12 januari 2013

I väntan på den Passlöse i Seattle

KLAR Jag är påklädd och jag har packat det nödvändiga (= mat) och väntar bara på min husse. Är det inte konstigt att tid kan vara så lång?

Man kan aldrig veta. Husse kanske lockades av mitt lite ljugarbrev (det är ju inte sommar här nu) och beslöt sig för att ta ett tidigare flygplan. Det går ju så många, så det ska väl vara lätt att hitta något som skulle passa mig bättre, tycker jag.
Nu visade det sig dessvärre att han är passlös i Seattle.
Kommer han någonsin hem?

Hej så länge

Sverker

Leg. tidsfördrivare

Dagens ord på livets väg

Den som väntar på en husse, eller fördisk, väntar alltid för länge.


Sverker
(2000–)

11 januari 2013

Detta är världens klantigaste husse

SKÄMS Det är helt utan stolthet jag visar dig denna bild, men det är min klant till husse och jag. Ser du på den här bilden, kanske du förstår bättre varför man inte ska släppa iväg honom ensam.

Här har jag planerat i minsta detalj hur jag ska göra när husse kommer hem på söndag: inte låtsas om honom, se extra hungrig ut, hänga trött med huvudet.
Men vad tror du händer då? Tror du det händer det som skulle hända?


Som jag tidigare framhållet – inte utan viss skärpa – är att min husse är ganska klantig. Men det här tar väl priset. I går, som är idag i USA, hittade inte han sitt pass när han skulle låtsas vara duktig och checka in via Internet. Han hittade inte sitt pass senare heller.
Snabbt till banken för att ta ut 220 dollar, som ett tillfälligt pass kostar, och sedan till Wahlgrens för att ta passfoto.
Med expressfart körde sedan min Stephanie honom till Svenska konsulatet i Seattle.
På måndag får han antagligen sitt fuskpass.
Väl hemma koll med KLM, som inte var villiga att byta ut någon flygbiljett. Dock kunde han få köpa en ny enkelbiljett för över 15.000 kr till tisdagsflyget.
Min Stephanie, som är händig med att leta priser, hittade en billigare biljett, men till Stockholm istället för Linköping.
Nu är husse fyra dagar försenad och 6.000 kronor fattigare.
Tänk vad mycket god hundmat man hade kunnat få för det.

Hej så länge
Sverker

Leg. besviken

STRAFF Vad ska jag göra med honom? Jag tycker att ett lämpligt straff skulle vara att sätta ut honom i skogen med en skämsmössa på huvudet.

FALSK Den här bilden ska du inte tro på. Husse ser ju nästan trevlig ut, om än inte särskilt smart. Men det är en falsk bild. Jag tycker att det är både otrevligt och osmart att inte komma hem till sin Sverker när man lovat. Dessutom är han ful.

Kom hem! Huset är klart

VAKTAT Så här har jag suttit och vaktat mitt hus under tiden du har varit borta. Sedan är det inga tjuvar, banditer eller rövare som har vågat sig hit heller. En liten (eller hellre stor) ätbar present vore lämpligt till mig från husse.

Jag har varit ute och tittat till vårt hus. Allt var OK, fast det var kallt inne. Resurshusse säger han har fixat det. Jag märkte ingen skillnad, men han vred på en knapp.
Resursmatte vill bjuda mig på lunch på söndag, Det är äntligen på tiden. Jag har bara fått frukost och middag. Hon säger att hon vill bjuda husse också, men jag vet inte om jag håller med. Husse har inte gjort sig förtjänt av det.Dessutom har det hänt en sak som gör det omöjligt.
Men jag tar gärna en matbit – eller två.

Tittar du runt 11.30-tiden, så förstår du varför husse inte kommer!
Hej så länge
Sverker

Leg. hemflyttare

Dagens ord på livets väg

Om vi visste när och var vi skall mötas igen, skulle vi visa mer av våra känslor när vi säger farväl.


Sverker
(2000–)

10 januari 2013

Brevet till min husse från hans Sverker

MINNESBILD Detta är faktiskt en bild som jag tog ur minnet. Om du skyndar dig hem, så kan du och jag kämpa vidare för att få gräsmattan riktigt, riktigt snygg.

Hej husse
Tack för brevet. Det var trevligt att du ska komma hem till din Sverker snart. Kommer du lite tidigare än på söndag, så ser jag inget fel med det. Jag längtar jättemycket efter att få fördiska.
Här har vi haft det så väldigt varmt, så att det faktiskt har blivit sommar. Det kan du se på bilderna, som jag tog idag.
Om du inte skyndar dig hem jättemycket fort, kanske det blir kallt igen. Det kanske till och med kan bli vinter.
Hej så länge
Sverker

Leg. sommarfotograf

PROMENAD Detta är annat än regnet och asfalten i Seattle. Akyndar du dig inte riktigt fort, så hinner nog löven falla av och åkern gulna.

BLOMMAR Gullregnet står i full blom i detta nu. Men ingen vet hur länge. Kommer du inte hem senare idag, så kanske det redan har blommat över. Vem kan veta sådant?

Dagens ord på livets väg

Om du verkligen längtar efter något, ha modet att satsa allt för att uppnå det.


Sverker
(2000–)

9 januari 2013

Det kom ett brev från min husse

LÄNGTAR Jag kan förstå att husse längtar hem när han ser den här bilden som jag skickade till honom i förgår. En tuff, men vänligt sinnad, västgötaspets och en katt som visar sin uppskattning. Det är nästan så jag rörs till tårar.

Min kampanj i Seattletrakten gav omedelbar respons. I dag kom det ett brev från husse via rymdnätet (=Internet). Det är det som går fortast. Inte ens jag hinner springa ifatt.
Jag återger brevet som husse skrev och visar bilderna han skickade med.


Hej Sverker
Jag fattar. Du behöver inte sätta upp fler skyltar, eller måla på fler fjärilar. (Han kunde ju knappt flyga, stackaren.)
Jag ska komma hem. Jag har en biljett till ett flygplan som ska åka på fredag ända till Amsterdam dit jag kommer på lördag. Där har ju du varit, men inte Lucy.
Eftersom flygplatser är så himla kul, tänker jag stanna på Amsterdams lilla flygplats i drygt 12 timmar. Där finns det massor affärer där man kan handla taxfree till högre priser än på Willys eller Konsum i Tranås.
Sent på natten kommer jag till Linköping City Airport där förhoppningsvis Per hämtar mig.
På söndag förmiddag kommer jag och hämtar dig hos din resursfamilj. Det ska bli så roligt att ses igen allihop, Sverker, Lucy och husse. Tycker inte du det?
Vad säger du om en pizza på kvällen?
Din husse


Hej så länge
Sverker

Leg. omtyckt brevläsare

Pizza får väl duga, även om jag inte kan förstå varför han inte hämtar mig på natten mellan lördag och söndag. Men sådan är han. Lat alltså
Jag undrar om det finns några rester kvar av min skog? Jag ser fram emot en söndagspromenad.


VINTER Det här är det mesta vinter vi har haft här, förstår du Sverker. Inte mycket att hurra för, särskilt som snön var borta på eftermiddagen. Vill man däremot ha regn, så är en vinter i Seattle absolut rätt plats.

RAINMAN Att göra riktiga snögubbar kan man bara drömma om. Det går ju inte att göra regngubbar, utan istället har man plastgubbar. Fördelen är att det går att sätta lampor i dem. Polkagrisarna går inte att äta, men de lyser vackert.

SKOLA Så har då skolan börjat för Evan och Emily. Redan i torsdags faktiskt. Och David har också återgått till sitt arbete, så det är lite tomt här.

SÄLLSKAP Det enda lekkamrat jag har nu på dagarna är den snart 19-åriga katten Boots. Men han sitter antingen framför brasan, som sprakar så muntert i spisen, eller också så sover han. Inte mycket till sällskap.

Dagens ord på livets väg

Allt är som förr, och allt är annorlunda på grund av ett brev.


Sverker
(2000–)

8 januari 2013

Min reklamkampanj ska rädda husse

SMYREKLAM Att smyga in extraviktiga budskap bland vägskyltar, har visat sig ganska effektivt. Jag har gjort det tidigare när husse var på rymmen i Frankrike. Här passerar han varje gång han ska åka och handla och det ska han väl då och då.

Nu kämpar jag för min husse, som är riktigt illa ute i utlandet. Vad jag förstår så finns det mycket god mat där och trevligt sällskap, men ingen som fördiskar.
Att leva så kan vara direkt skadligt för vilken husse som helst.
Därför har jag nu börjat dra i alla trådar för att få hem husse till sin Sverker, som gärna selektivt hjälper till i hushållsarbetet.


Det är inte så att jag vantrivs på något sätt hos min resursfamilj, men husse är ju ändå husse. Han har bättre förståelse för att västgötaspetsar behöver fördiska flera gånger varje dag. Visserligen har jag fått konkurrens från min Agnes franska katta Lucy, men lite är bättre än inget. Fast helst så nöjer jag mig med mycket.
Nu har jag förstått att min Agnes åkte hem i går, även om hon åkte fel från flygplatsen och hamnade i Uppsala.
Jag hoppas husse hittar rätt när han kommer och det väldigt snart.
Hej så länge
Sverker

Leg. propagandachef

SMÅVÄNNER Hoppas husse såg en av mina småvänner när han var på besök i fjärilshuset. Visserligen hann min kontakt inte dekorera alla fjärilar med mitt viktiga budskap, men jag får tro att husse såg någon. Dessutom ska husse fatta vinken, vilket kanske är värre.

Dagens ord på livets väg

Det gör inte så mycket om man försummar ett tillfälle – de flesta kommer ju ändå inte tillbaka.


Sverker
(2000–)

7 januari 2013

Effektiv snabbantning från tjock till smal på nolltid

TJOCK Det var med största tvekan jag ställde upp på denna bild. Jag vill inte förknippas med något så mossigt som en tjock-TV. Fast vi kan låtsas att bilden är tagen på ett museum. Kulturell vill jag gärna vara.

Jag skäms nästan för att säga det, men fram tills i dag har min resursfamilj haft tjock-TV, trots mina påtryckningar.
När resursmatte bad mig att posera framför den tjocka TV:n var det med stor tvekan jag ställde upp. Att förknippas med något så urgammalt och omodernt vill jag ju inte.

I går så bestämde de sig till slut för att bli modernare. Jag fick inte följa med, för de sa att den nya TV:n är så stor att jag inte skulle få plats. Det hade varit bättre om resursmatte stannat hemma så jag fått plats. Jag är ju expert på att välja TV. Nu fick jag i stället vara ensam hemma i minst 83,5 timmar.
I dag började resurshusse att montera ihop allt. Han är inte så praktiskt lagd, så det är tur att jag hjälpte honom med att läsa bruksanvisningen och montera ihop den nya TV-bänken. Hur hade det blivit annars? Troligen helt galet.
Till slut fick han i alla fall ihop bänken och har fått igång TV:n. Nu poserar jag gärna på bild.

Hej så länge
Sverker

Leg. bantningstekniker

OTEKNISK Resurshusse hade det svettigt värre, när han skulle skruva ihop TV-bänken. Det var tur att jag fanns där och kunde ge anvisningar, annars hade min resursfamilj inte kunnat titta på den nya smal-TV:n än. Skruvar är inget för kemiingenjörer, de ska laga mat till mig.

SMAL Det kan väl inte bli bättre än så här? Möjligtvis om jag hade varit med i tre upplagor, men man kan inte begära allt av resurshusse. Han är inte så tekniskt lagd.

Dagens ord på livets väg

Det beror inte på vad man äter mellan jul och nyår, utan vad man äter mellan nyår och jul.


Sverker
(2000–)

6 januari 2013

Smått och gott från Seattle del II

TUR Ibland har jag tur minsann. Här hade inte jag velat vara. Usch för fyrverkerier. Så här gör man i alla fall i USA. Om det har landat ett flygande tefat på några höga pinnar, så använder man tefatet som avskjutningsramp för raketer. Eftersom de redan är högt upp, så behöver man inte anstränga sig så mycket. Antagligen finns det en Space Needle i alla städer. Dessutom firar de nyåret nio timmar efter det nya året har börjat.

I dag fortsätter jag med det andra, tillika det sista, avsnittet i min spännande och intressanta serie: Liv och leverne i USA med tyngdpunkten lagd på nordvästra hörnet.
Som det tidigare avsnittet koncentrerar jag mig på bilderna även denna gång.


Som du vet är en bild mer än 1.000 ord, så varför håller jag på med att skriva här. Jag har ju redan 6.000 ord!
Ta nu dessa bilder som en djuplodande samhällskunskapslektion som skildrar USA från olika sidor (= hemma och i köpcentret).
Ha så kul när du berikar dina kunskaper.

Hej så länge
Sverker

Leg. folkbildare

NYÅRSMAT Varje nyår äter man altmöjligt, som man har fångat i det närliggande Stilla havet. Troligtvis är det en Seattle-tradition att hela familjen drar till havs med håvar och metspön några dagar före nyår, för att ordna menyn. Jag tycker det ser väldigt gott ut och att det skulle vara lämplig mat för en Sverker.

BARNNÖJE De små barnen i USA samlas gärna framför den stora tv:n för att spela tv-spel. Så gjorde även min Emily, min Agnes och min Evan. Min husse skulle säkert också ha velat spela, men antagligen är han så kass, så han inte fick vara med.

KLÄDER Enligt husse så finns det alldeles för många klädaffärer i Seattle. Agnes hade ambitionen att besöka dem alla. Husses ambition var den motsatta; att inte besöka någon. Agnes vann mest.

SKOR Enligt husse så finns det alldeles för många skoaffärer i Seattle. Agnes hade ambitionen att besöka dem alla. Husses ambition var den motsatta; att inte besöka någon. Agnes vann mest

FARVÄL I går, som är idag i Seattle, fick min Agnes säga ”Hej då” till min Evan och min Emily. Hon ska åka och tälta i Uppsala. Eller om det var tenta? I vilket fall som helst åkte hon. Husse är kvar någon vecka till.

Dagens ord på livets väg

Man kan resa vart man vill, men aldrig från sig själv.


Sverker
(2000–)