28 mars 2015

Vem ska trösta min Agnes

NERVLÖS Min Agnes är så himla nervlös, så hon har fått lila hår. Dessutom finns det ingen som kan trösta henne. Det är synd om min Agnes.

Jag konverserade med min Agnes igår. Hon har det inte lätt. Hon ska skriva ett PM och det har gett henne lila hår. Hon behöver tröst av någon, men det är inte lätt att få i Uppsala.

Det var mer eller mindre ett nödrop jag fick från min Agnes. Hon är så väldigt stressad och nervlös. Kommer jag klara mig, eller blir jag utsparkad från studierna. Om man läser om djur i diken, som min Agnes gör, så ska man skriva ett PM. Denna promemoria ska på ett målande och troligtvis underhållande sätt behandla informationsfrihet sett ur ett EU-rättsligt perspektiv.
Jag tycker att ämnet låter skoj och medryckande. Troligtvis skulle jag kunna smälla ihop ett skojfriskt PM på en eftermiddag.
I vilket fall som helst, så behöver min Agnes stöd och tröst. Men från vem?
Jag, som ligger närmast till hands, är ju hemma. Min husse, tillika min Agnes pappa, är också hemma. Lucy och Per befinner sig i Mantorp. David och hans familj är i Seattle.
Min Agnes har det inte lätt.
Fast gör så här Agnes: Titta på bilderna när du och jag är ute och går och bilden när du använder den franska kattan som kudde. Studera dem noga och minns de glada ögonblicken.
Nu har du säkert blivit glad igen. Visst har du?

Hej så länge
Sverker

Leg. psykolog

TREVLIGT En promenad i friska luften piggar alltid upp. Har du dessutom sällskap av en trevlig Sverker, så blir allt bara bättre. EU ligger långt borta.

ROLIGT Springa i skogen med en Sverker är sååå roligt. Alla bekymmer och fula tankar om informationsfriheten inom EU bara rinner av. Det är bara lycka!

TRÖST Inte för att en fransk katta kan ge lika mycket tröst som en västgötaspets, men det kan vara skönt att ha en spinnande kudde om man behöver vila en stund.

Dagens ord på livets väg

Jag ser inte EU som en kärleksaffär. Det påminner mera om ett medelålders par med ett misslyckat äktenskap som möts på ett hotell i Bryssel för gruppterapi.


Sverker
(2000–)

27 mars 2015

På grund av paus blir det en paus bara idag


Idag tar jag paus. Ingen orsak direkt, så du behöver inte vara orolig.
Vädret är inte så bra, men inte så dåligt. Det är kallt inne, men kallare ute.
Jag är alldeles frisk och min husse är som han är. Det kan ingen bota.
Vi hörs i morgon.


Sverker

Dagens ord på livets väg


Vad ska vi med kärnkraft till när vi har ledningarna fulla med elektricitet?


Sverker
(2000–)

26 mars 2015

Blir det någon våffla åt mig?

UNDRAN Det är inte utan att jag undrar om det inte ska bli fart på våffeltillverkningen. Jag kom ju inte till resursfamiljen för att få uppleva hur de andra satt och pratade i det de åt soppa. (Husse anser att bilden är artistisk. Jag vet att den är suddig och misslyckad.)

Det var stora våffeldagen igår. Det firades i alla hem utom mitt.
– Glöm våfflor Sverker. Vi har inte ens något våffeljärn.
Det var min husse som kom med de föga uppmuntrande orden.
Men så ringde resursmatte.


Tänk att det ska behövas en resursfamilj för att man ska kunna fira årets stora högtidsdagar på ett värdigt sätt.
Min resursmatte ringde mig och bjöd in mig.
– Det är ju våffeldagen idag, kan du ta med dig husse och komma vid halv sex.
Visst kunde jag det. Ett sådant erbjudande får man inte bara missa. Dessutom skulle jag inspektera de nya fåtöljerna, fast de får du se senare. Min värdelösa fotograf (=husse), glömde att ta en bild på dem. Förstås.
Nu undrar du förstås om jag fick smaka på någon våffla? Ja, det fick jag. Den var fantastiskt god. Fast den tog slut väldigt fort och det var lite snålt tilltaget för mig. Jag var fortfarande väldigt våffelhungrig.
En som däremot fullkomligt vräkte i sig, var min husse. Livet är bra orättvist ibland.

Hej så länge
Sverker

Leg. högtidsdagsfirare

ÄNTLIGEN Sådär ja. Äntligen, efter mycket förspilld tid, börjar våffeltillverkningen. Är det månne mina våfflor som ska gräddas?

HURRA När resurshusse vänder ryggen till, så passar resursmatte på att ge de första våfflorna. Fast jag fick inte bägge, om nu sanningen ska fram. Fast jag hade inte haft problem med att ät upp dem. Att jag skulle lämna rester, har aldrig hänt.

FROSSA Om jag fick för lite våffla, så var det en som vräkte i sig betydligt mer. Det var min husse. Han hade dessutom både hjortronsylt och nyss tillverkad jordgubbssylt att alternera med. Dessutom vräkte han på grädde i oanade mängder.

NYTT Nya soffan skulle jag inte få sitta i påstod min husse. Dessbättre har min resursmatte en annan åsikt. Ser du vad det är för hund som sitter i nya soffan? Hon till och med hjälpte mig upp. Jag förstår henne så väl. Vem vill inte dela soffa med en sådan ståtlig hund?

Dagens ord på livets väg

Astronomerna rapporterar att somliga galaxer avlägsnar sig från jorden med en hastighet av 145.000 kilometer i sekunden. Tror du att de har fått reda på någonting?


Sverker
(2000–)

25 mars 2015

Bilder du aldrig kommer att få se

FÖRNEDRANDE Tänk om denna bild skulle publiceras. Vilken skam! Skam för fotografen som inte lyckas ta en skarp bild. Skam för den stackars hunden, vem det nu kan vara, som bara går tvärs över gatan och bajsar.

I mitt digitala bildarkiv, för dagen omfattande 65 160 bilder, finns det ett antal som du aldrig kommer att få se. De kanske är för otäcka, för råa eller att de avslöjar statshemligheter. Bara för att du ska förstå, så visar jag idag några av de bilder som jag aldrig kommer att visa, som du alltså aldrig får se.

Som bloggare har man ett ansvar mot både besökare på denna utmärkta blogg, och mot tredje person som hängs ut. Eftersom jag är inte bara stilig, smart och ödmjuk, utan också hänsynsfull, så finns det många av mina bilder du aldrig kommer att få se.
Idag ger jag dig några exempel på bilder som aldrig, aldrig kommer att visas på min blogg.
Titta, förfasas och glöm. Det är det bästa råd jag kan ge dig.

Hej så länge
Sverker

Leg. hänsynsfull

LÄTTJA Aldrig någonsin skulle jag hänga ut den här stiliga hunden, som står och kissar på en lampa i sin trädgård. Antagligen är bilden manipulerad, för jag kan inte tänka mig att någon hund är så lat att han kissar i sin egen trädgård. Dessutom lyfter han nätt och jämt på benet.

RÅTT Denna bild är mer än vad de flesta tål. Rått, mosat kött i närbild. Skulle dessutom inte förvåna mig om det är både hundmat och kattemat. Risken finns att mina beundrare skulle ta illa vid sig av denna råa bild. Därför kommer den aldrig höra hemma på min blogg.

BROTTSSPÅR Inte för att jag skyddar grovt kriminella, men jag outar dem inte heller. Detta hemska kriminella spår hittade jag någonstans i min skog. En sådan bild skulle ju aldrig kunna visas, då det finns risk att brottslingen avslöjas.

KOPPLERI Efter 1 mars ska hundar vara kopplade i skogen om det finns vilt. Denna stiliga och hungriga hund sågs i morse före frukost stryka omkring i närheten av miljontals vilda muror i min skog i morse. Jag avslöjar aldrig vem hunden är och jag kommer aldrig att visa dig bildbeviset.

MISSTAG Husse envisas med att fotografera mornar och kvällar med sin alldeles för dyra telefon. De ska föreställa solens upp och nedgångar. Med hänsyn till min töntiga husse, skulle jag aldrig publicera en sådan här bild, där en blomma skymmer solen han skulle ta en bild på.

Dagens ord på livets väg

Finns det något vackrare och mer hemlighetsfullt än en blyg västgötaspets?


Sverker
(2000–)

24 mars 2015

Oklätt och kriminellt i veckans brott

ANONYM Denna bild föreställer inte den grövsta kriminelle personen i detta inlägg. Den anonyma och nakna hunden av okänd ras och färg, är bara medhjälpare till den huvudmisstänkte.

Låt detta inlägg bli en vit fläck i ditt minne. Inte nog med att den okände hunden uppträder alldeles naken (som alltid), utan jag avslöjar nästan en grov kriminell handling. Jag redovisar dock inga bildbevis, eftersom batteriet i kameran tog slut.

De ihopräfsade växtresterna, som har legat som små installationer i trädgården, är försvunna. Vart har allt tagit vägen? Vem har skottkärrat iväg allt? Det kan väl inte vara så att allt är dumpat i skogen, där man inte får dumpa trädgårdsavfall? Frågorna hopar sig.
Då undrar du säkert om jag har svaret på dessa berättigade frågor. Ja, jag kan varken bekräfta eller dementera det. Vem vore väl jag att avslöja en till mig närstående kriminell person (=husse)?
För övrigt skulle man kunna tänka sig att det kom en mindre lokal tromb, samlade upp alla högar och blåste iväg dem till skogen. Det är väl kanske den troligaste teorin, eftersom varken jag eller min husse skulle ägna oss åt sådant som är förbjudet.
I vilket fall som helst, så var det ingen som såg oss.

Hej så länge
Sverker

Leg. anonym

BROTTSLING Skuggan av en brottsling fångad på samma bild som det kriminella avfallet, som snart kommer att dumpas i skogen. Kanske. Bevis saknas. Naturligtvis är jag för rädd att avslöja skuggan (=husse), då jag i så fall skulle riskera bli utsatt för hemska hämndaktioner (=mindre mat).

OSKYLDIG Trädgårdsavfallet på väg att lämna tomten. Den okände medhjälparen står och vaktar vägen, så att ingen kommer. Ska allt dumpas i skogen av den kriminelle? Det finns inga bevis för att så har skett och du kommer inte att hitta några bevis heller, om du bara undviker att leta vid pilen.

Dagens ord på livets väg


Fick man sin ungdom åter skulle man bara göra om sina dårskaper.


Sverker
(2000–)

23 mars 2015

Ett historiskt språng mot nya rekord

REKORD Aldrig tidigare har så många inlägg varit publicerade på min blogg. Just detta inlägg är nummer 3.001. Det började 1 januari 2011 och sedan har det bara fortsatt. Detta är en av de första bilderna på min blogg.

Tänk vad tiden går. Det var den 1 januari 2011 som jag började att blogga. Jag var bara 10 år då, Nu är jag snart 15 år gammal. Inte nog med det, idag har ett nytt historiskt rekord slagits. Detta är mitt inlägg nummer 3001.

Redan som ettåring kände jag att min bana var publicistens. Naturligtvis hade jag med mina talanger kunnat bli vad som helst, till exempel vallhund.
Jag började med två serier med lysande resereportage. Det började med hur det är att åka husbil med en vimsig flock i Europa. Ett par år senare skildrade jag hur det är att åka kanalbåt i Frankrike.
Fast att skriva i tidningar ger ju en begränsad publik. Världen ropade på mig, så jag beslöt att starta min fantastiska blogg.
Naturligtvis kräver en blogg mycket av mig. Jag är blyg och ödmjuk av naturen, så det är lite svårt att skildra min vardag. Trots att jag är smartast och stiligast, så tycker jag inte om att stå i centrum. Fast jag offrar mig för mina följare. Sådan är jag.
Det är alltså idag ett nytt språng mot nya höjder. Jag tror jag ska se till att fira lite extra idag. Det gäller bara att övertyga min husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. rekordbloggare

BÖRJAN Min lysande publicistiska bana började i lokalpressen, där jag redan som ettåring i flera fantastiska reportage, berättade om min husbilsfärd genom Europa. Som du ser lyckliggör jag Monets hus i Frankrike med ett besök.

FORTSÄTTNING Ett par år senare kunde jag berätta för invånarna i Tranås, Eksjö, Nässjö och Vetlanda med omgivning, hur det var att åka kanalbåt i Frankrike. Den fula båten till höger är vår. Du ser mig motionera min ex-matte i bakgrunden.

MODE Det är en väldigt allsidig blogg jag har. Denna bild är från ett reportage om höstmode för riktiga män. Det är Egon och jag som är mannekänger.

DRAMATIK Jorden var spådd att gå under denna dag. Naturligtvis ville jag visa vilken outfit min husse och jag hade valt denna jordens sista dag. Jag rapporterade hela dagen vad som hände. Tyvärr blev det ingen undergång, så det hela föll ju lite.

RECEPT Ingen blogg utan recept. Detta är min födelsedagstårta när jag fyllde jämna 11 år. Den är väldigt god och består av falukorv, leverpastej, grädde och levergodis. Det bör du pröva.

HÄLSA Hälsa har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det gäller i första hand att äta mycket och gott, men det är inte fel att motionera också. Som du ser har jag tagit med mig min Agnes på en löprunda.

ELÄNDE Ska man skildra vardagen, så får man inte hoppa över allt elände, till exempel min husse. Men förra sommaren var det jag som drabbades. Jag genomgick en synnerligen svår operation, eftersom jag hade cancerknölar på levern. Ser du såret på magen? Det var väldigt synd om mig.

STILIG Så här stilig är jag idag. Snart fyller jag 15 år och jag känner mig alldeles pigg och frisk. Manligare hund får du leta efter!

Dagens ord på livets väg

Historieböcker kan ofta vara felaktiga. Det stod att de levde i tvedräkt, men det skulle förstås vara tweeddräkt.


Sverker
(2000–)

22 mars 2015

Sensationella bilder på Sommens sjöodjur

SKUGGA Strax under ytan sveper mitt sjöodjur i min sjö förbi i förgår morse. Du ser bara den mörka skuggan av monstret.

Detta är kanske inte något som jag vill föra till allmänhetens kännedom, så du får inte säga något. Jag har ett eget sjömonster i min sjö. Hon är blyg och heter Stina. Vad Stina hatar är när folk stirrar på henne, det är därför man så sällan kan se henne.

Men även ett monster som Stina behöver en vän. De senaste 14 åren är det jag som varit den vännen. Då och då smyger jag mig ner till stranden, för att språka med mitt monster.
– Hej på dig Stina. Hur mår du?
– Oj, är det du Sverker? Så roligt att du tar dig tid med mig! Jo, tackar som frågar. Hur är det själv?
Stina ser glad och lycklig ut när hon har fått syn på mig.
– Ja, jag mår bra nu efter min synnerligen svåra operation i somras. Fast som du vet så får jag ju alldeles för lite mat av min husse.
– Du får väl göra som jag. Jag fiskar själv, föreslog monstret Stina.
– Men Stina, du vet väl att jag inte tycker om att bada, tillrättarvisar jag monstret.
– Det begriper inte jag. Jag vill inte vara på land. Det skulle vara svårt att förflytta sig utan fötter.
– Jag förstår det. Vi får väl fortsätta att träffas här vid stranden.
– Det är nog bäst. Nej du Sverker, det är lunchdags. Nu ska jag ut och fånga mig några präktiga lakar och rödingar.
– God jaktlycka. Glad påsk om vi inte ses innan dess, avslutar jag min konversation med Stina.
– Tack detsamma, sade Stina.
Vattnet skummade till när Stina dök. Snart fanns det inte ens en ring på vattnet kvar efter henne.
Fast endera dagen dyker hon nog upp igen. Det är alltid trevligt med vänner.

Hej så länge
Sverker

Leg. monstervän

NYTT Enligt Aftonbladet ska detta vara bevis på att Loch Ness-odjuret fortfarande mår bra och frodas. ,Så är det kanske, vad vet jag. Däremot vet jag att mitt sjöodjur i min sjö mår alldeles utmärkt. Det sade hon till mig bara för ett par veckor sedan.

MORGONMONSTER Efter att ha studerat denna bild, så kan du ju inte annat än inse fakta. Jag har ett eget sjömonster i min sjö. Bilden fångades av min husses telefon från min balkong den 16:de januari (min Pers födelsedag) klockan 08.50.10, för att vara exakt.

Dagens ord på livets väg

En del av kunskapen består i att vara ovetande om sådant som inte är värt att känna till.


Sverker
(2000–)