23 januari 2012

Telefonbilder från farfars lägenhet

DIAMANTER När husse var liten trodde han att lampan över matbordet var gjord av diamanter. Redan som mycket ung såg han fram emot att i en framtid bli mycket rik. Nu var det inte så. Annars kan du se in i stora rummet. Vid det bordet, som du ser, kan man sitta och dricka kaffe. Då brukar jag få en kaka av farfar.

Idag var vi hos farfar. Det är vi mest varje dag. Uppgiften som husse skulle klara var att plocka undan julsakerna (när ska det ske hemma hos mig?) och vattna blommorna. Sen skulle vi förstås dricka kaffe, som det heter när man fikar hos farfar. Vad husse glömde var sin kamera. Dagens suddiga bilder är tagna med husses telefon i dunkelt ljus.

Vi har lite uppgifter hos farfar husse och jag. Jag ser till så att det inte ligger något ätbart på golven, husse vattnar blommorna och handlar och så. För ett tag sedan plockade han fram massa adventsljusstakar, dock var farfar tvungen att upplysa honom om att säsongen var slut nu, så det skulle vara bra om de hamnade på sin plats i stora skåpet med spegel på dörren.
Efter vi gjort våra uppgifter och jag hade hämtat mitt ben från ett hemligt ställe, fick farfar och husse en god toscabulle. Jag vet att den var god, för jag fick smaka av farfars. Jag fick en pepparkaka också.
Sedan åkte vi hem. Nu väntar jag på att klockan ska bli sex. Då får jag min middag.

Hej så länge
Sverker

Leg. äldrevårdare


SOFFGRUPP I andra ändan av stora rummet står en soffgrupp till. Den får man bara använda när det är extra fint. Ser du de små borden på ömse sidor av soffan? Det ena stod i farfars farfars hem, det andra gjorde farfar för sådär en 20 år sedan. Han är duktig, till skillnad från sin son. Tyget i soffan har farmor vävt. Henne har jag inte träffat.

MUSIKHÖRNA Här satt farfar ofta och spelade förr. Numera är fingrarna stela och han ser inte noterna. Husse ser dem, men han kan inte läsa dem. Farfar var organist när han var liten.

HEMHJÄLP Farfar är en riktig gottegris. Han har alltid grejer på sitt godisbord. Ibland hamnar det godis nära kanten. Då tar jag hand om dem, så att de inte trillar ner. Jag hjälper gärna till, när jag kan.

FÖRBJUDET Jag får vara överallt utom i den här soffan. Därför gömmer jag mitt ben i den här soffan bakom kudden. Inte kan väl någon misstänka att lilla Sverker är olydig? På så sätt får jag ha mitt ben i fred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar