18 oktober 2014

Världens mest okända modelltävling

VARDAGSOUTFIT Frågan är alltid var man ska sortera in min husse, men på soptippen bör han vara. Han har här sin vardagsoutfit som han har när han handlar till exempel.. De bruna och trasiga skorna är de som han köpte för halva reapriset för fyra år sedan. Strumporna inköptes på Fred Mayer i Seattle 2011. De blå jeansen köptes vid samma tillfälle på samma affär. Den svarta t-shirten fick han gratis vid Boxholms musikfestival för många år sedan. Den rödbruna jackan är inköpt för halva reapriset på Old Navy i Seattle.

Som man kunde läsa om i Tranåsposten i onsdags och i Tranås Tidning idag, så har Sara från Tranås kvalificerat sig till Top Model i London.
Mindre bekant är att min husse har kvalificerat sig till Bottom Model på soptippen i Tranås.


Det finns numera tävlingar för allt. Så även fulaste och sämsta modell, Bottom Model. Där gick min husse direkt till finalen. Vem hade trott något annat?
I tävlingen ingår att man ska visa sina egna outfits (=kläder man har på sig), man använder vid olika tillfällen. Du kan ju själv se på bilderna varför husse var så lysande i den tävlingen.
Jag vet inte vad förstapriset, eller ska vi säga sistapriset, är. Fast jag kan ju alltid hoppas på ett par rejäla tuggben, som jag kan lägga beslag på.
Dessvärre släpade han med mig till fotograferingen. Jag skäms! Det är synd om mig!

Hej så länge
Sverker

Leg. modellagent

SARA Sara tävlar i Top Model. Då ska man vara tjusig på alla sätt. Husse som är med i Bottom Model, ska på ett naturligt sätt vara precis tvärtom.

FRITIDSOUTFIT Detta är min husses fritidskläder. Det är så han ser ut när vi är ute och promenerar. De bruna och trasiga skorna är de som han köpte för halva reapriset för fyra år sedan. Strumporna inköptes på Fred Mayer i Seattle 2011. De blå jeansen köptes vid samma tillfälle på samma affär. Den svarta t-shirten fick han gratis vid Boxholms musikfestival för många år sedan. Den rödbruna jackan är inköpt för halva reapriset på Old Navy i Seattle.

FINOUTFIT Ska vi bort åker finkläderna på. Som du ser är det inte bara husse som är finklädd. De bruna och trasiga skorna är de som han köpte för halva reapriset för fyra år sedan. Strumporna inköptes på Fred Mayer i Seattle 2011. De blå jeansen köptes vid samma tillfälle på samma affär. Den svarta t-shirten fick han gratis vid Boxholms musikfestival för många år sedan. Den rödbruna jackan är inköpt för halva reapriset på Old Navy i Seattle.

KYRKOUTFIT Om vi, vilket inte lär hända, skulle besöka en kyrka, så åker kyrkoutfiten fram. De bruna och trasiga skorna är de som han köpte för halva reapriset för fyra år sedan. Strumporna inköptes på Fred Mayer i Seattle 2011. De blå jeansen köptes vid samma tillfälle på samma affär. Den svarta t-shirten fick han gratis vid Boxholms musikfestival för många år sedan. Den rödbruna jackan är inköpt för halva reapriset på Old Navy i Seattle.

Dagens ord på livets väg
Det finns ingen bättre anledning att vara hövlig än överlägsenhet.


Sverker
(2000–)

17 oktober 2014

Tranåsköpmän gillar att diskriminera

LIDANDE Husse och jag fick minsann inte fröjda oss i stan igår. Konstigt nog blev vi inte skjutna. Fast Inger, vars man är fotograf, sköt den här bilden på min husse och mig, när vi led ute i kylan under tiden som vita medelålders kvinnor strömmade in i värmen i affärerna.

I går kväll var det diskrimineringsfest i hela Tranås. För diskrimineringen svarade Tranås Handel tillsammans med diskrimineringskompisarna Tranås Tidning och Tranåsaktuellt. Tillsammans ordnade man nämligen Girls Night. Med girls avses i detta fallet heterosexuella vita medelålders kvinnor.

Hur kunde det då bli så här. Låt oss titta in på Tranås Handels idékläckarmöte (helt fiktivt förstås). Det kan ha gått till så här. Kanske.

– Skulle det inte vara kul att diskriminera lite och samtidigt tjäna massor med pengar?
– Visst skulle det vara roligt, men det är ju förbjudet att diskriminera.
– Men vi tar det positivt istället. En kväll för vita kristna, kunde vara kul. Då har vi ju inte sagt något om svartingarna eller muslimerna!
– Men de där radikala batikhäxorna kan nog vända på det, och så åker vi dit ändå.
– Skulle det inte vara smart att ha en kväll för bara kärringar? Gubbar är det ju OK att diskriminera.
– Men vi kan ju inte kalla det för Kärringnatten. Fruntimmer är ju så känsliga.
– Nu vet jag!! Girls Night!!!! Då kan ju de gamla fula kärringarna känna sig unga, så kan vil lättare tömma deras plånböcker.
Förslaget klubbades igenom som genialt, och igår kväll var det Girls Night i Tranås.

Inte en parkeringsplats ledig på Storgatan. Där var fyllt med vita medelålders heterosexuella kvinnors SUV-ar som de förgiftar miljön med, istället för att värna vår jord. Om inte annat för sina barn, som satt hemma med pappa och svalt som en västgötaspets.
Handlade de vita medelålders kvinnorna riktigt duktig, så kunde de äta en gratisbuffé med rött kött, istället för att tänka på miljön och låta sina barn få en bra skolmåltid.
Det handlades kläder, smink, säkert djurtestade, och onödiga prylar så det stod härliga till. Senare kommer samma vita medelålders heterosexuella kvinnor att klaga över skatter och hur dyrt det är att ha barn. De har ju inte ens råd att ta med sig ungarna när de flyger till Thailand.
Min husse och jag var varken välkomna att handla eller äta. Vi är ju båda män. Vi fick istället stå ute i kylan. Det var synd om oss.

Hej så länge
Sverker

Leg. diskriminerad

HÖGTRAFIK Många medelålders heterosexuella vita kvinnor såg till att hålla avgasvärderna på en hög och jämn nivå på Storgatan igår. Deras män kunde inte ens åka kollektivt. Du förstår, Åsa Romson, att kollektivtrafik finns inte överallt.

FROSSA Med ilskna nedlåtande blickar tittar dess a medelålders vita kvinnor på min husse och mig, när de sitter och frossar i restaurangen. Min husse och jag får hålla oss utanför. Déjà vu ”Flickan med svavelstickorna”.

PARAD Det var inte lätt att hitta en parkeringsplats, då de flesta var upptagna av de vita heterosexuella medelålders kvinnornas bensinslukande stadsjeepar. De stod som på parad längst med den kilometerlånga Storgatan. Husse och jag fick parkera vår kollektiva miljöbil långt, långt borta.

SKRYT Om man nu ägnar sig åt diskriminering, så kanske man inte ska skryta om det med stora annonser. Jovisst ja. Det är ju tillåtet att diskriminera oss stiliga män. Tänkte inte på det.

Dagens ord på livets väg
Avundsjuka är konsten att räkna andras glädjeämnen i stället för sina egna.


Sverker
(2000–)

16 oktober 2014

Mörkret får mig att försvinna

HÖSTSYREN Den stiliga västgötaspetsen försvinner nästan helt i mörkret under höstsyrenen. Det var ju inte så det var tänkt från början,

Det var meningen att det skulle bli ett käckt bildreportage. Bilderna skulle föreställa en stilig västgötaspets, som går och glänser i det starka morgonljuset. Tyvärr får den idén skrotas, eftersom solen har tagit semester.

Min husse och jag tog vår andra morgonpromenad, den före maten, idag runt klockan 08.32. Det är en dryg halvtimme efter solen har gått upp. Fast just precis idag, så har tydligen solen försovit sig. Ute är det mörkare än en sommarnatt. Hur ska man kunna ta käcka bilder då?
Trots allt så har ju nöden ingen lag, så min fotograf (=min obegåvade husse) knäppte på. Resultatet kan du se på dagens bilder.
Vad ska man säga om dessa bilder? Det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. mörkerman

BENGÖMMA Stilig västgötaspets gömmer ett tuggben under dynan i en fåtölj. Ja, västgötaspetsen ser du inte, men du kan ana fåtöljen. Ute ser du min Agnes hus om än delat av fönstret.

PROMENAD Stilig västgötaspets på promenad på lövad gräsmatta. Med lite ansträngning så går det faktiskt att se huvudmotivet. Fast glänser i solens ljus, gör jag inte.

LIVSFARLIGT Träden som står i skogskanten får lite ljus på sig, men längre in i skogen är det becksvart. Där är det livsfarligt att gå nu, särskilt om det mörkt. Med tanke på jaktsäsongen vill man ju inte förväxlas med en älg i skumrasket.

MAT Det är nog bäst att gå hem. Där, i mitt kök, väntar min frukost. I taken har vi lampor som lyser upp vår tillvaro och gör livet så mycket lättare.

Dagens ord på livets väg
Jag kräver att världen ska vara exakt lika orättvis för alla!


Sverker
(2000–)

15 oktober 2014

Detta är det absoluta slutet

SLUT Du ser ju själv hur det ser ut. Blöta löv ligger på den kalla marken. Solen lyser med sin frånvaro. Det är bara jag som lyser upp den här bilden. Sommaren är slut! Nu är det dags att handla, sade jag till husse.

Det är bara att böja sig inför sakernas tillstånd. Sommaren är slut och vintern kommer traskande så sakta. Men för att det ska kunna bli vinter, så är det vissa saker som måste göras. Nere vid min sjö, så måste badstegen tas upp. Det fattas nämligen grader i vattnet. Samma sak är det med pumpen.

Min husse skjuter gärna upp allt till morgondagen. Helst ännu senare. Ett år sköt han upp upptagningen av vattenpumpen så länge, så att den frös sönder. Det var många tuggben som gick förlorade där, när han fick köpa en ny. Nu har de ju varnat för minusgrader, så husse vill inte upprepa den fadäsen. Nej, då är det bättre att han satsar på saker till mig.
Badstegen måste också upp, annars tar isen den. Vad isen ska med en badstege till, har jag dock aldrig begripit. Dessutom är det alldeles för få temperaturer i vattnet, för att någon person ska nedsänka sig där.
Nu är det bara trädgårdsmöblerna kvar. De brukar bo i små fula tält under vintern. Fast det kanske inte är lika bråttom. Vi får se när det sker.
Jag kan i vilket fall som helst konstatera att sommaren är slut och den mörka senhösten är här. Det gör det extra synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. vinterförberedare

GREJER För att kunna ta emot vintern, behöver du grejer. Den här grejen måste du ha om du ska ta upp vattenpumpen. Det ska man innan vintern kommer. Inte ser det inbjudande ut att bada?

BADSTEGE Jag har en badstege. Den använder jag när jag räddar mig ur vattnet. Min husse och min Agnes använder den också, när jag har räddat dem genom att skälla ihärdigt och högt. Nu behövs den inte längre. Det fattas grader.

PUMP På sommaren regnar det inte varje dag, som det gör nu. Då kan pumpen vara bra att ha. Nu behövs den inte längre. Dessutom fryser den sönder om den inte får flytta in och övervintra i källaren hos mig.

GREJ Nu kan du se vad man har grejen till. Om du är lika svag som husse, så skulle du också behövt en grej, för att få bort slangen.

ONÖDIGT Eftersom det inte ska badas något mer i år, så behövs inte dessa löjliga glasögon något mer. De får göra sällskap med vattenpumpen och övervintra inomhus. Man kanske kan ha dem om man ska titta på guldfiskarna i akvariet?

Dagens ord på livets väg

Allt är väl som slutar väl, som jag brukar säga när jag ser på min stiliga svans.


Sverker
(2000–)

14 oktober 2014

En allergifri doftmaskin

VILA Jag är så effektiv som doftmaskin, att jag kan sprida dofter även i sovande tillstånd. Arbeta och sova samtidigt, det är inte dåligt. Hade bilden tagits bara sekunder senare, så hade du kunnat se min Agnes ligga och fladdra med handen.

Doftmaskiner i affärer är den senaste trenden. Dock har de den lilla nackdelen att de som har astma inte mår så bra. Tvärtom, de mår rent av dåligt av de konstgjorda dofterna. Därför är det en glädje för mig att jag kan presentera en fullständigt allergifri doftmaskin, som dessutom är testad i 14 år.

Detta är inte precis någon nyhet. Jag har fungerat i många år. Min riktiga höjdpunkt som doftmaskin kanske jag satte redan som ettåring. Jag och sex stycken chokladcroissanter lämnades ensamma i husbilen en kort sund. När husse kom tillbaka fanns jag kvar där, men bara en av croissanterna. De övriga fem hade hittat vägen ner i min mage. Den natten var mina dofter inte att leka med. Hela husbilen var fullkomligt packad med en underbar doft som jag pyste ut med jämna korta mellanrum.
Min Agnes lägenhet, som är på 20 kvm, är också väldigt tacksam. Där är det ganska lätt att fylla hela utrymmet med väldoft. Bilen är inte dum heller. Sitter jag och flåsar riktigt duktigt, så kan jag producera mer doft har jag märkt.
Framför allt ska man se till att få mycket fördisk. Den befrämjar min doftmaskins funktion.
Vad jag inte begriper är hur man blir mer köpgalen av doftmaskiner, men det doftar ju väldigt gott. I alla fall från mig.
Nu hoppas jag att någon affär hör av sig. Jag jobbar gärna för lite köttbullar eller ett par korvar.
Men eftersom det är så synd om mig, så blir det väl inget jobb heller.

Hej så länge
Sverker

Leg. doftspridare

EFFEKTIV Bilen är ett tacksamt ställe att puffa ut lite väldoft i. Den har lite volym och jobbar jag hårt, så brukar det resultera i en liten paus med promenad. Du ser väl hur glada alla är, när de låter de ljuva dofterna passera nosarna?

VÄRDELÖS Att puffa ut dofter utomhus, är som att elda för kråkorna. Doften bara blåser iväg, så man hinner knappt njuta av den en enda sekund. Det blir mer som en förnimmelse, ett löfte om vad som komma skall.

TREND Doftmaskiner presenteras idag som en ny trend. Jag måste här protestera. Sanningen är den att jag har varit i branschen i 14 år!

Dagens ord på livets väg

Insistera på dig själv. Var originell.


Sverker
(2000–)

13 oktober 2014

Jag blev lämnad ensam och övergiven i kall bil

ÖVERGIVEN I denna bil, som stod parkerad på Storgatan, sitter en ensam och övergiven hund. Hundens husse har gått och roat sig, under tiden som den stackars Sverker svälter i den kalla bilen.

Det var ingen vanlig dag idag. I alla fall inte början av dagen. Det var nästan som vanligt först. Hämta tidningen, göra en kopp kaffe och gå upp. Det var nu det blev annorlunda.

Istället för att gå och lägga sig igen, som brukligt är, så duschade husse. Borsta tänderna extranoga. På med de för små och fula kläderna. Ta en kort promenad med den stilige västgötaspetsen. Sätta sig i bilen och åka till stan.
– Nu sitter du kvar och vaktar bilen Sverker. Husse ska till tandläkaren.
Där ser ni. Min husse bara tänker på nöjen och jag blev lämnad ensam i bilen. Dessutom skulle jag tydligen arbeta som larm, hade husse tänkt sig.
I gengäld avkrävde jag lite bilder från hans nöjestur. Jag vill åtminstone se vad han har roat sig med.
Nu får du också se lite bilder. Jag satt som sagt i bilen under tiden. O, vad det var synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. övergiven

SKOJIGA Under tiden som jag satt i bilen och led, lekte husse med skojiga bajspåsar, som han satte på skorna. Det är inte klokt vad han är barnslig.

SPÄNNANDE Massa spännande tidskrifter fanns det tydligen hos tandläkaren också. I en tidning kunde man se hurusom en av Sveriges störste bidragstagare hade hittat en utvikningsbrud. Hon ska bli prinsessa. Hon är säkert talangfull på något. En annan tidskrift vände sig direkt till min husse: Så får du platt mage. I hans fall är nog det en utopi.


HOBBYVERKTYG Inte för att jag vet vad de bygger för något hos tandläkaren, men det ser ut som verktyg man kan ha när man bygger modellflygplan. Sådant roar sig husse med hemma. Då slipper jag sitta ensam i en bil.

VATTENSKÅL Uppenbarligen hade min husse en vattenskål också. Den verkar ganska fin, men jag tycker Lucys är finare. Jag skulle vilja ha en sådan som Lucy, men det får jag inte.

Dagens ord på livets väg
Den som har namn om sig att vara morgontidig kan mycket väl sova till tolv.


Sverker
(2000–)

12 oktober 2014

CORDEF – Fredriks roliga leksak

KONSTIG Visst ser väl Fredriks bil konstig ut? Men det är inget mot vad den låter. Till och med jag kan höra den, och det säger inte lite.

Min husse har en lekkamrat som heter Fredrik. Han håller sig med roliga leksaker. Den senaste leksaken i raden är en CORDEF. Den har Fredrik gjort själv.

Tänk dig att du har köpt en väldigt kvaddad Chevrolet Corvette, Dessutom kanske du har en Land Rover Defender som står och ser ledsen ut. Då kanske du kommer på tanken att knåda ihop de bägge bilarna för att göra en enda bil. Det var så Fredrik gjorde.
Det är ganska enkel matematik: Defender + Corvette = CORDEF. Han knådade och knådade i flera år och helt plötsligt fanns det en CORDEF i Fredriks garage.
Vad man får då är en bil som ser ut som en Land Rover, men som går som en Corvette.
Jag fick inte åka med, för det fanns bara plats för en husse och en Fredrik i bilen, men husse påstår att den går som ett skållat troll.
Fredrik tävlingskör ibland och han och hans CORDEF har gjort många Porschar ledsna på Mantorp Park.
Jag vill också åka i Fredriks bil, men det fick jag som sagt inte. Det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. bilexpert

TYVÄRR Nej Sverker, du får inte följa med, sade Fredrik till mig. Du får inte plats. Tänk att husse kom med på bilden också. Visserligen bara som en skugga, men han är ju inte mycket mer.

GLAD Ser du att Fredrik ser glad ut? Det är bara för att han ska få träffa mig. Jag blev också glad när Fredrik kom, även om han har en konstig bil.

TIDNING Den här bilden och några andra som min husse tog, kommer att dyka upp i en engelsk motortidning så småningom. Eftersom Fredrik inte är så noga, så lät han husse ta de bilderna. Utan assistens av mig. Snacka om chansning.

Dagens ord på livets väg
Säkra bilar är bilar som inte kan köras snabbare än chauffören kan tänka.


Sverker
(2000–)