6 juli 2013

Manliga mäns hemliga sexkoder

KOD 1 Hänger det en filt på balkongräcket, så ska du veta att det är riktigt illa. Jag behöver omedelbart mat. Mycket mat. Jag orkar knappt resa mig på grund av undernäring.

Kulturtidskriften Expressen basunerade ut den i deras tycke största nyheten igår: ”Handduken avslöjar CAMPINGGÄSTERNAS HEMLIGA SEXKODER”.
Detta är ju inget nytt för mig, som också har olika koder med hjälp av handdukar. I ett fall använder jag till och med en filt!


Då jag för ett liv i nöd utan lust, så har jag utvecklat sex hemliga koder. Så här på sommaren är mina handdukskoder riktade mot sjön, då trafiken där är betydligt större än på min väg-
Mitt eminenta (=jättebra) signalsystem har sex olika koder, därför kallar jag dem för Manliga mäns hemliga sexkoder.
Till skillnad från Expressens hemliga sexkoder, kan jag använda mina såväl hemma som på campingsemester.
Kör du förbi mitt hus och ser en hemlig handdukskod, så ska du inte köra förbi. Jag behöver omedelbart hjälp!

Hej så länge
Sverker

Leg. signalist

PRIORITERING Jag måste tillstå att Expressen har prioriterat helt rätt. En militärkupp i Egypten och tal i Almedalen väger lätt i jämförelse med campares sexkoder och lyxiga hotell. Fast tidningen har missat ”Så blir vädret i jul där du bor”.

KOD 2 En polkagrisrandig handduk betyder att jag är outhärdligt godissugen. Polkagris duger bra, med även hundgodis av olika slag.

KOD 3 En vit handduk betyder att jag är på väg att kapitulera. Bara lägga mig ner och tyna bort. Lite hundmat, helst i burk, skulle pigga upp mig.

KOD 4 En vit och en polkagrisrandig handduk betyder att jag är på väg att kapitulera. Bara lägga mig ner och tyna bort. Lite godis + hundmat är nödvändigt om jag någonsin ska bli pigg igen.

KOD 5 En blå handduk och en gul handduk betyder att jag har blivit fosterländsk. Det skulle alltså sitta bra med lite köttbullar, pannbiff eller varför inte en Janssons frestelse.

KOD 6 Ser du min flytväst på tvättlinan, så ska du veta att nöden är stor. Nu är det bråttom att du kommer och räddar mig och ger mig något (=pannbiff, fläskkotlett, oxfilé) omedelbart.

Dagens ord på livets väg
Det finns inte något så irriterande som två människor som talar, när du försöker avbryta.


Sverker
(2000–)

5 juli 2013

En olycka kommer sällan ensam

OLYCKOR Vad många stora gråsparvar som simmar förbi mitt hus, tänkte jag. ”Ja en olycka kommer sällan ensam”, genmälde husse snusförnuftigt och så på de simmande fåglarna. ”Hoppas de inte landstiger hos oss, Sverker.”

Dagen började redan tidigt, mycket tidigt, med att en flock skränande gråsparvar tog sin morgonsimtur förbi min strand. De var över 40 stycken. Alla syns inte på bilden. Dessbättre gick de inte upp på min gräsmatta och bajsade, som husse var rädd för. Men dagens olyckor var inte slut med det.

Husse hade glömt att låsa dörren när han och jag hade hämtat tidningen. Det straffade sig en stund senare. I det nystädade vardagsrummet stod plötsligt husses syster med sina smutsiga skor.
– Var det inte det jag sade, Sverker, viskade husse till mig.
– En olycka kommer sällan ensam.
– Jag ska bara ut och gå med Massimo, sade husses syster upplysningsvis, precis som om vi hade undrat.
– Han sitter i bilen.
Ytterligare ett bevis på att en olycka kommer sällan ensam. Hon hade med sig sin fula tax också.
Dock är jag inte bara stilig, jag är snäll också. Jag följde med och visade vägen för de bägge olyckorna på den korta promenad som hundstackaren fick. Detta trots att han är en ouppfostrad tax.
Jag bajsade en gång och han bajsade tre gånger.
När vi sedan kom hem, så åkte min syster och den fula taxen iväg. Då var husse och jag glada igen.
Nu hoppas jag att det inte kommer fler olyckor idag.

Hej så länge
Sverker

Leg. olycksdrabbad

SLÖA Jag vill ju inte påstå att det går undan, när man är ute med Massimo och husses syster på promenad. Jag försöker skynda på dem. Fast jag har full förståelse att han gömmer ansiktet i gräset när kameran kommer upp. Jag skulle inte heller visa upp mig om jag såg ut så.

ONÖDIGT Jag begriper inte varför Massimo ska nosa där. Det är ju ingen som har haft den plätten som kisseställe, det har jag redan kontrollerat i morse. Har du sett hur tokigt han har sitt öra?

Dagens ord på livets väg
Om du ser ut som på ditt passfoto, då behöver du ut och resa.


Sverker
(2000–)

4 juli 2013

Gratis rosévin gjorde Hättedalen till fiasko

TOMT Inte ens en lite katt hade kommit för att höra på mig. Jag tittade till och med under scenkanten. Jag säger bara: Skyll er själva!

Det dåliga rosévinet i Almedalen har lockat Sveriges journalister bort från viktiga saker. Någon annan förklaring kan jag inte ha till att det förväntade folkhavet uteblev när det var västgötaspetsarnas dag i Hättedalen, fastän det var ytterst viktiga saker som avhandlades och belystes i mitt intressanta tal.

Jag kan säga direkt, att du just har missat århundradets intressantaste och retoriskt mest lysande tal i hela världen. Det hölls i Hättedalen vid 11-tiden av mig. Du var inte ensam förlorare, det var miljoners miljoner som också missade talet.
Jag måste erkänna att det kan bero på bristen på annonsering. Jag annonserar inte av ideologiska skäl (=ont om pengar, eller rättare sagt inga pengar alls).
För att du inte ska sväva i okunnighet om viktiga saker, så får du en sammanfattning av mitt tal här.

1. Inga vinster från välfärden ska gå till riskkapitalisters skatteparadiskonton. De ska istället återinvesteras i till exempel tuggben till Sverker.

2. Ett ytterligare jobbskatteavdrag behövs inte. Ta istället bort skatten helt för alla pensionärer (=husse) som har en västgötaspets (=Sverker), så de kan köpa anständig mat (=kött och sånt) till sin älskling.

3. Mer än ökad jämlikhet för oss manliga män.

4. Mer och bättre fördisk till alla hundar, men mest och bäst till alla västgötaspetsar som heter Sverker.

5. Ersätt rosévin med Frolic eller leverbitar.

6. Man ska vara snäll mot katter, även om de är invandrade fransyskor och fula.

Det var de viktigaste punkterna i sammandrag och det är den politiken jag ska till val med.

Hej så länge
Sverker

Leg. agitator

TOMT Här hade jag förväntat mig att jag skulle mötas av ett jublande folkhav. Du ser samma som jag. Inte ens en förvirrad tysk från campingplatsen hade dykt upp.

POSE Som du ser hade jag övat in flera intressanta poser framför spegeln därhemma. Allt för att göra mitt tal extra spännande. Men vad hjälpte det, när jag inte hade några åhörare.

FÖRVÄNTAN Det var något sådant här jag hade trott att min utsikt från scenen skulle vara, när jag höll mitt ytterst välformulerade tal. Men inte. Allt är journalisternas fel.

Dagens ord på livets väg

Att reflektera är att bringa oordning bland sina tankar.


Sverker
(2000–)

3 juli 2013

Har Tranås fått en ny okänd världskonstnär?

LIKA Likheten mellan husse (till vänster) och Claude Monet (till höger), är att de bägge två var lurviga i ansiktet.

Kommer Tranås kunna ståta med en av världens största konstnärer? Ja, det var en relevant fråga fram till det att Agnes satte saxen i den blivande konstnärens kalufs.

Nu var det inte så att talangen satt i husses hår. Han heter inte Simson. Nej husse upptäckte sin talang framför spegeln en dag han stod och beundrade sig.
– Det är väldigt vad jag är lik Monet, undslapp sig husse stolt.
– Fast jag är nog bättre att måla äkta oljefärgstavlor, än vad gubben Monet var.
Bevisa det, tänkte jag, som har besökt Monets hus minsann och sett hans tavlor.
– Jag tror jag ska ta och måla om tavlan som föreställer Monets fru och en unge, så att den blir mycket bättre.
– Sätt dit en västgötaspets, sade jag.
Trots västgötaspetsen på husses tavla, så tycker jag nog Monets är bättre.
Det finns nog inte många som är så talanglösa som husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. konstkritiker

CLAUDE Så här fick Claude Monet till det när han målade av sin syende fru med den lilla ungen på lekandes på marken. Jag undrar om inte kläderna blev smutsiga.

PLAGIAT Så här blev det när husse skulle plagiera farbror Claudes tavla. Den blev inte bra, kan man säga. För husse gäller att han nog ska bli vid sin läst, det vill säga göra ingenting. Han gör minst skada då.

Dagens ord på livets väg
Ingen stor konstnär ser någonsin tingen som de verkligen är. Gjorde han det skulle han upphöra att vara konstnär.


Sverker
(2000–)

2 juli 2013

Ett riktigt gott slut

SMASKENS Visst ser det väl gott ut? Det var det också. Jag ficke visserligen bara smaka en liten pyttebit, men den var utmärkt.

Slutet på Agnes besök i sitt hem blev riktigt gott. För min Agnes och husse. För mig blev det bara lite gott. Jag hade behövt mer.

Min Agnes inte bara klippte till husse när hon var hemma. Hon tog fram strykbordet och strykjärnet, så de ska bli lättare att hitta. Sedan byggde hon en hinderbana av skor, precis där du kommer in om du kommer till mig. Nyttig övning för balansen.
I söndags fick vi fint besök också. Det var min resursfamilj förstärkt med Emma och Henrik. Emma är min resurlillmatte och Henrik är hennes pojkvän. Jag kan, i förtrolighet, avslöja att Emma var 1,5, för det finns en bebis i hennes mage.
Igår gjorde vi god mat också. Inte för jag fick smaka så mycket, men jag fick lite, lite mer än vanlig fördisk. Min husse, som är man, skötte grillen. Min Agnes, som är flicka, gav sig i kast med potatisen och salladen. Tillsammans blev det väldigt gott.
Sedan åkte vi till tåget i Linköping, eftersom det inte finns så många tåg som stannar i Tranås. Annat var det förr, säger husse.
Vi kom till stationen redan sju minuter innan tåget skulle åka till Uppsala.
Jag stod och vinkade på perrongen när tåget med min Agnes lämnade stationen.

Hej så länge
Sverker

Leg. avvinkare

UTEMAT Det var faktiskt så varmt igår, att vi kunde sitta i soliga hörnan och äta. Min Agnes låter sig väl smaka.

FÖRDISK De små köttbitarna, som hade funnits på tallriken, var redan försvunna innan husse kom till skott med kameran. På bilden ser du mig slutföra fördisken.

SKYNDA När vi hade parkerat bilen vid Linköpings central, hade vi bara sju minuter på oss innan tåget gick. Jag fick mana på min Agnes att gå lite fortare. Hon åkte på andra våningen på tåget. Jag fick inte åka alls.

FINBESÖK Här kan du se vilket finbesök jag hade i söndags. Längst till vänster ser du Emmas pojkvän Henrik. Han var blöt i rumpan, för han hade paddlat kanot. Emma har en stilig mage som innehåller en bebis. Alldeles försent till fotograferingen ser du min resursmatte i bakgrunden och allra längst till höger står min resurshusse. Var jag sitter ser du väl?

Dagens ord på livets väg

Det finns två sorters folk: Enkelt folk och tur- och returfolk.


Sverker
(2000–)

1 juli 2013

Jag tvingade Agnes klippa till min husse

TILLKLIPPERSKA Senaste tiden har husse sett ut som ett skogstroll. Det är inte utan att jag har skämts som en hund, när min husse och jag har promenerat på stan. ”Skala honom på huvudet”, sade jag till min Agnes,

Min Agnes är en flicka med många talanger. Hon kan inte bara städa uterum och plocka blommor. Hon kan ta bort massa hår också.

Jag har länge påpekat för min husse att han borde decimera håret på huvudet, men inte. Så kom min Agnes hem.
– Ta häcksaxen eller trimmern och avlägsna lite hår på din pappa, sade jag till Agnes.
– Kanske det, sade Agnes, men jag tror att jag försöker med en vanlig sax och klippmaskinen först.
Och tänk, det var precis vad min Agnes gjorde. Det låg drivor med hår under klipplatsen. Jag tycker min husse blev ganska fin.
Nu fattas det bara att han bantar minst 19,7 kilo.

Hej så länge
Sverker

Leg. klippare

SKOGSMAN Detta är en förebild. Alltså inte en förebild, tvärtom, utan en bild som togs före. Så såg han nämligen ut innan min Agnes gick loss på hans för mig generande hårväxt med sax och maskin.

ARG Jag undrar så varför husse ser arg ut på den här bilden. Han borde ju se glad ut, när han har blivit så fin på huvudet. Det är min Agnes som har finat till honom. Fast han är kanske arg för det börjat växa skägg på t-shirten?

Dagens ord på livets väg

Att ångra sina erfarenheter är att hejda sin utveckling.


Sverker
(2000–)

30 juni 2013

Det märks att min Agnes är hemma

BLOMMOR Det finns nästan aldrig blommor på bordet, utom när min Agnes är hemma. Hon har tränat i 22 år. Numera tar hon med skaften också när hon plockar uteblommor. Då kan man ställa dem i en vas och göra om dem till inneblommor.

Hej vad det går när min Agnes kommer hem. Helt plötsligt, bara sådär, så städas det i uterummet och det hamnar blommor på matsalsbordet.

Min Agnes undrade om vi skulle äta frukost i uterummet igår. Nu gick inte det, eftersom vi inte fick plats där inne bland alla grejer.
Utan någon som helst förvarning så drog min Agnes igång med att röja, sopa och dammsuga i det överbelamrade uterummet.
Sedan när det var dags för kvällsmål, så var det så fint så du kan inte ana. Det serverades pizza som vi hade varit inne i stan och köpt. Jag fick smaka och den var god.
Dessutom fanns det fina blommor på matsalsbordet, som jag och min Agnes hade plockat.
Det märks att Agnes är min, så duktig som hon är.

Hej så länge
Sverker

Leg. Agnesälskare

STÄDA Här har faktiskt redan det mesta försvunnit från mitt uterum. Inte finns det många gamla löv på golvet heller. Min Agnes är effektiv, när hon är i röjartagen.

GOTT Mitt uterum återinvigdes med pizzafest. Agnes tycker att Tranåspizzorna är godare än de som finns i Uppsala. Jag kan inte uttala mig, eftersom jag förvägrats att äta pizza när jag är i Uppsala. Men det kan väl bli ändring på det.

Dagens ord på livets väg
Det är inte lätt att vara ung. Husse har försökt de senaste 48 åren, men det går inte.


Sverker
(2000–)