4 april 2015

Jag önskar alla mina beundrare Glad Påsk

INSTÄNGD Varför ska man bli instängd i ett ägg, när det är påsk? Ja, inte vet jag. Själv tycker jag att det är löjligt, eftersom jag gör mig bäst i helfigur.

Tänk att det är påsk igen. Det blir det lite då och då. Nu när det ändå är påsk, så tar jag det lite lugnt, så jag nöjer mig med att önska alla en riktigt Glad påsk.
Själv hoppas jag på ett påskägg och mycket fördisk.


Hej så länge
Sverker

Leg. påskfirare

MÄRKLIGT När min Agnes var liten, så kunde hon uppenbarligen flyga på en kvast. Naturligtvis skulle det vara finare om hon hade haft en Sverker på kvasten. Fast jag är nog lika glad, eftersom kattan ser livrädd ut. Men märkligt är det.

Dagens ord på livets stigHundar ler, men vi ler med våra svansar.


Sverker
(2000–)

3 april 2015

Gissa vem som flygandes till mig igår?

PÅSKKÄRRING Helt plötsligt när jag var ute igår kväll, kom det en kvast farandes västerut över moster och morbrors hus. Tydligen var destinationen inte Blåkulla, utan kvasten landade så småningom hos mig. Kan du gissa vem det var?

Blev jag inte förvånad och glad igår? Jo, det blev jag verkligen. Det kom en Agnes flygande på en kvast till mig, nämligen.
Fast om sanningen ska fram, så hämtade vi Agnes hos hennes mormor. Hon hade åkt med sin moster ända från Stockholm. Agnes kan inte flyga med en kvast.


Det är alltid roligt med helger. Det är nämligen så att då brukar min Agnes komma hem till mig. Efter att ha besökt henne i hennes stora lägenhet i Uppsala (19 kvm), så förstår jag mer än väl att hon kommer till mig.
Jag tror inte hon får något påskägg i Uppsala heller. Det är i morgon man får påskägg. Mitt brukar ligga gömt i löven under trädet med röda blad. Jag undrar så om det blir samma i år.
Nu kan jag inte skriva mer, för jag ska gå och fira påsk med min Agnes.

Hej så länge
Sverker

Leg. påskglad

HJÄLP Vi åkte in och handlade idag, med vår enda lokala kollektivtrafik. Kan du gissa vem det är som står beredd att hjälpa mig in i bilen?

LÄTT Nu ser du väl klart och tydligt vem det är som sitter bakom mig? Det är ju min Agnes, som har kommit hut för att studera de djur i diken som finns här. Men vi umgås också.

FÄRDIGKLAPPAD Nej, nu får det räcka. Min Agnes vill klappa mig, men jag vill inte vara för långt ifrån kameran. Jag vill ju synas ordentligt, det är därför jag är på väg mot min fotograf.

Dagens ord på livets stig


Välsignad är den som inte förväntar sig någonting, han blir heller aldrig besviken.


Sverker
(2000–)

2 april 2015

Ett synnerligen kort besök av syster med hund

MASSIMO Massimo, husses systers fula hund, har just varit på besök. Han har koppel och vet inte att man ska titta i kameran, när man blir fotograferad. Då blir det så här.

Husses syster har varit i stan. Hon har farfars gamla lägenhet, fast hon är aldrig där. Hon nöjer sig med att betala hyran. Nu var hon dock där ett par dagar. Detta föranledde henne att inbjuda min husse, tillika husses systers bror, på en middag. Jag var inte bjuden, men dessbättre har jag en vänlig resursfamilj jag var hos.

Anledningen till att husses syster dök upp, var att hon och husse skulle fira deras gemensamma mammas 100-årsdag med en lunch. Nu gick det inte så, eftersom min husses syster kom iväg lite sent.
Sedan blev det en inställd middag och ytterligare en inställd lunch. Men så blev det middag igår. Dock en ofullständig sådan, eftersom jag inte var bjuden. Är det rätt att göra så mot en västgötaspets? Jag tycker verkligen inte det. Det fanns säkert en hel del fördisk att ta hand om. Fast Massimo var inbjuden, men enligt husse fick han inget.
Under tiden som husse festade på middag, var jag hos min resursfamilj. Det var nog bättre. Jag fick ligga i den nya soffan. Det hade nog inte Massimo fått.

Hej så länge
Sverker

Leg. oinbjuden

PS Gårdagens inlägg var bara lur. Det var ju första april. Jag är fortfarande väldigt fattig. DS

VIKTIGT Massimo, husses systers fula hund, har just markerat min stolpe. Jag står i kö, så att jag kan markera sist. Det är väldigt viktigt att vara sist på ett träd eller en stolpe. Särskilt när det är min stenstolpe.

INBJUDEN Husse var inbjuden till middag igår hos sin syster, som var på ett kort besök i Tranås. Jag var inte inbjuden. Att fördiska spenatsoppa, kan jag avstå ifrån.

GODARE Lax och potatisbakelse hade varit en lämplig fördisk, men jag var ju inte inbjuden. Jag undrar om Massimo fick fördiska?

VÄNTA Min husses syster hade bjudit sig själv till frukost klockan sju. Allt var klart och jag gick ut i snöfallet för att möta husses syster, även om jag inte var bjuden till henne igår.

SENT Klockan hade blivit över nio, när husses syster dök upp. Taxen Massimo fick inte följa med in, fastän han var så välkommen till mig.

Dagens ord på livets stigDet är bara den medelmåttige som alltid presterar sitt bästa.


Sverker
(2000–)

1 april 2015

Sjunkhål avslöjade en gömd skatt

SJUNKHÅL Döm om min förvåning när jag upptäckte ett stort sjunkhål i min gräsmatta i morse. Vad hade hänt? Varför? Vad fanns i hålet? Var det mullvadarnas fel?

Det är inte ofta, om ens aldrig, som det uppträder sjunkhål i min trädgård. Men just idag hände det. Min husse såg naturligtvis alla kostnader det skulle bli att fylla igen det, men jag var nyfiken vad som fanns där nere.
Nu pratar inte husse om kostnader längre.


Ibland har man otur, ibland har man tur. Men att otur blir tur, det är inte vanligt.
Ett stort hål i gräsmattan är ju något som man normalt inte traktar efter. Men varför blev det ett hål?
Vid en närmare undersökning visade det sig att det var taket till en hittills alldeles okänd grotta, som hade gett vika. Inte nog med det, det var en riktig lyckogrotta visade det sig.
Det var en grotta med flera salar. Jag döpte dem genast till Silversalen, Guldsalen och Ädelstenssalen. Varför, undrar du säkert. Jo, det har sina rika orsaker. Grottan gömde helt makalösa skatter.
– Ingen mer blodpudding, sade min husse glatt. Varför då, undrade jag. Blodpudding är ju så gott.
– Hädanefter blir det bara festmat! Husse var lyrisk.
– Är det något du vill ha Sverker? Tuggben, lövbiff som Lucy eller ett nytt stiligt koppel med ädelstenar?
Jag nöjer mig med lövbiff och tuggben. Koppel är jag helst utan.

Hej så länge
Sverker

Leg. skatthittare

VAKT Det är ingen idé att du kommer hit och försöker plocka åt dig av mitt fynd. Jag vaktar nämligen. Här ser du när jag vaktar Guldsalen. Du ser även lite av guldet som finns där inne.

Dagens ord på livets stig

Den nakna sanningen är alltid bättre än den bäst klädda lögnen.


Sverker
(2000–)

31 mars 2015

Jag ska hylla en 100-åring nu

ROLIGT Min Agnes hade roligt hos farfar och farmor varje fredag. Då hämtade de henne på dagis ganska tidigt. Agnes farmor läste ofta för Agnes, vilket båda verkar uppskatta. Den lilla flickan är min Agnes.

Precis idag skulle min husses mamma ha fyllt 100 år. Precis nu ska vi åka till graven med blommor, så det blir fint där.
Husses mamma var också min Agnes farmor. Samtidigt var hon Per och Davids farmor.


Farmor hade lite otur i livet. Hon dog tre år före jag föddes. Det kan inte ha varit roligt för henne. Fast som du ser på stenen, så hade jag och farfar nästan 12 år ihop. Vi hade så roligt. Jag hade säkert haft roligt ihop med farmor också.
Alla barn, Per, David och Agnes, var ofta hos farfar och farmor. De fick ofta vara barnvakter.
Jag undrar om farmor tappade lika mat på golvet som farfar och om hon också sade ”Hoppsan” innan hon tappade den.
Det finns en till som ska firas idag. Det är nämligen så att det finns en som heter Ester och har namnsdag idag. Det är min Agnes. HURRA för Ester!

Hej så länge
Sverker

Leg. minnesvårdare

STENEN Här kan du själv se att farmor skulle ha fyllt hundra år idag. Nu blir det inget kalas, men vi ska åka dit med blommor. Farfar finns också där som du ser.

HEDA Detta är familjegraven och Heda kyrka. Kyrkan är antagligen uppkallad efter min familj, vilket man förstår om du vet att jag heter Hedbor.

Dagens ord på livets stig

Nästan allt du gör kommer verka obetydligt, men det är viktigt att du ändå gör det.


Sverker
(2000–)

30 mars 2015

Ut på jakt efter sommaren

FORSKNINGSRESA På väg ut på jakt efter sommaren. Denna spännande expedition gav resultatet att det inte kommer att bli någon sommar. Vi får nöja oss med sommartid.

Då är alltså sommaren här. I alla fall sommartiden. Men hur är det i själva verket? Kan vi lita på dem som tvingar oss ställa om alla klockor, eller ljuger de? Svaret på den frågan, som jag har utrett idag, kommer inte att förvåna någon.

Idag, exakt klockan 10.03.12, begav jag mig ut på min klimatexpedition. Hur var det med globala uppvärmningen egentligen? Ja, den mådde inte bra. Värmen vi har haft nästan hela vintern har smitit iväg. Dessutom hade jag inte haft några bilder, om inte min husse hade fått en vattentät kamera av sin snälla son med familj i USA.
I vilket fall som helst så begav sig min husse och jag ut på en äventyrlig promenad, där vi trotsade alla faror.
Varken i eller vid brevlådan hittade jag någon sommar. Vi tog en sväng för att se om murorna murade på sina stackar, men inte. De har dragit sig tillbaka igen.
Ingen satt heller och drack morgonkaffe utanför min gäststuga och min Agnes uteplats var lika ofärdig som min husse.
På sommaren brukar tvätten trängas med badhanddukarna på torkställningen. Idag fanns det bara blöta klädnypor.
En tröst var att andarna kommer upp ur vattnet. Det brukar de göra när det är sommar, så de kan gå och tigga mat.
Jag tigger aldrig mat. Jag bara sitter och tittar, så alla ska se att jag är utsvulten och i behov av mat.
Som sammanfattning kan jag slå fast följande: Det blir ingen sommar i år – om det fortsätter så här.

Hej så länge
Sverker

Leg. sommarhund

BEDRÖVLIGT Om bara ett par veckor, så kommer det en gäst till min gäststuga. Det verkar som om det är hög tid för sommaren och husse att sätta fart.

OFÄRDIGT Min Agnes uteplats är lika ofärdig som den var i höstas. Här vill man inte sitta, särskilt med tanke på vädret. När kommer min Agnes hem för att färdigställa detta långtidsprojekt?

HOPP Lite hopp finns det trots allt. Den färggranna fågeln hoppade upp på min strand. På sommaren hoppar båda fåglarna upp (havsörnar?) för att tigga vid matbordet, när man äter ute.

OTRÅNGT På sommaren trängs tvätten med badlakan på torkvindan. Nu står den alldeles öde, frånsett några blöta klädnypor av låg kvalité.

Dagens ord på livets stig

Det bästa botemedlet mot en kort stubin är en lång promenad.


Sverker
(2000–)

29 mars 2015

Livet från den ljusa sidan

FIRAR Se här står jag i solen och manifesterar Earth Hour så det står härliga till. Jag kom på att det är lättare att fira när det är ljust. Bilden är tagen just när festen började 16.02. Dessutom spar man energi om man slipper springa runt och släcka överallt..

Bara vanliga bormala söndagar är veckans jobbigaste dag. Det är nämligen så att alla blommor ska vattnas och inte nog med det, klockan i matrummet ska dras upp.
Den här lördagen och söndagen hade det varit full kalabalik, om inte jag hade varit så himla fiffig.


Redan igår, på lördag alltså, var det Earth Hour. Naturligtvis gör jag allt för naturen och jag sparar gärna energi, som alla andra. Såtillvida det inte drabbar min bekvämlighet förstås.
Jag skulle alltså deltaga i Earth Hour, men jag kom på en extra fiffig sak. Istället för att ränna runt i hela huset och släcka lampor 20.30, för att sedan ränna runt i samma och tända dem igen 21.30, så beslöt jag mig för att spara den energin. Jag firade Earth Hour mellan 16.00 och 17.10. Jag firade alltså 10 minuter längre än alla andra. Då var det ljust och jag såg alldeles utmärkt. Dessutom slapp jag tända ljus och därmed spä på koldioxidhalten i atmosfären.
Men det var inte bara det. Tiden skulle ändras till sommartid. Där fick jag ett bra tips av min vän Ola (han med Florheds musik i Väderstad). För att inte omställningen från ena tiden till den andra skulle bli så våldsam. Kom han med en genial idé. Om vi, som jag och Ola, ställde om klockorna en halvtimme i går kväll, och en halvtimme i dag på morgonen, så skulle övergången till sommartid bli lindrigare. Jag har provat och det fungerar.
Nu har du fått ett par tips om hus du kan göra livet enklare nästa år, eller redan i höst när det ska bli normaltid igen.

Hej så länge
Sverker

Leg. livsförenklare

INBJUDANDE Visst ser det trevligt och inbjudande ut. Klockan är 21.10 igår. Jag sparade energi genom att inte ränna runt och släcka, jag hade ju redan gjort min manifestation. Ser du mig? Jag stod ganska still de åtta sekunder som bilden exponerades.

SMART Genom att införa sommartiden successivt i ditt egna hem, så blir inte övergången så våldsam för dig. En halvtimme då och en annan halvtimme då. Tack Ola för tipset!

SOMMAR Varför det skulle bli sommartid just idag, har jag lite svårt att begripa. De har ju inte precis anpassat vädret till sommar. Kallt, blåsigt och regn. Den här bilden togs alldeles nyss, så sommaren hade hållit på ett tag. Eller är det vädret vi ska ha i sommar?

Dagens ord på livets väg

De flesta skulle ha mycket att glädja sig åt om de bara hade tid.


Sverker
(2000–)