29 juli 2011

Marknadsundersökning i Lommaryd

BÄSTA På en marknad finns det många olika saker att köpa. Det var utan tvekan det bästa ståndet. Massor av hundgodis. Resursmatte visar mig olika läckerheter. Min husse uppvisade dock en synnerligen småländsk hållning inför dessa godsaker. Han köpte bara två påsar hundgodis. Fy husse!

Du kanske har läst om min marknadsundersökning i Frankrike. Idag håller jag mig mer på hemmaplan, så jag har gjort en marknadsundersökning i Lommaryd. Nu så redovisar jag bara det viktigaste. Imorgon kommer ett komplement.

Nu är det kanske så illa att du är så dåligt bevandrad i svensk geografi, så att du inte har hört talas om Lommaryd. Då kan jag berätta att Lommaryd ligger cirka 30 km sydväst från världens centrum (Tranås) och att orten har inte mindre än 1.000 invånare. Vi pratar alltså om en storstad.
Då och då (=en gång varje år) händer det saker i Lommaryd. Det är marknaden. Du har säkert hört talas om den på radio och tv allt som oftast: ”Marknaden reagerade positivt på senaste bokslutsrapporten”, osv.
Jag beslöt att göra en rejäl djupdykning bland attraktionerna på marknadsplatsen. Resultatet av den kan du se i mina eminenta (= våldsamt bra) bilder. De bästa idag och de sämsta i morgon.
PS. Älgkorven var god. DS.

Hej så länge
Sverker

Leg. marknadsundersökare


SÄMST Det här var det sämsta jag sett. Hundmatsbehållare i plåt. Det är väl inget fel på hundmat i behållare, tänker du säkert. Jo, i detta fall så var det faktiskt så. Burkarna var konstruerade så, så att en stilig västgötaspets inte kunde öppna dem. Osportsligt och onödigt. Tacka vet jag min plasthink, som jag vid ett flertal tillfällen har lyckats öppna. Dessbättre är husse snål, så jag har kvar min öppningsbara hink.

BRUN Det fanns många hundar som besökte marknaden. Antagligen av samma skäl som jag var där: att vägleda sina hussar och mattar vid hundgodisståndet. Detta är ett exempel på en brun hund.

MÄRKLIGT Det här var en konstig hund. Den satt i en bur och rörde sig inte ett dugg. Enligt knallen (=affärsmän på marknaden), så var det en mård hund. Naturligtvis ljög han. Varför skulle en hund vilja para sig med en mård?

SVART Om du träffar på en svart hund på en marknad vill den väldigt gärna leka. Typiskt för svarta hundar. Den här var jättesnäll. Jag vet dock inte om hans flock hade handlat godis till honom, men jag kan ju alltid hoppas.

OTUR Den här stora hunden hade haft en väldig otur. Den hade såvitt jag förstod blivit överkörd av en ångvält. Jag ville inte ens se den. Det är så det kan gå när man inte ser sig för. Det ska man alltid göra i trafiken. Varför de jordiska resterna av hunden skulle utgöra ett dekorativt inslag i ståndet där man sålde korv, begriper jag inte. Det hade varit bättre att knalletanten hade haft en icke tillplattat trevlig västgötaspets som kundmagnet. Dock fick jag smaka korv. Den var god.

4 kommentarer:

  1. Tack Sverker för att du finns! Utan dina spetsfyndigheter vore värlen fattigare. Jag Är så glad att jag hittade den här bloggen!
    /Agneta

    SvaraRadera
  2. Tack Agneta. Jag förstår dig så väl.

    SvaraRadera
  3. Min matte brukar också kolla på din blogg. Hon tycker att du är sjutusan till hund som har koll på läget. När hon har läst om dig så brukar hon rapportera till mig hur duktig du är.
    Ibland kan jag känna mig lite avundsjuk men då brukar hon tala om att även jag är duktig./Hälsningar från Lotus

    SvaraRadera
  4. Du är säkert jätteduktig, Lotus.

    SvaraRadera