29 december 2012

Kattan passade igen på när jag var på resa

KANALINSPEKTION Finns det en kanal, vilket det finns i Trollhättan, så passar jag på att inspektera den. Naturligtvis. Finns det något som behöver åtgärdas, så ser jag det direkt

Lucy har gjort det igen. Man kan inte vara bortrest en dag utan att hon stjäl min blogg. Jag har varit i Trollhättan och hälsat på resurslillmatte. Hon bor där med sin Henrik. Henrik är en riktigt bra karl, men hans förståndiga sätt att behandla hundar blir på ett beklämmande sätt modifierat av min resursfamilj.


Till exempel var han helt oförstående när jag skulle börja fördiska i diskmaskinen och jag möttes av ett unisont 3-stämmigt: NEJ SVERKER.
Varken han eller jag förstod, men majoriteten vann tyvärr. (Majoritet = när de som är flest får rätt fast de har fel)
Jag försökte med hand/tassuppräckning för att avgöra frågan. Eftersom jag har fyra tassar och de bara två händer var hade det blivit lika och då hade min svans haft utslagsröst, men det gick de inte med på heller.
Om jag och Henrik fick umgås en stund på tu man hand skulle vi nog bli riktigt goda vänner.
Jag fick i alla fall övervaka matlagningen, men den lilla bit mat jag fick som tack för hjälpen var förstås alldeles för liten.
I Trollhättan har de byggt bilar förr. De bilarna var så snabba så att husse fick böter. De gör inga bilar i Trollhättan längre så husse kan vara lugn.
I Trollhättan finns också en kanal. Vi gick ner och kontrollerade att den var som den skulle. Resurshusse tror att han kan allt om kanaler bara för att han har åkt på en massa kanaler.
Naturligtvis kan jag mer än han. Jag var ju den som bestämde när vi åkte på kanaler i Frankrike. Resurshusse styrde bara, men jag låter honom tro att han vet mer än jag, han blir lite stött annars.
Hej så länge
Sverker

Leg. reseskildrare

MATINSPEKTION Mat är alltför viktigt att slarvas med. Därför övervakar jag gärna tillagningen så allt går rätt till. Vilket det gjorde. Jag fick ett litet (väldigt litet) smakprov, och jag kunde konstatera att allt var som det skulle. Men äta ficka jag inte.

KUNSKAPSINSPEKTION Min resurshusse berättar gärna och länge om hur man befar kanaler. Han tror att jag ska lära mig något. Nu är det ju i självaverket tvärtom. Det är jag som skulle kunna fylla på hans kunskapsförråd när det gäller kanaler. Han har inget att lära mig. Men det var en trevlig promenad.

Dagens ord på livets väg

När hunden är borta, dansar kattan på bordet.


Sverker
(2000–)

28 december 2012

Lucys och Pers heminredningstips till dig

ENKELT Med små enkla knep kan du få din gröna tv-soffa både snyggare och trivsammare. Vik bara ner en ryggstödskudde, så har du med en enkelt handgrepp skapat en fin kattbädd och en snyggare soffa. Ganska skön att sova på!

Hej, det är Lucy igen som skriver. Sverker tyckte att han skulle vara bloggledig idag. Dock skulle inte jag tro, att jag fick blogga istället. Därför bloggar jag istället, eftersom han är så rolig att reta.
Jag är ju hos Per, som du vet. Han är expert på heminredning, som jag gärna vill förmedla till dig.


Det första du ska tänka på när du inreder ditt hem, är att din lilla söta katt ska trivas. Även om hon bara är på besök, så ska du anstränga ordentligt.
En enkel åtgärd för att öka trivseln för din katt, är att lägga hopvikta handukar i alla fönster och på alla bord. Det är både snyggt och trivsamt. För att inte tala om hur mycket skönare det är.
En annan bra sak för trivseln är att lämna mat kvar på bordet. Särskilt god mat, skinka till exempel. Den är säker avsedd till en katt.
Titta på bilderna och lär. Per vet hur man ska inreda trivsamt, till skillnad från min styvhusse.
Hej så länge
Lucy

Leg. inredare

FÖNSTERKUDDE Vik ett par handukar och lägg i fönstret i tvättstugan. Då kan dina grannar beundra din katt när den sitter och tvättar sig. Pers grannar kan beundra mig just nu. Handdukskudden går även att använda som säng.

MATBORD En viloplats för din katt på matbordet gör dina måltider så mycket trivsammare. Dessutom kan din katt titta ut över åkern på hararna som hoppar så gulligt i snön.

KOSTTILLSKOTT Ett bra sätt att öka trivseln för din katt är att ”glömma” en liten godbit på matbordet. Jag visste inte om jag fick ta hela skinkbiten, så jag tog det säkre före det osäkra och förflyttade mig till ett säkrare ställe för att njuta av min fångst.

Dagens ord på livets väg

Hemmet är det ställe där de stora är små och de små är stora.


Sverker
(2000–)

27 december 2012

Ett trevligt och förståndigt julkort

FINT Så här ska det vara. Massor av glada tomtar som har massor av julklappar till Sverker, som fick alldeles för få på julafton.

Precis så här kan det bli. Betydelsefulla personer överöses med julkort. Jag har bara kunnat ta del av dem som sänds till min resursfamiljs adress.
Jag ska idag visa ett urval för dig av dessa. (Med betoning på ett.)


Det här kortet är så fint. Stiliga tomtar och en vacker text, som skapar förhoppningar om framtida gåvor. Jag är öppen för fler julkort.
Jag hoppas att husse läser detta fina julkort och tar intryck.
Hej så länge
Sverker

Leg. julkortsmottagare.

FÖRSTÅNDIGT Att det här var en riktigt klok brevskrivare. Först förhoppningen om att jag fått många julklappar. Den förhoppningen kom ju på skam. Men sedan en uppmaning att han ska fynda åt mig i USA. Hoppas han tar detta till sitt reparerade, men snåla, hjärta och öppnar sin plånbok.

Dagens ord på livets väg


Låt dig inte luras av Lucys fula yttre. Hennes inre är nog ännu värre.


Sverker
(2000–)

26 december 2012

Det blev en god jul trots allt

KONTROLL Om min resursmatte ska lyckas med skinkan, så krävs det att tillagningen övervakas av en expert. Jag är expert. Såsom en sådan kunde jag konstatera att allt utföll till belåtenhet. Jag fick smaka lite, men Lucy fick mer hos Per. Tro inte att jag är avundsjuk, men jag hade uppskattat det mer.

Resursmatte och resurshusse smälte på julafton, så jag fick smaka av den goda julmaten. Visserligen fick jag alldeles för lite mat, men jag fick i alla fall smaka både prinskorv och köttbullar, och som leg matkännare övervakade jag t o m tillagningen av julskinkan.
Den blev godkänd.

Sedan var jag tvungen att inspektera presenterna under julgranen. Det var onödigt många paket till alla andra, men det luktade lovande om några stycken i alla fall.
Efter det var det äntligen dags för resurshusse att dela ut paketen. Visserligen har han skägg, men så lik jultomten är han inte.
Av husse fick jag ett riktigt delikat tuggben. Problemet med tuggbenet var bara att det tänkte jag spara till sämre dagar. På julafton får jag ju ändå lite mat. När jag försökte gömma benet var det alldeles för många som tittade på.
Jag trodde att jag hade hittat det perfekta stället i min resursfamijs soffa, men just när jag skulle gräva ner det var det någon som såg mig.
Just nu är det gömt på ett provisoriskt ställe i väntan på att ingen skall se mig när jag gömmer det på det bästa stället. Jag säger inget, men det är under resurslillhusses huvudkudde.
Egon gömde ett tuggben där som han hade haft ute i trädgården en lagom lång tid
så att det var riktigt delikat, och när resurslillhusse hittade det verkade han inte intresserad av det, så om han skull hitta mitt ben är han nog ändå inte intresserad av det heller. Följaktligen betraktar jag det som ett säkert gömställe.
Sedan, hör och häpna, sa resurshusse att det var ett paket till mig från Lucy. Har den franska kattan fått solsting mitt i vintern, eller vad är det som hänt? Paketet var rätt svårt att öppna så någon hann t o m ta ett kort på mig när jag öppnade. I paketet låg 3 delikata korvar.
Jag får kanske tänka om beträffande Lucy, men det behövs nog mer för att jag skall ändra åsikt. Jag tycker fortfarande att hon är odräglig.
Ett par sådana paket i veckan under ett halvår så kanske jag kan ändra mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. julklappsmottagare

INSPEKTION Jag kunde konstatera att det som vanligt var en fruktansvärd snedfördelning av julklapparna som stod att finna under granen. Det stod inte Sverker på alla paket. Inte ens på merparten. Som vanligt får jag nöja mig med smulorna som faller ner på mig.

FÖRVÅNANDE Ser du vad jag såg? På ett, bara ett, av paketen stod det ”Till Sverker från Lucy”! Det kanske finns lite vett hos den kattan i alla fall. Men hon har mycket kvar att bevisa.

SVÅRINSLAGET Lucy hade paketerat sin julklapp på ett svårt franskt sätt. Jag fick hålla på ganska länge, innan jag lyckades avsluta uppackningen och kunde hänge mig fullt ut åt innehållet.

GÖMMA Det duktigt stora ben jag fick av husse, var bäst att gömma med en gång. Eftersom det är så åtråvärt, är det säkert många som vill komma åt min skatt. Det är svårt att gömma ben, när det är så många som kan se mig.

Annandagens ord på livets väg

Försök att göra någon glad varje dag, om det så bara är dig själv.


Sverker
(2000–)

25 december 2012

Den franska kattan Lucy förstörde hela min jul

JULKLAPPAR Varför skulle Lucy ha julklappar? Så snäll har hon inte varit. Jag tycker ju inte om att bli pussad av katter och det vet hon!

Så här hade jag tänkt ut det: Jag tillbringar julen hos min resursfamilj, där jag kommer att få massor med fördisk och extra smakbitar. Jag hjälper gärna till med att avsmaka resursmattes mat.
Lucy placerade jag hos Per. Med tanke på hur snäll han är mot mig, borde det inte finnas mycket snällhet kvar åt Lucy. Men det gick ju inte som jag tänkt mig.


Vad hände tror du? Jo kattan skickar bilder till mig från julaftonen hos Per. Vad får jag se? En svältande katta? Icke!
Istället får jag se bilder på en katt som får julklappar. Varför då? Det skulle väl räcka med att jag fick presenter från tomten (som kanske inte finns). Hon fick både extralyxig lyxmat och hårda paket med leksaker.
Dessa bilder har förstört glädjen att fira jul för mig. Jag ville inte dela julens överflöd med Lucy, eftersom jag alltid får för lite överflöd.
Hej så länge
Sverker

Leg. lidare

ÖNSKEKLAPPAR Lucy fick både en lekmus och en burk med lyxmat. Orättvist att ge sådant åt en katt. Dessutom är hon ju van att äta soptunnemat, och det skulle gott ha räckt till henne. Jag fick ingen burkmat.

LÖJLIGT Vad är det här? Jo hundmat! Det passar inte alls till en katt, men det skulle vara utmärkt till en västgötaspets. Särskilt till en som heter Sverker. Sen må det stå på burken att det är till katter.

ÖVERFLÖD Kattan fick så mycket att hon knappast visste hur hon skulle bära sig åt att äta upp det. Jag hade klarat det lätt. Hade maten varit min, hade denna bild inte kunnat tagits. Maten hade redan varit slut.

ONÖDIGT Det verkar inte särskilt konstruktivt att ge så mycket mat till en ful fransk katta. Hon klarar ju inte ens av att svälja tämligen små bitar i en tugga.

Juldagens ord på livets väg

Jag är besviken, men jag kommer inte springa runt och klaga. Jag är nämligen glad också.


Sverker
(2000–)

24 december 2012

Idag kommer tomten till mig

En Fridfull Jul till Er Alla
A Peaceful Christmas to All of You
Sverker och Lucy


Lita aldrig på en katt. Never trust a cat.

23 december 2012

På spaning efter tomten (som inte finns)

UTSIKT Det är mycket nu. Jag låtsas att jag tittar på småtomtarna mellan fönstrerna, men egentligen spanar jag efter den riktiga tomten (som inte finns – kanske). Jag förväntar mig dock julklappar av tomten.

I dag har tomtarna flyttat in i fönstret hos min resursfamilj. Ett mycket gott tecken.
Det brukar de göra på resurslillmattes födelsedag, och så blev det även i år.


Tomtar brukar vara snälla och de har tydligen påverkat resursmatte lite. Jag fick fördiska skålen med köttbullssmet när hon hade gjort köttbullar.
Dock var det inte tillräcklig påverkan, jag fick inte någon enda av de goda köttbullarna, som du ser i ugnen utan fick nöja mig med lite smet. Det är i alla fall ett stort steg framåt.
I morgon på julafton förväntar jag mig köttbullar OCH prinskorvar.
Hej så länge
Sverker

Leg. julexpert

FÖRDISK Äntligen hade julens budskap (= ge Sverker massor med mat) spridit sig till min resursmatte. Dock hade hon inte uppfyllts så mycket, så jag fick köttbullarna i ugnen, men jag fick i alla fall fördiska. Lägg märke till hur undernärd jag är.

Hej (ett extra PS-Hej)
Min resursfamilj kom just hem från julkonserten med Tranås Musikkår. De rapporterade att det lät lite tunt när det var helnoter i euphoniumsektionen. Just när det var helnoter lät det fylligare när husse var med, sade de. Annars märkte de ingen skillnad.

Min resursfamilj kom just hem från julkonserten med Tranås Musikkår. De rapporterade att det lät lite tunt när det var helnoter i euphoniumsektionen. Just när det var helnoter lät det fylligare när husse var med, sade de. Annars märkte de ingen skillnad.

De hade en annan fråga också:
Det hängde några musikinstrument i taket under konserten. Ett av dem var ett euphonium och de undrade om det var husses instrument som hängts upp, som man gör med vissa extraduktiga isockeyspelares tröjor.
Jag dementerade å det bestämdaste att husses insats i musikkåren var i nivå med Foppa Forsbergs i sitt lag.
Men det är klart, styrelsen i Tranås Musikkår kan också bli tokig och totalt tappa omdömet.

Hälsningar Sverker igen

Nu kan jag äntligen vakta Calle igen

VAKTHUND Så har jag då åter kontroll över Calle. Senast var i somras, när husse roade sig på hjärtpensionatet och min resursfamilj rumlade runt i Frankrike. Jag hade också kontroll över Calle, när vi åkte kanalbåt i Frankrike.

Det känns som om vi trots allt går mot bättre tider.
Det är nog snart jul, tror jag, och på jul brukar alla bli snällare. Förhoppningsvis även resursmatte och resurshusse.


I dag kom det fram ett stort paket, jag hoppades att det skulle vara något ätbart till mig, men det var bara en tomte, men den var rätt snygg.
Sedan fick jag följa med och välja ut en gran. Jag är expert på granar och gav naturligtvis goda råd så att resurshusse valde rätt gran. Han är inte speciellt bra på design (=att saker skall se snygga ut), så det var tur att jag var med så det blev ordning på granen.
Sedan kom det bästa av allt.; Calle, resursmattes bror, kom hit i dag.
Det var honom jag tog hand om en vecka i somras när husse var på hjärtpensionat och resursmatte och resurshusse var i Frankrike. Calle är mycket mer lättlurad än min resursfamilj vet mycket bättre vad en västgötaspets behöver än resurshusse och resursmatte. Han har nämligen inte gått i en värdelös hundinstruktörsskola.
Jag har hört rykten att resurslillmatte och resurslillhusse skall komma hit på jul och då finns det möjlighet att det trots allt blir en bra jul.
De brukar smälta av min hungriga blick.
Hej så länge
Sverker

Leg. julhund

MYSTISKT Vad kan detta vara? Det luktade lite som min skog därhemma där jag och husse bor. (Det bor visst en ful, fransk katta där också.) Men inte skickar man skogar på det här sättet?

GRANTOMTE Hoppsan! Det var visst en tomte gjord av granris. En ganska dekorativ pjäs att ha i trädgården så här i juletider, tycker jag.

GRANVISNING Jag tog med Calle för att visa granen jag och resurshusse hade köpt. Visst är den fin? Tacka mig för det. Du kan också se att jag visade att jag var så duktig att vakta, så det behövs ingen vallgrav längre.

Dagens ord på livets väg


Tänd hellre ett ljus, än klaga över mörkret.


Sverker
(2000–)