14 november 2011

Dagen då alla dugliga pappor gratulerades

FARFAR När det är fars dag, så uppvaktar man de pappor som gjort sig förtjänta av det. Eftersom farfar är dubbelfar så var det extra viktigt att gå till honom med presenter och en tårta. Naturligtvis hoppades jag att jag skulle få lite också.

Som du kanske vet så var det fars dag igår. Då ska alla pappor uppvaktas, dvs om de har varit en skapligt duglig pappa. Farfar har varit extraduktig, så husse och jag åkte in till honom med blommor, chokladkartong och en hemgjort tårta. Han blev jätteglad.

– Men är det lilla Sverker som kommer och hälsar på gubben, sade farfar glatt när han fick syn på mig.
Det säger han alltid.
– Men vad har ni med er? Det hade ni inte behövt.
Det betyder: Jag hade blivit väldigt besviken om ni inte hade kommit och haft med er present och tårta.
Farfar höll på att steka ett ägg, när husse och jag kom. Efter att han ätit upp ägget blev det äntligen farsdagskaffe med tårta. Jag fick en egen bit.
Nu undrar du förstås hur husse uppvaktades av sina barn? Ja, som du kan se ovan, så är det bara dugliga pappor som uppvaktas. Men Agnes ringde faktiskt från Frankrike. Det var snällt. Hon hade sett på Facebook att det var fars dag och kände sig tvungen. Eftersom David bor i Seattle och Per ända borta i Mantorp, så måste man förstå att de kan glömma bort sin pappa.

Hej så länge
Sverker

Leg. gratulant


SKYNDA Tänka att husse måste gå så långsamt, när han bär på så viktiga saker som en tårta. Jag försökte skynda på honom, men det hade jag inte mycket för.

MATLAGNING Farfar stod och stekte ett ägg när jag kom. Han nappade tyvärr inte på mitt förslag att det är onödigt att äta ägg, nu när vi kommer med tårta. Jag var faktiskt beredd att offra mig. Men jag fick fördiska tallriken.

TÅRTKALAS Snart säger husse ”Varsågod Sverker”, och då kan jag slänga mig över min egen synnerligen lilla tårtbit. Farfar sitter vid bordet och låter sig väl smaka av den goda tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar