7 juli 2011

Agnes höjer matstandarden

SNYGGT Den här salladen har min lillamatte Agnes gjort. Den är jättesnygg, det kan jag inte förneka, men den är inte mycket till att äta.

Husse och jag har alltid jättegod mat. Mikrad blodpudding, nudlar och så. Men se den maten duger inte åt min lillmatte Agnes. Nej då ska det göras estiskt tilltalande sallader, det ska grillas och det ska bakas. Somligt är väldigt gott. Salladerna är väl sådär. Några mozzarellabitar kan jag väl alltid få i mig, eller några ostbitar från Roquefort (där har jag varit och träffat exportchefen på ett av företagen) är också små läckerbitar. Men resten kan de ha för sig själva. När det kommer till det grillade eller ungsbakade köttet, se då pratar vi om något helt annat. De kan vara jättegott.
Men inget går nog upp mot husses blodpudding.


Hej så länge
Sverker

Leg. matkännare


VACKER FÖRGRUND Ser ni förgrunden. Det är citron- och örtmarinerade kycklingfiléer. Där kan man prata om en stilig förgrund. Den är nästan värd att stjäla och ta en utskällningen. (Tyvärr fick jag inte chansen.) Salladen bakom är vacker, men inte så god. Vinet kan de ha för sig själva och sjön är obehagligt blöt.

BLANDAD KOMPOTT Jordgubbar är faktiskt ätbara, men inte mer. Häller man på rejält med grädde och lite mjölk och spetsar med socker, då blir det gott. Om någon tar rejält med socker (någon = husse), då är det rent av väldigt gott.

BRÅTTOM Nu gäller det att skynda sig. Dags för fördisken i köket. Jag hade så bråttom, så bara halva jag kom med på bilden. Desto mer syns det av husses rejäla baksida, som skämmer hela bilden.

4 kommentarer:

  1. Den där middagen hade man ju inte tackat nej till. Hälsa din lillmatte Agnes att hon är väldigt duktig. Rent av lite franskinspirerad, va!

    SvaraRadera
  2. Ja, hon är ju tyvärr lite halvfransyska. Men jag är ju naturligtvis hennes stora insperationskälla.

    SvaraRadera
  3. Självklart är du inspiratoinskälla. Imorgon får du inspirera henne till blodpuddong och stekt fläsk.evap

    SvaraRadera
  4. Mikrad blodpudding och nudlar, det måste jag prova...

    SvaraRadera