25 april 2015

Inte vill jag göra Eloise avundsjuk

STILIGT Stiligt värre är det under trädet som snart får röda blad. Där sitter ju nämligen jag. De blå blommorna är också fina att titta på. Ser du att det finns vita blommor också?

Som du vet åkte Eloise hem i förgår. Hon bor i Vermont. Där är det kallt och eländigt. Inte ens solen vill skina där, men det vill gärna komma lite snö. Värmen har inte kommit tillbaka efter en lång och kall vinter.
Jag presenterar idag hur det ser ut hemma hos mig.


Naturligtvis vill jag inte göra Eloise avundsjuk. Det vore mig helt fjärran. Däremot kan jag visa henne hur det kunde se ut hemma hos henne, om hennes hus hade legat här istället.
Lite är det ju också för att hon ska sakna mig och min trädgård. I min trädgård finns det nämligen massor av blommor. En del är röda, andra kan vara gula och till och med blå blommor finns det. Det är skillnad det mot knappt några blommor alls.
När man går längst min väg, så går man i en allé av blommor. Jag undrar hur det är längs med Eloises väg?
Som jag sade inledningsvis. Dessa bilder jag presenterar idag, är inte alls för att Eloise ska bli avundsjuk. Jag vill bara visa att det finns bättre ställen än South Hero i Vermont.

Hej så länge
Sverker

Leg. informatör

ENTRÉ Blommorna vid gäststugans dörr har jag planterat (med hjälp av min husse). Jag gjorde det av min godhet, bara för att det skulle vara fint när min vän Eloise kom på besök från Arktis.

GULA Jag har en buske som har gula blommor. Den lyser upp så fint när man går runt hörnet till uterummet, för att smita in till grannen. Husse ser inte att jag går iväg, eftersom det är en vägg ivägen. Praktiskt.

RÖDVIVOR Jag har röda gullvivor. Gula också. De växer bakom min Agnes stuga. De har funnits här sedan 1917 påstår husse, hur han nu kan veta det.

LILA Alla borde ha en buske med lila blommor som man kan titta på så här års. Det har jag. Jag undrar vem som inte har det?

VITA Naturligtvis har jag massor av vita blommor också. Ganska vackert. Hemma hos Eloise växer det inga sådana.

VÄGBLOMMOR Efter min väg växer det massor med sådana här blommor. De är gula. Jag tror inte Eloise har några vägblommor alls just nu.

SOL Idag på morgonen såg det ut såhär från min balkong. Till skillnad från Eloise, så har jag sol. Jag vet inte varför hon inte vill ha någon sol. Den värmer ju så skönt.

Dagens ord på livets stig
Allt som man betraktar med kärlek är egentligen vackert. Ju mer man älskar världen, desto vackrare tycker man att den är.


Sverker
(2000–)

24 april 2015

Nu får jag gå alldeles, alldeles ensam

ÖVERGIVEN Ingen Eloise. Ingen min Agnes. Jag får gå här ensam och bedrövad i skogen alldeles själv. Hur roligt tror du det är?

Det blev precis som jag trodde. Jag hann väl knappast äta frukost och smälta maten, förrän det var dags att åka till Linköping igen. Denna gång till flygplatsen.

Jag hade ju mina aningar redan när jag såg Eloises resväska vid min kollektiva bil. Jag tyckte att det var illa nog att vi hade lämnat av min Agnes vid stationen dagen innan. Skulle nu också Eloise överge mig?
Efter frukosten åkte vi iväg. Den här gången hoppade vi över stationen, men tog istället vägen till den stora flygplatsen i Linköping. Den kan vara rolig, när jag möter min Agnes eller min husse. Men jag har också tråkiga erfarenheter från det stället. Jag har flera gånger varit tvungen att säga hej då till både min husse och min Agnes.
Den här gången var det ett hej då till Eloise. Som tröst fick jag godis av henne, som hon hade i fickan. Det var förståndigt.
Fördelar med besök hemma hos mig:
Mer fördisk.
Min Agnes ger mig extra godis.
Eloise ger mig mycket extra godis från Amerika.
Min Per ger mig extra godis.
Fast du ska veta att min husse ger mig ganska sparsamt med godis. Mycket sparsamt.
Eftersom man knappast kan räkna min husse, så förstår du att jag nu är alldeles ensam.

Hej så länge
Sverker

Leg. farvältagare

ONÖDIGT Jag tyckte det var alldeles onödigt att Eloise åkte hem Hennes två katter (en normal (Luci) och en superfet (Bogart)) kunde väl klara sig själva. Jag hoppades att incheckningen skulle gå alldeles fel.

GODIS Jag fick lite godis som tröst av Eloise, innan hon försvann i en dörr i väggen. Jag fick följa med husse.

KLAPP Eloise klappade mig också och tackade för besöket. Jag tackade också. Det har varit väldigt roligt och gott att ha Eloise här.

DUMT Om man åker med folk hit, så är det ett ovanligt dumt ställe. De brukar nämligen alltid förvinna. Fast fördelen är att man också kan hämta folk. Igår bara lämnade vi, så det var ingen fördel med flygplatsen.

Dagens ord på livets stig


Den som avundas en annan erkänner hans överlägsenhet.


Sverker
(2000–)

23 april 2015

Ensamheten närmar sig oroväckande

AGNES Igår var det dags att ta farväl av Agnes. Hon poserar med sin nya trännschkått hon köpte i stan, när hon och Eloise smet iväg.

Nu börjar allt bli som vanligt igen. Tråkigt med andra ord. Igår åkte min Agnes iväg. Idag verkar det som om Eloise också är på väg. Då blir jag alldeles ensam, om man inte räknar min husse. Det gör man inte gärna.

Redan tidigt igår skjutsade vi min Agnes till tåget i Linköping. Pang bom och hon var borta.
Vi tröstade oss med att åka till min resursmatte, där vi fikade. Jag fikade inte, för jag fick ett av världens godaste ben. Det var gott.
Efter det åkte vi att och tittade på blommor. De var vita. Sedan åkte vi hem och åt. Fördisken var god.
Nu är jag rädd att vi ska åka till Linköping igen, Det verkar som om Eloise är på väg från mig. Det här blir inte roligt.

Hej så länge
Sverker

Leg. avvinkare

FARVÄL Eloise och min Agnes tar farväl av varandra på Linköpings järnvägsstation. Det var igår de gjorde det. Jag är ledsen.

TRÖST När vi kom hem från Linköping besökte jag min resursmatte. Jag fick ett av världens godaste ben som tröst.

TUR Resursmatte och Eloise sitter och smaskar på jordgubbar. De är inte goda. Det var tur för mig att jag fick ett ben.

OROVÄCKANDE Det här mötte mig när jag tog ut min husse på en morgonpromenad. Det ser inte lovande ut. Ska Eloise åka också?

VACKERT Jag bjuder idag på något riktigt vackert fångat på bild. Blommorna är inte så dumma heller. Det vackra heter Sverker. Blommorna heter vitsippor och finns i Hembygdsparken. Trots att jag visade både mig och blommorna för Eloise, så verkar det som hon åker idag.

Dagens ord på livets stig

Det är inte lätt att vara ensam – men det kan vara dubbelt så svårt att vara två.


Sverker
(2000–)

22 april 2015

Roliga uteaktiviteter för extra nöjeslystna

LUNCH Att äta lunch ute är ett sant nöje. Alltid brukar det slinka ner en och annan bit under bordet. Eloise verkar lite blyg. Min Agnes dricker på amerikanskt sätt. Jag är lite blyg. Min husse är bara en skugga.

Det var väder igår, men inte vilket väder som helst. Det var varmt väder. Rent fröjdefullt, kan man säga. Husse och jag arbetade hemma, under tiden som min Agnes och Eloise gjorde av med pengar inne i Tranås.

Det varma vädret lockade oss att äta lunch ute. På dagens meny stod en varierad kost. Det kallas också rester. Allt var geggigt och smakfullt. Det jag fick smaka var riktigt gott.
Sedan ville min Agnes ha roligt med min husse. Då avlägsnar hon generande hårväxt på hans huvud. Det tycker min Agnes är roligt. Husse får då en mängd olika frisyrer. Igår var han först indian, för att sedan bli Tintin.
Efter alla hade skrattat färdigt åt husse, så blev han en snaggad husse.
Du kan inte ana hur mycket bomaterial fåglarna fick.
Han har klippt sitt skägg också, om du undrar.
Men hur gick det med riset? Ja, se det återkommer jag till. Nu ska jag åka iväg med min Agnes, som ska åka och studera djur i diken i Uppsala.

Hej så länge
Sverker

Leg. lättroad

JÄTTEROLIGT Agnes har alltid roligt när hon klipper min husse. Du kan inte ana vad hon kan få till det. Min husse ser ännu löjligare ut än normalt. Kan du tro det?

TINTIN Så här kan husse te sig som Tintin. Nu har ju husse en finare hund än Tintin, men å andra sidan är han inte lika framgångsrik reporter.

FRAMIFRÅN Tintin framifrån, eller rättare sagt en husse med Tintinfrisyr. Visst ser han otroligt löjlig ut. Militärregnkappan gör inte saken bättre.

Dagens ord på livets stig


Det är sannerligen en stor plåga att vara en allför vacker man.


Sverker
(2000–)

21 april 2015

Fruntimren smiter när det ska arbetas

SMITARE Se på fruntimren Eloise och min Agnes hur nöjda de ser ut, när de smiter från det nödvändiga arbetet. Se på rishögen hur stor den är. Den ska bli till ved och ris.

Det ska arbetas med riset idag. Så har jag bestämt. Men vad händer då? Jo fruntimren Eloise och min Agnes åker till stan för att shoppa. Kvar finns bara jag och oduglingen husse. Hur ska det gå?

Ibland måste man bara arbeta lite i trädgården. Gräset växer nu och snart är det dags att släppa ut The Stig, min gräsklipparrobot. Han tolererar inte kvistar och stenar på gräsmattan. Min Agnes och husse har lagt massor med grenar där Stig ska fara fram. Dessutom finns det massor med högar som mullvaden har gjort. Min Agnes räknade dem till över 80 stycken. Hon har MVG i matte, så det bör vara rätt.
Shopping för mig betyder att jag får sitta i bilen. Under tiden jag vaktar går de andra ut och skaffar kassar med onödiga grejer i. Det är inte roligt för mig, men jag ville följa med ändå, så jag ställde mig bakom bilen. Då kopplade husse mig.
Nu har de bägge fruntimren åkt och jag och husse ska ut i trädgården och slita.

Hej så länge
Sverker

Leg. arbetsledare

FÖRSÖK Jag försökte först att hoppa in i bilen. När inte det gick ställde jag mig strategiskt bakom bilen. Jag hoppades att min Agnes inte ville köra över sin vän (=jag).

TJUDRAD Min husse tjudrade mig i mitt koppel, så jag inte skulle hindra fruntimren från att smita. Nu är det som det är och vi får arbeta desto hårdare, min husse och jag.

ARBETSAMT Vid en pilen ser du den stora rishögen som ska flyttas. Vid den andra bilen ser du min bil som försvinner mot stadens affärer. Utan pil står en övergiven västgötaspets, som är jag Sverker.

Dagens ord på livets stig

Varför jag är så artig? Det finns ingen bättre orsak att vara artig än överlägsenhet.


Sverker
(2000–)

20 april 2015

Här bara strömmar det in

AGNES På Linköpings station strömmade min Agnes in igår. Hon fick en kram av Eloise, eftersom hon inte mött henne på ett år. Det är lång tid.

Igår var det en dålig och en bra dag. Den började dåligt i Linköping. Men å andra sidan slutade den bra i Linköping och hemma.

Eloise, min husse och jag skulle åka till Linköping. Vi skulle hämta min Agnes på stationen, men först ville Eloise gå på IKEA. Det betydde att jag skulle vara i bilen på parkeringsplatsen. På IKEA fyndade husse en ugn på fyndet. Då uppstod följande problem:
Husse + Eloise + Sverker + Agnes + ugn i samma bil = Omöjligt
Men
Husse + Eloise + Sverker + ugn i samma bil = Möjligt
Vi hade så mycket tid, så vi åkte hem med ugnen. Husse hann koppla in ström till ugnen också. Eftersom det ska göras av en fackman, så övervakade jag det hela.
Så tillbaka till Linköping. Min Agnes kom till stationen. Hon tyckte vi skulle prova den nya ugnen. Min Agnes bestämde att vi skulle göra fuskflambe. Man gör de så här:
Tunnbröd
Crème fraich
Grejer (t ex grönmögelost, vitlöksklyftor, korv, rödlök, kronärtskocksbottnar)
Riven ost
Och så skjuts in i den nya ugnen
Maten var god. Ugnen fungerade. Alla var glada.
Sedan var det dags att sova.
Idag var det extra roligt för min Agnes. Hon har alldeles nyss fått ett jobb hos polisen i Norrköping i sommar. Hon blev glad.

Hej så länge
Sverker

Leg. stationshämtare

FOTOBOMBA Husse hade tänkt sig att fotografera tåget min Agnes kom med. Utan mig? Jag satte P för sådana dumheter genom att sticka fram huvudet. Du kan se tåget i bakgrunden, men vad är väl det jämfört med mig?

FLAMBE Min Agnes ville gärna testa den nya ugnen, så hon och bestämde oss för att göra fuskflambe. De var goda, men jag hade kunna äta mer. Ganska dålig fördisk blev det.

STRÖM Här är den nya ugnen. Den är egentligen inte suddig. Den lyser och är tyst jämförelsevis med den gamla. Dessutom fungerar den, vilket kan vara bra. Det beror på att det finns ström till den.

Dagens ord på livets stig
Det omöjliga är vad någon inte kan göra tills någon gör det.


Sverker
(2000–)


19 april 2015

En dag i förfädernas spår

SVENSTORP Här har min, eller husses släkt för att vara korrekt, bott sedan 1500-talet. Det gör de inte längre, för farfar och hans bröder sålde det för sådär 20 år sedan. Så kan det gå. Men det kan vara roligt för Eloise att se gården i alla fall.

Igår fick jag min revansch. Inget mer flygmuseum, utan igår var det jag som var reseledare. Jag planerade en resa, så att Eloise kunde se var någon stans hennes man Jims förfäder hade verkat.

Vi började med att åka till Svenstorp. Det är den gamla familjegården, där Jims pappa och farfar tillbringade sina somrar när de var barn. Det var länge sedan de var barn nu. Farfar och Jims pappa var bröder, eftersom de hade samma pappa och mamma. Så är det ibland.
Svenstorp fanns kvar, så vi fortsatte till Heda. Där finns en familjegrav, som vi besökte. Hela släkten finns där. Inte de som lever förstås, men de andra.
Nu tyckte jag att vi behövda muntra upp oss, så jag ställde kosan upp på Omberg. Där finns det blommor. Blommor kan man bli glad av. Jag visade Eloise vilka blommor som var lämpliga att fotografera. Plocka blommor får man minsann inte göra, så det gjorde vi inte.
Eftersom vi ändå var i trakterna, så visade jag lite trasiga hus. Husen heter Alvastra. En gång i tiden var det ett kloster. Idag har det utvecklats till ett före detta kloster.
Efter jag hade visat Eloise hur man inte får gå på murarna, så åkte vi hem. Hemma väntade min middag. Den var god.

Hej så länge
Sverker

Leg. reseledare

GRAVEN I Heda återfinns alla förfäderna. De finns samlade i en grav. Vi besökte den. Ser du vad fina de gula blommorna som husse och jag planterade har blivit. Det var ett typiskt expertjobb.

BLOMMOR Uppe på Omberg hjälpte jag Eloise med att fotografera blommor. Jag visade vilka blommor som var fina. Eloise tryckte på knappen till kameran. Sedan blev det en bild vi båda var nöjda med.

FÖRBJUDET Bara för att Eloise inte skulle gå på murarna, eftersom det är förbjudet, så visade jag med ett exempel var och hur man inte får gå. Fler trasiga hus man inte får gå på syns i baggrunden. Har man flera trasiga hus jämte varandra, så kallas området för Alvastra kloster.

Dagens ord på livets stig


Det är ingen idé att dagligen påminna dig om att du är dödlig: det går ändå upp för dig förr eller senare.


Sverker
(2000–)