12 maj 2012

Varför kommer här en suddig västgötaspets?

HIGHSPEED Gissa vad jag fick syn på? Jo min husse. Jag satte sådan fart så bilden blev lite suddig, men vad gör det! Bilden föreställer ju mig.

Idag så hände det. Min kampanj att utvisa husse hade gett resultat. Rätt var det var så hörde jag hans bil på Egons gård och då förstod jag.

Jag fick väldigt bråttom ut. Tyvärr var dörren stängd, men resursmatte öppnade för mig. Oja vad glad jag blev.
– Hej Sverker, sade husse. Vad jag har längtat efter dig!
Det förstår jag så väl. Hur kul kan det vara att umgås med en ful katt hela dagarna?
Tyvärr hade husse glömt att ta med sig Agnes hem, så han får åka tillbaka och hämta henne senare.

Nu ska det minsann bli ordning hemma igen!

1. Husse ska få ligga i min säng varje natt. Västgötaspets är 127,34 gånger bättre att sova jämte, jämfört med en ful katt som jagar tår.
2. Äntligen får jag återuppta mitt arbete att sköta fördisken.
3. Jag kan gå ut i min skog när jag vill.
Det är jätteroligt att husse är hemma, men jag saknar redan Egon lite. Är det inte dags för honom att komma till mig?

Hej så länge
Sverker

Leg. Välkomnare


PUSS Klart att husse ska ha en puss när han kommer hem. Inte sådana där fåniga luftpussar som de sysslar med i Frankrike. Nej, en blöt på munnen ska det vara.

EGON Egon kom minsann också och välkomnade husse. För Egon var det en glädjens stund att han fick träffa husse, men det var också sorgligt att jag skulle åka, tyckte Egon. Det tyckte jag med, fast samtidigt glad, förstås.

10 maj 2012

Dagens ord på väggen

Bättre en husse i tassen
än tio i Toulouse.


Sverker
(2000–)Av någon mystisk anledning gick det inte att skicka bilder. Detta kan få sina följder de närmaste dagarna, då husse hade tänkt att schemalägga mina inlägg.
Enligt vanligtvis välunderrättade källor (min Agnes), är husse på flykt undan rättvisan i Frankrike, Luxembourg, Tyskland och Danmark.
Han hoppas finna en fristad i mitt hus i Tranås på lördag, sådär ungefär.
Husse påstår att han inte kan stanna för att det är 30 grader varmt i Toulouse, men jag vet nog …

9 maj 2012

Agnes födelsedag III

Här hade det verkligen behövts en Sverker med så mycket fördisk


MASSOR Agnes fick revbensspjäll. Eftersom Agnes är född i Småland, åt hon snålt upp nästan allt.

När Agnes fyllde år i går gick husse, min Agnes, Julia och Imogen ut och åt. En viktig person saknades i sällskapet. Det syns tydligt på bilderna. Den personen var Sverker. Jag har aldrig sett så mycket fördisk förut. Det är synd och skam att inte ta med mig på ett sådant ställe. Jag hade verkligen behövts. Dessutom får hundar gå på restaurang i Frankrike. Det vet jag för jag har varit där och gjort det.
Fast jag får se fram mot min födelsedag den nionde juni. Det är årets viktigaste dag och det är bara en månad kvar nu.


Jag vill också upplysa om att jag sedan ett par dagar har startat en kampanj i Toulouse. Vi får se om det ger resultat.

Hej så länge
Sverker

Leg. saknad festdeltagare.


MASSOR Imogen och Julia fick också massor av mat. Eftersom Imogen är född i England och Julia äter som en häst från Uppland, var det nästan tomt på deras tallrikar. Men lite fördisk hade det blivit till mig.

FIN & FUL Min Agnes är alltid lika fin och söt, men hennes katt är ful. Han till höger, smitaren husse, är precis som katten – ingen ögonfröjd. Sur ser han ut också. Fast man förstår att han vill vara hos Agnes när hon fyller 22 år. Huvudsaken är dock att han är hemma hos mig när jag fyller 12 år den 9 juni.

BARA FÖRDISK Så här mycket fördisk lämnade husse. Det är oanständligt att inte ta med sig en västgötaspets som heter Sverker på den restaurangen. Vilken nytta jag hade gjort!

KAFFESHAKE Om du tar och blandar kaffe, glass, grädde och några goda grejer, så kan du också få en sådan här. Eftersom Agnes fyllde år fick hon två ljus, en sång och en t-shirt också. Agnes blev förvånad och glad.

AGNESHUS När de satt där på restaurangen kunde de se huset som Agnes bodde för Agnes flyttade till huset som Agnes och Julia bor i nu. Visst är Agnes hus fint? Hennes nya hus är fint också – sägs det. Hur ska jag veta som inte får följa med?

HYLLNINGSORKESTER Hela tiden Agnes åt på restaurangen spelade den här orkestern gladjazz, bara för att hylla Agnes på hennes 22-årsdag. Det var väl snällt?

Dagens ord på livets stig

Längtan är början på det du vill ha.


Sverker
(2000–)

8 maj 2012

Agnes födelsedag II

PRUTA Pruta gör man alltid på en marknad. Klockan Agnes köpte kostade från början 10 euro, men prutades ned skickligt av mest Julia till 6 euro.

Om man fyller år så får man nästan göra vad man vill. Agnes ville åka på loppmarknad vid Roques de Garonne (du vet där bortåt där IKEA och Emmaus ligger i Toulouse).
Därför åkte husse, Julia och Agnes dit. Agnes och Julia köpte massor kläder och DVD-filmer, en klocka och lite plåtburkar.
Husse köpte mat till alla. Agnes och Julia fick biff och annat i ett bröd. Husse fick nöja sig med lite pommes frites.
Det var allt vad husse berättade den här gången, men det kommer nog mera idag. Kanske. Eller det kanske kommer i morgon. Vi får se.
Husse sade dessutom att Julia sköter fördisken, men att alla saknar mig ändå.


Hej så länge
Sverker

Leg. firarrapportör


DVD Eftersom mina flickor gärna vill titta på franska filmer, så passade de på att utöka sitt förråd med sevärda filmer. Till husses stora förtrytelse, var de tvungna att gå igenom alla filmerna, för att kunna plocka ut guldkornen.

KLÄDER På loppmarknader som ligger jämte floden Garonne, finns det massor av kläder i massor olika stånd. Agnes och Julia undersökte varje plagg i varje stånd, påstår husse.

SAKER Det finns massor av saker också. Agnes vill helst utöka sin redan enorma samling med plåtburkar. Hon köpte en burk men också en klocka. Försäljarna blev glada.

GLAD Igår var husse och Agnes på tre olika lumpbodar. På varje ställe stod Agnes och rev bland LP-skivorna. ”En dag hittar jag en LP med Patti Smith”, sade Agnes upplysningsvis. ”Jag har letat i flera år.” Patti är Agnes stora idol, dessutom har Patti varit hemma och fikat hos husse. Husse fann en LP med henne på en kvart. Agnes blev så här glad, som du kan se. Husse blev mindre glad senare när Agnes körde husses nya (230 mil) bil och gjorde en ful repa på den.

Agnes födelsedag I

Min Agnes är bara tio år på den här bilden. Sverker (=jag, den stiliga västgötaspetsen) är bara fem, fast månader. Ser du var vi är? Det är ju vid Gripsholms slott och bakom ser du Mariefred. Där bodde husse och farfar spelade i kyrkan som du också ser.

Idag har jag bett husse skicka lite bilder, så jag kan se hur Agnes firar sin födelsedag.

Agnes väcktes tidigt i dag. Husse och Julia kom med tårta och presenter. De sjöng ”Ja må hon leva” för Agnes Då behövde hon inte låtsas sova längre.
Jag tycker tårtan ser oroväckande stor ut. Det hade behövts en västgötaspets också.

Hej så länge
Sverker

Leg. firarrapportör


NU Precis så här såg det ut nyss när Agnes hade fått sin födelsedagstårta. Hon ska just till att blåsa ut ljusen. Vad som saknas på bilden är en västgötaspets. Det skulle inte förvåna mig om Lucy, den fula katten, smyger omkring någonstans. Det blev säkert mycket fördisk som jag missade. Igen.

Dagens puss på trappan


Om Agnes vore här
så skulle hon få en puss
Men Agnes bara far sin kos
Så hon kan inte få någon puss
För det är svårt att pussa till Toulouse
Min Agnes fyller år ida’
Så hon kan få ett hurra
Så kanske hon blir gla’


Sverker
(2000–)

7 maj 2012

Valet fixat – utvisningen kvar

VIKTIGA Valförrättarna är viktiga vid varje val. Det är deras uppgift att sortera bort icke önskvärda röster. Därför måste man hålla sig väl med dem.

Nyvald president på gång i Frankrike. Jag har nämligen dragit i lite trådar. Det syns tydligt på valresultatet i Toulouse (jämfört med snittet): Hollande 62,54% (51,62%) och Sakrozy 37,46% (48,38%).
Tanken var att den sittande presidenten ska göra ett sista stordåd. Hans makt är ju stor. Enligt vad han själv har sagt till mig och det franska folket, har han personligen räddat Europas ekonomi, störtat en stygg tyrann i Libyen och nu senast gripet en terrorist i självaste Toulouse, där min Agnes bor.
Nu är Sakrozys sista storverk kvar: UTVISA HUSSE OCH SKICKA HEM HONOM TILL SVERKER!


Jag skickade ut husse igår då det var val, så att han skulle förmå fransmännen att lägga sin röst på Hollande. Sarkozy vill då säkert visa fransmännen vilken miss de gjort. Han har på slutet flirtat vilt med främlingsfientliga väljare och husse är en främling som knappt kan ett ord franska. Ut med honom, tänker nog Sarkozy. Skicka hem honom till Sverker.
Vi får se hur det går. Jag misstänker starkt att jag får rätt.
Sen kan presidenten skicka ut min Agnes också hem till mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. valfixare

Husse hälsar att om det bara hade varit tillåtet att fotografera i vallokalerna, så hade bilderna därifrån blivit bättre.

VÄLJARE De som går och röstar i ett val har också en viss betydelse för valets utgång och måste påverkas att stoppa i rätt lapp. Det går inte helt att lita på valförrättarna.

PRESIDENTLAPPAR Presidentkanditaterna hade var sin liten namnlapp. Sen skulle man ta en av dem (=Hollande) och stoppa i det lilla söta blå kuvertet.

STÄMNING Det gällde att piska upp stämningen in i det sista. Så här såg det ut på stora torget i Toulouse en kvart före vallokalerna stängde. Klockan åtta stängde vallokalerna och då kom också den första prognosen.

ENGAGERADE Jag hade inte bara satt min tillit till husse. Det hade varit alltför djärvt. Julia och Agnes var också på plats för att förhöja stämningen på torget.

SEGER Ja, då är det klart att jag har vunnit. Champagneflaskorna smällde och folk jublade. De hade alla röstat mot Sakrozy. Vad de inte visste var min baktanke att förloraren ska demonstrera sina muskler en sista gång och utvisa husse.

Dagens ord på livets stigStyrelseskick kan gå under och presidenter bytas ut. Frankrike kommer att bestå, på gott och ont. Precis som ett positiv från vilket det alltid kommer samma musik oavsett vem som vevar på det.


Sverker
(2000–)

6 maj 2012

Förnedrande och mycket onödigt

KRÄNKANDE När jag ber husse skicka en bild från Toulouse, så skickar han denna vedervärdiga bild. På bilden ser du husses Toulousesäng och i den ligger det en… ja, jag kan knappt förmå mig att skriva det, en ful katt.

Hej Sverker, börjar husse sitt brev, för att sedan fortsätta med att det är vackert väder och varmt. Sen upplyser han mig om att det hade varit mycket att fördiska.
Dessutom berättar han att Agnes fula katt Lucy ligger i husses säng hela nätterna och hon ”är så gosig”.
Vad är detta? Här hemma låter jag husse ligga i min säng varenda natt, och sedan när han åker bort delar han bädd med en ful katt!


Jag förstår inte varför husse skall åka till Toulouse för att se en ful katt.
Katter är naturligtvis mycket lägre stående varelser än hundar, och astronomiskt lägre än västgötaspetsar, men det finns faktiskt katter även i Tranås.
När resursmatte och jag var på promenad, (resursmatte behöver nästan lika mycket motion som husse och jag ställer gärna upp med att hjälpa henne med det), så träffade vi två katter som var mycket vackrare än Agnes fula katt. Vilket alla svenska katter är.
Jag tillät till och med den ena att gå väldigt nära mig och lukta. Han sa att han hette Kalle katt och måste blivit rysligt imponerad av mig. (Antagligen heter han något annat. Katter ljuger nog också.)
Sen träffade jag en trevlig tik, det var mycket bättre. Resursmatte sa att tiken löpte, men det var fel. Hon stod faktiskt helt stilla.
Däremot luktade hon väldigt gott.

Hej så länge
Sverker

Leg. icke kattälskare


BEUNDRARE Naturligtvis beundrar de flesta katter mig. Jag klandrar dem inte för det, eftersom det är helt förståligt. Men att umgås med katter är att gå för långt. Jag låtsas hellre som om de inte finns.

AVSTÅND Den här lurviga katten vågade inte går framtill mig, utan nöjde sig med att beundra mig på avstånd. Fast även på långt håll, är jag en fröjd för ögat.

ONÖDIGT En del tikar luktar bättre än andra. Denna tjusiga flicka var väldigt väldoftande. Dock tycker jag att det var väldigt onödigt att vi bägge hade koppel på oss. Vi hade kunnat ha betydligt trevligare om vi hade fått varit lösa.

Dagens ord på livets stigDen enda gången det är bra att ha en katt, är när man ska damma av höga hyllor.


Sverker
(2000–)