15 november 2011

Falsk öl – vansinnigaste hunddrycken

VANSINNE Jag kunde inte säga det bättre själv. Det är fullkomligt dumt och helt tokigt att lansera ett speciellt öl för hundar. Det är säkert någon som bara försöker profitera på människans bästa vän, hunden!

Det är inte utan att jag lyfte på ögonbrynen, när jag läste en artikel i Aftonbladet om att det har lanserats ett särskild hundöl? Varför då, frågar jag mig. Det finns ju redan så många olika goda sorters öl.

Redan som ung och tuff västgötaspets så fick jag smak för öl. Jag ska väl i sanningens namn erkänna att det är ju inte överdrivet ofta jag får tillfälle att ta mig en bira.
Men om man nu försöker lansera en öl för hundar och har gett den smak av kyckling eller kött, så verkar det ju bara dumt. Det är som om man skulle kalla Pommac för Champagne. Öl ska smaka öl och kyckling ska smaka kyckling. Tänk om man gjorde tvärtom att man fixade till så en kyckling smakade öl. Hur skulle det se ut?
Jag håller på att allt ska smaka som det som det utger sig för att vara.

Hej så länge
Sverker

Leg. öldrickare


GRABBFEST Tror du att man kan bli så tuffa som Egon och jag med ett par hundöl? Icke! För att kunna få den beslöjade blicken jag har, så krävs det ett par vanliga rejäla sejdlar med ickehundöl, utan riktig öl. Men det hade inte varit fel med kyckling som tilltugg.

PAPA Nar jag var och besökte vänner i Frankrike så hade de en morfar där (=ungefär som farfar, men inte). Han hade suttit i koncentrationsläger under kriget, och där var man jämt törstig. Efter kriget hade han en bar. Oftast satt han i sin stol med en öl i sin hand. När han fick höra att jag tyckte om öl, så hällde han upp en hel öl i en skål till en törstig Sverker, utan att husse och matte såg det. Jag drack allt, men det hjälpte inte, utan jag fick solsting i alla fall. Det snurrade något förskräckligt. Men ölen var god.

KLASS Om man är lite finare än andra, vilket jag är, så kan man sitta på fördäck på vår kanalbåt och läppja på lite svalt vitt vin i värmen. Det kan jag säga dig, att det vinet varken smakade kött eller kyckling!

2 kommentarer:

  1. Tack för skrattet :) trevlig blogg.Ha en fin tisdag.

    SvaraRadera
  2. Öl är både gott och bra för pälsen! Men man ska inte dricka för mycket öl för då blir man en fyllehund / Wi o Lu

    SvaraRadera