28 juli 2012

Här är den förrymda katten

KATTAN Här har du ett bildbevis på att den skygga katten är hemma. Nu ska hon bara vila lite, sen ska det jagas!

Efterlysning avblåses

Agnes fula franska katt kom just insläntrande genom ett fönster. Hon har tydligen varit ute på olovligt äventyr. Sådana är de fransyskorna.
Min Agnes är jätteglad.
Jag är glad också. Nu ska här jagas katt!!

Nu är min Agnes hemma hos mig

TREVLIGT Både Agnes och jag gillar att sitta nere vid sjön och titta. Och kan du tänka dig vilken tur, Agnes tycker att det är för kallt i vattnet för att bada. Då slipper jag skälla upp henne ur det hemska vattnet.

Om du undrar var min Agnes är någonstans, så kan jag tala om att hon är hemma hos sin Sverker. Med sig hade hon sin fula katt Lucy, som jag knappt hann hälsa på. Katten är försvunnen. Det är inte mitt fel, för jag hann inte jaga henne en enda gång.

Agnes hann knapps komma hem förrän hon gav sig i kast med att rensa ogräs. En onödig uppgift kan man tycka. Hon rensade förra året, men det fanns lika mycket i år igen. Per hjälpte också till förstås. Husse gör som vanligt inget.
Jag har det ganska bra nu, eftersom både Per och min Agnes är här hos sin Sverker. Det är alltid någon som har tid att klia på mig och smyga åt mig en godsak – när inte husse ser.
Husse har ingen riktig förståelse för västgötaspetsars behov av korv.

Hej så länge
Sverker

Leg. familjevän


OGRÄS Att här har det rensats minsann. Husse har skött, eller skulle ha skött, trädgården denna sommar. Det är tur att Agnes kommer hem så något blir gjort.

SYSKON Agnes och Per hjälptes åt, även om det inte syns på bilden. Sakkunnig arbetsledare var förstås jag.

Agnes efterlyser sin katt Lucy

GOSIG Som du ser själv är Agnes katt väldigt gosig mot Agnes. Man kan förstå att hon saknar sin katt, även om den är ett substitut för mig.

Agnes kom hem i förgår till mig. Med sig från Frankrike hade hon sin katt Lucy. Nu är vi rädda att Lucy har hoppat ut genom ett fönster och försvunnit. Hon finns ingenstans.
Eftersom Agnes är ledsen, och jag tycker synd om Agnes som saknar sin katt, efterlyser jag härmed en inte alltför vacker katt som heter Lucy.
Hon är lite skygg, men hör av dig om du ser henne. Hon förstår både svenska och franska.
Fönstret hon eventuellt hoppade ut genom finns i Hätte strax utanför Tranås.
Ser du henne kan du ringa 0140-56057.
Om Lucy dyker upp, så skriver jag om det direkt.


Hej så länge
Sverker

Leg. efterlysare


SITTER När Lucy sitter ser hon ut så här. Det är i Frankrike hon sitter.

SÖMNIG Lucy kan sträcka på sig, som du ser. Du kanske också lägger märke till att hon är spinking och har långa ben.

Dagens ord på livets stig
Det är alltid gott att veta var man har sin familj och sina vänner, oavsett om man behöver dem eller inte.


Sverker
(2000–)

27 juli 2012

Ser du vem jag tar ut på en promenad?

GISSA Kan du gissa vem jag är ute och går med? Det är jättelätt, för han är nästan allra bäst av alla. Vet du vem det är nu?

Du kan inte ana. Samma dag som husse kom hem, så kom det en barnvakt till honom också. Han får inte vara ensam hemma och han får inte ut och gå med mig. Det enda han får göra är att läsa och titta på TV. Dock inget som kan röra upp känslorna.

Kan du gissa vem som är barnvakt? Jo, det är min Per. Egentligen hade det ju räckt att jag passade upp husse, frånsett den lilla detaljen att jag inte kan använda telefonen om så skulle behövas. Däremot kan jag öppna min mathink, om bara locket sitter på lite slarvigt. Det är ju det viktigaste.
Så numera är det min Per jag tar med mig ut på promenader. Det är roligt för oss bägge.

Hej så länge
Sverker

Leg. Perpromenerare


PER Nu ser du ju tydligt att det är min Per. Glada är vi just på väg att ta en promenad i den sköna sommarvärmen. Skynda dig, säger jag till min Per. Tänk vilken tur för min Per att han har mig!

Dagens ord på livets stig
Vart du än går, så ta med dig hela ditt hjärta.


Sverker
(2000–)

26 juli 2012

Det har varit en hemsk tid

SNÅLT Här kan de se själv hur hemskt jag hade det. Tror du jag fick en hel korv av Calle? Nej, inte alls, bara en liten snutt, fastän jag gjorde extra fina cirkuskonster. Man gör ju av med mer energi än maten ger. En falukorvsring är mer passande till en undernärd västgötaspets.

Om du bara visste hur hemskt jag har haft det när husse vältrade sig på pensionat i Eksjö. Du kanske har trott att jag bodde hemma alldeles själv, men jag bodde inte hemma alls och inte hos min resursfamilj heller. Bara i deras hus.

När husse bestämde sig för att vila upp sig på pensionatet (utan att rådfråga mig först), så hade min resursfamilj beslutat sig för att åka på semester ända till Frankrike. Lite dålig samordning där må jag säga. Nu var min resursmattes bror Calle så snäll att han åkte från Fagersta, bara för att få vara tillsammans med mig. Jag kan förstå att han gärna ville umgås ensam med en så trevlig västgötaspets.
Men det var hemskt för mig ändå. Calle var alldeles för snål med maten. Jag tror inte jag blev mätt en enda gång. Jag blev rent undernärd. Husse såg det med en gång han kom och hämtade mig, så jag fick en liten matbit av honom direkt. Dock ingen korv eller en kalvfärsbulle à la Sverker, som hade varit mer på sin plats.
Fast å andra sidan hade inte min resursfamilj så kul heller, som du kan se. Det var bara husse som hade det bra, men mer om det senare.

Hej så länge
Sverker

Leg. lidande


ILLA Husse såg ju direkt han kom att var det något jag behövde så var det mat. Men vad tror du han gör? Han ger mig en enda kula av min hundmat, som ju varken gör till eller från. Hade de inga doggybags på hans pensionat?

TRÅKIGT Så här kul hade min resursfamilj det. De saknade mig så mycket att de gick ner i djupa källare för att försöka dämpa sin sorg. Det enda som fanns i källaren var en massa trätunnor. Hur roligt sällskap är det för en sörjande resursfamilj? Jag förstår att de måste gå dit ner för att meditera över hur synd det var om mig. (Eventuellt kommer en reseberättelse från dem senare.)

25 juli 2012

Husse hemma igen – tillfälligt

BARNVAKT Det här är Calle och jag som vi såg ut när husse kom och hämtade mig. Det är min mathink som Calle håller i. Jag har fått en korv idag.

Nu är husse tillbaka, i alla fall ett par dagar. När husse har varit i Eksjö på ett penssionat, tror jag, har jag passat Calle.
Calle är min resursmattes bror, som hade åkt ända från Fagersta, så han skulle få passning.
Det var roligt att se husse igen, men han ska åka till ett annat pensionat i Linköping snart, där de ska skära i hans hjärta.
Jag återkommer senare idag eller i morgon.


Hej så länge
Sverker

Leg. jätteglad


PS Husse och jag hälsar och tackar för alla hälsningar. DS