17 maj 2014

Det är fortfarande synd om mig på sjukhuset


Under tiden som husse får lida av utsikten från mitt hus, så lider jag vidare på djursjukhuset i Jönköping. Jag har fått massa olika mediciner, så nu mår jag inte illa längre. Sen har jag dropp i benet. Det är dessutom gott att äta igen.
Även om jag tycker att jag lever väldigt mycket, så säger de att jag har väldigt dåliga levervärden.
I morgon får jag kanske komma hem igen. Jag hoppas det, för jag tror att husse inte kan sköta fördisken tillfredsställande. Och hur vaknar han på morgonen?


Hälsningar från en sjuk

Sverker
16 maj 2014

Nu är jag inlagd på sjukhus igen

JOHANNA Det är Johanna som har hand om mig. Hon är glad. Hon är väldigt snäll också. Jag är mer ledsen, eftersom jag tycker synd om mig.

Trots att jag är pigg och glad, så blev jag inlagd på sjukhus igen. Det kan bero på att jag har kräkts upp all mat sedan jag kom hem. Igår och idag ville jag inte äta alls. Inte ens en köttbulle smakade.

Det blev inte så lång vistelse hemma för mig. Jag har ont i magen. Därför kräks jag upp allt jag äter. Det var på den tiden jag åt. Det slutade jag med nästan i går morse. Fast jag kräks ändå.
Nu hoppas husse och jag att de ska hitta felet på mig, så att jag kan repareras.
Fast även om jag kräks, så är jag pigg och glad. Fast jag vill understryka att det är väldigt synd om mig.
Jag hoppas att jag kan komma hem snart, för husse har svårt att klara sig utan min hjälp.

Hej så länge
Sverker

Leg. sjuk

PS Jag tar lite paus, tills jag kommer hem igen. Det är lite svårt att skriva, eftersom jag inte har någon dator med mig på sjukhuset. DS

Dagens ord på livets stig
Att leva är inte nog. Solsken, frihet och en liten blomma måste man ha.


Sverker
(2000–)

15 maj 2014

Det har varit väldigt mycket synd om mig

SJUK Jag orkade inte stå upp, så därför ligger jag på golvet i undersökningsrummet. Ser du grejen jag har i tassen. Genom den kan man ta blod och sedan kan man ge tillbaka dropp. Det var ett fint plåster med tassar på.

Det har varit synd om mig. Mycket synd. Jag har varit sjuk. Mycket sjuk. Jag har till och med legat på sjukhus i tre långa dagar. De mumlade om att utgången var oviss.

Det började i söndags. När husse vaknade hade jag ännu inte väckt honom. Jag orkade inte. Jag var jättetrött. Inte ville jag ha någon frukost heller. Jag åt lite, lite filmjölk.
På kvällen ville jag ha lite middag, men jag fördiskade inte ens. På natten kräktes jag upp allt jag ätit.
På måndag var det husse och jag som åkte till djursjukhuset i Jönköping. Husse har också varit på sjukhus i Jönköping.
Jag hade jättemycket feber i rumpan och sedan rakade de mig på tassen. De stack in en grej i benet, så de kunde ta blod från mig. Senare fick jag dropp där, men då var inte min husse med. Han hade inte tålt det.
De fotograferade mig inuti också och tog ultraljud. Skam till sägandes, så är jag rakad på magen. En partiell nakenhund kan man tycka.
Igår fick husse hämta mig och jag är ganska bra. Men jag ska äta antibiotika för min sjukdom jag har fått av en elak fästing. Dessutom hade jag dåliga levervärden och en sten i urinblåsan. Den senare ska försvinna med specialfoder.
Jag har inte skrivit om min sjukdom innan, eftersom jag ville undvika folksamlingar vid min sjukbur.
Dessutom var utgången oviss, sade de. Fast jag visste minsann var utgången fanns. Det är ju samma väg jag kom in.

Hej så länge
Sverker

Leg. halvsjuk

VÄNTRUM Först fick jag sitta i väntrummet. Där sprang det omkring andra hundar och det satt katter i burar. Jag tog det säkra före det osäkra och satte mig på min pärm, så ingen skulle ta den.

KAXIG Dels var jag sjuk och dels är undersökningsbord inte så roliga. Jag försökte se ynklig ut, så de skulle vara snälla mot mig. Egentligen är jag väldigt kaxig.

FOTO Det är min doktor som sitter och njuter av två raktigenombilder hon har tagit av mig. Jag är stilig så också.

UTGÅNG Varken husse eller doktorerna behövde oroa sig över utgången. Här är den ju!

NJUTA Nu kan jag njuta av vårsolen här hemma. Jag är fortfarande lite trött, men snart blir det nog full fart igen.

Dagens ord på livets stig
Att leva lycklig tills sina dagars slut kan man bara göra dag för dag.


Sverker
(2000–)

14 maj 2014

Ett skrytinlägg från min husse

STILIGT Detta är den enda utomhusväxten. Det är en blå blomma. Det bästa med bilden, är att skärpan ligger på mig.

Min husse är så stolt, när hans krukväxter blommar. Han har tjatat på mig länge nu, så här kommer lite blommor.

Uppenbarligen är förutsättningen ett ständigt misskötande, för att husses krukväxter ska få några blommor. Det finns två lägen med husets växter nämligen: antingen dör de, eller också så blommar de. Helt plötsligt bara sådär.
Jag tycker att det skulle vara trevligare med lite bättre mat, än blommor.

Hej så länge
Sverker

Leg. snäll

RISIG Det här var farfars blomma. På hans tid var den inte alls så risig. Tittar du noga, så kanske du kan se små, små blommor.

BLOMMA Precis så här ser blommorna ut på den risiga växten. De var nog större och finare, när farfar skötte växten.

BORTGLÖMD I fönstret mot Lasse och Malene står den här växten. För det mesta glömmer husse bort att vattna den. Det är väl antagligen så den ska ickeskötas. Den kommer också från farfar.

HILDAVÄXTER Tänk att de här krukväxterna fick min husse av tant Hilda i Tåby för 68 år sedan. Då var det bara en kruka, men de har blivit flera. De samsas i fönstret i undervåningen med spindelväv och döda flugor.

HILDABLOMMA Detta är en blomma på tant Hildas växt. Det finns sammanlagt nio blommor just nu. De brukar blomma vartannat år så där. Förutsättningen är att de inte sköts.

ORKIDÉ Rätt vad det är, så upptäcker husse en blomma, eller flera, på sina gamla orkidéer. De måste vara världens tåligaste växt.

Dagens ord på livets stig
Blommor är vilsamma att betrakta. De har varken känslor eller konflikter.


Sverker
(2000–)

13 maj 2014

Ett UFO i nöd landade i Tranås

KVÄLLSPROMENAD Jag såg dem. Min husse såg dem inte. Då och då ser jag dem komma och flyga ljudlöst över oss. (Allt är ju nästan ljudlöst nu för tiden.) Min husse skulle fotografera aftonhimlen, men titta noga på bilden, så kanske du ser dem också.

Det finns annat liv ute i rymden. Jag har beviset. Husse begrep inte vad det var för mörk ring i gräsmattan. Jag hade svaret på hans undran, men jag säger inget. Du får inte heller säga något.

Jag har nog sett dem när de farit omkring. Uppenbarligen är det bara jag som har noterat dem, för annars hade nog världspressen varit här för länge sedan.
Att ett UFO sedan skulle landa i min trädgård, kom som en glad överraskning. Husse är inte överdrivet lycklig över den svarta ring, som rymdfarkosten lämnade efter sig. Jag tyckte det var kul att utbyta tankar med en varelse från en annan planet.
Han var inte stor, men han var klok som en västgötaspets. Tänk om min husse kunde vara lika förståndig.

Hej så länge
Sverker

Leg. UFO-expert

LANDNINGSPLATS ”Vad är det som har hänt i gräsmattan?” Det var min husse som undrade över den för honom mystiska, mörka cirkeln. Jag visste vad det var. Men varför ska jag avslöja för husse att det har landat ett flygande tefat i min trädgård?

BILDBEVIS Du ser ju själv hur det såg ut när det flygande tefatet for iväg. Jag lyckades faktiskt ta bilden själv när husse sov. De hade fått något fel. Punktering eller så. Det var därför de landade hos mig.

DRÖNARE När jag var ute och tog min aftonkissning, såg små saker som flög omkring. Jag tror att det var drönare som spanade efter något.

ALIEN Här har du beviset: det finns liv på andra planeter. Vi språkade lite, som du ser. Det visade sig att han blev kvarglömd, när han utförde sina behov i en buske. Det var honom drönarna spanade efter, berättade han. Han pekar åt där han bor. Det heter… nej visst ja. Jag får inte avslöja det.

Dagens ord på livets stigBeviset för att intelligent liv finns i rymden, är att de inte kontaktat oss.


Sverker
(2000–)

12 maj 2014

Husses nya fina leksak tål att bada

VATTENTÄT Husses nya leksak går att doppa ner i dammen, som du ser på bilden. Det kan man med husses andra kameror också. Skillnaden är att den fina orangea kameran inte går sönder.

Att tro att husse ska växa upp, är nog en ganska hopplös tro. Han är otroligt barnslig för sin ålder. Därför blev han extra glad, när han fick en ny leksak på sin födelsedag som kom från Amerika.

Det kom ett paket ända från Seattle till husse. I den staden, eller strax utanför i Bothell, bor min David, som är husses son, min Stephanie, min Evan och min Emily. Paketet innehöll en kamera till husse. Det fanns inget till mig.
Det fiffiga med husses nya leksak är att det går att ta bilder under vattnet. Efter det kan man använda kameran igen. Den går inte sönder.
Dessutom kan man se var bilden är tagen, till exempel i en vattenpöl i min skog. Då står det Tranås.
Med tanke på hur fumlig husse är, så är det väldigt fiffigt att kameran är störsäker också. Han kan tappa den, ta upp den och fortsätta att ta bilder.
Naturligtvis kan husse också ta bra bilder med kameran. Den behöver inte användas under vattnet. Med en bra bild menas en som jag är med på.
Att ta bra undervattensbilder blir nog svårt, då jag väldigt sällan uppehåller mig under vattenytan. Lucy tycker om att bada. Men en katta gör ingen bra bild.

Hej så länge
Sverker

Leg. kameraexpert

BRA Detta är ett exempel på en bra bild, som husse kreerade med sin nya leksak. Du ser under vattnet i en vattenpöl, men du ser också mig som tittar ner i vattenpölen över vattenytan.

ÖVER Det går också att fotografera över vattnet. Bilden visar hur ett antal svalor har slagit sig till ro på min granne Anders båt, som flyter på vattnet. Det hade funnits många, många fler svalor, sade Anders.

DAMMEN Dels ser du under ytan på dammen. Då kan du konstatera att den hade behövts rengöras lite mer. Du ser också ytan, där kabblekan speglar sig så stiligt. För att göra det hela ännu bättre, så kan du också se kabblekan över ytan. Ser du de små grodlarverna i vattnet? Vad som saknas på bilden är en Sverker som dricker av det goda dammvattnet.

Dagens ord på livets stigHemligheten med lycka är att vara vän med sig själv.


Sverker
(2000–)

11 maj 2014

Okunskap fuskade bort vår säkra seger

KLART Allt var färdigt. Programmet hade börjat. Segerchampagnen med tillhörande glas var framme. Nu var det bara en lång väntan på att vår seger skulle tillkännages.

En enig expertis var säker. Sverige med svenska Sanna skulle bli kvällens överlägsna segrare i Eurovison Song Contest. Det var bara en formsak.
Min husse hade förberett sig med champagne för att fira den väntande och självklara segern.


Under tiden som alla sjöng, var jag djupt koncentrerad. För ett ovant öga kunde det tyckas som att jag sov, men jag ville inte låta mig distraheras av massa ljuseffekter och smörkärnande polskor. Nej, jag lyssnade på musiken till 100 procent.
Precis som jag hade bestämt innan, så var det svenska bidraget allra bäst. Segern var som i en liten ask. Tolvpoängarna skulle bara rasa in.
Så började då själva omröstningen. Vad händer då? Jo, det visade sig att ganska många, de flesta faktiskt, röstade fel! Vad är det som händer? Vad var det som juryn och de röstande inte begrep? Skulle inte de vara experter? Fattade de inte att vår svenska Sanna var bäst?
Jag vet vad som gick fel. Var det scenografin? Hade det funnits en stilig västgötaspets på scenen när Sanna sjöng, då hade vi segrat. Jag hade gärna ställt upp, så lite får Sanna skylla sig själv som inte frågade mig.
Champagneflaskan ställdes tillbaka i vinkällaren och min husse och jag gick sorgsna till sängs. Tänk att människors inkompetens kan förstöra en hel kväll.

Hej så länge
Sverker

Leg. hemjury

KONCENTRATION Mer koncentrerad än så här kan man inte bli. För att koppla bort alla sinnen utom hörseln, så blundade jag mig igenom hela sändningen.

SANNA Hur kan man motstå det här? Ja, det är svårt, men det hade varit omöjligt om jag hade assisterat Sanna i hennes framförande.

VINNARE Segrade gjorde en skäggig flicka från Österrike. Husse tyckte det var bra. Antagligen bara för att han själv är skäggig. Fast husse var avundsjuk på klänningen.

Dagens ord på livets stig
En ska inte räkna ut nått, för det går ändå aldrig som en trott.


Sverker
(2000–)