25 januari 2012

Finns det någon som vill leda min flock?

Det är tungt nu. Flocken saknar en fast hand – eller tass – som ska leda den genom livets svårigheter. Det finns olika fraktioner i flocken som skapar en svår turbulens. Det dels merfraktionen som tycker att Sverker bör få mer mat. Mot den står mindrefraktionen som tycker att Sverker får mer än nog att äta.
Det är ett tissel och tassel, men följande personer har vi luskat ut som tänkbara kandidater till posten som flockledare. VU väljer som vanligt att arbeta bakom stängda dörrar.


Hej så länge
Sverker

Leg. grävande journalist


Följande är tänkbara som flockledare




SVERKER

Säger NEJ

Sverker (=jag) är det självklara valet om flocken ska ha en kompetent ledare. Jag har förmågan att skydda flocken mot faror utifrån och är inte rädd att ge motståndare en ordentlig utskällning. Sverker anses vara den främsta tillskyndaren i mermatfraktionen. Har lite svårt att skilja på mitt och ditt, om det är ätbart. Har nog svårt att komma igen, efter den frivilliga avgången som tvingades fram.

EGON

Säger NEJ

Till Egons fördel hör att han är alldeles extra snäll. Frågan är om man kan leda en flock, när man är så snäll. Han börjar också bli lite gammal. Nu har jag inget emot ålder och visdom, men i Egons fall är det bara ålder. Vis har han aldrig varit. Han delar gärna med sig av sin mat, vilket placerar honom mermatfraktionen. Dessutom är han inte ständig flockmedlem.


EX-MATTE

Säger NEJ

Detta är ett förslag som aldrig husse kan acceptera. Hon har valt en annan flock, och betraktas som en Quisling av somliga i VU (Verkställande Utskottet). Tillhörde under sin tid i flocken den mest extrema delen av mindrematfraktionen. Dessutom tvingar hon mig att vara kopplad även i Pisa.


HUSSE

Säger NEJ
Det här är en person man knappast kan lita på. Han gör allt för att få sympatisörer. På det här sättet ser han ut när han tror att han ska fånga in den Småländska landsortsbefolkningen. Många flockmedlemmar anser att han är allmänt ovillig till arbete.


HUSSE

Säger NEJ igen

Detta är en avslöjande bild. Det är den han presenterar när han ska vinna storstadsbornas (=Egons) sympatier. En person som svänger runt så mellan ytterligheterna, kan knappast få förtroende i en flock. Tillhör mindrematfraktionen, men sticker åt mig lite godsaker ibland.


MIN AGNES

Säger NEJ

Hon är drömkandidaten som hela flockan kan enas om. Dessvärre har hon internationella uppdrag i Frankrike för tillfället, och blir inte ledig förrän i juni. Hon är den som har den bredaste erfarenheten. Hon har haft EU-uppdrag i ett par år, varit ordförande i ett politiskt ungdomsförbund samt varit ordförande i Tranås kommuns ungdomsråd. Hon delar också gärna med sig av sin mat, när inte en viss husse ser det.

3 kommentarer:

  1. Hur är det med den fula katten, som befinner sig i Frankrike. Är han svensk medlem, så kanske han är en kandidat./Vimse (av rasen bondkatt)

    SvaraRadera
  2. Kolla med farfar. Han vill säkert leda flocken

    SvaraRadera
  3. Flockledare måste vara farfar! Vice flockledare kan kanske behövas.Du (Sverker) är som klippt o skuren till detta! Tänk så många bra tips o råd du kommer att få av farfar!

    SvaraRadera