7 februari 2012

Dagens ord på vägen





Hellre en dålig karaktär än ingen alls.


Sverker
(2000– )

4 kommentarer:

  1. Tack bästa Sverker..!
    Nu citerar jag dig varje gång jag snott ostmackor..!
    Tjuvaktiga Tosca..!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag citerar mig när jag snor ostmackor, och godis, och mat, och …

      Radera
  2. Hej Sverker!
    Fantastiskt att hitta din blogg, jag finner den mycket givande.
    Jag är en liten och ledsen matte som just förlorat min livskamrat, en ståtlig Grand Danoisdam som blev drygt tolv år.
    Jag finner dock tröst i att planera kring min framtida livskamrat och har fallit för just din ras och undrar därför lite hur det är att vara västgötaspets.
    Skulle du t ex gilla att hänga med på tur i skogen med ett gäng hästar och kameler? Och skulle du stå ut att vara med på mattes tråkiga jobb och ligga och slöa där åtta timmar om dagen?
    Vårt hem består också av fyra katter och minst en av dem fullkomligt älskar hundar, tror du att en västgötaspets skulle kunna leva med nåt sånt?
    Många frågor blir det, hoppas du har tid att fundera lite över dem och återkomma med lite svar:)

    Mvh
    Gunilla

    SvaraRadera
  3. När min husse arbetade var jag minsann hemma själv ganska ofta i uppåt åtta timmar. Jag var också med husse på hans jobb. Där ville jag inte ligga ensam, så jag följde med honom och undervisade i de olika klasserna. Han var gymnasielärare.
    Ut i skogen låter alldeles utmärkt. Jag är (kanske mer var) outtröttlig. Jag har en klockad toppfart på 43 km/tim. Sen vill jag antagligen valla hästar och kameler i början.
    Västgötaspetsar är antagligen mer svåruppfostrade än de flesta hundar. Kräver en fast hand som det heter, men det betalar sig.
    Som vallhund lämnar jag aldrig husses sida och jag kan se harar och annat vilt utan att springa efter. Jag vallar, vilket betyder att jag inte jagar alls. Inte ens katter. Jag hade för övrigt en rävhona som lekkamrat här, men hon försvann efter ett halvår.
    Husse har tidigare haft Engelsk springer spaniel, tax, labrador, schäfer, spaniel igen. Han säger att jag är bäst och smartast av alla.
    Hoppas du är lite hjälpt. Annars hör av dig igen.
    Hälsningar Sverker med husse.

    SvaraRadera