27 juli 2011

En ultrasäker fjällvandring

FJÄLLVANDRARE Här kommer nästan hela styrkan av den vandrande expeditionen. Tre av dem är själva äventyrarna. Tre är medicinsk personal om olyckan skulle vara framme. Det är, trots den besvärliga terrängen, lika glest mellan läkarna som i en svensk småstad. Längst fram – utanför bild eftersom han håller i kameran – är resurshusse. Sedan kommer hans sjukvårdsteam Anders och Elin. Längst bak ser vi min resursmatte och Henrik. De behöver bara en enda läkare med sig, Emma.

Precis som jag har lovat, så kommer det lite fler bilder från min resursfamiljs fjällvandring. Det är dels lite spännande fjällbilder och en fjälldjurbild samt en befarad vilsebild.

Eftersom fjällen ligger långt bort, såvida man inte bor i fjällen, kan man inte vara nog säker. Men frågan är om inte min resursflock hade tagit i lite väl mycket. Tre glada förväntansfulla gångare och två och en halv läkare. Är de lika fumliga som husse, så kanske det fanns anledning att backa upp ordentligt med plåsterlappar och personer som kan sätta på dem.
Trots avsaknaden av riktiga asfalterade vägar, så förlöpte allt som det skulle. Det blev en behaglig semester även för sjukvårdspersonalen.
Fast jag förstår inte varför de inte hade med sig det nödvändigaste – en västgötaspets!

Hej så länge
Sverker

Leg. fjällbildvisare


EN OCH EN HALV Här skulle jag ha varit med. Matlagning i västgötaspetshöjd. Det hade kunnat bli många goda smakbitar i obevakade ögonblick. Till vänster ser vi en halv. Han heter Anders och är läkarkandidat. Elin, med det fula röda hycklet på huvudet, påstår att hon är läkare. Men var är den vita rocken, stetoskopet och ögonspegeln?

RÄTT MILJÖ Äntligen en bild på den sällsynta gula rödprickiga fjällkamelen i sin rätta miljö. Alla vet ju om att de trivs bäst i den buskiga fjällvegetationen.

GPS-FEL Resurshusses GPS visade att de skulle vara i Ragunda och så fick de se det här. ”Hur i sjutton har vi hamnat i Thailand”, undrade resurshusse och knackade vilt på den fina GPS-navigatorn. ”Att man inte kan lita på något.” Nu visade det sig att moderniteten visade rätt, det var den thailändska paviljongen som hade hamnat fel. Så kan det vara ibland i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar