14 maj 2012

Vänder jag svansen till, händer hemska saker

UTSIKTSPUNKT Här kan du själv se vad som händer om jag vänder svansen till. Det jag står på var ett högt träd och bakom mig fanns en djup och mörk skog med andar i, ”The forest of the ghosts”

Husse var ju borta och då bodde jag hos Egon i några veckor. Jag kunde alltså inte sköta saker och ting hemma. Då passade förstås några på direkt, när de fick reda på det.

Mycket av min skog som fanns på ”Korta rundan” är bara borta. När husse och jag bara ska ta en liten kort nödvändig morgon- eller kvällssväng för att jag är nödig, så brukar vi gå den Korta rundan.
Du kan gå den på två sätt; antingen går du bara snett över vägen och in i skogen. Efter ett tag så svänger du till höger och går i ännu mera skog. Så småningom tar skogen slut och du kommer till gamla säterivägen. Då ska du svänga höger. Med automatik kommer du till vändplanen och då är du på min väg. Sväng höger och du kommer till mig.
Har du gått den vägen och kissat och bajsat duktigt, så får du ett mjukt tuggben när du kommer hem.
Det är också möjligt att gå tvärtom. Min väg först och skogen sedan. Det är tuggben som gäller vid hemkomsten då också.
Men nu när du går genom skogen, så tar skogen slut på ena sidan. Detta trots att det var skog där innan husse rymde iväg till min Agnes. Skogen är bara borta! Kvar finns bara lite kvistar och stubbar.
Istället har de byggt höga murar av jättestora vedträn jämte vägen. De har dessutom byggt en mur av kvistar.
Tänk vad det händer saker och ting när inte jag kan vakta.

Hej så länge
Sverker

Leg. misslyckad skogvaktare


SKOGSMUR Jag står på min väg. Bakom mig ser du skogen som de har gjort jättevedträn av och längst till vänster ser du en mörk och djup skog, Nej, det gör du inte längre, för den är borta.

DUBBELMUR Går du gamala säterivägen så omgärdas du av kvistmurar. En som är vissen, för den har legat där i många år och en som är ny. Den var en skog för ett par veckor sedan.

STIGFINNARE Det är inte lätt att hitta min skogsstig. Tittar du noga just vid min ståtliga svans, så kanske du kan se den. Jag kan nosa den, så jag får ledsaga husse så han inte går vilse.

1 kommentar:

  1. This is sad... I guess a lot of people have decided they want to live in that beautiful place you call home - and of course they ruin it.

    SvaraRadera