9 juni 2011

Min födelsedag IV

Värdlens bästa bakelse

Det här behöver du för att göra världens bästa födelsedagsbakelse
Mycket Falukorv (av den bästa) Det går åt mycket mer än på bilden om det ska bli bra.
Rejält med leverpastej. Den ska helst vara bredbar.
Massor med grädde, som ska läggas på i ett tjockt lager.
Lagom med bitar av levergodis. Skulle fungera lika bra med köttbullar.
Lite dekorationsfärg i en tub.

Så här gör du:





Lägg en falukorvsbit (tjockare än den på bilden) på ett fat och bred rejält med leverpastej över. (På bilden är det alldeles för snålt tilltaget.)




På leverpastejlagret, i detta fall för tunnt, lägger du en tjockare falukorvsbit än den på bilden. Men principen är densamma som för detta snåla exempel.





Vräk på med grädde. Ju mer desto bättre. Det ska vara cirka 18 mm tjockare än det på bilden.





Dekorera runt tårtan med levergodis. I husses exempelbakelse ser man tydligt att det hade fått plats betydligt flera bitar.

Så här ser den ut när den blev färdig. Detta är alltså en miniatyrmodell av en riktig bakelse, tycker jag. Som du ser står det 11 på bakelsen. Det är för att jag fyller just 11 år. Förra året stod det 10. Om du fyller fyra, så får din husse skriva en fyra istället. Har du förstått principen?


Det var Agnes, min lillmatte, som gav mig bakelsen. Jag tackar förstås artigt innan jag går till verket, med att äta upp min bakelse. Grisörat på golvet är en present.

Vad var det jag sade? Den var alldeles för liten. Nio sekunder efter jag försiktigt började avsmaka bakelsen, var den slut. Vad jag behöver är en rejäl tårta!

2 kommentarer:

  1. En matte till Wi och Lu9 juni 2011 kl. 19:23

    Äntligen tårtan....vilken lyx Sverker! Men är man bäst och vackrast och fyller år så är man värd det! Grattis än en gång!

    SvaraRadera
  2. Grattis finaste Sverker,du är för go!
    Vov, vov på dig.Anna

    SvaraRadera