15 december 2012

Husse rapporterar från sin skojiga flygresa

SPRALLIGT Folk som ska ut och flyga är ju alltid på väg till ett nytt äventyr. De kanske ska arbeta, eller inte arbeta (=konferens), eller allra bäst hälsa på släkt och vänner. Därför är det inte konstigt att det alltid är så uppsluppen stämning på flygplatser.

Husse var vänlig nog att skicka några bilder till mig från sin resa. Han åkte ju ända till Seattle för att hälsa på min David, min Steph och inte minst min Evan och min Emily. När man reser dit sitter man antingen och väntar på en flygplats, eller också sitter man inträngd i ett flygplanssäte.
Jag nöjer mig idag att visa några bilder hur skoj man kan ha när man är ute och reser.
Jag önskar att jag fick flyga någon gång.

Hej så länge
Sverker

Leg. reseberättare

FLYGPLANSMAT Flygplan kör ju omkring ganska högt, därför är det inte konstigt att flygplansmaten når sådana kulinariska höjder. Vad du ser på bilden är från vänster potatismos, kyckling och spenat. Visst ser det gott ut? Det vore något för en västgötaspets.

ÅTERFUNNEN Husses resväska före avfärden. På Seattles flyplats försvann den i hanteringen. Husse blev så glad när han fick passera säkerhetskontroller igen och dessutom extra utvald att undersökas om han hade hanterat sprängmedel. Han ser ju lite skum ut, så det kan man förstå. Han hade också turen att få sin återfunna väska uppackad och genomletat när han ånyo tagit sig till terminal S frun huvudhallen. Där fanns det mycket godis, så genomletningsmannen undrade varför inte husse hade köpt tandborstar till min Evan och min Emily också. Det kan man ju verkligen undra.

Dagens ord på livets väg

Varför hör man uttrycket ”roligt som en flygplats” så sällan?


Sverker
(2000–)

14 december 2012

Ska jag behöva riskera detta?

OROANDE Här blev de tagna på bar gärning. Min resurshusse i samma säng som den bjäbbiga hunden Archie. Det är oroande att få sådana bilder presenterade för sig.

Jag fick några bilder på min mail. Inga roliga bilder. Ser du vilka det är? Det är Archie och min resurshusse som ligger i min och resurshusses säng. Ska jag nu riskera att få dela säng med en trasselsudd? Räcker det inte med en katt?

Jag hade tänkt mig att jul och nyår skulle bli en välbehövlig semester för mig. Ingen katt som springer omkring och larvar sig vart jag än går. God mat utan konkurrens från någon annan. Och så dyker dessa bilder upp.
Jag får sätta min tillit på att det är gamla bilder som sensationspressen har letat upp. Det har ju blivit populärt att gräva fram gamla otrohetsaffärer.
Men det säger jag: dyker trasselsudden Archie upp i min säng, så vet jag en liten löjlig hund som hamnar på golvet fortare än kvickt.
Det är min resurshusse och min resursmatte. Archie får hitta några egna och inte stjäla från andra.
Hej så länge
Sverker

Leg. resursfamiljsägare

MALLIG Ser du vad Archie ser mallig ut? Typiskt för sådana som inte har något att se malliga ut för. Jag ser aldrig mallig ut, även om jag har all anledning i världen att göra det. Hoppas detta bara var ett beklagligt misstag för länge sedan.

LÖJLIG Det säger jag: hellre delar jag säng med en ful franska katta, än att sova tillsammans med en löjlig trasselsudd.

Dagens ord på livets väg
Förräderi - det är en fråga om vem som segrar.


Sverker
(2000–)

13 december 2012

Idag är det Lucia hela dagen

STÄMNINGSFULLT Finare än så här blir det nog inte – om inte min Agnes är hemma förstås.

Förra året hade jag en julpysselskola. Eftersom inte min Agnes kom och sjöng för husse och mig på morgonen, fick jag göra en egen Lucia. Hon kunde tyvärr inte sjunga.

Varför sjöng då inte min Agnes för mig, undrar du kanske? Jo hon var i Toulouse med sin franska katta Lucy. Det skulle inte förvåna mig om Lucy väcktes av skönsång och kaffe på sängen.
I år har min Agnes rymt iväg till Uppsala, så det blev allt för mig att plocka fram Lucian igen. Om du också tycker att den är väldigt fin, så finns det bruksanvisning hur man gör här.
Fast det hade varit finare om min Agnes hade varit hemma!
Hej så länge
Sverker

Leg. Luciafirare

SKÖNHET Detta är kanske den stiligaste staty som har skapats. Det bästa är att du kan göra dig en egen! Det är bara att följa min enkla beskrivning.

Dagens ord på Luciadagen

LUCIA Du kanske tror att det här är riktiga Lucia, men det är min Agnes som klädde ut sig 2004. Det var det året jag var 4 år och Agnes 14. Tänk vad tiden går.

God morgon mitt herrskap! Här kommer Lussebrud;

hon kommer till Er med stor ära.

Lucian sig påminner att få roa Er en stund,

om hon Er vid hälsan finner i denna morgonstund.

Stånder upp nu, mitt herrskap, och ät och må väl!

Det fröjdar min Agnes av hjärtat!


Sverker
(2000–)

SPEGEL Spegeln ville inte ta ögonen från min Agnes och det kan man ju förstå. Agnes blev så förlägen att hon böjde ner huvudet och blundade. Då gjorde spegeln det också.

12 december 2012

Nu rustar min resursfamilj för min vistelse

STAKET Det yttersta försvaret på min resursfamiljs hus är ett högt staket. Det följes direkt av en försvarsvall, som är hart när omöjlig att forcera – om man inte vill bli smutsig om tassarna.

Min resursfamilj har fullt upp med att förbereda min vistelse där. Det första de måste tänka på är att skydda ovälkomna besökare från mig. Mitt skall kan nämligen orsaka hörselskador. Jag har blivit lite döv själv, faktiskt, av allt skällande.

Innanför staketet håller de på att gräva en vallgrav. Den ska antagligen fyllas med vatten, annars är det ju ingen vallgrav.
Dessa åtgärder bör sammantaget hålla ovälkomna besökare på visst avstånd.
Inne i huset pågår också förberedelserna för fullt. Min resursmatte har bakat massor med lussekatter (lussekatter heter det, inte Lucykatter, som du trodde) som jag ska äta upp. Troligtvis. Vem skulle annars äta dem?
Nu hoppas jag bara att resursmatte kompletterar med Kalvfärsbullar à la Sverker, skinka, korv och mer korv. Även lite leverpastej slinker nog ner i min alldeles för tunna mage.
I morgon är dagen då min resursfamilj ska få den stora glädjen att ha mig. Jag ska vara där i nästan en hel månad. Tänk vilken tur de har och vilken otur Lucy och husse har.
Hej så länge
Sverker

Leg. gäst
PS Jag vet att det är 12.12.12 idag, men jag ska INTE gifta mig med Lucy. DS

VALLGRAV Innanför vallen i direkt anslutning mot huset ligger vallgraven. Den är inte riktigt färdig än, eftersom den ska fyllas med vatten, krokodiler och pirayor.

BULLAR Ja, det är det här jag ska klara mig på i en hel månad. Om det skulle ta slut, så kan resursmatte säkert baka mera. Hoppas det blir lika många köttbullar och lika många korvar. Jag behöver äta upp mig.

Dagens ord på livets väg

Det bästa försvaret är ett gott försvar.


Sverker
(2000–)

11 december 2012

Det finns ingen tomte – eller …

BLUFF Det här var ingen riktig tomte. Det kände jag direkt på lukten. Fast han var ju dekorativ där han stod i snön och han hade säkert skrämt Lucy.

Tomten är en bluff. Det har jag alltid vidhållit. I söndags var jag på en tomtepromenad i hembygdsparken. Det var scouterna som hade ordnat den. Några större förväntningar att träffa tomten, och då menar jag TOMTEN, hade jag inte. Eftersom han inte finns, så kan jag ju knappast träffa honom.

Jag gick med resursmatte, så jag var kopplad hela tiden. Tyvärr. Det fanns ett pepparkakshus som hade behövts ansas lite. Eller mycket beroende på smak.
Jag träffade flera tomtar under min promenad, men den sista. Jag undrar …
Hej så länge
Sverker

Leg. tomtespanare

OTUR Ett helt litet tomtehemman i modell. Tyvärr hade jag väldig otur här. Huset var ett pepparkakshus och sådana bör ätas upp. Det minns jag sedan förra året. Så varför hade jag koppel? Synnerligen onödigt och hämmande.

NJA Helt plötsligt kom det två tomtar och gick i mörkret. Jag vet ju inte hur stor den riktiga tomten (han som inte finns) är, så det var bäst om jag var snäll här.

KANSKE Mitt i den mörka skogen satt denna figur. Han visste vad jag hette, fast jag inte kände honom. Var detta den riktiga … Tanken svindlade. Bäst att jag visar mig från min bästa sida, tänkte jag och böjde ödmjukt huvudet.

Dagens ord på livets väg

Det finns inget sorgligare än en ung pessimist. Det skulle i så fall vara en gammal optimist.


Sverker
(2000–)

10 december 2012

Bättre än en Nobelmiddag i Blå hallen

KORV Finns det någon bättre mat än korv? Svaret på den frågan är NEJ! Det finns lika bra, till exempel köttbullar. Men igår var det korv jag fick av resursmatte, Korven var extragod, för det var resurshusse som hade grillat den.

Även detta år blev jag förbigången när det gäller Nobelpris. Jag var genom min blogg den självklara kandidaten till litteraturpriset. Fredspriset skulle jag också ha haft, eftersom jag har behandlat Lucy, den franska kattan, på ett vänligt och överseende sätt.
Så i år beslöt jag mig för att bojkotta Nobelmiddagen, för att straffa kungen och prisbestämmarna. Förra årets Nobelmiddag kan du skåda här.


Men du ska inte tro att jag blev utan festmat för den skull. Inte alls. Tvärtom så tjuvstartade jag redan igår. Då tog jag med mig husse till min resursfamilj där jag trakterades (=matades med) färska Lucybullar. (Fast jag tyckte inte de var lika Lucy.)
Därefter drog resursmatte och jag upp till scouternas tomtevandring. Där fanns redan resurshusse, som stod och grillade korv till mig.
Summan av kardemumman är att jag fick bättre mat och framför allt tidigare än de som snart sitter och slevar i sig nobelmaten.
Hej så länge
Sverker

Leg. hemmafestare
PS Det kommer mer om baket och tomtevandringen. DS

GRILLMÄSTAREN Det var min resurshusse som skötte om så korvarna blev extragoda. Jag kan intyga att det var de, för jag fick faktiskt smaka. Där kan kockarna som gör maten till nobelpristagarna slänga sig i väggen. Det blir nog ingen grillad korv där, skulle jag tro.

SNABBMAT All mat skall ätas snabbt. Så även Lucybullar. Kameran hänger inte med mig när jag äter av resursmattes goda bullar.

Dagens ord på livets väg

Att vara stark är inte tillräckligt; man måste vara tillräckligt stark.


Sverker
(2000–)

9 december 2012

En världssensation: kattan har varit ute

ARG ”Det är ditt fel att det är så mycket snö”, sade Lucy och försökte lappa till mig. (Klicka på bilden så den blir stor, om du inte tror mig!) Är hon dum eller? Det var i går kväll när hon var ute på sin premiärpromenad, som hon försökte skada mig.

Det kan jag slå fast direkt. Någon snökatt är inte Lucy, även om hon har varit ute två gånger i mitt fina snölandskap.

Första gången hon var ute var i går eftermiddag. Då var det så mörkt, så det knappast gick att fotografera. Dock var hon jättesur, för att det fanns snö ute.
Helt överraskande följde hon med idag på morgonen, när jag hämtade dagens tidning. Hon till och med kissade vid grindstolpen.
På morgonen var det alldeles mörkt, vilket gör det svårt att fotografera. Fullkomligt omöjligt om man inte kan stå still. Det kan jag, men inte Lucy.
Sen blev det då äntligen ljust. Nu skulle vi minsann fotografera den ”modiga” katten i snön. Men då vågade sig inte kattan ut, så det blev inga bilder.
Antagligen stannade hon i dörröppningen bara för att vi skulle hämta ved. Hon är nog slöare än husse.
Hej så länge
Sverker

Leg. vedhämtare

FEGIS När det äntligen var fotograferingsljus vågade sig kattan inte ut. Hon stannade vit tröskeln och beundrade mig när jag for runt i snön. Så gick det med de bilderna. Det var meningen att det skulle bli några trevliga julkort, men inte.

BEVISET Om du inte tror mig när jag påstår att Lucy var ända ute vid vägen idag, så ha du beviset här. Hon satte sig vid grindstolpen och kissade. Du är välkommen hit, så kan du nosa själv.

SLITIGT Under tiden som den lata katten satt i fönstret och tittade ut, så var det jag som fick slita. Jag hjälper nämligen husse med veden. Det går åt mycket ved till kakelugnarna nu, när det är -15 ute.

Dagens ord på livets väg

En kruka är en katt som i ovana situationer tänker med benen.


Sverker
(2000–)