14 september 2013

Jag vidareutvecklade min resursfamiljs nya bil

SKÄLLER Här har min resursfamilj gått och kostat på sig en alldeles ny bil. En säkert alldeles för dyr Volvo. Jag skäller på att denna bil, saknar det alldeles självklara som ska finnas i en bil. Jag fixade det åt dem.

Igår var jag och husse på en provtur med min resursfamiljs alldeles nya bil. Lite begagnad var den ju, eftersom den redan hade gått uppåt 50 km. Det sorgliga med Volvo är att de saknar elementär utrustning när de levereras. Det första man får göra som ägare är att fixa det. Jag hjälpte till gratis.

Jag förstår att resursmatte kom hem till mig och bjöd husse och mig på en provtur till Boxholm. Han hade väl förstås upptäckt att deras nya, fina och säkert dyra Volvo hade levererats till dem alldeles tom på hundhår. Som tur var, så kunde jag råda bot på denna brist i utrustningen. Jag tog genast mitt utrymme längst bak i besittning. Där kunde jag dela med mig av mina sjusärledes vackra hårstrån. Eftersom bilen var ny och helt saknade nödvändig utrustning, var jag extra generös.

I Boxholm gick vi på ett fik. Jag fick inget vatten, som jag alltid får i Frankrike, men jag fick smaka på resursmattes kaka. Husse drällde som vanligt, så det blev lite där också.
Sen undrar jag om resursmatte är dum eller modig. Hon lät nämligen husse köra hennes nya bil hem till mitt hus. Nu har bilen gått över 10 mil.

Hej så länge
Sverker

Leg. bilutrustare

SPEED Här kommer resursmatte i full fart i nya bilen på min väg. Det var tur att jag höll mig vid sidan av vägen. Svarta bilar är väldigt bra, för då kan man se att man kört på en grusväg.

MALLIG Jag tycker nog att resursmatte ser lite mallig ut när hon rattar den nya Volvon. Husse får inte köpa Volvo för försäljarna där, därför är nog resursmatte lite extra stolt.

RACING Att här går det undan. Det gäller att prova vad den nya bilen går för. Över 200 km/t! Tänk vad man kan få en bil att gå fort i Photoshop…

TREVLIGT Mitt rum i min resursfamiljs nya bil måste jag säga är ganska trevligt. Ordentligt med plats och utsikten är bra. Bättre än i min bil.

SMASKENS Smaka, smaka liten kaka. Det var precis vad jag gjorde på fiket i Boxholm. Husse fullständigt vräkte i sig sin kaka, men resursmatte hade vett att dela med sig till Sverker.

STOLLEPROV Att sätta husse bakom ratten på en alldeles ny fin bil, är väl ett exempel på ett riktigt stolleprov. Husse blev förstås mallig, eftersom han inte får köpa en Volvo, så det var hans stund.

Dagens ord på livets stig

Genom uppövning av förmågan att åka bil kan man övervinna besväret att använda sina ben.


Sverker
(2000–)

13 september 2013

Skandalmisse – fel Sverker i TV4-morgon

LARVIG Här sitter Katt-Sverker och larvar sig i tv-studion. Hade det varit jag, så hade det blivit bildmässig och bra television.

Jag vill på det kraftigaste dementera att jag skulle vara släkt, eller ens vän, med den Sverker som figurerade i TV4 igår.
Det känns också bedrövligt att döpa en ful katt till Sverker, bara för att rida på mitt kändisskap.


Jag fick ett anonymt tips från en av mina många vänner (=Per B.), om att det skulle dyka upp en katt på TV. Katten ifråga kallas för Sverker. En del gör vad som helst för att få vara med i TV.
Naturligtvis skulle det ha varit jag, som hade figurerat i rutan. Jag är manlig, stilig och utstrålar kraft. Katt-Sverker kunde i bästa fall bedömas som gullig. Sverker och gullig. Du hör själv hur illa det låter. Uppenbarligen tänker inte TV4 alls på sina tittarsiffror. Vem vill titta på en röd katt som går omkring på ett bord?
Dessbättre åkte Katt-Sverker på en spruta i nacken. Det var rätt åt honom!

Hej så länge
Sverker

Leg. förbigången

ROLIGT Här åker Katt-Sverker på en spruta i nacken. Så kan det gå när man larvar sig i TV, när man inte är den riktige Sverker. Hoppas det gjorde ont.

ÄKTA Detta är den enda äkta Sverker som finns. Det är den Sverkern som skulle ha varit med i TV. Hur kan TV4 få för sig att släpa dit en röd katt?

Dagens ord på livets stig
Jag beställde en rätt, men fick fel.


Sverker
(2000–)

12 september 2013

Bilder från en hemsk skog

TUNNEL För att kunna komma in i min skog, så måste man gå genom en tunnel av ormbunkar. Det är alltså en hemlig skog. Den är mörk och otäck.

Igår fick du se en dimmig promenad. Idag kontrar jag med en solig promenad, men i skogen. I skogen finns det knappast någon sol, för det står massa trän i vägen.

Det är alltså bara ett bildreportage idag. Det är för att du ska slippa att gå i skogen själv. Den är nämligen farlig och mörk (tycker min Agnes). Jag törs gå i den även på kvällarna. Så modig är jag. Husse törs också om jag är med.
Lucy vågade aldrig gå i skogen, fastän jag hade varit med. Hon är en stadskatt.

Hej så länge
Sverker

Leg. skogvaktare

INSTALLATION Här och var i skogen har någon gjort stiliga konstverk. Dessa går att använda som ram, om det är något extrafint som ska fotograferas. Som du ser finns jag inom ramen, vilket beror på att jag är extrafin.

KONTRASTER Ibland är det nästan kolsvart i skogen, men rätt var det är så skiner solen på en liten plätt. Då blir det genast ljusare runt om också.

STENBLOCK Vem har lagt stora stenar här och varför? Naturligtvis kan de vara en försåtsfälla. Om det kommer en mammut travande här, så finns det ju en viss risk att den snubblar på stenarna.

SAMHÄLLE I skogen bor det många djur. Där finns älg, räv, maskar och spindlar. Jag undrar varför den här spindeln har fångat löven. Var han på lyset? Solen skiner ju just på löven.

Dagens ord på livets stig
Det var ett starkt verb, det river gott i halsen.


Sverker
(2000–)

11 september 2013

Nu kan vi äntligen hälsa hösten välkommen

SVÅRNAVIGERAT Hade jag varit ett flygplan, hade jag säkert fått landningsförbud. Nu är jag ju redan på marken, men det krävs en känslig nos för att hitta rätt i dimman. Hittar du mig på bilden?

Idag på morgonen upptäckte jag det. Hösten är här! Den förrädiska sommartemperaturen vi hade förra veckan har ju lurat oss.
Men så idag. Dimma, gula löv och lite småruggigt.


Men morgonpromenad måste man ta. Annars kan man nämligen inte få någon frukost. Dimman var så tät, så det hade varit svårt för husse att hitta utan mig.
Husse släpade med sig sin onödigt dyra kamera, fastän solen inte sken. Så än en gång får jag be om ursäkt för bilderna. Jag syns ju knappt i dimman.
Vi får hoppas att det blir sol snart, så jag och lystern i min päls kommer bättre till sin rätt.

Hej så länge
Sverker

Leg. navigerare

GULA Löven börjar bli gula. Då vet man att det är höst. Just det här lövet är ett storlöv. Det suddiga lite mörkare på vägen är jag. Totalt misslyckat foto, signerat min husse.

GULA Ännu ett gult löv. Just detta löv är ett trasigt löv. Tydligen finns det en spindel som tycker att det är kul att dra lite trådar här och där. Spindeln verkar knappas ha följt en byggnadsplan.

RÖDA Detta är typiska rödlöv, mellanstora. Tidigare i år var de gröna, men nu har de följt den senaste opinionsundersökningen och gått över i rött. Dessa löv kännetecknas av att de samlar på vattendroppar.

Dagens ord på livets stig
Vid slut på strömmen, kontakta närmaste vägguttag.


Sverker
(2000–)

10 september 2013

Flygning från marken för flygrädda

LANDNING Att starta ett flygplan är lite svårt. Att flyga det kan också vara svårt. Att landa det är väldigt enkelt. Vill man att det ska landa på flygfältet och dessutom inte gå sönder, är det väldigt, väldigt svårt. Det här planet landar som man ska.

Om du kommer hem till mig så kan du få titta i husses garage. Där hänger det massa små flygplan. De är radiostyrda, säger husse. Jag har aldrig sett honom flyga, men i söndags skulle vi åka och titta på andra som flög.

När vi kom till modellflygfältet, så fanns där massor med folk och massor med flygplan. Men alla flygplanen var små. Inte ens jag hade fått plats i dem.
Husse tog massa bilder av mig när jag inspekterade farkosterna, men alla blev misslyckade. Han hade samma inställningar på kameran som han hade när han smygfotograferade mig när jag sov (1/20 sek och ISO6400) i bländande solsken. Jag tar med en så du kan se hur de blev. Sen glömde han att ta om dem.
Ett par vettiga bilder blev det, efter han hade ändrat inställningarna på kameran.
Så kan det gå om man är för fin att använda auto.
Det enda som var riktigt spännande på flygdagen var stället de sålde korv på. Jag fick ingen korv. Inte ens en liten, liten bit.

Hej så länge
Sverker

Leg. flygspecialist

KASS Meningen var att det skulle bli lite trevliga bilder på mig och små flygplan. Min fotograf schabblade bort den möjligheten. Efter diverse räddningsförsök i Photoshop, var det här det bästa det gick att få. Är detta månne den sämsta bilden någonsin på min blogg?

HELIKOPTER Vuxenleksaker kan bli ganska dyra. Den här stora helikoptern har en riktig reamotor, precis som förebilden. Den kostar lite. Sedan kostar byggsatsen också. Naturligtvis tillkommer det radio, servon, gyron och sådant. Tillsamman har denna leksak kostat ägaren och piloten Alf Ek 120.000 kronor. Tänk så många tuggben det hade räckt till!

Grattis till mig, Emma och Henrik

EXTRA


VÄNTAN Emma är dotter till min resursmatte och min resurshusse. Därför kan jag hävda att Emma är min resurslillmatte. Fast på bilden är hon inte så liten. Hon har nästan, bara nästan, större mage än min husse.
Igår kom maginnehållet ut. Det var en liten pojke. Emma och Henrik hade alltså tur. Jag räknar honom som halvsläkt. Han var faktiskt hela 53 cm lång och vägde 4240 gram. Jag är både längre och tyngre, så jag vinner.

Hej så länge
Sverker

Leg. resursfarfar

Dagens ord på livets stig
Spara energi – ligg kvar en timme längre på morgnarna.


Sverker
(2000–)

9 september 2013

Vad gjorde jag i lördags?

NOGA Att plocka tre gurkor bland massor gurkor, kan förefalla enkelt för den oinvigde. Som tur var för resursmatta så fanns jag där. Nu kunde jag visa henne vilka hon skulle ta. Endast det bästa är gott nog!

När det står lördag på almanackan kan man göra något. Husse och jag skulle åka till min Per. Dessvärre visade det sig att han var sjuk. Nu hade vi en väldig tur i alla fall. Vi blev nämligen bjudna på kalas!

Trots att jag var bjuden, så hade jag ingen plats vid bordet. Jag satt och vaktade troget under bordet hela tiden. Någon kan ju tappa något. Farfar tappade alltid. Först sade han ”Hoppsan”, och sedan så tappade han.
Nu var det dessvärre så att ingen tappade. Resursmatte tappade inte heller något när hon lagade till den indiska kycklingen. Detta trots att jag hade hjälpt henna plocka gurkor.
Hur hon kunde veta att kycklingen var indisk vet jag inte. Kycklingen var död och huvudlös och pratade inte.
När alla hade ätit färdigt, utom jag som svalt, så vände sig lyckan för mig. Ur tomma intet kom det ett stort fint tuggben.
All koncentration jag hade haft på inte tappad mat, hade tagit på krafterna. Så när övriga satt och pratade passade jag på att ta en tupplur.
Benet då, undrar du säkert. Ja, på grund av den varma väderleken var köksdörren öppen. Tuggbenet ligger nu gömt i trädgården. På en mycket säker plats.

Hej så länge
Sverker

Leg. festare

LYCKA Kyckling fick jag ingen och inte får jag fördiska heller hos min resursfamilj. Men som du ser gav min resurshusse mig ett stort fint tuggben. Det ligger nu i deras trädgård för att mogna.

TRÖTT Tänk dig själv om du först ska vakta att det inte trillar något på golvet vid tillagningen. Innan du hinner vila så mycket som en sekund är det dags att vakta så att det inte trillar någon smula från bordet. Sedan ska du gömma ditt ben i en stor trädgård, så att ingen kan hitta det. Skulle inte du bli trött då? Jag blev totalt utsliten.

Dagens ord på livets stig
Det enda som håller mig uppe är att gravitationen inte är större än den är.


Sverker
(2000–)

8 september 2013

Idag firar jag en 20-åring i Seattle

20-ÅRING Detta är Boots. Han är 20 år gammal i år. Hur mycket han fyller nästa år, kan man aldrig veta. Kanske blir han lika gammal som jag, men nu är han 20. Det är gammalt om man är katt.

Att fylla 20 år är väldigt ovanligt. Ta till exempel min husse. Fastän han är så gammal, så har han bara fyllt 20 en gång.
Men idag gäller det Evan och Emilys katt Boots, som kunde fira sin 20-årsdag med en präktig tårta. Det bär mig emot att fira en katt, men han hör ju till familjen.


Jag har faktiskt aldrig träffat Boots, eftersom han bor i Seattle. Dit är det väldigt långt. Han bor i samma hus som David, Stephanie, Evan och Emily. David är bror till min Per och min Agnes. Agnes är rädd för Boots, för han bits ibland. Husse är inte rädd.
Jag tycker nog att Boots tårta ska tjäna som förebild för den tårta jag ska få vid nästa födelsedag. Då blir jag 14 år.
Grattis till Boots, men jag tror nog att hans tårta hade blivit lite godare om det hade varit lite korv i den.

Hej så länge
Sverker

Leg. gratulant

MUMSIGT Twinkies är bland det godaste Boots vet. Klart att hans tårta ska göras av Twinkies, när man firar en så betydelsefull födelsedag.

STAPELVARA När man bygger en Twinkies-tårta, så gäller det att stapla på rätt sätt. Precis så här ska det se ut, för annars håller den inte för de fina ljusen på toppen.

FESTLIGT Tänk vad fint det var dukat till Boots kalas. Angry bird-tallrikar gör det extra festligt för en katt. Katter fångar gärna fåglar och då blir fåglarna arga.

SATS Det är inte lätt för en katt att blåsa ut ljusen på födelsedagstårta, så det gäller att ta sats när man fyller lungorna. Kommer han att lyckas?

HURRA Han klarade av att blåsa ut bägge ljusen. Hurra för Boots som fyller 20!

SMASKENS Här hade jag gärna hjälpt till. Antagligen äter han lika onödigt långsamt som Lucy. Katter vet inte riktigt hur man uppskattar mat. Jag vet det.

Dagens ord på livets väg
Grytlappar är bra att ha om man ska fånga mullvadar.
De funkar ju till grävlingar.


Sverker
(2000–)