24 januari 2012

Jag tvingades att frivilligt avgå som flockledare

AVGÅR Jag lämnar nu posten som flockledare. Detta är naturligtvis något som bara min flock kan förlora på, men har VU förtroende för mig, men inte, så ser jag ingen annan utväg.

Min post som flockledare blev kort. Delar av VU (Verkställande utskottet) (=husse) har uttalat att de har förtroende för mig, men inte. Jag är inte den som bits. Därför biter jag mig inte heller fast som flockledare. Nu står vi här utan ledare.

Det hela började med en liten fadäs (=en försvunnen halv chokladkaka). Naturligtvis erkände jag genast och lovade att återgälda (=betala tillbaka) chokladkakan vid tillfälle (som ej kommer att dyka upp). Dock kan jag säga till mitt försvar att det är synnerligen oklara regler, när det gäller bortglömda chokladkakor på bord.
Sedan beskyllde jag husse att ha drivit igenom min ofrivilliga bantning tillsammans med ex-matte. Det visade sig att ex-matte inte tillhörde flocken, när det beslutet togs. Det går knappast att hålla reda på när alla felaktiga beslut har tagits i flocken.
Innan jag valdes till flockledare så påstås jag ha sagt att jag är alldeles för yvig och tankspridd för att passa till den posten. Men jag lät mig övertalas av Egon och Sverker (=mig), och axlade det tunga ansvar som det var att leda en krympande flock.
Igår tog dock husse mig ”med fingrarna i syltburken”, som han uttryckte sig. Detta var dock helt fel. Dels har jag inga fingrar och jag har aldrig ätit ur en syltburk. Vad som misshagade honom var när han ertappade mig på matbordet där jag lät mig väl smaka av husses smörgås. I alla fall påstår han att smörgåsen var hans. Dessutom var jag uppe och sprang i farfars fina soffa igår.
Husse beslöt då att VU skulle sammanträda. Diskussionerna var hårda och slutade med att VU skulle ha en omröstning huruvida de hade förtroende för mig eller inte. Jag fick gå ut under tiden.
Omröstning utföll så att VU har fullt förtroende för mig som flockledare om jag avgår, men inte om jag stannar på min post. Beslutet var enhälligt (=husse).

På den efterföljande presskonferensen gav jag följande uttalande:
Jag lämnar med omedelbar verkan uppdraget som ledare för min flock. Jag vill inte stå i vägen för den nystart som både flocken och Sverige så innerligt väl behöver. Jag kommer att ge mitt fulla och helhjärtade stöd till min efterträdare, som jag är övertygad om kommer att representera hela flocken och samla min flock, för det behöver Sverige.

Hej så länge
Sverker

Leg. f.d. flockledare

1 kommentar:

  1. Sverker

    har du sett det här?

    Kommer från s 38 i en bok som Hagdahl E.H. har skrivit,Stockholm 1885, "Fråga mig om all ting"
    (väldigt bra och fiffig titel)

    "129. Den som skrifver måste i första rummet vara fullkomligt fri både i yttre och inre afseende och få obehindradt följa sin naturliga tankeriktning. Han får ej tänka sig något visst mönster, någon särskild beskyddare, ej heller på tidningarna, pressen och publiken, utan endast framställa sig sjelf sådan han är, och verlden sådan som han uppfattar den ty hvar och en ser dock endast med sina egna ögon eller intet alls. Denna sanning är ovederlägglig, det är sina egna tankar man måste meddela, och om man ej har några, så är det alltid bättre att vara en hederlig tiggare än en berömd tjuf."

    hälsningar Amanda

    SvaraRadera