8 februari 2014

Hoppas vi slipper äcklet på Mellot idag

ÄCKLIGT Det här var riktigt äckligt att se på Melodifestivalen för en vecka sedan. När flickan höjde armarna blev hon attackerad av elaka pojkar som sprutade parfym på henne. Jag kan tänka mig hur det stinker. Usch, vad äckligt.

Jag måste skriva om det äckliga som vi fick se på Melodifestivalen. Jag kan inte hålla mig längre. Man ska väl kunna höja tassarna, eller armarna, utan att bli attackerad av gossar med sprayburkar. Det säger jag bara, att om jag skulle bli attackerad med parfym, så skulle jag bli gramse och morra missnöjt.

Själv är jag en förespråkare för den naturliga linjen. Framtasshålorna ska vara lurviga och oparfymerade. Då pratar jag förstås inte om den goda lukt som man kan finna på en nygödslad åker. Då ska man naturligtvis försöka gnida in den odören i pälsen efter bästa förmåga. Utan att skryta, vilket jag aldrig gör, vill jag påpeka att jag är ganska begåvad i det avseendet. Också.
Nej, när jag uppträder lägger jag stor vikt vid naturlighet. Inte en droppe parfym får besudla mina lurviga tasshålor, eftersom det är äckligt. Jag är väldigt noga med att jag bara ska sprida en manlig doft av Sverker.
Fast ibland när husse har duschat mig, så luktar jag väldigt konstigt ett tag. Men det går dessbättre över med tiden.

Hej så länge
Sverker

Leg. naturivrare

NATURLIG Här ser du mig under ett av mina dansnummer. Går du fram och luktar mig i tasshålorna, så skulle du kunna notera att jag luktar Sverker.

RÄTT Jag mötte Morris under min förmiddagspromenad alldeles nyss. Jag tog mig före att kontrollera hans tasshålor. De var precis som de skulle; lurviga och med en doft av just Morris. Bravo Morris!

FACIT Det är precis så här det ska se ut i tasshålorna. Riktigt rejält lurvigt. Hade jag kunnat ha en doftbild, så hade du känt att det doftar manlig västgötaspets och inte vilken västgötaspets som helst, utan det luktar Sverker.

Dagens ord på livets väg


Den som inte sköter om sin mage, sköter inte om något annat heller.


Sverker
(2000–)

7 februari 2014

Nu är jag fullkomligt gästlös igen

KÅNKA Här kommer Britt och Janina och kånka på sina väskor. Jag visar vägen till bilen, eftersom flickor har så dåligt lokalsinne. Att kånka är flickor duktiga på.

Då var det slut på det roliga för den här gången. Mina gäster har lämnat mig ensam med min husse. Det är slut på sötebrödsdagarna för en hungrig västgötaspets.

Alldeles nyss beslöt sig mina gäster att nu får det räcka. De packade sina väskor och begav sig iväg. Dock åt de lite frukost först, så det blev lite fördisk till mig.
Igår lagade Janina mat, så då var fördisken riktigt bra.
Annars var det mest att husse satt och språkade med sina gamla lekkamrater, vilket var ganska tröttsamt. Trots det var jag tvungen att hålla mig vaken, för man vet aldrig. Särskilt vill jag framhålla Britt, som hade viss förståelse över att jag bör deltaga i måltiderna. Nu har jag bara att hoppas på att de snart kommer tillbaka. Det är alltid bättre att fördiska efter fyra personer än en enda husse.
Det sorgliga avskedet väckte min poetiska ådra, och jag kreerade (=snickrade ihop) följande diktverk:

Nu när vi är utan gäster,
Får husse och jag leva på rester

Hej så länge
Sverker

Leg. poet

STUVAR Gunnar står och stuvar in grejer i den områdesanpassade bilen. Jag behöver inte hjälpa till, eftersom Gunnar är en man. Att stuva är pojkar duktiga på.

FARVÄL Där åker mina gäster. Nu är jag ensam med min husse igen. Dessbättre har vi lite matrester kvar, som jag hoppas att jag kan bli vid lite grand, Det var roligt så länge som det varade.

Dagens ord på livets vägKritik är något som man enkelt kan undvika genom att säga ingenting, göra ingenting och vara ingenting.


Sverker
(2000–)

6 februari 2014

Min husse vill gärna låtsas

ORSAKEN De här tre människorna är orsaken till att jag inte hade något (knappast) igår. När det ska komma gäster till husse, så vill han gärna låtsas att vi har något som kan påminna om städad hemma. Bilden föreställer husses gamla lekkamrater från 50-talet. Hon som ser snäll ut (vilket hon är) heter Britt. Han som koncentrerar sig på isterbanden heter Gunnar och hon som lystet griper en flaska öl heter Janinina.

Jag har gäster nu. Det är roligt och nyttigt för mig. Det blir nämligen så mycket fördisk. Igår fördiskade jag isterband, stuvad potatis och ostkaka. Idag har jag fördiskat filmjölk. När vi får gäster vill husse låtsas att vi brukar ha städat.

Fördelen med gäster är att det blir många fler tallrikar att fördiska. Dessutom sticks det åt mig lite godbitar då och då. Som om inte det vore nog, vilket det inte är, så fick jag ett tuggben av Janina. Det har jag gömt.
Jag har även tagit ut dem på en promenad. Jag vill ju gärna visa mina omgivningar. I Stockholmstrakten finns ju inte så mycket att se, som du kanske vet.
Husse gläder sig över att Gunnar och Britt har en områdesanpassad bil, som står på min parkering. Min husse hoppas att folk ska tro att det är hans bil, men det är det inte.
Min husse har ingen bil alls. Han kör omkring i min bil.
Nu ska jag gå ner och se hungrig och svältande ut, så kanske jag kan få något.

Hej så länge
Sverker

Leg. gästmottagare

OMRÅDESANPASSAD Den här bilen skulle husse gärna vilja ha. Den skulle passa in bättre i området, säger han. Min husse har gömt min bil i garaget, så ingen ska se den.

LÖJLIGT Att köra omkring i en bil som har en katt därframme, är väldigt löjligt tycker jag. Katten heter Jaguar. Jag känner en katt som heter Lucy. Tänk vad stiligt det hade varit om det hade varit en västgötaspets istället och bilen hette Sverker.

PROMENAD Här är vi ute på promenad för att se området. Jag har just upptäckt spåren efter en annan hund. En tik. Du ser Gunnar, Britt och Janina. De var väldigt tacksamma att jag visade dem lite sevärdheter. Jag fick min mat av Britt igår.

Dagens ord på livets väg

Ha aldrig en vän som är fattigare än du själv.


Sverker
(2000–)

5 februari 2014

Dagens inlägg kan du leta efter bland stjärnorna

SPANING Du kan leta hur länge som helst, men det blir inget idag. Det finns inte ens uppe bland stjärnorna. Det beror på min oorganiserade husse. Att skjuta upp allt till morgondagen straffar sig så småningom. Varför husse är så stressad, får du läsa om imorgon. Då kommer jag tillbaka med full kraft.

Dagens ord på livets väg

Ibland står jag inför svårigheter. Då känner jag på mig ”Nu eller aldrig”. Då brukar jag bestämma mig för aldrig.


Sverker
(2000–)

4 februari 2014

Korruptionen en skam för Sverige

PISSA Att sköta korruptionen så dåligt, så vi kommer näst, näst sist i Europa är en skam för Sverige. Det är som att pissa på vår stolta historia. På vikingarnas tid tog vi vad vi ville ha. Nu tar vi inte ens emot hederliga mutor.

Då har det hänt igen. I ännu en internationell undersökning placerar sig Sverige på de sista platserna. Hur länge ska detta få fortsätta? Vad gör politikerna? Vad gör jag?

Vi har knappt återhämtat oss från PISA-rapporten, där Sverige knappast rosade marknaden. Det fick fart på den politiska debatten, där det konstaterades att de låga resultaten berodde på Alliansens och Socialdemokraternas urusla skolpolitik.
Det ska bli spännande att se hur politikerna ser orsakerna till bottenresultatet i den senaste rapporten; korruptionen i EU. Sverige hamnar där på en tredjeplats från slutet. Sämre än oss är bara Danmark och Finland.
Att vi snabbt ska kunna komma upp i samma nivå som Grekland och Spanien, är väl inte att hoppas på. Det är en lång och svår väg att vandra. Men vi kan alla dra vårt strå till stacken.
Jag drar mig inte för att arbeta för att förbättra statistiken till nästa undersökning. Hur stort strået blir beror på dig. Jag vill härmed kungöra att jag är mottaglig för alla former av mutor. Jag kan i min blogg ha just dina synpunkter och åsikter i nästan vilket ämne som helst. Bara du betalar bra.
Låt mitt strå växa till en stock!

Hej så länge
Sverker

Leg. mutkolv

SKAMLIGT Den senaste rapporten är en skam för Sverige. Fastän Göteborgs politiker och tjänstemän gjort sitt bästa, så hamnar vi bland de tre sista.

SPORT Till och med svenska fotbollsdomare är svårmutade. Vissa spelare har dock förgått med gott exempel, för att få lite bättre spelvinster.

EXAMEN Tror du att du kan köpa dig en examen vid svenska universitet? Inte! Min Agnes är tvungen att läsa om djur i diken även när hon är hemma hos mig. Tänk så mycket enklare det hade varit om min husse bara betalat in lite pengar till en examen, så hon hade kunnat börja arbeta direkt.

LÄMPLIGT Lite exempel på lämpliga mutor till mig. Tuggben kan man inte få för många av. Pengar går att omvandla till både tuggben och godis.
BILD SEDLAR: http://www.fotoakuten.se

Dagens ord på livets väg

Den som söker skola leta.


Sverker
(2000–)

3 februari 2014

Jag blev utskälld av en kriminell hund

UTSKÄLLD Bara för att Massimo är så obegåvad, så att han inte ens kan hoppa upp i en soffa, så skäller han på mig. Jag kan ju inte gärna rå för hans ofärdigheter. Sen lyfter husse upp honom. Tur att han är lätt som ett stort tuggben. (Han kanske går att använda som tuggben?)

Att ta hand om ungdomar på glid är inte lätt. Särskilt om de är taxar och heter Massimo och ägs av husses syster. Det är inte mycket nyttigt hon kan. Särskilt kan hon inte uppfostra hundar och taxar i synnerhet.

Igår eftermiddag skulle jag passa husses systers ouppfostrade hund. Han kan inget alls och lyder inte ett dugg. Han fattar inget.
Hela tiden tror han att jag är en löptik, men fastän jag säger ifrån på skarpen, så fortsätter han. Då säger husse åt mig också, eftersom min husse tror att jag ska äta upp den dumma taxen. Det är olagligt att göra som Massimo. Ett nej är ett nej!
Sen går han och nosar efter mina gömda ben. Dessbättre kommer han inte upp i fåtöljer och soffor själv, så jag får ha dem ifred. Det är olagligt att stjäla ben.
Ligger jag i TV-soffan, så ställer han sig och skäller. Tyvärr lyfter husse upp den lilla korven.
Däremot kunde jag skadeglatt se på när han undersökte om det fanns lite fördisk bland tallrikarna i diskmaskinen, som stod öppen. Men se där hade jag redan utfört mitt arbete med yttersta noggrannhet. Att stjäla andras fördisk är kriminellt.
Fastän jag gjorde mitt bästa att uppfostra honom, var han lika ouppfostrad när han åkte som han var när han kom. Fast han gör nog inte så många knop mellan hjärnhalvorna, Massimo.

Hej så länge
Sverker

Leg. barnvakt

BLOGGA Massimo är väldigt avundsjuk på min blogg. Jag försökte förklara för honom hur jag gör, men han fattade som väntat inget.

KOPPLAD När jag senast var kopplad var det för att jag hade ont i benet och inte skulle springa. Massimo är kopplad för att han inte ska springa bort. Han kommer inte när man ropar på honom heller.

JAGA Hade den olydiga taxen varit okopplad och sett råddjuren i skymningsljuset på Säteriåkern, hade han satt iväg som en raket och försökt fånga dem. Av mig fick de betande djuren en förströdd blick och sedan fortsatte jag att följa spåren efter en intressant hund som gått min väg för ett tag sedan.

FÖRDISK Den här taxen är oärlig och tjuvaktig. Här är han tagen på bar gärning när han ser efter om det finns någon fördisk kvar. Fördisken är min hemma hos mig! Det är bara Lucy som får smaka.

Dagens ord på livets väg

Att vara ung är ett fel som dagligen bättrar sig.


Sverker
(2000–)

2 februari 2014

Melodifestivalen – ett sövande musikpiller

TRÅKIGT Mycket tråkigare program än Melodifestivalen går nog inte att uppbringa på TV. Inga hundar, inga kopulerande lejon inte ens en katt. Jag somnade redan innan de börjat sjunga. Varför sänder de sådana program på bästa sändningstid?

Hur kan man bara på en lördag, på bästa sändningstid dessutom, ha ett program som helt saknar djur? Det skulle kunna bli så mycket bättre på ett enkelt sätt. Ja, det skulle lätt kunna bli det bästa programmet någonsin!

Att sjunga och hoppa omkring iklädda konstiga kläder, det är inget för mig. Vad jag, och många med mig, saknar är stiliga program.
Hur skulle denna Christer Björkman kunna rätta till ett sådant hopplöst programkoncept som Melodifestivalen? Vad som saknas är något stiligt och manligt att vila ögonen på, under tiden som skvalet rinner genom tittarnas plågade hjärnor.
Vad skulle man ta då? Vad är det stiligaste som finns att uppbringa i det här landet?
Svaret är naturligtvis mig, Sverker. Om bara jag fanns på scenen hela tiden, så kanske till och med detta mediokra (=skitkassa) program skulle kunna locka några tittare.
Men kan du tänka dig. Jag är inte ens tillfrågad!

Hej så länge
Sverker

Leg. programräddare

(Bilderna är fotomontage för att visa hur mycket bättre programmet hade kunnat varit.)

ÖGONFRÖJD Konstiga och trasiga kläder lockar inga tittare, men en stilig västgötaspets att vila ögonen på hade fått tittarna att stanna kvar.

KORT Om de tror att korta kjolar ska locka tittare, så tror de fel. Nej i dagens konkurrens krävs det mer. Jag däremot uppträder alltid helt utan kläder. Nakenchocker ökar alltid antalet tittare till nya rekordnivåer.

SPÄNNANDE Var är Sverker nu, skulle tittarna undra om jag hade gömt mig då och då, för att sedan skymta förbi. På så sätt hade tittarna aktiveras på ett positivt sätt.

Dagens ord på livets väg

Tävlingar är till för hästar, inte konstnärer.


Sverker
(2000–)