13 januari 2014

Handsken är kastad – jag bojkottar OS

KASTAD Handsken är nu kastad. Nej, jag tänker inte övervara invigningen av vinter-OS i Sotji. Jag tänker inte heller delta i någon tävling. Detta ska ses som en skarp protest från min sida mot Vladimir Putin.

Alldenstund jag inte har blivit schysst behandlad av Vladimir Putin offentliggör jag nu mitt tidigare beslut att helt bojkotta vinter-OS i Sotji. Jag har under en längre tid väntat på att få höra av den ryske presidenten. Men jag kan avslöja nu att jag inte har fått en enda muta, vilket går stick i stäv mot de olympiska traditionerna.

Här har jag gått och väntat på ett större paket med tuggben och rysk korv. Men icke. Uppenbarligen bryr sig inte Putin om den glans jag skulle sprida över de olympiska spelen och hela Ryssland. Antagligen är den lille mannen rädd att jag skulle placera honom i skuggan av mig. Han tar verkligen till alla medel för att själv vara i centrum.
Dessbättre stöttar den svenska idrottsministern Lena Adelsson Liljeroth mig i min kamp. Om än inte fullt ut, då hon tänker övervara själva tävlingarna. Kanske hon räknar med att få ta del av de svenska framgångarna. Det är ju valår.
När den ryske presidenten fick reda på mitt beslut föll han i tårar och vädjade till mig att komma. Men mitt beslut är oåterkalleligt! Han fick dock tröst av den Twittrande svenske utrikesministern Carl Bildt, men vad hjälper det.
Dock kan jag tillägga att jag fortfarande är öppen för att ta emot mutor, stora som små.

Hej så länge
Sverker

Leg. protestant

STÖD När mitt beslut blev känt i regeringskretsar, via FRA och NSA, beslöts att även den svenska idrottsministern skulle avstå från övervara invigningen och avslutningen av OS. Men hon åker till Sotji, så hon kan hämta ”presenterna” hon får där och äta gratismat.

TÅRAR Putin föll i tårar när han tillkännagav att jag inte skulle komma. Men jag anser att det är krokodiltårar. Han är rädd att jag ska ta stjärnglansen från honom. Hade han önskat ha mig där, hade han väl skickat mutor.
TRÖST Carl Bildt twittrar sin vana trogen till vännen Putin:

”Var inte ledsen Vladimir för inte Sverker kommer. Vi dina beundrare vet att du är den störste och rättvisaste statsmannen av oss alla efter mig.”

Bild: Johan Ödmann

2 kommentarer:

  1. Om inte du Sverker far ner, vem ska då valla in alla fulla Svenska supportar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får väl idrottsministern försöka med.

      Radera