25 juli 2011

Kontrollbesök hos Egon

SMASKIGT Du undrar förstås vad det är jag sysslar med, eller hur? Vad jag gör är att hjälpa min resursmatte att tömma ryggsäcken på allt ätbart. Jag fyndade faktiskt ett par jättegoda kex.

Idag var jag hemma hos Egon. Jag vill ju gärna hälsa på och se att han har det bra. När jag kom, så ville Egon direkt åka med oss i min bil. Det fick han. Visserligen bara 12 meter, men ändå.

Först så drack husse och min resursfamilj kaffe i trädgården. Egon och jag ägnade oss åt att vakta. Vi skällde duktigt på alla som gick förbi på trottoaren. Det hela hade avsedd effekt, ingen av de förbipasserande ens försökte att göra inbrott. För denna berömdvärda insats, fick varken Egon eller jag beröm. Snarare tvärtom. Otack är världens lön.
Sen gick vi alla in i huset. Meningen var att vi skulle titta på bilder, men först hjälpte jag min resursmatte att packa ur allt ätbart ur hennes ryggsäck. Inte mycket beröm där heller till mig.
Resurshusse var vänligt nog att ta sig tid att visa bilderna från min resursfamiljs fjällvandring. Massor av skojiga djur finns det i de svenska fjällen. Till och med en kamel! Mer om det i morgon.
Den bästa fjällvandringsbilden visar jag dock redan idag. Den är jättebra, men hade kunnat vara oändligt mycket bättre om förutsättningarna hade varit de rätta. (Om jag hade varit där.)

Hej så länge
Sverker

Leg. hembesökare





BÖRJAN Jag slängde en snabb blick på den matsedel min resursflock hade under sin fjällvandring. Det var så det började. Kanske fanns det kvar något i resursmattes ryggsäck? Det fanns det. Du kan se på översta bilden hur det såg ut när jag helt oegennyttigt hjälpte henne att befria rycksäcken från all överbliven ätbar packning.

SPÄNNANDE Min resurshusse visade mig många spännande bilder från min resursflocks stalpande bland våra svenska fjäll. De var så bra så det kommer flera bilder i morgon.

BÄSTA FJÄLLBILDEN Detta är en fjällbild som heter duga. En alldeles riktig västgötaspets i fjällen. Han fick själv bära omkring på sin mat. Ganska praktiskt. På bilden ser du även min resurslillmatte Emma. Bilden hade naturligtvis varit mycket, mycket bättre, om det hade varit Sverker istället för Elliot, som västgötaspetsen på bilden heter.

3 kommentarer:

  1. Hej Sverker, Elliot här. Snygg bild du har på din blogg. Fjällen är jättemysiga - övertala flocken att du ska med nästa gång.
    Voff voff från Skåne

    SvaraRadera
  2. Hej Elliot.
    Är du den Elliot som är på bilden med Emma????
    Undrar Sverker

    SvaraRadera
  3. Voff - ja, det jag som är på bilden. Din resursflock verkar trevlig, de såg direkt att jag var en snygg västgötaspets (jag liknade väl dig).
    Din blogg är jätteskoj, min flock och jag har fått oss många skratt.
    Nu ska jag ut och jaga mördarsniglar.
    /Elliot

    SvaraRadera