4 maj 2013

En liten paus i majDenna bild är ett pausprogram

Husse flyttar min Agnes till Uppsala. Jag är hos min resursfamilj.  Lucy är hos min Per. Internet är hemma hos mig. Det är svårt nu.
Jag återkommer med full kraft på måndag.

Sverker
din favoriti cyberrymden.

3 maj 2013

Dagens ord på livets väg

Den rätta tiden att koppla av är när man inte har tid med det.


Sverker
(2000–)

2 maj 2013

Visst firade jag Valborg

FEST En liten stund fick jag sitta vid bordet i resursmattes knä. Tyvärr fanns det ingen tallrik till mig, så jag fick sitta under bordet och lida, när de andra vräkte i sig av den goda maten.

Tranås kommun gjorde ju det stora misstaget att inte hyra in mig för att hålla vårtalet och inviga den ombyggda scenen bakom stadshuset. Tror du jag satt hemma och tjurade då? Inte alls!

Min resurshusse kom hem till mig och hämtade husse och mig. Sedan blev det betydligt mera fest än vad det hade blivit nere vid stadshuset. Vi hade det livat värre, men som vanligt var jag förfördelad när det gäller mat. Jag såg nog att fanns rester, som hade varit en lämplig föda till en västgötaspets. Jag tyckte till och med att det stod Sverker skrivet på de grillade kycklingfiléerna, men det var tydligen bara jag som uppfattade.
Inte ens några prinskorvar fanns det till mig, men roligt var det ändå. Min Agnes firade Valborg i Uppsala, men jag vet inte om de firar just den dan där.
Vi åkte taxi hem, för husse hade glömt att ta med sig sin bil.

Hej så länge
Sverker

Leg. valborgsfirare

VIN Resurshusse började måltiden med att servera vin till alla. Utom till Sverker. Men det gjorde inget, eftersom jag inte tycker om vin längre. Det vara bara när jag var liten. Före de andra fick sitt vin, hade jag serverats väldigt gott vatten i min vattenskål i köket.

FRESTELSER Ett helt fat med frestelser. Fastän de inte åt upp allt, så fick jag inget. Eller? Det tänker jag inte avslöja. I vilket fall som helst var det mycket gott.

Dagens ord på livets väg


Att ångra sina erfarenheter är att hejda sin utveckling.


Sverker
(2000–)

1 maj 2013

Happy Birthday to my Evan and my Emily

TOP Even if you not are on the top, I think you are the very top of my friends. I wish I could be there, so I could defend you from the bears and wolfes.

Today it is a special edition fram Sverker (=me), a Birthday edition in English. That is because Evan and Emily have their birthday today. They have birthday the same day, and both are now 12 years old. They are twins, that’s why.
Dear Evan and Emily. I hope you will have a real nice birthday with a lot of cake. I’m so sorry I can’t be in Seattle with you. I want a lot of cake too. I need it.


HAPPY BIRTHDAY EVAN AND EMILY

Hej så länge
Sverker

Leg. gratulant

DREAM I should have been there and helping you with eating mandelmassa. I love that, special the green one.

MISSING As you can see on the picture when you sitting there playing games, something is missing. Right, it is a very good looking västgötaspets, a Sverker! There is plenty of room for me in the sofa.

BEST Could you come here, so we can go out walking? I miss you so much. We had a lot of fun the last time you were here.

Dagens ord på livets väg

Vad som helst som är värt att göras är värt att göras långsamt.


Sverker
(2000–)

30 april 2013

Jag vänder kommunens fiasko ryggen

MISSTAG Du kanske tror att det är jag som har gjort ett misstag? Hur sannolikt är det? Nej, det är kommunen som gjorde ett stort misstag när de inte engagerade mig att sköta invigningen av det ombyggda Gapskrattet. Kolla dessutom vädret. Vad som inte syns är att det blåser också.

Just denna kväll ska Gapskrattet bakom stadshuset återinvigas efter att man slängt in någon miljon där. Om kommungubbarna och kommuntanterna hade haft något mellan öronen, så hade de naturligtvis haft en invigare som drar lite folk.

Så har det hänt igen. Jag har blivit förbigången. I detta fall är det ju knappast jag som blir lidande. Nej, det är det fåtal som kommer att söka sig till Gapskrattet i kväll.
Tänk om de styrande bara hade tänkt de självklara tankarna: Vem är smartast? Vem är stiligast? Vem drar mest folk?
Ja, hade de bara tänkt en kort stund, så hade jag blivit det självklara valet.
Nu kommer istället publiken få stå där och huttra och bara ha tråkigt. Så kan det också gå här i världen!

Hej så länge
Sverker

Leg. publikmagnet

NÖJE? Vem lockas av det här? Inte jag i alla fall. Nej, om kommunens intention (=tanke) är att locka folk, då hade jag varit ett mycket bättre alternativ. Och nyckelharpa? Det hade nog varit bättre att husse hade spelat några helnoter på sitt euphonium.

TORRT Riset som utgör brasan i vardande var alldeles för torrt. Jag lämnar mitt bidrag att fukta upp det lite. Jag är väl plikttrogen!

STILIGT Har du sett något tjusigare? En stor ny scen som pryds av världens stiligaste västgötaspets Sverker! Om detta hade varit i kväll, hade du inte sett mig på grund av allt folk som samlats framför scenen.

Dagens ord på livets väg

Trötthet är den bästa huvudkudden.


Sverker
(2000–)

29 april 2013

300.000 – en milstolpe passeras idag

Världens största och bästa blogg 


(som skrivs av en västgötaspets från norra Småland)


JUBILAR Tycker du att jag ser extra stolt ut på bilden? Det kanske inte är så konstigt. Idag passeras nämligen en viktig milstolpe för alla jordens invånare. Inte mindre än 300.000 förståndiga surfare har haft den goda smaken att gå in på min blogg sedan starten. Jag Sverker är bäst!

Inte kunde jag väl tro att min blogg skulle bli en sådan formidabel succé, när jag startade den 1 januari 2011. Just denna dag, just nu, sitter jag och dikterar inlägg nummer 1610. Räkna tre bilder per inlägg i snitt, kanske, så hamnar du på 4.830 bilder. För din skull, så får vi hoppas att de flesta har varit på mig.

Det känns i alla fall bra att det är så många som vill titta på mig, men det skulle vara roligare om det var ännu fler.


Dagens stora 300.000-jubileum är ju något som måste firas ordentligt. Och det är jag som ska firas.

Husse kan glömma bort att han fyller år idag.

Hej så länge
Sverker

Leg. bäst

Dagens ord på livets väg

Det är fantastiskt att alla händelser som inträffar i världen varje dag precis ryms i tidningen?


Sverker
(2000–)

28 april 2013

Så här blir du en riktig proffsfotografI dagens skola ska du få lära dig hur man gör när man ska fotografera. Det har ju blivit så väldigt populärt numera, men jag har märkt att de flesta saknar utbildning.
Att ta en bild kräver nämligen både grejer och tankar. Det behövs ljus också, annars ser du inget i sökaren.
Det är lite saker du behöver för att kunna ta riktigt bra bilder. Och då menar jag riktigt, riktigt bra.

1. En kamera. Det är alltid bra att ha, eftersom ögonblicket kan vara svårfångat med papper och penna.
2. En knapp på kameran. Har du en kamera utan knapp, så går det inte att trycka av så det blir en bild.
3. Ett finger. Helst ett pekfinger, för det lär vara bäst att trycka med. Att fotografera med en tass är obeskrivligt svårt.
4. En ratt. Din ratt sätter du på AUTO. Det finns ingen anledning för dig att spela Allan och använda massa manuella inställningar. Du klarar dem ändå inte.
5. Motiv. Det finns bara ett motiv som är riktigt, riktigt bra: en västgötaspets. Har du ingen västgötaspets, så kan andra hundar duga till nödfalls. Du kan även blanda upp västgötaspetsen med andra varelser, men en västgötaspets förhöjer alltid en bilds skönhetsupplevelse.

Hej så länge
Sverker

Leg. photolärare

RIKTNING Det är jätteviktigt att du riktar din kamera mot det som är viktigast. Det är vanligtvis Sverker, men det kan gå med andra västgötaspetsar också. Eller andra hundar, om det inte finns någon västgötaspets att tillgå. Katter behöver inte göra sig besvär längre. Lucy har ju flyttat till min PER.

TAGNING Titta på den här bilden, så lär du dig precis. Det är bara att ta en kamera och en västgötaspets. Rikta sedan kameran mot västgötaspetsen och tryck. Färdigt!

SKÖNHETSUPPLEVELSE Det finns två olika sorters bilder: Porträtt och dokumentärfoto. Detta är ett porträtt. Det ska du förstora, skriva ut och hänga på väggen så du kan se det jämt. En bild på en sådan här fin hund skänker dig en inre frid.

SKRYTBILD Som du ser är det min ex-matte, min Julia och min Agnes. Och framför allt Sverker, den ståtliga västgötaspetsen. Alla står vi framför Mont Saint Michel i Normandie. En sådan här bild kan man ta i två syften. Visa för sig själv om man inte tror att man varit där. Skrytsamt att visa för andra som säger ”Aldrig att du har varit vid Mont Saint Michel”. Tji fick du, kan man säga då, när man viftar med bilden framför den klentrogne antagonisten.

Dagens ord på livets väg


Som jag ser det kan du inte hävda att du sett något förrän du har fotograferat det.


Sverker
(2000–)