18 januari 2014

Galleri Kocks utställning får konstvärlden att häpna

KOCKS Här, på Galleri Kocks, finns Janinas tavlor att beskåda. Men du måste skynda dig, för söndag är sista dagen. Galleriet är så fin och berömt, att de till och med har döpt gatan där det ligger till Kocksgatan.

Precis som jag lovat, kommer idag en initierad (=väldigt duktig) recension av Janinas konstutställning i Stockholm. Som du kanske vet är Stockholm en förort till Tranås, där jag bor. Lite synd är det ju att Janinas stiliga tavlor inte ställdes ut här. Men än har ju inte tåget gått (men det stannar inte heller).

Som du vet har jag varit i Stockholm. Senast igår lyckliggjorde jag stockholmarna med min närvaro.
Syftet med min resa var att titta på och recensera Janinas utställning. Här kommer recensionen.

MÄSTERVERK

På Galleri Kocks har du chansen att njuta av många fina konstverk. Det är ingen mindre än Janina som har en utställning där. Alla tavlor är jättefina och från många delar av världen. Där finns tavlor från Stockholm, Mariefred, Leros (en grekisk ö) och Polen.
Vad jag saknar i Janinas konstnärskap är motiv från Tranås. Inte heller såg jag någon västgötaspets på något av konstverken.
Frånsett dessa anmärkningar, så var det en alldeles fantastisk utställning. Får inte dessa tavlor på Galleri Kocks konstvärlden att häpna, så är det väldigt konstigt.

Hej så länge
Sverker

Leg. konstexpert

NOGA Ska du kunna recensera så duktigt som jag gör, så vill det till att du tittar noga. Dessutom behövs det kunskap. Naturligtvis lär du inte nå mina höjder, men en bit på väg räcker du kanske efter lång träning.

LEROS Detta konstverk föreställer Leros, där Janina brukar tillbringa somrarna. Då, när hon är där, så målar hon fina konstverk. För att göra det måste man vara duktig, eftersom det finns så många hus. Alla hus vill vara med, så det går inte att fuska. Ett mycket fint verk, skulle jag vilja säga.

TRASIGT Janina är inte den som diskriminerar någon. Nej, till och med trasiga hus får komma med bland hennes verk. Det här huset är kanske inte så mycket trasigt, men putsen har fallit av här och där. (Precis som på min husse.) Ett mycket fint verk, skulle jag vilja säga.

VIKTIGT Titta vad blommor Janina har fått. Det får man om man är duktig och snäll. (Min husse får aldrig några blommor.) I skålarna finns det nötter och chips. En liten anmärkning här kanske. Det fanns ingen skål med hundgodis. Visst är det fina tavlor som hänger över bordet? Mycket fina verk är min expertbedömning.

MARIEFRED Både husse och Janina bodde i Mariefred när de var små. Jag har besökt den staden också. Detta konstverk är från Bergsgatan. Där bodde husse ett litet tag en gång för länge sedan. Janina har målat Bergsgatan, som hon ser den. Ett mycket fint verk, skulle jag vilja säga.

STOR Du ser det inte, men det här är en väldigt stor tavla. Motivet kommer från Tranås förstad Stockholm. Jag har själv sett motivet så jag vet att det är alldeles rätt, men med en duktig konstnärs touch. Ett mycket fint verk, skulle jag vilja säga.

6 kommentarer:

 1. Sverker,du har öga för det som är vackert! Nils-Ingemar

  SvaraRadera
 2. Simon Pudels matte18 januari 2014 15:44

  Vad fint Janina målar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gör hon. Det var ju därför hon fick en fin recension av Sveriges främste konstexpert (=jag, Sverker)

   Radera
 3. Fantastiskt fina tavlor! Är utställningen kvar nästa fredag? Då ska jag nämligen till Stockholm och det vore roligt att få titta närmare på tavlorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Söndag, dvs i morgon, är sista dagen.

   Radera