17 juni 2014

Ett viktigt tidsdokument

GRAVFINT Min Agnes hade plockat jättefina blommor, som vi satte på graven. Dessutom växte det massa små vita blommor. Den blev så fin så.

Dagen före årets viktigaste dag, min födelsedag, går tiden långsamt. För att få den och gå lite fortare bestämde min Agnes att vi skulle plocka blommor och åka till Heda.

Varför man har med sig blommor till Heda, är för att man kan ställa dem på farfars och farmors grav. Farmor har jag aldrig träffat. Det har Agnes. Av farfar fick jag alltid massor av fördisk och godis.
När vi var färdiga i Heda, så hade det gått en tid. Men det fanns fortfarande tid kvar till min födelsedag. Då åkte vi till Hästholmen. Jag såg ingen häst, men det fanns ett hamncafé. Husse och Agnes fick kaffe och var sin biskvi. Jag fick vatten. Fast som tur var, så tappade både min husse och min Agnes lite biskvi på marken. Den tog jag.
Sedan ville Agnes låna husses nya fina kamera och fotografera under vattnet i Vättern. Hon hade säkert trott att hon skulle få en stor röding eller en kräfta på bilderna.
Nu blev det bara fiskyngel och andfötter. När vi kom hem skulle husse också undervattenfotografera. Han gjorde det i sin sunkiga damm, där han hade tänkt sig att fotografera grodyngel. (Guldfiskarna har tagit slut.) Det gick inte så bra.
Agnes har lite större vyer än husse. Jämför bara Vättern med husses damm.

Hej så länge
Sverker

Leg. tidsresenär

VÄTTERN Precis så här kan det se ut under vattnet i Hästholmens hamn. Ser du småfisken. Det är Agnes som fotograferat. En dag kanske fiskarna hamnar på någons middagsbord.

ANDFÖTTER Det simmade ett par feta änder i hamnen. Nu kan du tack vare Agnes se hur de ser ut underifrån.

SMÅFISK Jag undrar vad det ska bli av den lilla fisken. Kanske en haj. Eller en stor röding. Det är svårt att säga, när de är så små. Agnes, som tog bilden, vet inte heller.

DAMMEN Husses bild av sin damm. Bara för att du ska se grodynglen, så har jag ringat in dem. Guldfiskarna har tagit slut, men det finns gott om trådalger istället.

2 kommentarer:

  1. Nog för att du är lite smått svältande din stackare men du har väl inte käkat upp guldfiskarna!?!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte jag, det är någon annan. Inte husse heller och Lucy är i Mantorp.

      Radera