30 juli 2011

Onödiga marknadssaker

FUSK Det här är inga riktiga dvärghundar. Vill du ha en sådan, så får du köpa en sådan där handväskehund, som flickorna och kärringarna på Östermalm har. Om du däremot önskar en hund som är 100% hund, så skaffar du dig en västgötaspets.

Om du läste min blogg igår, så fanns det en hel del nödvändiga saker (hundgodis, korv mm), som jag fann på marknaden i Lommaryd. Idag presenterar jag bara onödiga varor som utbjöds till försäljning till de agrala marknadsbesökarna (=bönder).

Det mesta som finns att köpa på en marknad går inte att äta. Alltså finns det ingen som helst anledning att köpa det. Ta till exempel mirakelmedel att putsa glasögon med. Vad ska jag med det till? Jag har ju inga glasögon.
Jag ska hjälpa dig idag, så du inte går i köpmännens lömska fällor, om du råkar hamna i Lommaryd på marknadsdagen.

Hej så länge
Sverker

Leg. marknadsundersökare


INTE ENS AGNES Min Agnes köper i princip alla kläder hon ser. Om inte ekonomin lade hinder i vägen, så skulle vi bo i en överfull garderob. Men jag tror faktiskt att till och med Agnes hade ratat denna blommiga klänning i konstmaterial.

SOMMARTOMTAR Visst är det löjligt med tomtar mitt i sommaren? Nej, istället för att köpa fula tomtar, är det bättre att satsa på julklappar. Lämpliga klappar är tuggben och hundgodis. Jag lämnar gärna ut min adress.

SMAKFULLT Dessa linnen är faktiskt så smaklösa att de skulle lyckas med det svåra konststycket att göra husse ännu fulare. Då börjar vi alltså redan på en mycket låg nivå (1 på den 11-gradiga Sverkerskalan). Vem som köper dylika plagg och varför, det är en gåta för mig.

NÄST SMAKLÖSAST Stiliga dekorationen till myshörnan hemma – eller vad har kreatören av dessa pjäser tänkt sig? Dock slår de inte rekordet på marknaden. Det var istället de leksaksgevär i plast som påminde om det vapen som den norske stormördaren hade. Något att sätta i händerna på sina barn?

ABSOLUT INTE ”Det här skulle vara en lämplig t-shirt för mig och ha, nu när jag ska ut och flyga”, sade husse till mig. Nej du, absolut inte, sade jag. Dessbättre visade det sig att han bara skojade. Han är såååååå rolig. Mannen som tittar ut mellan tröjorna är den stolte affärsägaren.

1 kommentar:

  1. Jaadu Sverker, så mycket onödigt skräp det finns på marknader förutom sånt som går att äta för oss hundar såklart. Men en sak har du fel i. En 100 % hund innefattar även Jack Russell, så de så!! / Wi o Lu

    SvaraRadera