18 maj 2012

Jag sätter Egon på ett svårt prov

HEMMIFRÅN Jag trodde nog att Egon skulle hitta ut ur trädgården själv. För säkerhets skull tog jag dock täten, så han inte gick ut på sin skogspromenad via husses sunkiga damm, som han gör om han får chansen. Då måste Egon duscha.

Den vanliga dagens morgonrutiner avbröts idag med att dörrklockan ringde. Den brukar göra det när det kommer någon. Idag signalerade klockan att Egon, resursmatte och resursmattes bror Calle befann sig på farstutrappan. Vad roligt! Egon sprang genast in, för att se om det fanns något vatten att dricka upp. Det fanns det. Sen försvann resursmatte och Calle. Så var det bara Egon, husse och jag, Sverker, kvar hemma.

När Egon och jag med gemensamma krafter nästan hade gjort slut på vattnet en stund senare, så tyckte husse att det var lämpligt att ta en promenad.
– Jag vill inte ha något skvättande på golven, sade husse surt.
Fast det var försent. Egon hade skvätt lite vatten redan när han av misstag satte tassen på fatet som vattenskålen står på. Skålen med kvarvarande vatten gjorde en snygg båge genom luften. Skålen landade uppochner och vattnet skvätte som sagt ut på golvet.
Jag ville visa Egon vad de hade gjort med min skog när jag var hos honom. Husse tyckte också att det var en lagom promenad, för Egon är gammal och orkar inte gå så långt.
Dessutom ville jag se om Egon hittar, nu när det ser lite annorlunda ut, eller om han har lika svårt för sig som husse.
Titta på bilderna, så får du se hur det gick.

Hej så länge
Sverker

Leg. ledsagare


LEDARHUNDEN Bara för att inte Egon skulle ta min stora väg bort så ledde jag honom in på den rätta, smala stigen. Egon väljer hellre den breda raka vägen där det kan komma bilar, som han inte hör. Farligt!

SLÄPHUNDEN Efter mig kommer Egon traskandes. Det måste kännas tryggt för honom att ha västgötaspets som leder honom på de besvärliga passagerna.

SPANARE Det var inte så länge sedan jag fick jaga bort tre älgar härifrån. Jag vill ju inte utsätta min gode vän för faror, så jag ser till att vägen är klar.

DUKTIGT Sista biten på min stig, den svåra och förändrade biten, fick Egon klara sig själv. Och kan du tro, efter bara ett par villospår, som han förirrade sig in på, kommer han här ut ur det som för ett par veckor sedan var en mörk skog. Det var väl både oväntat och duktigt av Egon! Egon han kan, det tar bara lite längre tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar