16 juni 2014

Barnvakt – mitt ansvarsfullaste uppdrag

SPRÅKA Vi språkade lite Elsa och jag. Visserligen förstod jag inte vad hon sade, men å andra sidan så förstod hon inte mig. Men det gick så bra så ändå.

Jag var barnvakt igår. Det var jag som ansvarade för Elsas säkerhet, när Elsa var och hälsade på mig. Det är en tung börda att lägga på en fjortis bringa, men jag klarade det som väntat (=galant).

Elsa är bara sex månader. Då behövs det en smart, klok och snäll västgötaspets (=Sverker) för att barnvakta. Det går inte med vem som helst. Exempelvis Lucy hade nog bara dragit iväg och gömt sig under en soffa. Jag däremot, som är väldigt ansvarsfull, hade full kontroll på Elsa hela tiden. Visserligen hade Elsa med sig sin mamma Marie, men jag förstod att det var jag som hade huvudansvaret.
Min Agnes larvade sig också med Elsa, liksom min husse. Jag tillät det, men jag kände mig tryggare när det bara var jag som hade hand om min nya lilla vän.
Visst är väl Elsa söt? Jag är mer stilig, som du vet, men tillsammans är vi ett förtjusande par.
Jag hoppas att Elsa snart kommer och hälsar på igen. Det är roligt att ha ansvar.

Hej så länge
Sverker

Leg. barnvakt

LÄRA Här visar Elsa och jag hur man kan gosa. Elsas mamma Marie tittar intresserat på. Alltid lär hon sig något. Elsa tyckte om att ha huvudet i min päls.

VAKTA Nu barnvaktar jag Elsa. Jag ser till att det inte kommer några lejon eller banditer. Det är bra att backa några steg, så man har överblick. Dessutom är det svårt att koncentrera sig att barnvakta, om någon Elsa rycker mig i pälsen hela tiden.

PUSS Det är aldrig fel att få en liten puss av en liten flicka. Särskilt om flickan är så söt som Elsa.

KLAPPA Elsa tycker om att klappa mig. Fast hon har lite att lära där, för man behöver inte försöka rycka loss pälsen varje gång. Men det gjorde inget.

BILD: Elsa
FOTOGRAF Elsa tog husses onödigt dyra kamera, smakade på den och tog detta fina självporträtt av tre av sina fingrar. Inte dåligt av en sex månaders liten Elsa. Hon blir snart bättre fotograf än min husse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar