under av mjuk ton i jämförelse. Sångerskan ska vi inte prata om. Klart att Italien inte uppfattar Loreens storhet. Bojkotta italiensk musik!

I går kväll var det musikfestival. Världens största där världens bästa musik tävlade. Visserligen var det bara ett stycke som var världens bästa – det svenska bidraget med svenska Loreen. Det insåg alla länder utom det genomruttna landet Italien.

Låt oss titta lite på detta konstiga land. Landet styrs av korrupta politiker på riksplanet. Lokalt är det maffian som styr. Även katolska kyrkans präster styr och ställer, men då mest med småpojkar.
Varför fick då inte Sverige någon poäng från Italien? Knepig fråga. Jag säger inte att det är så, men det vore märkligt om det inte vore så, att den som betalar bäst får de högsta poängen från detta juryn i avskyvärda land.
Vad kan vi då göra för att hämnas? Naturligtvis är vi inte så låga så att vi hämnas, men vi kan bojkotta dem. Alltså bara för att visa att vi inte tycker om dem.
Åk inte dit.
Köp inga varor från Italien. Det finns lokala alternativ eller från andra länder. Då vet du att inte hälften av det du betalar för en vinflaska går till maffian.
Vill du se trasiga hus, så finns det sådana på närmare håll.
Själv tänker jag inte äta hundmat från Italien!


Hej så länge
Sverker

Leg. protestledare


PS Det blev sent idag, men mitt Internet fungerade inte DS
PS igen Jag har fått ett recept på kalvfärsbullar uppkallade efter mig av Kjersti. Jag återkommer när jag har ätit dem. Kjersti har jättegoda recept, titta själv. DS igen

SNETT Ska man verkligen åka till ett land som inte kan bygga raka torn? Naturligtvis inte! Dessutom var det staket runt det sneda tornet, så det gick inte ens att markera. Det är jag och ex-matte på bilden. Bojkotta resor till Italien.

GIFTSPINDELDJUR Vill du dela sovrum med giftiga spindeldjur, till exempel skorpioner? Naturligtvis inte! Det får du göra i Italien, här hemma har vi bara myggor i värsta fall. Bojkotta sova i Italien!

DILEMMA Inte ens italienarna kan besluta sig för vilket vin de tycker man ska dricka. Därför får man prova massor olika, innan man hittar något nästan drickbart. Bojkotta italienska viner.

JÄTTEBADKAR Det är verkligen jobbigt att de har så stora badkar i Italien. Inte en lugn stund. Jag har tagit på mig uppgiften att vakta alla, så de inte drunknar. Bojkotta bada i Italien.

Dagens ord på livets stig

Det gäller inte bara att kämpa väl och göra sitt yttersta. Det gäller framför allt att vinna


Sverker
(2000–)