24 augusti 2013

Jobbigt värre här hemma hos mig

VATTENKOLL Jo, det vällagrade vattnet i dammen hemma är fortfarande det bästa. Allt annat vatten har en bismak av rent vatten. Jag tittade till guldfiskarna också. De mådde bra. De trodde att de gömde sig för mig, men jag såg dem allt.

Nu tycker jag att husse har fått alldeles för stort utrymme i min blogg.
Det är väl rätt OK "over there", men jag är ju kvar hemma i Sverige så nu får jag berätta lite om mitt liv.


I helgen åkte resurshusse till Karlstad för att träffa sina lekkamrater från när han var liten.
Jag stannade med resursmatte för hon behöver mer stöd, men jag fick ingen som helst tack för det.
Resursmatte lämnade mig ensam när hon gick upp och åt surströmming. Jag skulle verkligen kunna fördiska surströmmingstallrikarna, men nu fick Turbo och Pigge göra det i stället.
ORÄTTVIST!

I dag tyckte jag att det var dags att titta till mitt hus.
Normalt gör ju husse det, och även om han är slö, så finns han ju i alla fall där.
Det var tur att vi åkte för när vi kom ut till mitt hus hade Stig tröttnat fullständigt. Han passade på att vila sig bakom huset, där han trodde att ingen skulle hitta honom. Men den gubben gick inte hem. Under min ledning fick resurshusse bära tillbaka honom till laddstationen så nu skall han vara pigg och i arbete igen.

Som tack för att de hjälpte mig med att titta till huset fick resursmatte stjäla lite blommor i min trädgård medan jag passade på att dricka lite vatten i min damm.
Inget vatten smakar så gott som det i min damm. Det är lagrat precis som dyra viner som husse inte har råd att köpa, men mitt vatten är godare.
Efter att tittat till mitt hus plockade resursmatte lite blåbär. Blåbär är inget gott, men resursmattes blåbärspaj är delikat.
Jag räknar med att få provsmaka.

Hej så länge
Sverker

Leg. husvaktsvakthund

HÖSTSYRÉN Resursmatte passade på att blocka lite blommor, när hon ändå var ute hos mig. Det får man faktiskt göra om man ser till mitt hus.

BLÅBÄR I skogen finns det blåbär. Det får det gärna gör för mig. Jag tänker inte plocka några, för de är inte goda. Annat är det med smultron.

VAKTHUND Kom du ihåg hur det gick för Mors lille Olle? Just det! Det kom en björn och stal alla hans blåbär. Jag vill inte riskera något sådant, eftersom min resursmatte gör god blåbärspaj, som jag gärna vill smaka.

Dagens ord på livets väg
Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen.


Sverker
(2000–)

23 augusti 2013

På väg tillbaka med bestämda steg.

SNART I morgon är jag här igen efter min paus. Jag sköter mitt jobb här hemma, så jag är lite förargad över att husse inte kan sköta sitt. Men i morgon…

20 augusti 2013

Nu tar jag en kort paus

LÄMNAR Högst tillfälligt lämnar jag min plats bakom datorn. Men hav förtröstan. Om bara någon dag är jag tillbaka. Det är väl roligt?

Då min sekreterare (=min husse) håller på att förflytta sig, så är jag tvungen att ta en paus någon dag. Men håll utkik. Förr än du anar, är jag tillbaka.

Hej så länge
Sverker

Leg. extraledig

SOLUPPGÅNG Snart kommer ljuset. Det betyder att snart kommer jag tillbaka, men på ett finare sätt. Sättet du ser på bilden är en soluppgång i Amerika fotograferad med en alldeles för dyr telefon.

19 augusti 2013

Mitt namn är faktiskt Bogart

BOGART Den feta katten som jag skrev om igår påpekade för mig att hans namn är Bogart.

Den feta katten i Vermont blev lite upprörd över att hans namn utskrevs Boggie i mitt intressanta blogginlägg om vaktkatter i USA. Dessutom ville han tillägga att huset vaktas av en större styrka, än den som jag angav.

Det är lika bra att jag återger hans malliga e-mail i sin helhet. För att även du ska förstå det, så har jag haft vänligheten att översätta det till svenska.

Bästa herr Sverker
Om jag ska figurera i din löjliga blogg, så är det minsta jag kan kräva att du inte förnedrar mig. Mitt namn är Bogart. Mitt smeknamn Boggie är endast att användas av mina närmaste.
Dessutom vill jag med skärpa påpeka att vaktstyrkan runt mitt hus är betydligt större än den ni herr Sverker angav.
Jag skickar med några bilder på några få, jag vill understryka detta: några få, av de övriga vakterna.
Jag vill också påpeka att alla är under mitt befäl. Det är jag som är bossen.

Med hälsningar
Bogart
Chef

Tycker inte du också att fettot verkar lite larvig och mallig? Vem vill vara chef över larver?
Jag var chef över Lucy. Hon är en katt.

Hej så länge
Sverker

Leg. tillrättaläggare

LARM Här och var sitter det tydligen larmfåglar som knackar som tokiga på träden om någon kommer. Då kan övriga göra sig redo. Jag litar på min hörsel.

TRÄDGUBBAR Somliga träd är trädgubbar. Deras funktion är att spana efter vilka som kommer. Antagligen skickar de insamlad information till någon dator inne i huset. Jag skäller när jag ser någon. Då vet hela grannskapet om att något är på gång.

STICKLARV I buskarna sitter sticklarver beredda att slänga sig ner på marken. Om någon barfotatjuv försöker sig på att smyga in i huset, avslöjar hans skrik honom i den stund han trampar på en av dessa livsfarliga larver.

Dagens ord på livets väg
Jag latar mig inte. Jag löser världsproblemen.


Sverker
(2000–)

18 augusti 2013

Konstiga vaktkatter i USA

SKRÄMMANDE En sådan här fet katt riskerar du att stöta på om du är i USA. Tur att jag är hemma, även om jag självklart skulle kunna sätta katten på plats. Husse berättade att Boggie åt smör från matbordet. Det har jag också gjort.

Det börjar klarna lite vad man har katter till i USA. Här hemma är de ju, som du vet, fullständigt onödiga. I Amerika däremot använder man dem som vaktkatter. Utanför dörrarna ligger västgötaspetsstora ilskna katter.

När du närmar dig ett hus i USA får du se upp. Du vet aldrig hur många katter de har. En del är smällfeta. De kan du lätt springa ifrån. Men låt dig inte luras. Det finns en yttre skyddsmur också som vaktas av snabbare och smidigare katter. De heter vanligtvis Lucy. De feta brukar kallas för Boggie. Deras magar skumpar när de går mellan dörren och matskålen.
Ibland lämnar de feta katterna sin post vid dörren och tar sig med största möda ut i trädgården. Sedan måste de vila upp sig på staketet, som finns runt alla hus i USA. Därefter är det matdags.
Lucy däremot är ungefär som min Lucy. Lite blyg och hyfsat smal. Naturligtvis inte lika välbyggd och snygg som jag.

Hej så länge
Sverker

Leg. kattexpert

DÖRRVAKT Låt dig inte luras. Boggie ser kanske jovialisk (=löjligt slö) ut, men även en fet katt ska du vara försiktig med. De bits och klöser.

SKYDDSMUR Runt alla hus i USA finns det en skyddsmur av stockar. Uppe på dem ligger det attackkatter som heter Lucy, precis som min Lucy. Min Lucy är snäll, men lite löjlig.

Dagens ord på livets väg
Det är inte en dörrmatta. Det är familjens katt.


Sverker
(2000–)