23 april 2011

Rapport från förorten

NEEJ Det går inte bra. Jag får snulle av PC. Husse har haft Mac sedan 1986, och jag började 2001. I min enfald trodde jag att det gick att kopiera bilder och text till ett USB-minne från en Mac och enkelt föra över till en PC.
Bajs, säger jag bara. Det syns inga dokument alls.
Jag kommer igen i morgon. Då flera, flera gånger. Från min PowerBook Pro.

Det blir
1. Rapport från förort
2. Hur jag åkte tunnelbana
3. Hur jag gick på café och snodde en macka (gott)
4. Och lite annat.

Hej så länge
Sverker
Leg. PC-hatare

22 april 2011

Elände eländes

Här sitter jag i Stockholm mer eller mindre isolerad från omvärden. Det är inte lätt.Inga bilder. Inget internet. Ingen Mac.

Husse trodde att hon som vi besöker hade ett trådlöst nätverk. Men inte!
Och föra över bilderna till en pc, var ju inte macenkelt. Det skulle ta evigheter.

Men jag lever och återkommer så fort teknken är på min och husses sida. Men det finns massor av gammalt ni kan läsa!

Hej så länge
Sverker
Lec Mac-fan

Dagens ord på vägen
Ägg är jättegott, i alla fall vissa påskägg.


Sverker
(2000- )

21 april 2011

Träna med Egon

TRE SOLAR Det här var vad som mötte oss när vi öppnade dörren på väg ut på dagens första träningsrunda! Bländande ljus från tre solar. Tur inte husse hade shorts.

Om man, som jag, har ett ansträngande arbete, så gäller det att jag håller mig i toppform. Ständig träning.
Just nu bor Egon hos mig och vi tränar tillsammans.

Att träna med Egon är ungefär som att träna med en snigel. Jag vet inte om han är snabbast i benen, eller om han är snabbare i huvudet. Ultrarapid är det i bägge fallen. Ständigt får jag springa tillbaka och mana på honom.
– Så är det när man blir gammal, säger husse lite tillrättavisande.
Han kan väl skaffa en rollator då som farfar, tänker jag. Jag vill ju sätta lite fart.
Inte blir det bättre för att husse är med. Han ska ju stanna och fotografera hela tiden.
Men jag gör mitt bästa för att hålla samman flocken. Men enkelt är det inte. Och någon motion blir det ju knappast.
Vill du komma i form? Välj inte Egon som coach. Ta mig!

Hej så länge
Sverker

Leg. elitmotionär


ODJUR Innan vi kommer in i de djupa skogarna, ska vi passera världens största myrstack. Att i ett sådant läge behöva vänta på Egon är inte roligt. Myror klias.

MUSÖRON Titta Sverker! Björkarna har musöron!! Husse är i extas. Nu har det väl snurrat till. Det är inte musöron, det är små löv.

BLOMMOR Jaha. Nu har husse hitta blommor också. Både Egon och jag får vänta.

NEEEEEEEJ N går Egon åt fel håll. Igen. Han har lokalsinne som en full guldfisk. Då måste jag gå efter honom.

NEJ IGEN Jag hatar när Egon stannar och kissar på grannarnas brevlådor. Man gör inte så. Det är min kissplats!

Dagens ord på vägen

För mycket av det goda kan bli helt underbart.


Mae West
(1915-1963)

Sverker
(2000- )

20 april 2011

UFO-fenomen skådat

STARKT LUS Ett starkt ljussken som lös upp himlen över norra Småland och södra Östegötland vållade många spekulationer i går. Paniken var nära. Särskilt i Tranås. En amatörfotograf lyckades med att fånga fenomenet över Tranås.

Vad kunde det vara? Det är inte lätt att veta. UFO-fanatikerna gick i spinn. Hade man fått det ultima beviset på att vi har besökare från andra himlakroppar? Internet överbelastades nästan. Det blev kaos på vägarna som ledde mot det starka ljusfenomenet. Få, om en någon, var en vis man.
Andra trodde sig veta att det kunde vara radioaktivt material, som svarade för ljusflödet och tog skydd bäst de kunde.
Dessa spekulationer skulle ha fortsatt, om inte jag – den smarta västgötaspetsen Sverker – hade funnits. Jag har svaret på gåtan!


Hej så länge
Sverker

Leg. UFO-expert


LYSANDE HUSSE Det varma vädret hade lockat min husse att ta på sig sina shorts. Han har ju inte direkt sprungit på solarium. Hans mycket vita ben, reflekterade den varma solens strålar så ett vitt sken spred sig över hela nejden.

Dagens ord på vägen


Jag är inte cynisk. Jag är bara erfaren.


Sverker
(2000- )

19 april 2011

Jag ser ner på dagens ungdom

PÅ TOPPEN Är man på toppen, kan man se ner på andra. När jag var på Sommenbygdens brukshundklubb för att titta på unghundarna, skaffade jag mig en fysisk topplats också. På så sätt får man en god överblick.

Det klankas mycket på ungdomen idag. Hurudana är de egentligen? Jag beslöt att själv ta en titt på årets valpkurs, för att kunna bilda mig en egen uppfattning.

– Oj, där är Sverker utropade alla, när jag kom promenerandes in på plan där valpkursen höll hus.
Genast var jag omgärdad av söta små valpar och unghundar, som gärna ville hälsa på mig. Är man känd så är man.
Hur de skötte sig. Nu kan man ju inte begära att de ska vara fullkomliga som jag. Tvärtom. Men det var gott gry i barnen, och får de bara mogna ska det nog bli hund av dem också. De var faktiskt riktigt trevliga och duktiga. Lyssnar de bara noga på sin lärare så blir allt bra. Det finns hopp om dagen ungdom.
Att de skulle bli lika bra som jag är en utopi. Jag är ju världsbäst! I allt!

Hej så länge
Sverker

Leg. valpinspektör

PUSS En del av de små blev så glada, så att de hälsade på mig på franskt manér. Med en puss alltså.

OHH SVERKER Ryktet om min närvaro spred sig snabbt. Alla ville hälsa på sin idol. Det förstår jag ju.

REN Jag kontrollerade också hur de små skötte sin hygien. Fastän tassen var vit, var den just vit. Inget att klaga på där inte.

VAD SÄGER DU HUSSE Jag ville gärna veta vad husse tyckte om unghundarna. Vi delar åsikt där för en gång skull. De är fina!

Dagens ord på vägen

Våra dagars ungdom älskar lyx. Den uppträder ohövligt, föraktar auktoritet, har ingen respekt för äldre människor och pratar när den borde arbeta. De unga reser sig inte längre upp när äldre personer kommer in i ett rum. De säger emot sina föräldrar, skryter på bjudningar, glufsar i sig efterrätten vid matbordet, lägger benen i kors och tyranniserar sina lärare.

Sokrates (470 f.Kr – 399 f.Kr)
Sverker (2000- )

18 april 2011

Syndigaste bloggen

Det handlar om synd idag! Spännande?
Jodå, jag är nog snällast i hela världen. Men lite busig är jag ibland. Särskilt på måndagar, eller om det var onsdagar.
Idag har jag inga aktuella bilder, eftersom husse har arbetat hela dagen. Men jag har ju ett ganska duktigt arkiv att ösa ur och idag valde jag ut särskilt syndiga bilder.
OBS! För känsliga. Jag är naken på alla bilder.
Vad husse har arbetat med i det fina vädret? Han har kapat och klyvt lite ved han har snott i skogen. Jag har hjälpt till att bära hem.

Hej så länge
Sverker

Leg. busig

HOPPSAN Nej men, kommer det inte en hund och går där borta utan koppel! Vem kan det vara? I vintras gick husse och jag över campingplatsen. Båda var utan koppel. Det var bara vi där, trodde vi. Då öppnades dörren till receptionen och ut dök en människa, som med gestaporöst skrek åt husse att hundar ska vara kopplade. Den vägen vi gick in fanns ingen skylt, så det var ju inte lätt att veta.

MÅNGA SKYLTAR Vid vägen till den kommunala badstranden finns det många skyltar. Översta är inte köra bil. Nummer två betyder att bruna stora hundar och grå små inte får vara där. Sen en skylt att man inte får cykla. Det gör jag sällan. Trean är att vi ska hjälpas åt att hålla rent, och då ser ni att det är en västgötaspets där. Jag är alltså TVUNGEN att gå dit.

PRIVAT Är det något som jag är, så är det privat. Jag är så privat så. Med andra ord: om jag hittar ett privat område så är det mitt. Eller hur?

KISSTOLPE Jag gillar skarpt de här kisstolparna de har satt upp jämte trottoaren längs med Kommunalrådsvägen. Lyktstolparna står längs med vägkanten och där får jag inte vara för husse.

BETRÄDELSE Om man åker till Alvastra, så fattar man direkt när man ser skylten, att man inte får beträda murar och så. Det skulle aldrig falla mig in. Däremot är det kul att gå på dem.

Dagens ord på vägen

Ett balanserat omdöme är alltid totalt värdelöst.


Oscar Wilde
(1854-1900)

Sverker
(2000- )

17 april 2011

Marknadsundersökning

MARKNADSUNDERSÖKNING Att gå på marknad i Frankrike brukar vara både roligt och lönsamt. Sen kan ju många människor beundra mig också.

I Frankrike brukar vi alltid gå på marknader. Både husse och jag tycker om det, även om vi har differenta preferenser (= tycker olika). Jag föredrar att skrämma höns och få godsaker från köttdiskarna.
Husse ägnar sig åt grönsaker och en och annan korv. Sådana är vi.


Hej så länge
Sverker

Leg. marknadsundersökare


Mina marknadspreferenser


KACKLAR Höns är roliga. Om jag skäller till, eller gör en liten rusning så flaxar de med vingarna och kacklar högt. Det tycker jag är kul.

ÄLSKLINGSSTÅNDET Det här är de bästa stånden. Om jag ser riktigt bedjande ut, frågar farbron som står och säljer om han får ge lite till den synnerligen vackra hunden (= jag). Då husse har lite svårt för språket, ler han bara fånigt. Då får jag en köttbit.

Husses marknadspreferenser


GRÖNT Sådana här saker tycker husse om och han köper gärna. Jag vet inte vad han ska med rakborstar till. Han har ju helskägg.

KORV Husse och jag tycker bägge om korv. Han får gärna bjuda.

NÖTTER OCH LÖK Det här tycker husse är gott. Men att knäcka nötter med skiftnyckel, som han gjorde, tycker jag är lite primitivt.

GRÖNA KULOR Sådana här gröna kulor brukar husse köpa. Han får behålla dem för sig själv. Det är ingen mat för en västgötaspets. Jag äter hellre oxfilé.

Dagens ord på vägen

Moral är när man lever på ett sätt, som det inte är roligt att leva på.

Edith Piaf
(1915-1963)

Sverker
(2000- )