13 maj 2012

En tusan till västgötaspets

FÖRST Det här var första bilden av mig på min blogg. Det var bara för att du skulle kunna se vilken racerhund jag är och hur stilig jag ser ut när jag kommer så snön ryker.

Tro det eller ej, men detta är mitt inlägg nummer 1000. Tusen olika sidor har du att studera nu. Visst känns det väl bra? Dagens blogg är en liten, liten tillbakablick hastigt ihopsatt.

Det hela började för länge sedan när jag skrev i tidningen om mina resor. Den första serien handlade om min resa med min flock med husbilen, som jag hade. Då var jag i jättemånga länder. Ända till Italien faktiskt. Där var det varmt.
Den andra tidningsserien handlade om när min flock och min resursfamilj åkte kanalbåt i Frankrike. Där var det också varmt.

För att nå en mera spridd publik, så beslöt jag att vi kunde blogga om mina resor. Favorit i repris.
Sedan har det bara rullat på. Och det kommer att rulla på, har jag bestämt. Man kan ju inte bara sluta hur som helst. Är man bäst, så för det med sig vissa förpliktelser.

Hej så länge
Sverker

Leg. mästerbloggare


MEDELHAVET På den här bilden är jag bara ett år. Jag springer på en strand med medelhavet som dekorativ bakgrund. Hon med randig tröja är min ex-matte. Ser du hur sanden ryker?

KANALBÅT När vi åkte kanalbåt var det minsann varmt. Då var det gott med lite kallt vitt vin att svalka sig med. Om sanningen ska fram så fick jag vatten, det var bara de vuxna i flocken som fick vin.

DELIKATESSTÅRTA En mycket god tårta som husse gjorde åt mig när jag fyllde tio år. Det är det inlägg som har fått mest träffar från Google typ ”god tårta”, ”enkel tårta” och ”värdens bästa tårta”. Tänk vad de ska bli glada när de får ett fullständigt recept på denna delikatess.

TUFF Det här inlägget visade hur himla tuff jag är. Älgarna höll till tvärs över vägen och hade som vana att jaga folk. Husse lät mig valla dem till skogs. Tredje gången jag hade gjort det, så kom älgarna inte tillbaka. Jag förstår att de hade respekt för mig.

KOMPIS Egon är min allra bästa kompis. Han är femton år gammal och jag har känt honom nästan hela mitt liv. Det är hos Egon jag bor när husse hälsar på en ful katt i Toulouse. Å andra sidan bor Egon hos mig ibland.

BÄST Mina bästa minnen är när husse och jag åkte till farfar med mat varje dag de senaste två åren. Den här gången var Julia och min Agnes med också. Agnes larvar sig med Julias hår. Både min Agnes och Julia bor i Toulouse nu. De studerar, säger de. Jag sitter vid farfar, för ibland sa han ”hoppsan”, och en stund senare trillade det ner en godbit på golvet. Mycket fördisk blev det också. Nu är farfar död och jag saknar honom mycket.

6 kommentarer:

  1. Jag kommer ihåg när Du skrev i tidningen om din kanalresa. Det var det första jag läste på morgonen. På den tiden fanns det alltså något vettigt att läsa i Smålands-Tidningen.PS. Hälsa husse välkommen hem. (Är kattlukten borta?)/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han stinker katt. Missade du husbilsresan? Den var två år tidigare.
      Husse hälsar och tackar.

      Radera
  2. Tusen tack för en synnerligen trevlig läsning alla 1000 blogginläggen. Vi ser fram emot en fortsättning, speciellt när den fula katten från Toulouse anländer. Det där passande trädet.....!!!
    /Wi o Lu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket. Det stora körsbärsträdet blir nog bra till katten.

      Radera
  3. Ja, tyvärr missade jag husbilsresan. Var det en lika trevlig berättelse som kanalresan, så gjorde jag en riktig miss/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var det bästa någonsin, liksom allt annat jag har gjort.

      Radera