19 november 2011

Fågeljakt i full fart

FÅGELJAKT När husse skjuter fågel, så gäller det för mig att hålla mig undan. Detta hindrar mig dock inte att rusa omkring lite här och där på stranden. Jag vill ju gärna ha bättre kondition än husse. Jag visar också var villebrådet finns.

– Nu Sverker ska vi gå och skjuta fåglar, sade husse uppmuntrande till mig i går morse efter frukosten hos Göran och Catte i Vejbystrand. Vi var ju hos dem, kommer du kanske ihåg.
– Det är fågelskyddsområde ner vid stranden, så där ska det väl inte vara omöjligt att kunna skjuta några slöa och halvtama sjöfåglar, tillade husse förhoppningsfullt. Och så gav vi oss iväg i den gråkalla morgonen.

Väl nere på stranden fick jag stränga förhållningsorder:
– Du vallar inga fåglar nu, Sverker. Jag vill att de sitter still, så jag hinner rikta ordentligt innan de flyger.
Nu hade ju inte jag en tanke på att valla fåglar. Det räckte gott med att jag vallat upp grannkatten ett par gånger högt i toppen på ett träd tidigare på morgonen när jag hämtade tidningen.

När husse ska skjuta fåglar så fuskar han. Han sätter på det stora och dyra teleobjektivet på kameran. Då behöver han inte smyga så nära, innan han skjuter iväg en bild. Nu hjälper ju inte alltid det, för han rör sig lika graciöst som en skadskjuten berusad elefant. Fåglarna ser honom en kilometer innan han kommer tillräckligt nära, och de hinner följaktligen flyga iväg utom skjutavstånd.

Jag kanske måste förtydliga att vi jagar med kameran. Inte med gevär. Det vore olagligt och sådana är inte vi.

Hej så länge
Sverker

Leg. fågeljägare


NÖDVÄNDIGT Hemma där jag bor finns det massa måsar. Men de duger tydlig inte för husse. Ska det vara nödvändigt att åka till Skåne, för att knäppa en mås?

OTYDLIGT Skylten högst upp talar om att det är förbjudet att rida på stranden på svarta hästar. Den understa skylten upplyser, med viss skärpa, att det inte är tillåtet att campa. Tyvärr har den mellersta skylten bleks i solen, så att den inte går att läsa. Synd.

DUKTIGT Här har husse lyckats med att fånga en fiskmås igen. Duktigt av honom, eftersom det nästan kryllade av de skränande fåglarna. Fiskmåsen är dock duktigare, som lyckades med att landa på stenen utan att trilla i havet. Den hade kanske pratat med min kompis flygkaptenen Johan.

SKRAKAR Det hade varit bättre att husse hade satsat objektivpengarna på tuggben istället. Rent objektivt sett, så kom han ju inte så nära skrakarna ändå, trots den onödiga och dyra utrustningen.

KRASCHLANDNING Detta är ett exempel på hur det kan gå om man låter sig berusas av farten. Den här fågeln har gjort en rejäl buklandning, så den har blivit alldeles platt. Den har nog inte pratat med Johan.

FÅGELSPÅR Det var ju inte många fåglar vi såg på stranden. Ser du några? Däremot såg vi tydliga spår efter bevingade icke närvarande fotoobjekt. Skit också!

3 kommentarer:

  1. Ja, Vejbystrand är fint
    http://vejbypartiet.blogg.se/

    SvaraRadera

  2. Jag kunde läsa skylten.
    Trodde de med spetskompetens var så pass ordentliga att de följde reglerna och kopplade hunden.

    SvaraRadera