19 april 2014

Påsken är lögnernas helg

LÖGN 1 Att detta skulle vara ett gömt påskägg är lögn. Det är inte ens en påskkyckling. Det är en halmgrej som med lite fantasi kan föreställa en kyckling. Inte är den särskild gömd heller. Och harar har inte för vana att lämna kycklingar/ägg efter sig. De lämnar pluttar, som man kan äta.

Precis som traditionen bjuder, så skulle det gömmas ägg idag. Meningen är att jag ska leta en stund och sedan bli väldigt förvånad när jag hittar ägget.
Det var lögn att det är en hare som har värpt. Det är lögn att det är ett ägg. Det är lögn att jag blev förvånad.


Men som den goda hund jag är, så spelar jag med i husses tokigheter. Jag märkte absolut inte när han skar upp skinka. Det var inget konstigt med att han tog kycklingen/ägget och gick ut. Det var helt naturligt att inte jag fick följa med ut. Jag var verkligen förvånad över att jag kunde känna doften av skinka och Frolic.
Allt detta gjorde jag bara för att min husse skulle bli glad.
Nästa lögnaktiga helg är julen. Då förväntas jag tro på tomten.

Hej så länge
Sverker

Leg. påskfirare

LÖGN 2 ”Där är påskharen”, utropade husse glatt, när han såg en hare i trädgården i förgår. ”Han letar efter platser att gömma ägg på.” Lögn efter lögn. Det är samma hare som vanligt och harar lägger inte ägg. Inte ens halmkycklingar.

LÖGN 3 ”Jag undrar vad haren har gömt i ägget”, undrade husse i det att han förpackade skinka och godis i en liten plastpåse. Det var lögn att haren gömde något. Det var husse. Dessutom visste han, liksom jag, vad som fanns i påsen. Han stoppade påsen i halmkycklingen och gick ut. Jag fick inte följa med.

LÖGN 4 Först skulle jag låtsas att inte leta, så jag stod lugnt och väntade. ”Nu kan du försöka hitta ägget,” sade husse. Hur svårt är det för en svältande västgötaspets att hitta en halmkyckling som luktar skinka? Kycklingen finns vid den röda pilen.

LÖGN 5 För att göra husse glad, så spelade jag förvånad. Oj, här har haren gömt ett ägg, som är en halmkyckling. Lögnerna radade upp sig. Tror husse att jag är dum?

SANT Jo, det är alldeles sant att ägget/kycklingen/halmprylen innehöll godis och skinka. Följer du pilen, så kan du se var godsakerna fanns innan och nu. Det åt jag upp. Jag tycker nog att jag spelade med ganska duktigt.

Dagens ord på livets stig


Den största lögnen är sanningen som förtigs.


Sverker
(2000–)

18 april 2014

Idag ska det vara riktigt l-å-n-g-t-r-å-k-i-g-t

LÅÅÅÅNG Jag har lika tråkigt som jag är lång. Inte får jag skälla (idag heller). Inte leka med bollar. Inte hämta tidning och inte ens hämta ved.

Just precis denna dag är det långfredagen. Det betyder att man ska ha riktigt tråkigt, enligt husse. Han minns sin barndom allt för väl. Då hade han tråkigt på långfredagarna. Och nu tar han hämnd på mig!

Husse låg särdeles länge i sängen idag. Det var väldigt tråkigt för mig. Enligt honom berodde det på att han var upp tidigt igår. Det var jag också, men inte var jag trött för det. Det går för övrigt bra att sova middag.
Min morgonpromenad var synnerligen tråkig. Inget tjo och tjim där inte. Solen skiner inte, så skogen var dystert vintermörk.
Hur eftermiddagen artar sig vet jag inte, men jag får hoppas att det blir lite roligare. Fast vi ska inte åka någonstans och ingen ska komma hit.
Hoppas Lucy, den franska kattan som bor hos min Per, också har tråkigt. Men det har hon säkert inte. Hon är så bortskämd. Hon får nog leka så mycket hon vill.

Hej så länge
Sverker

Leg. uttråkad

TRÅKIGAST Detta måste vara det tråkigaste som har hänt mig på länge. Jag bespetsade mig på en god frukost, eftersom jag är just en spets. Men vad fick jag? En tomat! Dessbättre visade det sig att detta var ett utslag av husses bisarra humor. Jag fick lite hundmat sedan. Synnerligen lite. Rentav torftigt med mat.

TRÅKIGT Det roligaste jag har hittat på idag, var att stå och titta på grodrom i husses sunkiga damm. Hur roligt är det? Just det. Inte alls roligt. Det var jättetråkigt.

TRÅKIGT Jag vill inte bli fotograferad när jag markerar en björk. Det är tråkigt. Nu vet ju alla var mitt område finns utan att de behöver nosa först. Det innebär att de inte behöver markera över mig och då vet jag inte vilka som har varit där. Det är också tråkigt.

Dagens ord på livets stig


Jag vet att man bör leva sunt om man vill hålla sig frisk, men håll med om att det är väldigt tråkigt.


Sverker
(2000–)

17 april 2014

Far och flyg – stora flygardagen är här

KVAST Min Agnes demonstrerar det enklaste sättet att flyga. Det är bara att grensla en kvast och så bär det iväg som ett huj. Harry Potetr kan också flyga på en kvast. Du ser ju själv på bilden hur man gör, så varför skriver jag?

Idag ska det flygas. Min Agnes tar väl sin kvast som vanligt. Eloise fuskar iväg upp i luften med ett propellerlös flygplan. Själv försökye jag välja ut någon lämplig luftfarkost, men jag hittade ingen som passade mina behov.

Det är fullt i luften idag. Från alla håll kommer det häxor som ska till Blåkulla för att roa sig. Men det är inte bara häxor, utan även till exempel alla som heter Eloise som har besökt mig de senaste dagarna. Hon flyger idag också. Jag vet det eftersom jag vinkat av henne på Sveriges näst största flygplats, Linköping City Airport. Hon flyger inte till Blåkulla. På hennes väskor står det Burlington. Den staden ligger strax väster om Blåkulla, tror jag.
Själv tänkte jag också ut och flya, så jag besökte en flygplanskyrkogård för att hitta något passande. Det fanns inte.
För att passa mig, behövs något som Air Force 1. Det planet skulle duga.

Hej så länge
Sverker

Leg. flygare

HEJ DÅ Flygplatser är bland det tråkigaste som finns. Det är där man alltid säger ”hej då”. Idag var det hej då till Eloise, som ska tillbaka till Amerika. Hon har två katter där, som förfular hela Vermont.

STORT Eftersom jag har varit på alla flygplatser (=Arlanda och Linköping), så vet jag att den i Linköping är snäppet mindre än Arlanda. Så Arlanda är störst bland Sveriges flygplatser, men Linköping som god två. Min Per arbetar i Linköping.

TITTAR Det behövdes bara en snabb blick på flygplansparkeringen, för att jag skulle förstå att detta är inget för mig. Jag behöver rymligare plan.

LÄMNAR Jag bestämde mig nästan genast att lämna planen. Både husse och Eloise blev glada när de såg vraket jag har bakom mig. Det var nämligen det första plan båda hade åkt i. Jag har inte åkt flygplan alls. Det är orättvist.

Dagens ord på livets stig
Jag tror att flygplan stannar i luften för att piloter och passagerare tror att det går, och i det ögonblick som någon börjar tvivla, så ramlar det ner.


Sverker
(2000–)

16 april 2014

Ensam, övergiven och kränkt i bilen

ENSAM Vem lämnades ensam i bilen? Jo, det var allt stackars Sverker det. Varför? Jo, för att min husse och Eloise skulle larva sig med en ful bondkatt.

Jag har blivit utsatt för ett fruktansvärt svek. Du skulle aldrig tro det, om det inte var så att jag hade bilder. Men det har jag. Det är nu läge att tycka riktigt synd om mig.

I förgår var vi ute och åkte bil. Vi åkte till Heda, där farfar ligger begravd. Där ligger också Eloises svärföräldrar begravna.
Vi började dock med att plocka lite vårblommor hemma under min ledning. Det skulle ju bli fint på graven, tyckte vi alla.
Sedan kom vi fram.
– Sverker får stanna i bilen. Jag glömde att ta med mig koppel.
Det var exakt vad min husse sade. Sedan när behöver jag ett koppel? Och varför just nu?
När jag såg bilderna begrep jag husses onda tilltag att lämna mitt koppel hemma. Det kom en ful bondkatt traskandes till kyrkogårde. Både Eloise och min husse fraterniserade sig (=larvade sig) med den säkert nedgödslade katten. Under tiden satt jag ensam i bilen. Dessutom gick katten på min farfars grav, fastän det bara är jag som får gå där.
Jag har nog aldrig blivit så sviken och kränkt förut.

Hej så länge
Sverker

Leg. förrådd

USCH Ser du hur katten larvar sig, bara för att Eloise skulle klappa den? Är det inte hemskt att se så säg? Bland det värsta jag sett!

FÖRBJUDET Den här katten vet tydligen inte om att man inte ska stampa runt på gravar. Sådana är de säkert, katterna i Heda. Fy säger jag.

OTÄCKT Detta är nog den otäckaste bild jag har sett. Ser du vad som ligger på min husses axel? Jo, en ful, ful bondkatt. Jag kände nog lukten av den när husse kom tillbaka till Sverker Fast jag hade aldrig trott att husse kunde svika sin västgötaspets så, om inte Eloise hade tagit denna bild med sin telefon, hade jag tagit det som elakt förtal. .

Dagens ord på livets stig
Allt svek i livets bana är utan tvekan inget annat än en lögn reducerad till handling och falskhet som gått från ord till verklighet.


Sverker
(2000–)

15 april 2014

Högtidsstund för mig i Mantorp

ÄNTLIGEN Min husse, min Per och Eloise satt och vräkte i sig pizza både länge och väl, men nu är det äntligen dags. Dags för fördisken och den fula franska kattan Lucy syntes inte till!

Jag var minsann hos min Per i söndags. Eloise ville träffa min Per. Jag ville träffa min Per och det ville husse också. Eloise ville dessutom se om Lucy verkligen är så ful. Det var hon. Fast allra mest var det fördisken som lockade.

Som vanligt, när husse kommer, sprang Lucy och gömde sig under soffan. Hon vill inte följa med tillbaka till husse. Det kan man förstå. Varför leva ett normalt kattliv i Hätte, när man lever ett lyxliv i Mantorp?
Eloise gick upp och kikade på Lucy, där hon låg och tryckte under soffan. Inte särskilt mycket att se. Jag koncentrerade mig mer på maten i vardande.
Äntligen satte de sig ner och åt. Det är väldigt vad långsamt människor kan äta. De till och med pratar under tiden!
Så blev det då äntligen dags för fördisk. Som vanligt var fördisken hos min Per väldigt riklig. Fast det hade kunnat vara mer.
Under tiden hade Lucy flyttat sig och låg bakom min Pers datorskärmar där hon trodde att hon inte syntes. Då passade Eloise på att klappa henne, fastän jag fanns där. Synnerligen konstigt.
Sen gick vi ner och drack kaffe. Inte jag förstås. Eftersom det inte fanns några kakor, kunde jag passa på att sova middag. Vid trappan så inte Lucy skulle smita förbi.
Efter flera timmar åkte vi hem. När vi kom hem fick jag mat. Den var både god och nödvändig.

Hej så länge
Sverker

Leg. resenär

VÄNTAR Varför ska tallrikarna transporteras från matbordet till köket innan jag kan få fördiska? Livet är fullt med mysterier.

FACIT Det är så här det ska se ut. Det vet min Per. Man tar en bit bara till mig och skär upp den. Det är en riktig fördisk. De andra lämnade bara rester.

STRYKARKATT Då och då flyttade Lucy på sig, men hon undvek husse. Det kan man förstå. Hon har det bättre hos Per och jag får all fördisk hemma. Hon stal nämligen gärna från mig när hon bodde här hos mig. Sådana är fransyskor.

SOVGÖMMA Bakom Pers dataskärmar i värmen trodde Lucy att ingen skulle hitta henne. Men du kan se på bilden att vi gjorde det. Eloise klappade den fula kattan. Båda blev nöjda.

VAKTHUND Precis nedanför trappan låg jag på vakt, så att inte Lucy skulle smita ner. Om du tror att jag sover, så har du verkligen fel. Jag vilar bara ögonen, för att kunna koncentrera mig bättre.

Dagens ord på livets stig

Kom ihåg: För hunden är du en familjemedlem, för katten en betjänt.


Sverker
(2000–)

14 april 2014

Nu är allt som det ska igen – nästan

VÄLKOMNAR Det är klart jag måste välkomna Eloise, när hon har åkt ända från Amerika, bara för att hälsa på mig. Det gjorde jag redan ute på rastgården hos min resursfamilj.

Ja, så är tillbaka till det vanliga igen. Husse har kommit hem. Jag har kommit hem. Vad som inte är så vanligt är att Eloise har kommit hem till mig. Hon bor vanligtvis i Amerika, vilket ligger längre bort än Mantorp (påstår husse).

Husse hade lovat att hämta mig hos min resursfamilj 09.22, men som vanligt ljög han. Han kom inte förrän 09.24, så min resursfamilj övervägde att sätta ut mig på gatan.
Det hände en riktigt otäck sak när jag var hos min resursfamilj. Det var inte att jag fick extragod mat med inblandat kött. Det är ju bara positivt.
Nej, det var en riktigt otäck sak. Min resurshusse fick för sig att han skulle klippa mina klor, när inte min husse var där som vittne. Jag kan tala om att få sina klor klippta är smärtsamt både fysiskt och psykiskt. Särskilt det senare. Det gör fruktansvärt ont redan innan klotången har nått klon.
Som sagt husse kom, om än sent och Eloise kom precis lika sent. Eloise var gift med husses kusin Jim, men han dog tyvärr. Han var jättesnäll. Jag träffade honom flera gånger. Husse och Eloise har varit i en stad som heter London. (Staden ligger lite sydväst om Tranås.) Det var därför jag var placerad i mitt resurshem. Där har man det bra.
Men nu är jag hemma och vi har redan varit på ett äventyr och en besvikelse. Ett riktigt förräderi, kan jag säga. Men mer om det i morgon.
Ursäkta att det blev sent idag, men jag är fullständigt utmattad.

Hej så länge
Sverker

Leg. hemmahund

PS Om du undrar varför det inte finns bilder på min resursfamilj, så har det sina orsaker, Det hade inte finkläderna på sig. Mer nattkläderna. Då råder fotoförbud. DS

GUANTANAMO Strax för jag blev frigiven. Nu hoppas jag att husse inte hittar på dumheter att tortera mig med kloklippning hemma.

REGELBOKEN Nej, jag tigger inte bulle av Eloise. Jag bara kollar om hon känner till regelboken. Det gjorde hon inte. Jag fick smaka bulle. Bra! Nu vet jag var jag ska vara när vi äter.

Dagens ord på livets stig


Det är skönt att vara hemma, för vad man törs hemma, törs man inte borta.


Sverker
(2000–)