22 april 2013

Jag tågade iväg till Nässjö

MÅNS Jag var och hälsade på Måns i Nässjö igår. Jag tog med mig husse också. Det var loksläpp i Nässjö och då var förstås Måns där. Han är våldsamt intresserad av lok.

Kom du ihåg Måns? Det var han som var besökare nummer 100.000 på min proffsiga och trevliga blogg.
Är det något Måns är intresserad av, så är det lok. Han nöjer sig inte med att titta på dem, utan han jobbar med dem också.


I går var det tågsläpp och då kan man titta på lite olika lok och till och med köra ett stort Rapidlok. Det gjorde varken husse eller jag, men det gjorde ju inget för det var ju Måns jag skulle träffa.
Naturligtvis blev han mycket glad att se mig och jag blev glad att se honom. Ömsesidigt kan man säga. Som extra bonus fick jag träffa hans syster Märit. Den här gången skrämde jag henne inte. Hon körde det orangea loket.

Nästa gång de har loksläpp, så tror jag att jag ska köra ett lok.

Hej så länge
Sverker

Leg. järnvägsexpert

GISSA Vad gissar du att Måns och jag sitter och tittar på? En plaststol? Småfåglar? Ett lokomotiv? Titta på nästa bild, så får du se.

LOKFÖRARE Ser du vem som kör? Det är ju Märit, Måns syster. Det var hur hon körde tåget som Måns och jag tittade på.

SPÅRHUND Jag är faktiskt ganska duktig på att spåra. Det framgår ju alldeles tydligt om du tittar på bilden. Jag spårade, så att tåget skulle veta hur det ska köra.

LOKSTALL Om du har ett garage för lok hemma, så heter det lokstall. Det vet Måns, för han arbetar i lokstallet i Nässjö, där de gör i ordning gamla lok. Loket i bakgrunden är ett sådant lok de hade när husse var liten. Måns jobbar inte med det, utan han håller på att renovera en dressin.

5 kommentarer:

  1. Jag jobbar lite med ångloket också

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, som ni ser har det smugit in ett fel. Någon gång ska vara den första. Tack Måns.

      Radera
    2. Det är ingen fara. Även proffsen gör fel.

      Radera
  2. Jag väntar med spänning på information om korven du skrev om förut.

    SvaraRadera