22 februari 2014

Så får du också ett blomsterhav i trädgården

GRÖNA Detta är grönblommor. Min husse påstår att det är påskliljor, men det är inte påsk än, så det kan det inte vara.

Då var våren här. Kanske inte så mycket så jag går och lägger mig och solar på gräsmattan, men den är en bra bit på väg. Samtidigt med att våren kommer, börjar min trädgård att prunka (=okontrollerbart många blommande blommor).
Många har undrat hur jag gör, för att ha en sådan fin trädgård.


Först och främst gäller det att ha rätt temperatur och fuktighet.
Temperaturen reglerar jag med solen. För att få rätt fuktighet använder jag regnmoln, som vattnar hela trädgården samtidigt.
Om du, som jag, har rabatter, så kommer det blommor där. För att göra rabatter använder du en farfar och en farmor. Det gjorde i alla fall husse.
Jag har lite senare på våren flera olika sorters blommor. Jag har rödblommor, gulblommor, skärblommor med flera. Än så länge har jag bara vitblommor och grönskaftsblommor.
Idag har jag nöjt mig med att kontrollera att blommorna har vaknat. Annars får man väcka dem.
Jag återkommer i mars eller april sådär och visar vad som har hänt och hur man ska sköta en trädgård.

Hej så länge
Sverker

Leg. botanist

SMÅSÖMNIGT Blommorna i den här rabatten har precis vaknat. Det vill till att de får fart snart, för de ska bli jättelånga.

SLÖFOCKAR Här har vi lata hörnan. Några små gröna blad har orkat upp genom fjolårslöven, men annars är det inte mycket att hurra för. Det gör jag inte heller.

VITBLOMMA ”Titta husse, här växer det en vitblomma.” Husse blev förstås glad att jag hittade blommor utanför gästhuset. Det finns likadana vid min Agnes hus också. Hon har snott dem från den här rabatten.

VITBLOMMA Här kan du se en vitblomma på lite närmare håll. Husse påstår att de heter snödroppar, men droppar är blöta. Han har fel som vanligt.

BJÖRKBLOMMA Mina björkar blommar som du ser. Det är lite konstiga blommor som björkar har. Ser du att det finns svamp också?

Dagens ord på livets väg


Botanik är det värsta blommorna vet.


Sverker
(2000–)

21 februari 2014

Avtal klart med mitt djuridiska ombud

DISKUSSIONER Under en promenad igår så förde mitt djuridiska ombud i vardande (=min Agnes) allvarliga diskussioner (=pratade om lite ditt och datt). Skulle hon åtaga sig det svåra uppdraget att försöka sätta min husse på pottkanten?

Stora framgångar har nåtts när det gäller vem som ska vara mitt djuridiska ombud i den väntade kampen för att jag ska få rättvisa skipat gentemot min husse. Igår kunde min Agnes och jag befästa avtalet mellan oss med ett hand-/tasslag.

Min Agnes och jag beslöt med ett muntligt interimsavtal (=lite tillfälligt sådär), att hon ska representera mig i de kommande förhandlingarna.
Till och börja med ska vi se om vi kan nå en uppgörelse direkt med husse, innan vi släpar honom till tings.
Vi beslöt att det kan vara lämpligt att börja lite mjukt. Första frågan blir varför jag ska behöva stå upp i bilen för att kunna se ut. Dessutom ska inte bakdörrarna vara barnsäkrade. Det är nämligen så att om de är det, så kan inte jag öppna bakrutorna. Jag kanske vill sticka ut nosen ibland, och då ska jag kunna göra det når jag vill. En självklar rättighet för alla hundar.
Jag mötte Polly igår när jag promenerade och kunde rekommendera min Agnes som djuridiskt ombud till henne. Hon har säkert också utsatts för förotätter.

Hej så länge
Sverker

Leg. brottsoffer

KLART Äntligen kunde vi besegla vårt avtal. Agnes kommer att bli mitt djuridiska ombud. Nu ser jag fram emot saftigt skadestånd från min husse till min matskål.

ORÄTTVIST Jag blir alltid hänvisad till baksätet när vi åker bil. Det var ännu värre när jag var liten. Då fick jag hålla till i kofferten. För att kunna se ut, så måste jag stå upp, som du ser. Husse kan sitta i en skön stol och pösa med fri sikt över landskapet.

POLLY När jag mötte Polly igår, så skvallrade jag om vilka fördelar man kan tillskansa sig med hjälp av rätt djuridiskt ombud. Jag rekommenderade min Agnes å det varmaste.

Dagens ord på livets vägAvtal: En muntlig överens- kommelse är inte värd papperet den är skriven på.


Sverker
(2000–)

20 februari 2014

Min Agnes är mitt nya djuridiska ombud

AGNES Med alla oförätter jag har utsatts för av min husse, har jag förstått att jag behöver ett djuridiskt ombud. Vem skulle vara bättre än min Agnes. Hon har till och med rätt outfit för ändamålet.

Oj, vad jag har lidit under mina år. Ständigt har jag blivit kränkt, förnedrad och orättvist behandlad. Det är inte mer än rätt att min husse äntligen får stå till svars för sina missgärningar mot stackars Sverker. Och jag har ett djuridiskt ombud nu: min Agnes.

Jag kan idag stolt tillkännagiva att min Agnes har av mig blivit utsedd till mitt djuridiska ombud. Hon har redan klarat av den svåra tentan som 30% får underkänt på. Inte min Agnes dock, som klarade den med överbetyg. Sådan är hon min Agnes. Hon är min klart lysande stjärna på djur i diken i Uppsala. Jag är så stolt över henne. Det är ju också min förtjänst, eftersom det är jag som uppfostrat henne.
Nu har jag förstått att det gäller för mig att sätta hårt mot hårt mot husse, så jag kan få lite kompensation för de lidanden han medvetet har utsatt mig för under alla år. Hade jag haft det lika bra som Askungen, hade jag aldrig klagat. Men jag har det sämre och inga möss eller fåglar hjälper mig.
Jag förväntar mig nu en större mängd godis, tuggben, korv och rikligare fördisk som kompensation för mina svåra år.

Hej så länge
Sverker

Leg. utsatt

FÖRNEDRANDE Min elaka husse tvingade mig att hoppa över höga pinnar, fastän jag hade kommit på att det var smidigare att gå runt om. Jag fick ta i så gräset yrde. Detta är synnerligen förnedrande. Straffvärdet för husse borde ligga på 52 prinskorvar till mig, för att jag ska kunna återhämta mig och glömma oförätten.

KRÄNKANDE Alla i hushållet, med ett undantag, utför sina behov inomhus i enskildhet och varmt och gott. Det enda undantaget är jag, som får utföra mina behov utomhus och offentligt. Skulle jag någon enstaka gång göra lite grand inne, så blir jag utskälld å det grövsta. Detta är synnerligen kränkande. Straffvärdet för husse borde ligga på 76 tuggben till mig, för att jag ska kunna återhämta mig och glömma oförätten.

RASISTISKT Jag får på sin höjd sitta på soffan. Lucy, den före detta franska gatflickan, sitter på bordet. Jag är en hund. Lucy är en katt. Har fula katter extra förmåner jämförelse med stiliga västgötaspetsar? Detta är synnerligen rasistiskt. Straffvärdet för husse borde ligga på 47 prinskorvar + 18 stora tuggben och 3 kg godis till mig, för att jag ska kunna återhämta mig och glömma oförätten.

DJURPLÅGERI Att bli lämnad ensam kvar i en bil på en färja är inte roligt. Det ansågs också att jag skulle vakta bilen. Detta brott måste betraktas som extra grovt. Detta är ett läskigt exempel på djurplågeri. Straffvärdet för husse borde ligga på 118 prinskorvar och 23 kg godis till mig, för att jag ska kunna återhämta mig och glömma oförätten.

Dagens ord på livets väg


Det är med jurister som med en jukebox: när man stoppar pengar i dem, får man ut den melodi som man önskar att höra.


Sverker
(2000–)

19 februari 2014

På väg att hämta min Agnes till sjöutsikten

VÄG Detta är en typisk vägbild en dimmig dag. Idag är det just en dimmig dag. Om du åker den här vägen riktigt långt, så kommer du till Linköping. I Linköping brukar min Agnes komma promenerandes på stationen om jag har tur..

Telefonen ringde i går. Det var min Agnes.
– Jag vill komma hem. Jag vill se sjöutsikten. Här ser jag bara fula höghus.
– När kan du komma då, frågade husse nyfiket.
– Jag vill komma i morgon. Jag har just klarat en tenta igen.


Det var så det började. Det bestämdes att det var bäst att hämta min Agnes i Linköping. Husse hade några ärenden han kunde passa på att göra när han ändå var där.
I Linköping åkte vi till stationen och se där vem som kom. Ingen mindre än min Agnes.
Sedan skulle det göras ärenden. Som alltid betyder det att jag får vakta bilen på IKEA:s parkeringsplats. Det är inte rättvist. Ännu mera orättvist var att de åt där.
Sedan när vi kom hem, så fotograferade min Agnes sjöutsikten med sin telefon och skickade iväg bilden ut över världen på Instagram.. Det gjorde hon bara för att kunna skryta för sina vänner vilken fin sjöutsikt hon har.
Vad tycker du om min Agnes sjöutsiktsbild?

Hej så länge
Sverker

Leg. Agneshämtare

STATIONEN Precis som jag trodde, så kom det en Agnes gåendes på perrongen på Linköpings station. Det var inte vilken Agnes som helst, utan det var min Agnes. Jag fick inte hoppa, vilket var synd.

FOTOGRAFERA Min Agnes tar sin skrytbild som föreställer sjöutsikten. Är du dum, tänkte jag. Sjön syns ju inte.

SJÖUTSIKTSBILDEN Själv tycker jag inte den här sjöutsikten är så mycket att yvas över. Bara dimma, skulle jag vilja påstå.

Dagens ord på livets väg


Inte var eleverna bättre i matte förr. Barnen fick ägna flera år att dra kvadratroten ur romerska tal. Försök själv att dra kvadratroten ur XXXLVI.


Sverker
(2000–)

18 februari 2014

Landets bästa äldreboende – Solnedgången

LOGGA Bara loggan som mitt äldreboende har, väcker allmän beundran hos både inspektörer, anhöriga och de besvärliga brukarna. Jag tycker jag har fångat brukarnas situation väl. (Snart går solen ner och då blir det mörkt.)

Du kanske inte visste det, men jag har ett eget äldreboende. Det är under uppbyggnad och än så länge finns det bara en brukare (=min husse). Men jag ska nog lyckas med att tränga in ett femtontal till. Vad är det för fel med sovsalar?

Mitt äldreboende ligger trevligt jämte en sjö. Det gör ju att det inte direkt behövs någon ättestupa, eftersom brukarna går lika bra att knuffa i sjön när de blir för dyrbara.
Hos mig gör jag allt för att brukarna ska trivas. De har gratis tillgång till alla reklam som hamnar i brevlådan. Det är en fröjd att skåda brukarna när de sitter när med sina läsglasögon på näsan och glädjer sig åt extrapriserna i stadens affärer.
För att du ska förstå hur bra brukarna har, så kan du själv läsa dagsprogrammet. Jag är väldigt transparent (=berättar det jag tycker är lämpligt) när det gäller mitt äldreboendes skötsel.

05.30 Väckning, toalettbesök, tidningshämtning.
05.38 Läggning igen.
07.46 Tillagning av min frukost (= blötlagd hundmat).
07.49 Brukaren motioneras en sväng.
08.17 Brukaren serverar mig min frukost, som jag genast äter upp
08.18 Brukaren får sin frukost (=medicin + 1 glas fint kranvatten).
08.42 Promenad, terapi och läsning ägnar sig brukaren åt här.
12.16 Lunch för brukaren (= vatten och knäckebröd. På lördagar är det lättmargarin på knäckebrödet. På söndagarna tillkommer en skiva ost. Lyxigt värre.)
14.03 Dagens längsta motionspass. Hur långt det blir, beror på brukarens dagsform.
16.31 Brukaren tar sig vanligtvis en tupplur antingen i TV-soffan eller i läsfåtöljen. I handen har han då antingen en fjärrkontroll eller en bok som han tappar.
17.05 Väckning. Brukaren ska göra i ordnig min middag och motioneras lite grann.
17.45 Min middag serveras.
17.58. Brukaren utfodras med sin middag (=samma som lunch)
22.04 Ljuset släcks hos brukaren.

Om anhöriga eller andra gäster kommer och inspekterar, byts lunch- och middagsmaten ut mot delikatessmiddagar, som till exempel isterband och stuvade potatisar.

Skulle mitt äldreboende gå med vinst, så återinvesterar jag genast pengarna direkt i mitt bankkonto i Schweiz.

Hej så länge
Sverker

Leg. riskkapitalist

LÄSNING För att brukarna riktigt ska trivas, ställer jag gratis all reklam jag fått till deras förfogande. Den här brukaren har fastnat för den väldigt populära tidskriften Landstingsnytt. Djur ska man ha på äldreboende också. Som du ser finns det både en hund till vänster och till höger hittar du en häst.

MOTION Det är viktigt att brukarna motioneras. Annars kanske de inte orkar arbeta. Min brukare staplar fram ganska hyggligt, bara han får stöd av vandringsstaven. Man kan passa på att låta dem utföra enklare arbete. Här har brukaren varit ute med en soppåse.

POLPULÄRT Terapiarbeterna är synnerligen populära hos mina brukare. Särskilt vedhanteringen. Kanske det kan bero på att ingen ved = ingen eld = ingen värme. Brukarna är av den lite enklare sorten varelser som saknar päls.

LUNCH/MIDDAG Mums vad gott. Det är inte utan att jag förstår att brukarna ser fram mot dagens huvudmåltider. För att inte tala om lördagsmåltiderna då det är lättmargarin på brödet. Och på söndagarna är det riktigt lyxigt. Då är det ost också!

Dagens ord på livets väg

Att vara optimist är att se ett uruselt TV-program och hoppas att det ska bli bättre när det går i repris.


Sverker
(2000–)

17 februari 2014

Jag gladde Jakob med ett besök

GODDAG Jag började med att artigt hälsa på Jakob. Min resurshusse var vänlig nog att böja sig så Jakob nådde mig. Fast jag hade hellre sett honom ligga på golvet. Resursmatte övervakar det hela, så Jakob inte biter mig.

Naturligtvis ville Jakob passa på att träffa mig, när han var på besök i Sveriges huvudstad Tranås. Jakob tillhör min resursfamiljs flock. Han är den yngste medlemmen. Han kan inte gå än, men han kan lämna fördisk.

Mina arbetsuppgifter kommer slag i slag. Knappt hade jag tagit olympisk guldmedalj i herrstafetten, förrän det var dags att göra Jakob lycklig. Lycklig blir han av att träffa mig. Det är något som jag kan förstå.
Det var en väldigt lyckad eftermiddag med fördisk efter Jakob. Dock väntade jag alldeles förgäves på fördisken efter övrigas måltid.
Fast å andra sidan så var det så roligt att träffa Jakob igen, så jag stod ut med att svälta.
Tyvärr blev det ett sorgligt slut. Min resurshusse klippte mina klor. Helt i onödan, skulle jag vilja säga.

Hej så länge
Sverker

Leg. barnuppfostrare

GLAD Naturligtvis blev Jakob jätteglad över att se mig. Vem skulle inte bli det? Jo, Jakobs pappa, Henrik, ser inte lika glad ut. Fast han är nog glad innerst inne.

MATNING Jakob är så liten, att han inte kan äta själv. Tänk vad praktiskt det hade varit med en västgötaspets som hade slickat av Jakobs mun när han åt. Jag hade gärna ställt upp.

FÖRDISK När Jakob inte ville ha mer mat (konstigt), så fick jag fördiska hans tallrik. Det är Jakobs mamma, min resurslillmatte, Emma, som ger mig Jakobs tallrik. Som du ser, så tackar jag artigt.

Dagens ord på livets väg


Barn är i större behov av förebilder än av kritik.


Sverker
(2000–)

16 februari 2014

EXTRA Jag gjorde det igen!! EXTRA

GULD Så har jag då tagit ännu ett olympiskt guld! Denna gång i herrstafetten i OS.

Där ser man. När ledarna äntligen fick klart för sig att man ska komma etta för att få guld, så löste sig det hela. Synd att de inte visste det från början.
Läs även föregående inlägg om flickguldet och det om elake Putin


Hej så länge
Sverker

Leg. mångfaldig guldmedaljör

GRABBARNA Här är de svenska grabbarna som lydde mitt råd. Gör man det så får man guldmedalj. Så här ser de ut i Aftonbladet just nu.

Det svenska guldet är min förtjänst

MITT Även jag borde naturligtvis ha fått en guldmedalj igår. Det var jag som klargjorde för de svenska olympierna att president Putin hade saboterat för de svenska deltagarna.

Så igår fick vi äntligen de efterlängtade guldmedaljerna i OS. Men hade de svenska olympierna inte läst mitt inlägg om Putins sabotage, hade vi stått där medaljlösa.

Vad var det egentligen den svenske tränaren sade till Charlotte Kalla? Jo, han hade läst mitt inlägg om att svenska dagisregler inte gäller under OS i Ryssland.
– Du måste komma först för att få en guldmedalj!, gallskrek han till Charlotte.
– Oj då, replikerade den svenska skidhjälten.
Så satte hon fart. Hon for fram som en västgötaspets i skidspåret. Det resulterade i att de svenska flickorna vann och fick just guld.
Men vem är det som ska äras? Jo, det är jag Sverker!

Hej så länge
Sverker

Leg. moralisk guldmedaljör

PERSPEKTIV I Svenska Dagbladet anser Anders Lindblad att Charlotte Kallas åkning slår ut allt. Visst var hon duktig, men han tänkte inte på min psykologiska insats!

AUTOPILOT Hur märkligt är det att köra med hjälp av en autopilot? Är det inte den som tryckte på knappen och startade autopiloten som ska hedras? Jo, det tycker jag! Autopiloten heter nämligen Sverker.

USA Visserligen är stora delar av USA lamslaget av snöstormar, men den stora överskuggande nyheten är det svenska guldet. Fattas bara annat! (Tack Eloise.)

NORGE I Verledens Gang kan vi se de svenska flickorna jubla samtidigt som den norska superstjärnan Marit Bjørgen staplar i mål. Svenskorna har varit inne och firat i lite champagne och tagit en kopp stärkande kaffe, innan de gick ut och kramades. Missing People stoppades i sista sekunden, innan de skulle börja sökandet efter den försvunna norskan.

Dagens ord på livets väg

Ibland är jag så söt, manlig och stilig att jag knappt klarar av det själv.


Sverker
(2000–)