14 juni 2014

En fjortis festar loss hos grannen

PERFEKT Halva ansiktet, gröna ögon och under bordet. Bättre festselfie går knappast att få.

När vi fjortisar är på fest, så ska detta dokumenteras. Vad som gäller är blixt rakt på, så ögonen blir röda och fina. Eftersom jag är lite bättre än andra, så ska jag ha gröna ögon. Kvalitetskraven på bilderna ska nu vara nere på en bottennivå, om det ska vara riktigt bra.

Igår var jag, min Agnes och min husse på fest hos mina grannar Lasse och Malene. Jag var den förste (och ende) som hamnade under bordet.
Jag var ganska framgångsrik i köket också. Mycket att smaka var det!
Och du kan inte ana vad mycket jag drack! Massor. (Visserligen vatten, men ändå.)
På bilderna kan du se riktigt bra exempel på festselfies. Så ska det se ut.
Lämpliga kommentarer är ”Hehehehe”, ”Skit full ju” och så vidare.
Se och lär, innan du postar festselfies på Facebook.

Hej så länge
Sverker

Leg. festfjortis

ÖÖÖHHH Som fjortis ska man skrika också. Jag vill bara säga att denna bild är fejkad, eftersom jag för det mesta håller tyst. Kom ihåg att det ska vara flera nästan likadana bilder i din festrapportering.

KÖKSBILD Bara för att visa att jag hjälpte till också, visar jag denna bild. Jag avsmakade maten innan de andra fick något.

DRICKA Vem drack mest? Jo, det var allt Sverker det. Den ena skålen efter den andra. Så ska det gå till när en fjortis är på fest.

UNDER Nu är jag riktigt under bordet. Nu var det nödvändigt att gå ut, efter allt jag hade druckit. Jag var faktiskt ute flera gånger och sedan in och på drickat igen. Så festar jag som fjortis.

Dagens ord på livets väg
Att komma försent till en fest är som att hoppa på en karusell i full fart.


Sverker
(2000–)

13 juni 2014

Mitt nya liv som fjortis

PERFEKT Ett exempel på en perfekt selfie. Bara tryck upp kameran i ansiktet och knäpp. Om inte hela ansiktet kommer mer – so what. Huvudsaken är att du kan se en bild på dig själv på Internet.

Då jag nu har skaffat mig en bred erfarenhet (=fyra dagar) hur det är att vara fjortis, tänkte jag att jag ska delge mig lite av mina erfarenheter.
Jag börjar med det viktigaste selfies, som jag dessvärre har behövt hjälp med. Jag har inte heller Facebook, men jag har ju min blogg!


Nu blir det inte selfies enligt den vanliga standarden. Jag har inga ölburkar att hålla i tassen, nämligen. Jag har inte heller någon spegel som räcker ner till golvet, där jag håller till. Jag lät husse hålla i kameran, så det blev som det blev.
Sedan återstår bara för dig att kommentera. Lämpliga fraser är (särskrivningar uppmuntras): ”Fina du”, ”Snygging”, ”Finaste jag vet”,”Finaste”,”Love”, ”Du ääär så fin”, Åååhh”, ” You are always so gorgeous”, ”Sötaste”, ”So cute”, ”Snyggis”, ”Ingen är finare än du”, ”Skit snygg”, ”Skit snygga Sverker”, ”Sjukt fin” och så vidare.
Nu hoppas jag på väldigt många kommentarer, efter att ha hjälpt dig med autentiska citat från Facebook.

Hej så länge
Sverker

Leg. fjortis

STARKAST Vem strålar mest jag eller solen? Naturligtvis är det jag. Jag är alltid en klart lysande stjärna.

UPP Att ta en bild uppifrån är jättetufft. Här gör jag också en liten skojig grimas, genom att räcka ut tungan.

BLYG Ibland kan det vara skojigt att ta en selfie när du gömmer ansiktet i en buske. Omväxling förnöjer!

Dagens ord på livets väg
Bekymra dig inte över gamla problem. Det kommer snart nya.


Sverker
(2000–)

12 juni 2014

Sällan var det så roligt att hämta posten


SPÄNNANDE Vad kan det finnas i brevlådan. Det är inget fel på mitt väderkorn, så jag kände att det var något spännande.

Den 12 juni kan inskrivas i historien som en dag då det var roligt att hämta posten. Det fanns nämligen ett stort kuvert till mig. Att innehållet var spännande, kände jag på lukten.

Som av en händelse befann jag mig ute i min trädgård när posten kom. Då ska man hämta allt som kommit ur brevlådan. Inte särskilt roligt. Fast idag var det skillnad. Jag fick ett alldeles eget brev!
Får man brev med posten, så gäller det att öppna det snabbt. Det brukar nämligen innehålla spännande och ätbara saker.
Mitt brev var lite svåröppnat, så jag fick be husse om hjälp. Ett stort ben trillade ut ur kuvertet. Ett sådant stort som man ska gömma och spara till senare.
Jag fick inte gömma det ute, så det ligger numera på ett hemligt ställe (=under kudden i min säng).
I kväll vet jag en västgötaspets som kommer att ligga och tugga på ett fin ben!

Hej så länge
Sverker

Leg. paketmottagare

BREVBÄRARE Här lägger min brevbärare något i min brevlåda. För det mesta brukar det vara reklam och räkningar till min husse. Idag var det dock något alldeles extra.

SVÅRT I Finns det en öppning någonstans. Jag känner att brevet vill bli öppnat med en gång.

SVÅRT II Kanske det blir lättare i andra hörnet? Men icke!

HJÄLP Lite pinsamt, men jag bad husse om hjälp. Han har av någon anledning lättare att öppna post.

GÖMMA Ser du på skuggan att jag har en fin tuggpinne i munnen. Jag är på väg att gömma den, så inte husse tar den. Dock hann jag inte. Han tog mitt tuggben och slängde in det. Nu är det gömt inne. I kväll ska jag ta fram det och tugga på det. Gott!

KORT Jag fick inte bara ett ben, som inte är så bara, utan jag fick ett fint födelsedagskort också. Tack Inger och Janne!

Dagens ord på livets väg

Fisken som försvann i djupet var alltid stor.


Sverker
(2000–)

11 juni 2014

Sveriges godaste födelsedagstårta 2014

GODAST Detta är Sveriges godaste födelsedagstårta 2014. Blir du inte frestad bara du ser på bilden? Den var jättegod, kan jag intyga. Fast för liten.

Hur ska en bra födelsedagstårta vara? Jo den ska vara lättgjord, så man inte kan misslyckas med den. Inte ens om husse gör den.
Dessutom ska den vara väldigt god. Den bör alltså innehålla grädde, korv, köttbullar och leverpastej.


Du får ursäkta att receptet på min fina födelsedagstårta dröjde. Men så kan det bli om man har mycket att stå i. Det har jag haft.
För att underlätta för dig, så har jag gjort ett steg för stegrecept med bilder. Då behöver du inte kunna läsa.
Varsågod!

Hej så länge
Sverker

Leg. födelsedagsfirare

GREJER Det här är vad du behöver: Falukorv, leverpastej, fyra köttbullar och grädde. Du behöver inte ens en ugn!

STEG 1 Skär upp två (eller tre) skivor falukorv. Helst tjockare än de på bilden. En lägger du på ett lämpligt fat. Sedan brer du på ett tjockt lager leverpastej på korven. Ju tjockare, desto bättre.

STEG 2 Nu är det dags för den andra falukorvsbiten. Den lägger du ovanpå leverpastejen, som på bilden. Har du en tredje korvskiva, så är det dags för leverpastej igen.

STEG 3 Nu ser du att det har hamnat grädde över korvarna. Det bör vara ett tjockare lager. Ju mer desto bättre. Du ser också att korvarna har delats. Fyller du 14 år, så ska det vara 14 småbitar + en halva till toppen. Glöm inte att fördiska skålen grädden har vispats i! Sedan lägger du dit köttbullarna som på första bilden!

TACKA Innan du kan få tårtan, så måste du tacka min Agnes. Lägg noga märke till att jag har rätt tass. Min Agnes däremot räcker fram fel tass.

PLÅGSAMT Min Agnes tyckte att jag skulle ligga ner och väta på ett ”Varsågod lilla Sverker”. Jag försökte hypnotisera tårtan, så den skulle komma till mig. Det gick inte så bra.

SMASKENS Detta är ett bevis på att tårtan var alldeles för liten. Det tog inte lång tid, förrän både tallriken och gräset var renslickat. Fast gott var det, så länge det varade.

Dagens ord på livets vägJag vill ha tålamod, och JAG VILL HA DET NU!!! 

GENAST!!!!

Sverker
(2000–)

10 juni 2014

Massiv uppvaktning på min födelsedag

FJORTIS Exakt precis så här ser en fjortis ut. Fjortisen på bilden är dock en stilig distingerad herre. Det är jag, Sverker, ser du väl!

Som väntat var det många som uppvaktade mig med fina presenter igår. Vad min husse och min Agnes gjorde, ber jag att få återkomma till. Liksom receptet på den underbara födelsedagstårtan.
Nu tar vi en liten bildkavalkad på de som kom till mig.


Hej så länge
Sverker

Leg. uppvaktningsobjekt

Uppvaktare 1

MOSTER Först in var moster. Hon bor granne och är husses moster. Hon kom med en plastpåse. Spännande!

EXPERT Påsen innehöll små köttbitar av en stek. Moster är en riktig hundexpert. Nu kan jag äta lika fint som kattan Lucy! Tack moster.

Uppvaktare 2

RESURSFAMILJEN När min husse och jag kom hem från en skogspromenad, så var min resursfamilj hemma hos mig. De hade gjort jättefint på vägen, med en trevlig och välsmakande banderoll. Läste man så stod det att läsa: SVERKER 14 ÅR. Dessutom hängde det goda korvar, som en tjusig och välsmakande extradekoration.

EXPERT Det fanns inte bara korvar på väggen, utan min resursmatte gav mig en fin påse med goda hundkex. Det märks att hon är en riktig hundexpert.

Uppvaktare 3

POLLY Sedan kom Polly. Med sig hade hon sin matte, som är Mimmis mamma. (Mimmi åkte med mig i husbilen och kanalbåten.) Fast hon kom inte bara med sin matte, hon kom med ett paket också!

EXPERT När jag öppnade paketet visade det sig att Polly och Mimmis mamma är riktiga Sverkerexperter. Det innehöll nämligen gott hundgodis. Det är precis vad jag behöver.

LEKFULL Polly är inte så gammal än, så hon tyckte att det var roligt att jaga runt Stig på gräsmattan. Trots att hon skällde duktigt, lät Stig sig inte bekommas. Han är en robot.

DAMMVATTEN Har man jagat gräsklippare, så blir man törstig. Jag bjöd Polly att dricka ur min bästa vattenkälla, husses sunkiga damm. Det är det godaste vattnet här hemma.

Dagens ord på livets väg

Man kan inte leva på inkompetens allena.


Sverker
(2000–)

9 juni 2014

Extragod födelsedagsfrukost på min 14-årsdag

KÖTTBULLAR Om man tar tre köttbullar och delar dem i åtta bitar var, så får man inte mindre än 24 köttbullar. Sedan tar man dem och lägger i bottnen på min matskål.

Eftersom det är min födelsedag idag, så fick jag en extragod frukost. Jag fyller hela 14 år! Den vanliga hundmaten var utspädd med inte mindre än 24 köttbullar.
Jag tycker nog att det hade varit bättre med mindre hundmat och flera köttbullar.
Nu väntar jag på om jag ska få någon tårta.


Hej så länge
Sverker

Leg. födelsedagshund

HUNDMAT Över köttbullarna tar man sedan en näve hundmat. Vips har man en födelsedagsfrukost.

OMÖJLIGT Ska man få en extragod födelsedagsfrukost, så är det omöjligt att vara still med huvudet. Det måste du förstå. Det var en väldigt god frukost! En sådan skulle jag behöva varje dag.

Bogart från USA först ut att gratulera

KATT Som du ser är Bogart en katt. Han bor i South Hero i Vermont. Trots avståndet har han hört talas om mig och vill gärna gratulera mig med en tårta.

Ryktet om min försträfflighet har nått ända till USA. Det är katten Bogart, som bor hos min synnerligen goda vän Eloise, som tycker att jag ska gratuleras med en tårta. Jag kan inte hålla med mera. Problemet är att Bogart och tårtan är i South Hero och jag är i Tranås. Fast det är snällt av Bogart att tänka på mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. födelsedagshund

FACEBOOK Så här kan det se ut på Facebook idag. Husse har träffat Bogart och han säger att Bogart är snäll. Jag får väl tro på husse för en gång skull. Bogart är mer förtjust i mat än vad jag är. Han är nämligen ganska omfångsrik. Han kanske bara har en snällare matte, än vad jag har husse, som förstår hans matbehov.

Idag fyller jag 14 år


HURRA HURRA HURRA HURRA

8 juni 2014

Detta är årets allra längsta dag

VÄNTA Den här dagen väntar jag bara på att den ska ta slut. På bilden väntar jag dock på att min Agnes ska tappa något från frukostbordet. Det gjorde hon.

Dagen före julafton är lång. Dagen före min födelsedag är längre. I morgon fyller jag 14 år. Kommer det någonsin att bli kväll idag? Kommer jag kunna sova? Kommer min husse och min Agens ihåg mig? Kommer jag att få några presenter? Frågorna hopar sig!

Det är alltid jobbigt att fylla år. Inte så att själva födelsedagen är jobbig, men dagen innan. Tankarna mal i mitt kloka huvud. Tänk om det bara är jag som kommer ihåg att jag fyller år i morgon. Konstigare saker har hänt här hemma, men inte viktigare.
Som du säkert vet, så är min födelsedag årets viktigaste dag. Det är du min familj kan återgälda lite av den glädje jag har givit dem. Tänk att jag fyller 14 år!
Lämpliga presenter till mig är korv, blodpudding, en sådan där köttbit som Lucy brukar få, tuggben, hundgodis och mycket annat.
Jag vill gärna göra klart för alla, att grönsaker passar inte till en västgötaspets.

Hej så länge
Sverker

Leg. födelsedagsfirare i vardande.

SPRINGA Ett sätt att få tiden att gå är att springa. Jag tog med mig min Agnes ut på en tur. Jag springer efter min Agnes, för att kunna vakta bättre. Jag fick inte springa hela tiden, utan husse kopplade mig och vi gick. Sverker är en konvalescent påstod husse. Där har han fel (igen). Jag är en västgötaspets.

KLARVAKEN Så här kommer jag säkert se ut i natt när jag ska sova. Alldeles klarvaken. Det är svårt att sova, när nästa dag är så viktig och betydelsefull.

VÄNTA Nu väntar jag bara på att det ska bli mörkt och att månen tittar fram. Då blir det snart födelsedag. Hoppas jag får många presenter.

Dagens ord på livets vägDet värsta med att inte kunna somna är, tycker jag, när man plötsligt förstår att man inte kommer att kunna somna.


Sverker
(2000–)