5 februari 2012

Take it isy

FÖRSIKTIGT När man ger sig ut på isen för första gången, är det bäst att ta det lite försiktigt. Man kan aldrig veta, nämligen. Håller den? Är den hal? Idag var den perfekt.

Då har det alltså hänt. Säsongens första ispromenad. Det kan tyckas lite djärvt att ge sig ut och gå på vatten, så det gäller att testa isen ordentligt först.

– Titta Sverker, sade husse till mig idag. Ser du skridskoåkarna?
Visst gjorde jag det. Jag till och med skällde på dem lite, bara för säkerhets skull.
– Nu ska du hålla ögonen på dem, så ska vi se om någon drattar igenom isen. Om inte, så kan vi gå ut också, sade min cyniska husse.
Jag spanade länge och väl, men alla höll sig på rätt sida av den frusna vattenytan.
– Vi tar en promenad på isen, fastslog husse. Han tyckte väl att skridskoåkarnas test var tillfredställande. Dessutom har jag sett folk som sitter och fiskar på isen, så isen håller nog. Kanske.
Nu kan jag berätta för dig att vi gick ut på isen för att sedan gå tillbaka igen. Det gick så bra så.
Vad jag saknar på isen är lite träd eller några stolpar. Bojarna ligger allt för glest.

Hej så länge
Sverker

Leg. isvandrare


ISTEST Jag sitter och tittar på de käcka skridskoåkarna, huruvida isen ska hålla eller ge efter. Ganska spännande. Isen höll hela tiden jag såg dem.

FLOCKDJUR Här är det många istestare som är i farten. Bakom dem ser du Liljeholmens gård. Liljeholmen finns omnämnd redan 1280. Dagens huvudbyggnad av timmer är dock byggd vid 1600-talets mitt, men ombyggd på 1700- och 1800-talen. Husses släkting Greta Garbo bodde där ett tag minsann.

ENSAMDJUR En del istestare halkar efter (!) de övriga i gruppen. Hade husse varit med hade han inte synts till än. Han är så obegåvad på att åka skridsko.

BEVISET Här ser du en stilig västgötaspets på ispromenad. Du förstår säkert att det är jag Sverker när du ser den stiliga hållningen. Ovanför min svans ligger mitt hus. I det ska både husse och jag få plats och ibland min Agnes också. Så kan det vara på landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar