22 januari 2012

Den rätta Sverkers största strid

BESSERWISSER Är detta rätt? Ska det vara så? Nej, svarar jag enhälligt. För det första är det fel Sverker. Dessutom är det synd och skam att en person köper så mycket alkoholhaltiga drycker med tv-licensbetalarnas kontokort. Denne Sverker, som han tyvärr heter, är ju värre än Mona Sahlin! Och vem ska dricka upp allt? (Bilden är en skärmdump från SVT-Play.)

En av SVT:s främsta besserwissrar har haft en programserie, som gick ut på att det är för mycket av allt. Visst stämmer ordspråket ”Sverker har alltid rätt”, men det är inte den Sverker som var programledare. Det är jag.

Sverker Olofsson behövde tre program till sin pekpinneserie. Ett handlade om dricka, ett om mat och ett om pengar. Syftet med programmet var att alla ska dricka som Sverker O, alla ska äta som Sverker O och det sista att alla ska sköta sina pengar som Sverker O.
Den riktige Sverker – det är jag det – klarar av allt på en blogg. Här kommer alltså facit hur du ska bete dig i livet:

DRICKA Drick vatten. Det är gott och ofarligt. Vill du ha extra näringsrikt vatten, så kan du dricka ur husses damm. Egon kan bada i den också.

ÄTA Hundmat är OK som en hälsosam grund. Dock skadar det inte med lite hundgodis, eller vanligt godis. Fördisk utgör ett nyttigt tillskott i den dagliga dieten. Mat kan man aldrig få för mycket av.

EKONOMI Detta är ett ämne som är lite svårare. Som en gyllene regel är dock att man ska satsa mindre på hussar och mer på Sverker. Jag har dock en känsla av att husse tar den större delen av den gemensamma kakan. ”Nej Sverker är inte så dyr att ha”, brukar husse säga. Tror jag det när han svälter mig. Dessutom köper han den billigaste maten. Själv vräker han i sig både nudlar och blodpudding.

Hej så länge
Sverker

Leg. bättre besserwisser


MATHINK Min mat förvarar husse i en hink. Tyvärr! Det är omöjligt att få upp locket. Dessutom rymmer hinken för lite. Är det rätt? Ska det vara så?

ÅRSFÖRBRUKNING Om du har undrat varför jag ser så svältfödd ut, så har du svaret här. Denna ynkliga stapel är en årsförbrukning av hundmat för stackars mig. Det är detta som tvingar mig att stjäla mat som står kvargömd på matbordet. Jag vill ju inte dö av svält. Till mitt försvar kan jag också säga att jag bara stjäl när inte någon ser.

3 kommentarer:

  1. Inte illa med whiskey-foder!
    Det är nog säkrast att locket sitter fast ordentligt....annars vet man inte vad som kan hända!
    / Wi o Lu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om inte locket sitter fast, så vet jag vad som händer. Jag blir nästan mätt.

      Radera
  2. Frankly, Sverker, an outside observer would think you are quite well-fed. Your coat is always beautiful, shiney and thick..... And your are fed Famous Grouse - rather fancy, seems to me...

    SvaraRadera